עבור לתוכן

בדיקה לפני הכנת מטען

Featured Replies

פורסם

יש לי מטען של משהו שמוציא 18-19vDC, ו250mA, אני צריך לטעון עם זה מצבר 12v, על המטען כתוב שהוא מוציא 12v אבל המולטימטר שלי דווקא אומר אחרת. ובכל מקרה, ניתן להשתמש במטען זה לטעינת המצבר שלי? תודה!

• תגובות 30
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לך ספק לא מיוצב. כשתחבר לו עומס הוא ירד ל12V בערך. בכל מקרה זה לא יכול לטעון מצבר, מצבר של 12V נטען במתח 13.5V, והוא גם צורך זרמים גבוהים יותר.

פורסם

אתה יכול להטעין איתו את הסוללה, אבל :

אתה תקבל טעינה איטית יחסית (כי 250 mA זה זרם נמוך)

תצתרך לנתק בעצמך את המטען בסוף (כי הוא מוציא 19 V אם אתה תשאיר אותו מספיק זמן הוא יכול להצליח להטעין את הסוללה ל 19 V ולהרוס אותה) - כשהמתח מגיע ל 14.4 V בערך

תחבר את המטען לסוללה דרך נגד כדיי להגביל את הזרם ל 250 mA

R = (V charger - V battery) / I charge
example R = (19 V - 12 V) / 0.25 A = 28 ohm

W = (I charge)^2 * R
example W = (0.25 A)^2 * R = 1.75 W

אתה תצתרך כנראה נגד של כ 30 אום ו 2 W (רצוי יותר מזה). מנורות ליבון של 240 V (במקביל) או גוף חימום של 240 V (אחד לא ממש חזק או כמה חזקים בטור) נותנים התנגדויות בערך באיזור הנכון + יש להם הספק גבוה

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להטעין איתו את הסוללה, אבל :

אתה תקבל טעינה איטית יחסית (כי 250 mA זה זרם נמוך)

תצתרך לנתק בעצמך את המטען בסוף (כי הוא מוציא 19 V אם אתה תשאיר אותו מספיק זמן הוא יכול להצליח להטעין את הסוללה ל 19 V ולהרוס אותה) - כשהמתח מגיע ל 14.4 V בערך

תחבר את המטען לסוללה דרך נגד כדיי להגביל את הזרם ל 250 mA

R = (V charger - V battery) / I charge
example R = (19 V - 12 V) / 0.25 A = 28 ohm

W = (I charge)^2 * R
example W = (0.25 A)^2 * R = 1.75 W

אתה תצתרך כנראה נגד של כ 30 אום ו 2 W (רצוי יותר מזה). מנורות ליבון של 240 V (במקביל) או גוף חימום של 240 V (אחד לא ממש חזק או כמה חזקים בטור) נותנים התנגדויות בערך באיזור הנכון + יש להם הספק גבוה

אין לי אף גוף חימום כזה, לעומת זאת מנורה כזאת כן יש לי לדעתי + בית מנורה, אני אחבר את זה כנגד ואטעין.

כמובן שאעשה את זה במשך היום ואני יבוא עם מולטימטר כל כמה שעות לבדוק את מצב המתח בסוללה.

האם הבנתי נכון?

פורסם

יש לי מטען של משהו שמוציא 18-19vDC, ו250mA, אני צריך לטעון עם זה מצבר 12v, על המטען כתוב שהוא מוציא 12v אבל המולטימטר שלי דווקא אומר אחרת. ובכל מקרה, ניתן להשתמש במטען זה לטעינת המצבר שלי? תודה!

אפשר להבין את הניגוד פה?

פורסם

הוא התכוון למצבר כנראה.

התבלבל.

פורסם
  • מחבר

אפשר להבין את הניגוד פה?

על המטען כתוב 12v

המולטימטר אומר 17-18v

מה לא מובן פה?

פורסם

יש לי מטען של משהו שמוציא 18-19vDC,

ע"פ ההיגיון הבריא אפשר להבין שרשום שהוא מוציא 18-19v וזאת כי לא רשמת שזה לאחר מדידה. אפשר לחזק את זה בכך שרק אחר כך רשמת "שהמולטימטר אומר אחרת" - מכאן אפשר להסיק שהמשפט הראשון היה ע"פ מה שרשום על המטען עצמו.

פורסם

אתה אמרת את זה לא נכון.

אתה נתת שם 3 מתחים שונים.

מה שהמולטימטר מראה לך. 12V. ו18-19V.

פורסם

ספק ליניארי (שנאי כבד) לא מיוצב - זה נורמלי שהוא מוציא מתח גבוה יותר בהרבה כשהוא ללא עומס

ספק ליניארי מיוצב - יתכן שהמייצב בפנים נדפק. אבל אם הוא מוציא 19 V אתה יכול לקבל ממנו טעינה (וייתכן שאם המייצב היה תקין היית נשאר אם 12 V)

ספק ממותג - לא תקין או טעות במדבקה

פורסם
  • מחבר

ספק ליניארי (שנאי כבד) לא מיוצב - זה נורמלי שהוא מוציא מתח גבוה יותר בהרבה כשהוא ללא עומס

ספק ליניארי מיוצב - יתכן שהמייצב בפנים נדפק. אבל אם הוא מוציא 19 V אתה יכול לקבל ממנו טעינה (וייתכן שאם המייצב היה תקין היית נשאר אם 12 V)

ספק ממותג - לא תקין או טעות במדבקה

אין לי אף גוף חימום כזה, לעומת זאת מנורה כזאת כן יש לי לדעתי + בית מנורה, אני אחבר את זה כנגד ואטעין.

כמובן שאעשה את זה במשך היום ואני יבוא עם מולטימטר כל כמה שעות לבדוק את מצב המתח בסוללה.

האם הבנתי נכון?

פורסם

נוח לך להקשיב למה שבא לך... חבר את הספק למצבר, ותגלה שאין הבדל, עם מנורה או בלעדיה. עם הספק הזה אתה יכול להטעין מקסימום טלפון אלחוטי.

פורסם
  • מחבר

נוח לך להקשיב למה שבא לך... חבר את הספק למצבר, ותגלה שאין הבדל, עם מנורה או בלעדיה. עם הספק הזה אתה יכול להטעין מקסימום טלפון אלחוטי.

אבל למה?!

פורסם

כי הזרם ממש נמוך.

בוא נגיד שכדור הארץ יעשה כמה סיבובים לפני שתספיק לטעון את המצבר

פורסם

אבל למה?!

כי כלל אצבע במטעני מצברים; מתח הטעינה צריך להיות גבוה יותר ממתח המצבר הטעון. לך יש ספק 12V, ומצבר 12V. זה לא יכול להטעין אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים