עבור לתוכן

בעייה ביצירת גיבוי עם Acronis True Image 11 Home

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

עדכון:

הורדתי מחדש BOOTABLE CD מהחשבון שלי. מישהו מהפורום של אכרוניס אמר לי שזה גרסה שונה.

קשקוש אחד גדול. בדיוק אותו הדבר.

לשאלותיו של איוון, הוא זיהה את הדיסק בצורה הבאה:

NTFS © 299.7 GB

D: 631.7GB

Saved for system : 101 MB

הוא זיהה כהלכה גם את הדיסק השני ומחיצותיו (לא רלוונטי) וכן את הדיסק השלישי, שזה הכונן החיצוני (היעד)

אחרי בחירת היעד אליו יתבצע הגיבוי (כאמור הדיסק החיצוני), לחצתי על NEXT

הופיע חלון של

Processing Please Wait…

ואז המחשב נתקע

זהו כנראה שסיימתי עם הניסיונות. זה רק מתסכל ומעצבן, ובסוף עוד יזיק למחשב יותר מאשר יועיל.

אני מתכוון לשדרג לגרסה 2011. נציג התמיכה של היצרנית הבטיח שגרסה זו לא תעשה בעיות, אבל כאשר התעקשתי, הוא ענה שבמקרה כזה אוכל לבקש החזר כספי תוך 30 יום.

• תגובות 61
  • צפיות 12.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפילו בכלי המובנה של Windows (גם פה יש ליצור RescueCD כדי לשחזר את ה-Image).

למה שלא תשתמש בזה באמת?...גם אני משתמש של אקרוניס (על XP) אבל עם וינדוס 7 השתמשתי בכלי המובנה, וזה עובד מצויין...

פורסם

*הרשמה לשם העשרה*

פורסם

עדכון:

הורדתי מחדש BOOTABLE CD מהחשבון שלי. מישהו מהפורום של אכרוניס אמר לי שזה גרסה שונה.

קשקוש אחד גדול. בדיוק אותו הדבר.

לשאלותיו של איוון, הוא זיהה את הדיסק בצורה הבאה:

NTFS © 299.7 GB

D: 631.7GB

Saved for system : 101 MB

הוא זיהה כהלכה גם את הדיסק השני ומחיצותיו (לא רלוונטי) וכן את הדיסק השלישי, שזה הכונן החיצוני (היעד)

אחרי בחירת היעד אליו יתבצע הגיבוי (כאמור הדיסק החיצוני), לחצתי על NEXT

הופיע חלון של

Processing Please Wait…

ואז המחשב נתקע

זהו כנראה שסיימתי עם הניסיונות. זה רק מתסכל ומעצבן, ובסוף עוד יזיק למחשב יותר מאשר יועיל.

אני מתכוון לשדרג לגרסה 2011. נציג התמיכה של היצרנית הבטיח שגרסה זו לא תעשה בעיות, אבל כאשר התעקשתי, הוא ענה שבמקרה כזה אוכל לבקש החזר כספי תוך 30 יום.

1. האם בדקת את דיסק המקור ודיסק היעד לשגיאות בעזרת CHKDSK (אתה יכול גם להריץ את הבדיקה מלחצן ימני על כל מחיצה, בדיקת שגיאות) ?

2. האם ניסית לגבות את המידע לדיסק פנימי, יש לך משהו נגד זה (היות וכולם המליצו לך לנסות ואתה לא מנסה) ?

2. האם ניסית לנתק את כל מה שמחובר ל- USB מעבר למקלדת העכבר והכונן לאיחסון (בגיבוי לדיסק חיצוני) ?

2. מה התפוסה של המידע שעל המחשב (מתוך הכוננים שאתה רוצה לגבות) ?

3. מה גודל הדיסק החיצוני שלך ?

4. האם בדקת שלא מסומן לך Sector by sector backup (אם מסומן, תסיר את הסימון) ?

תשתדל לנסות את מה שהומלץ לך, כדי שנוכל לשלול כל מיני בעיות שונות ולכוון אותך לפתרון.

פורסם
  • מחבר

Llime

לא פוסל את האפשרות, במידה וקיים מדריך שמסביר בדיוק, כיצד להשתמש בכלי הזה.

adiz

בדקתי הכול.

לא ניסיתי לגבות על דיסק פנימי, היות והמחשב החליט לפתע להיתקע.

לכן אני נחוש בדעתי לשדרג לגרסה 2011, ולהתקינה בצורה מסודרת. אינני יכול להמשיך לעבוד בצורה כזו, כשהתוכנה מופעלת מתוך BOOT

כפי שאמרתי, כל התקיעות האלה, בסופו של דבר יגרמו ליותר נזק מאשר לתועלת.

גודל מחיצה C שאותה אני מעוניין לגבות זה 299GB כאשר מתוכם 262GB פנויים.

גודל דיסק היעד (החיצוני) הוא 1 טרה, כאשר יש בו די והותר מקום פנוי.

לא יודע מה הכוונה בסעיף הרביעי. אינני זוכר באיזה שלב מופיעה האופציה הזו.

דרך אגב, אשמח אם מישהו מכיר מדריך מפורט לגרסה 2011 המסביר כיצד ליצור גיבוי (אימאג') וכיצד לשחזר במקרה הצורך.

רצוי בעברית, אך אוכל להסתדר גם אנגלית, במידה וזה ממש מדריך של צעד אחר צעד.

פורסם

לא פוסל את האפשרות, במידה וקיים מדריך שמסביר בדיוק, כיצד להשתמש בכלי הזה.

1אפילו בכלי המובנה של Windows (גם פה יש ליצור RescueCD כדי לשחזר את ה-Image).

קישרתי למדריך כבר בהודעה הראשונה :)

דרך אגב, אשמח אם מישהו מכיר מדריך מפורט לגרסה 2011 המסביר כיצד ליצור גיבוי (אימאג') וכיצד לשחזר במקרה הצורך.

רצוי בעברית, אך אוכל להסתדר גם אנגלית, במידה וזה ממש מדריך של צעד אחר צעד.

הממשק אמור להיות זהה (או לכל הפחות דומה מאוד) לגרסה שיש לך עכשיו וכנ"ל התהליך. או שאתה שואל לאחר שכבר שדרגת ונתקלת בבעיה כלשהי?

פורסם
  • מחבר

תודה שי, לא הבחנתי בקישור :)

אם אכן התהליך זהה, אז יש לי כבר הדרכה שקיבלתי פעם במייל מאחד התומכים שלהם (דימטרי)

פשוט, אני רוצה לוודא במאה אחוז, שזה בדיוק הדרך.

אולי בכל זאת עשיתי משהו לא נכון...

פורסם
  • מחבר

טוב רציתי לעדכן כך:

אתמול בערב שדרגתי לגרסה 2011 (עלה כ-30 דולר, לא נורא)

התקנתי את התוכנה, ואחר כך יצרתי CD BOOT מתוך התוכנה.

(מדובר בגרסה מיוחדת ל-2011, שונה לגמרי ממה שהיה לי קודם)

בשלב ראשון, ניסיתי לבצע גיבוי (אימאג') מתוך ה-CD BOOT, וזאת כדי לוודא שהכול תקין, ושיש על מה לסמוך לעת צרה.

לאכזבתי קיבלתי בדיוק את אותו התרחיש – התהליך נמשך מספר שניות בלבד, וגודל קובץ ה-TIB שנוצר , הוא שוב רק כ- 2MB

ניסיתי לעשות את מה שהציע איוון, כלומר לגבות רק את C ללא המחיצה הקטנה. זה לא שינה שום דבר.

אחר כך העליתי מחדש את מערכת ההפעלה, וניסיתי ליצור גיבוי, דרך התוכנה. הפעם זה כבר עבד כמו שצריך. התהליך נמשך יותר מחצי שעה, וגודל קובץ TIB שנוצר הוא 14.8GB

זה כבר הרבה יותר הגיוני, ככה אמור להיות.

במדריך הרשמי של התוכנה מצאתי את המשפט הבא:

When booting from the Rescue Media, you cannot perform backups to disks or partitions with Ext2/Ext3/Ext4, ReiserFS, and Linux SWAP file systems

האם יתכן, שמשהו אצלי בחומרה גורם לכך, שלמעשה לא ניתן ליצור גיבוי באמצעות CD BOOT?

פורסם

תעלה תמונה של ניהול דיסקים בחלונות.

הפקודה

diskmgmt.msc

פורסם

ובנוסף לבקשתו של Ivan כשאתה מבצע צילום מסך של מנהל הדיסקים, תדאג בבקשה שגם הכונן החיצוני שאליו אתה מגבה יהיה מחובר כדי שיוצג שם.

פורסם
  • מחבר

בבקשה.

הכונן החיצוני שעליו אני נוהג לשמור את הגיבויים הוא:

LaCie G

2unx2du.jpg

al3zpv.jpg

[attachment deleted by admin]

פורסם

מה זה דיסק 0 ? הוא זהה ל דיסק 1 בכל חוץ מזה שאין על E כלום !

וה ה E הזה הוא מה שאקרוניס מציג כ C .

יש לך באמת 2 קשיחים ?

באקרוניס אתה בטוח שבחרת דיסק 1 ולא דיסק 0 ????

אני חושב שלא. אתה לא בחרת בדיסק הנכון לגבוי. אין כלום עליו אז האימג קטן מאד.

פורסם
  • מחבר

איוון,

אכן דיסק 0 זהה בדיוק לדיסק 1 מבחינת המחיצות.

אחרי שקיבלתי את המחשב חזרה ממעבדה, הם שמו לי בפנים דיסק חדש במקום זה שנהרס, ועוד דיסק נוסף.

את הדיסק הנוסף הם לא חילקו בכלל למחיצות.

לכן הזמנתי אליי טכנאי, וביקשתי ממנו שיחלק דיסק לשתי מחיצות, בערך באותו יחס כמו הדיסק השני.

המטרה שלי הייתה, שאם דיסק עם מערכת הפעלה יקרוס, אוכל לשחזר את הגיבוי על הדיסק השני, למחיצה E שתהיה דומה בנפח שלה ל-C

הטכנאי אמר לי שאין דבר כזה בערך. הוא טען שבכדי ששחזור אימאג' של C יעבוד בהצלחה על דיסק שני- שני הדיסקים חייבים להיות מחולקים בצורה שווה בדיוק.

וזה גם מה שהוא עשה בסופו של דבר.

לא יודע אם הוא צודק או לא, אבל לך תתווכח עם טכנאי מחשבים, שהידע שלו פי אלף מהידע שלי.

באקרוניס, אני לא יודע בדיוק להבדיל בין דיסק 1 לבין דיסק 0

אני בחרתי בדיסק עם C ו-D ומהדיסק השני התעלמתי לגמרי. כך היה גם כאשר עשיתי את הגיבוי מתוך התוכנה המותקנת במחשב.

האם יתכן שכאשר תוכנה פועלת מתוך CD BOOT היא מבלבלת בין האותיות?

איך אפשר לוודא במצב CD BOOT שאני באמת בוחר בדיסק שעליו מערכת ההפעלה?

פורסם

אני נוטה כרגע להסכים עם Ivan וקיימת סבירות שפשוט בחרת במחיצה הלא נכונה מכיוון שב-Acronis האותיות שמוקצות למחיצות עשויות להיות שונות (ואולי לא מופיעות בכלל).

אני יודע מדיון אחר שלך שאכן יש לך שני כוננים במערכת (ונדמה לי שגם הזכרת את זה בדיון כאן) והמבנה שלהם זהה כי בשניהם מותקנת מערכת הפעלה. אז כמה שאלות מקדימות:

1. האם בשניהם מותקנת מערכת הפעלה?

2. האם בשניהם מותקנות גם כל התוכנות או רק מערכת ההפעלה?

בהנחה שזה אכן המצב (שני כוננים המחלוקים באופן זהה) אני מציע שתזהה את המחיצות באמצעות מתן שם (label).

כדי לעשות את זה מתוך 'מחשב (Computer)' תלחץ לחיצה ימנית על כל אחד מהכוננים (C, D וכן הלאה) > מאפיינים ובלשונית 'כללי (General)' תשנה בשורה הראשונה את השם מהשם הכללי שמופיע שם לשם משלך.

לדוגמה:

כונן C (כונן המערכת הראשי) - System

כונן D - (לאחסון) - Storage

למחיצות ה"כפולות" (כלומר בכונן שאינו הראשי) תקרא System.backup, Storage.Backup או כל שם אחר שיבדיל אותן.

כך גם יהיה קל יותר לזהות אותן במנהל הדיסקים ואם אני לא טועה השמות (התוויות) הללו יופיעו גם במסך הצגת המחיצות של Acronis TI.

והערה לסיום שאינה לגמרי קשורה. אם אכן אתה מחפש ליצור יתירות כך שבמקרה שאחד הכוננים כושל אז המערכת תמשיך לעבוד (כמו באחד הדיונים שפתחת שעליו ביססתי חלק מדברי לעיל), אני עדיין חושב שהפתרון היעיל, הטוב והנכון ביותר עבורך הוא ליצור מערך RAID1 ולא להשתמש בתצורה הנוכחית. אם תרצה לבחון ולשקול את הנושא אשמח לנסות לעזור, אם לא, בזה אסיים את ההתייחסות לכך מכיוון שזהו לא הנושא שלשמו נפתח הדיון הנוכחי. המקורי.

עריכה: הקדמת אותי והוספת תגובה בזמן שכתבתי את שלי.

פורסם

אקרוניס שואל איזה דיסק במסך של לבחור גבוי ! רק הוא מתחיל ב 1 ולא ב 0

הוא גם מראה כמה תפוס במחיצה/דיסק.

אותיות באות לפי סדר פיזי של דיסקים אבל חלונות יכול לתת אותיות אחרות.

W7 תמיד(כמעט) יגיד שהוא על C .

דיסק 0 יקבל C באקרוניס ויתר אותיות תלויוי במקום פיזי של דיסק וסוג של מחיצה.

תיבחר שמה במחיצות של דיסק 2 והכל יהיה בסדר!

וטכנאי שלך לא יודע. גודל דיסק לא משנה בגבוי ושיחזור. אקרוניס שואל בשחזור

איזה גודל לתת.

ABOUT BLANK

מחיצה E שלו 100 אחוז פנוי = אין עליה כלום !

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים