עבור לתוכן

סקירת התופעה microstutter- הסוד המלוכלך מאחורי כרטיסי מסך כפולי ליבה\SLI\CF

Featured Replies

פורסם

ב6990 התופעה מתרחשת.. אך פחות מורגשת והרבה פחות בולטת מאשר 4870X2 ו5970...

נכון היה לי את הכרטיס 4870x2 וזה היה פשוט מטמטם אתה לא יכול לשחק משחק אחד נורמלים פתאום דברים מהבהבים פתאום אתה רואה כל מיני כתמים שחורים כאלה אני לליבה כפולה לא יחזור בחיים זה מה שבטוח!

• תגובות 55
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני חושב שהיום אין סיבה בינתיים לשקול ליבה כפולה כשיש את הGTX580 למשל שכבר מריץ חלק 100% מהמשחקים על FULL-HD. (טוב, זה תלוי מאוד במעבד, עם מעבד חלש גם כפולי ליבה לא יריצו חלק חלק מהמשחקים) ולבדו די ברמה של ה5970.

בשביל רזולוציות מטורפות אפשר להוסיף עוד אחד וזה יהיה פי אלף פחות גרוע ולא מורגש הרבה.

פורסם

ציינתי ב Thread אחר בפורום זה עד כמה באמת סבלתי מכרטיס ה 5970 שלי.

זה היה כמעט בלתי אפשרי לשחק בחלק מהמשחקים ב Settings גבוהים.

למעשה ניתן לתאר במילה אחת את המשחקיות בעת שהשתמשתי ב 5970 והמילה היא "מעצבנת".

- התנועה הייתה קטועה לחלוטין.

- בכל הקשור להעלמות אובייקטים, בהתחלה חשבתי שאני לא רואה טוב או משהו אבל ה Thread הנוכחי מוכיח שאני בריא מהבחינה הזו.

לאחר שניסיתי להריץ את אותם המשחקים עם כרטיס ה GTX 580 של חברי הבנתי מה באמת פספסתי בעת שהשתמשתי ב 5970.

מיותר לציין שביום למחרת הלכתי וקניתי את ה ASUS GTX 580 DirectCUII ואני מרוצה ממנו מכאן ועד להודעה חדשה.

אני לא יודע אם אתקרב לכרטיסי מסך כפולי ליבה אי פעם אבל בהחלט יהיה נחמד להתקל בשלב מסוים בכרטיס כפול ליבה אשר אינו נופל תחת קטגוריית "זבל אטומי".

פורסם
  • מחבר

שמח לשמוע שהסיפור נגמר לך בטוב לפחות :)

מה עשית עם ה5970 שלך? ועד כמה רחוק הגעת (אם הגעת) בOC עם הגרסה הזו של ה580?

פורסם

ה 5970 זרוק באחת המגירות שלי לעת עתה, אולי אשתמש בו לצורך בניית מחשב מדיה סלוני בעתיד או משהו.

לגבי ה 580, עדיין לא עשיתי לו OC מהסיבה שאני פשוט לא רואה צורך לעשות זאת לבינתיים.

הוא מתמודד באופן מושלם עם כל מה שאני זורק לכיוונו.

פורסם

מישהוא ניסה את זה עם HD 6950 CFX2 ? (אם או בלי מוד)

לא יודע יש לי כרטיס חד ליבתי ואף פעם לא היה לי דו ליבתי או מערך (מהסיבה הפשוטה שזה מיותר)

פורסם

באמת חומר מעניין, אישית לא הכרתי בכלל את כל הנושא.

האם התופעה יכולה לקרות גם במערך של כרטיס גרפי ראשי + כרטיס משני לפיסיקס בלבד? הייתי מנחש שלא, אבל אני אשמח לתשובה מדויקת כי אני מתכנן להשתדרג לכזה מערך בקרוב וזה בהחלט יכול להשפיע על ההחלטה...

פורסם

אני חושב שלא תיהיה בעיה כי כול ליבה תעשה תפקיד מסויים

והליבות לא יצטרכו "לריב" מי עושה מה (כמו שמתואר בדף הראשון)

תאמת זה סיפור דיי מפגר הקטע שהליבות מסתבכות אחד עם השניה כששניהם עובדות

NV ו AMD לא עשו איזה שהיא חלוקת תפקידים בינהם כמו שעושים עם מעבדים רגילים ?

פורסם
  • מחבר

NJMAN, אתה יכול ליהיות רגוע, מדובר על CF\SLI בלבד.

String, זה נכון, אבל קרייסיס לדוגמה עדיין קצת מגמגם... (בשבילי 45FPS ממוצע זה עדיין גמגמום :) )

פורסם

את תופעת המיקרוסטאטרינג יש לבדוק בזכוכית מגדלת, השארו מעודכנים.

פורסם
  • מחבר

מה אתה מתכוון לעשות?

פורסם

ארטיפקטים

התופעה הגרועה ביותר (לדעתי, זה נתון לויכוח) של המיקרו סטאטר היא הארטיפקטים שהיא מכניסה במשחקים. התופעה תתבטא בהפרעות גראפיות כגון אובייקטים חסרים, אובייקטים מהבהבים ואובייקטים מוכפלים, כשהנפוץ מבינהם הם האובייקטים המהבהבים. לדוגמה ארטיפקטים רחוקים כגון בנינים, הרים ועננים יהבהבו, או צמחים בהרים רחוקים (כמו שיהיה ניתן לראות בקרייסיס) יופיעו במקום עננים או סתם ככה על כיפת השמים.

קריעות תמונה

עוד תופעה נפוצה של המיקרו סטאטר היא קריעת תמונה. אותן קריעות תמונה הנוצרות ללא הפעלה של Vsync, רק שכאן הן קורות אפילו כשהVSYNC מופעל. הן לא נמצאות כל הזמן אבל ניתן להבחין בהן כל כמה שניות, לפעמים זה אפילו יותר גרוע מקריעות התמונה הנוצרות מחוסר בVSYNC. זו אחת התופעות היותר מפריעות, לחלק זה לא יפריע- לי אישית זה הפריע מאוד.

לא חסרות תלונות על Vsync שלא עובד במצב CF/SLI, גם כשמוגדר מהדריבר, וארטיפקטים למיניהם אכן נפוצים יותר במערכים אילו. עם או בלי מיקרוסטטר. אני מאמין ש-2 הבעיות הנ"ל לא נחשבות לתופעות לוואי של Microstutter (זאת תופעת לוואי בפני עצמה המתאפיינת באי עקביות של תצוגת פריימים), אלא שמדובר בבעיות שונות הקשורות בתמיכה תוכנתית, מצד מפתחי המשחק\אפליקציה ו\או דריבר. כמו גם microstutter שניתן לרכך ע"י אופטימיזציות דריבר למשל. בכל אופן, יופי על ההשקעה !

פורסם
  • מחבר

אתה צודק בעיקרון, אבל ממה שהבנתי זה די נתון במחלוקת ואנשים מחשיבים את הבעיות הללו כמיקרוסטאטר גם כן- אחרי הכל, כל אלו מגיעים מאותו הדפקט.

אז אולי אפשר לקרוא ל2 הסעיפים הנוספים האלו בשם אחר, בגלל זה מצאתי לנכון לציין בסעיף של המיקרוסטאטר עצמו שזו התופעה הקלאסית שמזוהה עם השם.

ולצערי זה מרגיש שאפילו מפתחים לא מודעים לגמרי לבעיה או מפנים לה גב,

יש משחקים שאני אישית ויתרתי על לשחק בגלל הבעיות האלו כשעוד היה לי את ה5970.

אז אם היצרניות לא מתכוונות למזער את הבעיה עד תומה לפחות שהמפתחים ילמדו איך להתאים את המוצרים שלהם אליה...

אחד מאלו. ואני מקווה שלא רק בעוד כמה שנים מעכשיו.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון: רק רציתי לעדכן שיצא לי לנסות שוב את ה5970 עם הPreview של הדרייבר החדש (11.4) ובעיות המיקרוסטאטר עם הדרייבר האלו הופחתו באופן משמעותי עד שבקושי אפשר לשים לב אליהן.

ניתן להסיק מזה שAMD התחילו לשפר מדרייבר לדרייבר את בעיות המיקרוסטאטר ואני מאוד שמח על כך :)

פורסם

לא יודע מה בדבר כרטיסים כפולים, אבל חוויתי את הבעיות הללו על HD4870 בCRYSIS ובGTA4, וליותר גרוע כיום יש לי GTX275 ואני פשוט מתבאס מי איך שNFS HP עובד והרבה יותר גרוע מי מה שאתה מתאר, עצים על הכביש למישהו זה קרה ? ולא עץ או שניים אלה אלפי עצים על הכביש בצורה מפחידה :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים