עבור לתוכן

האם קיים הבדל של ממש בין מעבדים זהים בעלי תדר שונה [920 לעומת 950

Featured Replies

פורסם

שלום.

האם קיים הבדל של ממש בין מעבד ה i7 920 לבין ה 950?

מלבד מהירות השעון הנמוכה יותר (דבר שעליו ניתן להתגבר באמצעות OC צנוע), האם יש הבדל בין המעבדים?

תודה

פורסם

לא קיים הבדל מלבד התדר (ותדר ה-Turbo Boost), שכאמור לרוב ניתן לפצות עליו באמצעות OC.

כל המעבדים מסדרה מסוימת -- וכאן יש לעשות את ההפרדה בין ארכיטקטורה למיתוג -- כלומר, כל המעבדים מסדרה בעלת ארכיטקטורה זהה הם זהים בבסיסם, למעט תדר השעון (מכפלה גבוהה יותר לאלו בעלי התדר הגבוה יותר) ו/או הגבלות נוספות שכפה היצרן (לדוגמה מעבד Core i5-2500 שבו היצרן נעל את המכפלה לעומת Core i5-2500K שזהה לו לגמרי בכל פרט מלבד כך שבו היצרן לא נעל את המכפלה).

לפעמים יש הבדלים בין מהדורות של מעבדים (Revisions, Steppings) שמסתכמים בשיפור בצריכת האנרגיה, פליטת חום נמוכה יותר ועוד, אך לרוב הם שקופים לגמרי למשתמש והם בעיקר תוצאה של שיפור תהליך הייצור של היצרן.

באופן כללי המעבדים נוצרים באצוות (Batch), תהליך הייצור אינו מדויק ומכיל הרבה "פגמים" כך שלא כל המעבדים יוצאים זהים לגמרי. בסיום הייוצר של כל אצווה היצרן בודק אותם על מצע בדיקה וממיין אותם (Binning process) בהתאם למפרט האיכות שלו. תהליך הייצור משתפר כל הזמן, לפעמים ממש כל שבוע, היצרן לומד מטעויות, מתקן דברים קטנים כך שלאט לאט תהליך הייצור משתפר, הופך ליעיל יותר מבחינת היצרן ועם הזמן גם מאפשר לו לייצר מעבדים עם תדרים גבוהים יותר בצורה יעילה יותר (כלומר שיעור יותר גדול יעמדו במפרט האיכות של היצרן ויהיה בפחות "בזבוז" של חומר). אם נשתמש בדוגמה של דיון זה, ה-920 נבדק ונמצא כעובד בצורה יציבה בתדר של 2.66GHz במתח מסוים, תוך פליטת חום מסוימת ונתונים נוספים על פי מפרט האיכות של היצרן, ואילו מעבד כמו ה-950 נבדק ונמצא כעובד באופן יציב על פי מפרט האיכות של היצרן בתדר של 3.06GHz במתח ונתונים נוספים מסוימים. לפעמים שניהם נוצרו אפילו באותה אצווה, אך בדרך כלל המעבדים ה"מאוחרים" יותר נוצרים בשלבים מאוחרים יותר של תהליך הייצור לאחר שהתהליך עצמו שופר.

כל זה לא ממש אמור לעניין את הצרכנים אלמלא מהדורה מסוימת ידועה כבעייתית ל-OC (אם מתוכנן כזה) ו/או אם יש באמת שיפור מובחן בצריכת האנריגה ו/או פליטת החום (כמו בהבדל בין מהדורות C2 ו-C3 של ה-Phenom IIx4 955 לדוגמה) אך גם פה זה חשוב רק למי שמחפש להשיג משהו מאוד מסוים מהמעבד שלו ולקהל הצרכנים היותר רחב זה לא ממש משנה.

כהערה נוספת: בדרך כלל זה כן אומר שמי שממהר לקנות את המעבדים הראשונים שיוצאים בכל דור, קונה את המעבדים שנוצרים כשתהליך הייצור עדיין בחיתוליו ופחות יעיל (והרבה פעמים לכן גם המחיר הגבוה יותר של החומרה עם השקתה מכיוון שבתהליך הייצור עצמו יש גם לא מעט בזבוז -- זאת כמובן לא הסיבה היחידה אך היא תורמת) ומי שקונה את החומרה שלו לאחר שהתהליך מבשיל יכול ליהנות בדרך כלל מחומרה במחיר זול יותר ולפעמים גם "יעילה" יותר (אך אין בזה כדי להגיד שהמעבדים הראשונים שהושקו הם פחות טובים מאלו שייצאו אחריהם כי הם לא, הם הושקו ונבדקו לפי מפרט האיכות של היצרן, הכוונה פשוט לתיקונים ושיפורים קטנים שברוב המקרים הם שקופים לגמרי עבור המשתמש).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!!!!

פורסם

רק להוסיף

עם אינטל יודעת מראש שלחודש הקרוב היא צריכה 5000 מעבדי I7-920 ורק 1000 מעבדי I7-950

היא יכולה לנעול גם מעבדים איכותיים בתור I7-920

ככה נולדים מעבדים איכותיים במעטפת פשוטה.

לדוגמא: I7-920 שבוע-49

פורסם

ה920 שלי עושה OC כמעט באותה מידה ומגיע לאותו תדר כמו דגמים מהירים יותר.

אני יכול להגיע מעל 4GHZ אבל אני מעדיף לעלות הכי הרבה שאפשר במינימום מתח היחסי.

כמעט כל הדגמים בדורות האחרונים של המעבדי I5/I7 ידועים הOCרים מעולים.

אחרי OC גדול (של 40% או יותר) להבדלים בין הדגמים של אותה סדרה אין הרבה משמעות.

פורסם
  • מחבר

זה מעניין מאוד, אבל זה גרם לי לחשוב: האם לא יהיה נכון להגיד ש 950 שיוצר באותו שבוע כמו 920 יהיה בר-המהרה טוב יותר?

כן, אמנם אמרנו שאצוות מאוחרות עדיפות, אבל אם אנו משווים בין מעבדים שונים מאותה (!) אצווה, האם לא יהיה זה נכון להגיד באופן גורף שמעבד ה 960 יהיה נכון להגיע למהירויות שעון גבוהות יותר (אולי נאמר - יהיה שש להגיע למהירות גבוהות) יותר מאחיו האיטי יותר - ה 920?

פורסם

באופן כללי כן.

פורסם

אני לא מסכים עם הקביעה שניתן להניח שמעבד שמשווק בתדר גבוה יותר הוא אוברקלוקר טוב יותר.

בתהליך המיון של היצרן המעבדים (ורכיבים בכלל) נבדקים ומסווגים על-פי מפרט האיכות של היצרן. כלומר, היצרן מתחייב שהמעבד שקנית יעבוד בצורה יציבה בתדר X, עם פליטת חום Y ושאר הנתונים שבהם הוא נוקב. לדוגמה, הרי לא ייתכן מצב שהיצרן ימכור מספר מעבדי 920 ואצל אחד המעבד יעבוד בצורה יציבה ישר מהקופסה ואילו אחר יצטרך לשחק עם מתחים עד שישיג יציבות.

מטבעו OC משמעותו עבודה עם הרכיב בנתונים שונים מאלו שקבע היצרן ואליהם מתחייב וכאן מעורב גם מזל. יש אצוות מסוימות שיותר טובות ל-OC, כפי שציין free_me_0, שבהן למעשה המעבד נבדק ונמצא כעובד בצורה יציבה בתדרים גבוהים יותר אך משווק בתדר נמוך יותר מטעמי מכירות ומענה על הדרישה, ובמקרים כאלה אפשר לדעת בוודאות שניתן לדחוף את המעבד עד לתדר שבו הוא נבדק ונמצא עובד בצורה יציבה.

רוב הרכיבים יכולים לעבור OC אבל בדיוק מהסיבה שב-OC יש חריגה מנתוני העבודה שלהם מתחייב ביצרן, אצל כל אחד התהליך קצת שונה. יש כאלה שיגיעו יותר רחוק ללא העלת מתחים, אחרים ייתקעו בתדר נמוך יותר וכבר ייאלצו להעלות מתח. מישהו עם מעבד מסויים יצליח להגיע קצת יותר רחוק ב-OC מאשר מישהו עם מעבד זהה (בהנחה כמובן ששאר הרכיבים במערכת לא מגבילים) ועוד הבדלים ושוניות.

פורסם

כן אבל הכל יחסי.

זה נכון לומר שלדגם מעבד מהיר יותר (מאותו דור) יש סיכוי טוב יותר להגיע גבוה יותר גם בOC (במהירות סופית, לא באחוזים).

אם ניקח ממוצע של כל מעבדי ה920 וה930 וה940 וה950 וכו... נראה הבדל יחסי בתדר OC הסופי היציב שלהם

זה לא תמיד יהיה נכון באופן מוחלט, ובסדרות שונות של דורות שונים יכולים להיות יוצאים מן הכלל..

אך הכלל הוא עדיין נכון באופן סטטיסטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים