עבור לתוכן

בעייה ביצירת גיבוי עם Acronis True Image 11 Home

Featured Replies

פורסם

כמה שאלות.

1. אמרת שהמחשב חזר מהמעבדה. האם המחיצה מכילה רק את מערכת ההפעלה כפי שהתקינו אותה במעבדה או שכבר התקנת גם תוכנות? (מה נפח המידע שמכילה המחיצה?)

2. אתה משתמש באותו תקליטור BOOT שבו השתמשת תמיד?

3. כמו ששאל Ivan, בטוח שיש מספיק מקום בהתקן היעד שאליו אתה מגבה?

4 כמו שהציע Ivan, תבצע אימות (Validation) לקובץ ה-Image שנוצר, ותכתוב פה מה התוצאה שהתקבלה.

5. האם במעבדה החליפו לך רכיב כלשהו לדגם אחר ממה שהיה?

הערה:

א. אצלי לגבות מחיצה שלמה של מערכת הפעלה + תוכנות של כ-25GB לא לוקחת חצי שעה, אולי 10 דקות (לכונן פנימי, ובהתאם לסוג ממשק החיבור שלך ייתכנו באמת הפרשי זמנים). מה שאני מנסה להגיד הוא שאני לא חושב שנכון לשפוט את הצלחת התהליך לפי פרק הזמן שהוא אורך, ויש להשמש בכלים של התוכנה ובדיקת נפח הקובץ שמתקבל כדי לקבוע יותר בבהירות את הנושא.

ב. מתוך התוכנה יש לך אפשרות לבצע Explore לתוכן קובץ ה-Image. תוכל לסייר בו ולראות מה הוא מכיל. אם יש חשש מומלץ לנסות את זה כדי לראות מה מכיל הקובץ.

• תגובות 61
  • צפיות 12.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

About:blank

אני שמח שהצטרפת לדיון, אשתדל לענות על שאלותיך:

1.המחיצה כבר מכילה כל התוכנות שלהם אני זקוק לעת עתה. תחילה ניסיתי לעשות גם אימאג' להתקנה הנקייה של חלונות ודרייברים מעודכנים. מאחר ולא הצלחתי לעשות זאת עם ארכוניס, השתמשתי בנורטון גוסט. גודל מחיצה C כרגע הוא כ- 36GB

2. כן

3. כן. אפילו מעל ומעבר למה שדרוש

4.קצת בעייתי עבורי לעשות זאת כרגע, היות ועליי לצאת מווינדוס ולטעון את ה-CD לצורך כך. כנ"ל לגבי ביצוע Explore לתוכן קובץ ה-Image

5.במעבדה עשו בעצם שני דברים: החליפו את הדיסק התקול באחד חדש, וכן הוסיפו דיסק קשיח נוסף, כך שכעת יש לי במחשב שני דיסקים בנפח 1 טרה כל אחד.

תראו, אני מכבד מאוד את הידע של שניכם, אבל פשוט לא יתכן שקובץ TIB בנפח 2147KB, יכיל עליו התקנה שלמה של מערכת הפעלה כולל תוכנות. יודעים מה? אפילו לא התקנה ריקה של חלונות בלבד.

אני אומר זאת בבטחה רבה, על סמך ניסיון העבר שלי עם ארכוניס, וכן על סמך היכרותי עם נורטון.

ההשערה שלי היא שהתוכנה מסיבה כלשהי, מבצעת גיבוי רק למחיצה הקטנה של 100MB ולא ממשיכה הלאה, בכדי לגבות גם את C

לכן, זה נראה לי פשוט מיותר לעשות אימות לקובץ. קרוב לוודאי שהאימות יהיה חיובי, לגבי אותה מחיצה קטנה השמורה למערכת ההפעלה.

דרך אגב, אתמול בלילה ניסיתי לשוחח עם נציג התמיכה של ארכוניס באמצעות צ'אט.

אחרי שהצגתי בפניו את הבעיה, התשובה שלו הייתה קצרה ולקונית: True Image 11 לא מתאימה לחלונות 7, ועליי לשדרג לגרסה החדשה של 2011.

כל ניסיונותיי להסביר לו שהעסק כן אמור לעבוד דרך CD BOOT ,העוקף את מערכת ההפעלה- נתקלו בקיר אטום וחסר פשרות.

הפתרון שלו זה רק שדרוג. חד וחלק.

פורסם

מה קורה אם תגבה רק מחיצה של חלונות ? (זה D באקרוניס).

יש הודעה שגיאה ?

(ההודי ?) שידברתה איתו לא יודע שאקרוניס אומרים 10 ב STANDALONE תומך בכל W7 .

http://kb.acronis.com/content/2870

פורסם

מסכים לגמרי עם Ivan (גם לגבי התמיכה וגם לגבי ההצעה). התמיכה של חלק גדול מהחברות לא ממש טורחת לספק פתרון אמיתי (מחוסר ידע או מדיניות) והפתרון שהכי משתלם להם הוא לנצל את המצב כדי לדחוף אותך לעבר שדרוג.

הרי כבר נוכחת בעצמך שהגרסה הזאת עובדת על המערכת שלך. אם עכשיו היא לא עובדת צריך לנסות להבין למה לפני ש"רצים" לשדרג.

האם Acronis מזהה עכשיו את שני הכוננים הקשיחים (החדשים) בצורה תקינה? האם היא מזהה את כונן היעד (שאליו אתה מגבה) בצורה נכונה? האם זהו הכונן שתמיד גיבית אליו או אחר? האם אתה מגבה דרך חיבור USB? מה קורה אם אתה מנסה ליצור את אותו Image ורק לשמור אותו על הכונן הפנימי החדש?

האם אתה משתמש בתקליטור שיצרת מתוך התוכנה עצמה או בגרסת ISOLinux (שבעקרון ניתן, או לפחות פעם היה ניתן, להוריד מהחשבון שלך באתר שלהם)?

פורסם
  • מחבר

Ivan

אני מניח שלא תהיה בעיה לגבות רק את מחיצה של מערכת הפעלה (בכל זאת C), אבל זה לא ייתן לי כלום, כי האימאג' הזה לא יהיה שווה הרבה בלי המחיצה של 100MB ,שהיא קריטית בכל הנוגע לתפקוד תקין של וונדוס.

כן, נראה לי שזה התומך ההודי. למען האמת, אני חייב להסכים. התמיכה שלהם גרועה מאוד.

פעם הייתי מתקשר עם בחור בשם דימטרי באמצעות מיילים. התשובות שלו כבר היו הרבה יותר מקצועיות. הבעיה היא שכבר אין אפשרות לפנות לתמיכה שלהם ישירות, בדואר אלקטרוני.

האופציות הם דרך צ'אט, או להעלות את הבעיה בפורום שלהם.

: About:blank

לגבי שאלותיך:

1. התוכנה מזהה את כל הכוננים המותקנים על המחשב, וגם את כונן היעד.

2. כן, זהו אותו כונן חיצוני שבו השתמשתי בכל הגיבויים הקודמים

3. כן, הכונן החיצוני מחובר למחשב דרך USB

4. לא ניסיתי לבחור בכונן פנימי ככונן היעד. אוכל לנסות זאת

5. התקליטור נוצר דרך אתר היצרן. כאמור מדובר באותו אחד שהשתמשתי בו בעבר, ללא בעיות מיוחדות.

זה נכון שהגרסה הזו יכולה לעבוד גם על המחשב הנוכחי עם ווינדוס 7, אבל עצם העובדה שלא ניתן להתקינה, גורמת לחסרונות רבים.

גם כמה פעמים כבר קרה לי שבמהלך אחד השלבים, המחשב נתקע, ואז הייתי חייב לבצע אתחול בכדי לחזור על הפעולה...

פורסם

עושים 2 אימאגים. אחד לכל מחיצה ובשחזור משתמשים בשניהם אחד אחרי השני.

הסכוי שצריך לעשות שחזור למחיצה נסתרת הוא אפס. היא לא משתנה מההתקנה.

מה כתוב במסך של בחירת מחיצות לכבוי ? כמה מחיצות, מה שם שלעם מה גודל ומה אות שאקרוניס נותן ?

יש כבר תמונה של חלון כזה בדיון הזה.

פורסם

זה נכון שהגרסה הזו יכולה לעבוד גם על המחשב הנוכחי עם ווינדוס 7, אבל עצם העובדה שלא ניתן להתקינה, גורמת לחסרונות רבים.

גם כמה פעמים כבר קרה לי שבמהלך אחד השלבים, המחשב נתקע, ואז הייתי חייב לבצע אתחול בכדי לחזור על הפעולה...

תנסה לבצע גם גיבוי לכונן פנימי -- מעניין אותי לדעת אם יהיה הבדל.

דע לך שמבחינה טכנית עדיף בדרך כלל לבצע מניפולציות על מחיצות וכוננים מחוץ למערכת ההפעלה. זה לא שאי אפשר גם מתוך מערכת ההפעלה, התוכנות יודעות לנעול את המחיצה/כונן במהלך ביצוע הפעולה, אך מניסיוני אחוז אי-ההצלחות (שגיאות ובעיות נוספות) גדול יותר כשעובדים מתוך מערכת ההפעלה. ככה שאני לא רואה בעבודה עם גרסה עצמאית של התוכנה חסרון (וככה אני עובד תמיד איתה, עם Clonezilla, עם Gparted ועוד).

אם המחשב נתקע זה לא בהכרח בגלל התוכנה, ייתכן שיש בעיה אחרת. אתה יכול לנסות לתאר מתי המחשב נתקע, באיזה שלב? האם הכוונה בנתקע זה פשוט קפא במהלך גיבוי/שחזור או משהו אחר? האם יש לך תופעות כאלה גם בעבודה שוטפת עם המחשב?

את כל השאר Ivan כבר שאל והציע אז אמתין לתשובות שלך.

פורסם

כן, נראה לי שזה התומך ההודי. למען האמת, אני חייב להסכים. התמיכה שלהם גרועה מאוד.

פעם הייתי מתקשר עם בחור בשם דימטרי באמצעות מיילים. התשובות שלו כבר היו הרבה יותר מקצועיות. הבעיה היא שכבר אין אפשרות לפנות לתמיכה שלהם ישירות, בדואר אלקטרוני.

האופציות הם דרך צ'אט, או להעלות את הבעיה בפורום שלהם.

עזוב את התמיכה הלא קיימת של החברה, תעזר בפורום שלהם.

אני מגבה את את WIN7 כבר מ- ATI10 (כיום יש לי כבר את 2010), יותר מזה, הייתי גם מגבה Dualboot של XP ו- WIN7 ללא בעיה.

אני משתמש אך ורק בגיבוי מלא (לא Sector by sector), דרך ה- Bootable Rescue media.

לגבי הבעיה שלך, תנסה לנתק את כל מה שמחובר ב- USB למעט המקלדת, העכבר וכמובן התקן האיחסון שאתה משתמש בו. אם יש לך אפשרות נסה לגבות ל- HDD פנימי (כמובן ששונה מזה שאתה מגבה).

פורסם
  • מחבר

טוב חברים, אני מרים ידיים.

למרות שהנושא מאוד מסקרן , ומעצבן אותי לדעת מדוע זה לא עובד, אין לי אפשרות לענות על שאלותיכם בצורה כזו. כל פעם כאשר עליי לצאת מווינדוס ולהעלות תוכנה דרך BOOT, זה משבש לי את כל העבודה עם המחשב.

חשבתי שמדובר בתופעה מוכרת, ויש דרך פשוטה כיצד להימנע מכך שהתוכנה תגבה רק מחיצה קטנה.

כעת יש לפניי שתי ברירות- לשדרג לגרסה 2011 תמורת כ- 30 דולר, או להסתפק בגיבויים עם נורטון גוסט.

הרבה תודה על העזרה והסבלנות של כולכם!

פורסם

לפני שאתה מתייאש:

1. תכין רשימה של שאלות ואז תוכל לענות על כולן בפעם אחת. כל השאלות באות לאתר את שורש הבעיה.

2. תנסה להוריד שוב את גרסת ה-ISOLinux מהחשבון שלך ולנסות איתה (זה כדי לבטל אפשרות שמשהו לא תקין עם הגרסה או המדיה הפיסית שבה אתה משתמש כעת).

3. הייתי גם ממליץ בלי קשר להוריד את כלי האבחון של יצרן הכונן הקשיח ולבדוק את שני הכוננים הקשיחים שלך רק כדי לוודא שהבעיה היא לא בהם.

שאלה שלא קשורה לנושא הדיון. אם היו לך Image קודמים, למה לא פשוט לשחזר אותם במקום שוב להתקין הכל ואז ליצור לו Image (הרי במצב כזה לא צריך למעשה Image כי זה כמו התקנה מחדש -- בדיוק מה שיצירת Image באה לחסוך), כך גם תוכל לבדוק אם פעולת השחזור של התוכנה כן פועלת.

הכל הרי עבד לך, השינוי היחיד שהתרחש הוא חומרתי. לכן אולי פשוט צריך להוריד גרסת ISOLinux עם Kernel יותר מעודכן.

אני באופן אישי חושב שקצת מיותר להשתמש בשתי תוכנות ליצירת Image (אני לא ממש מבין מה זה נותן). כך שלדעתי אתה יכול להשאר עם מה שנוח/עובד לך ואין צורך לשדרג את גרסת התוכנה הזאת.

פורסם
  • מחבר

About:blank

כל הכבוד על העידוד:)

תראו, עקרונית אין לי בעיה לגלגל את השרשור הזה אפילו על אלף עמודים.

בסך הכול אתם חבר'ה אחלה, מנסים לעזור, ואני באמת מלא הערכה לכולכם.

כפי שהסברתי קודם, הבעיה היא שכדי ליישם חלק מהדברים שאתם מבקשים,עליי לעבוד מתוך CD BOOT, ואז זה יוצר הפרעה לעבודה השוטפת של המחשב.

במצב כזה, גם אין לי אפשרות להשתמש בפונקציה של PRINT SCREEN, בכדי להעלות תמונות מדויקות יותר מהשלבים שאני עושה.

שאלת קודם באיזה שלב המחשב נתקע. אז זה לא היה בעת תחילת הגיבוי, אלא באחד השלבים המוקדמים.

יכול להיות שאינני יודע איפה לחפש, אבל לא מצאתי מהיכן באתר שלהם, ניתן להוריד מחדש את ה-CD BOOT

העדפתי שלא להשתמש באימאג'ים הקודמים, היות וזו הייתה עצתו של טכנאי המעבדה של "פנדה" ,שם היה המחשב.

לדבריו, הם עשו לי התקנה נקייה של חלונות, כולל דרייברים מעודכנים (שלא נכללים באימאג'), ולכן מוטב שאתקין את כל התוכנות מחדש.

האובססיה להשתמש בשתי תוכנות גיבוי, היא השאיפה להיות עד כמה שאפשר מכוסה מכל הצדדים. היו כבר מקרים שגיבוי של תוכנה אחת לא עלה כמו שצריך, ואז השתמשתי בשניה.

רציתי לשאול אם מישהו יודע, למה התוכנה של ארכוניס עושה את ההפרדה הזו בין C, לבין המחיצה הקטנה הנסתרת? למה ברירת המחדל לא מחשיבה אותם כמחיצה אחת, כמו שעושה נורטון גוסט?

האם גם בגרסה החדשה 2011 זה עדיין ככה?

פורסם

1. כל המטרה של Image היא לחסוך למשתמש הרבה זמן ועבודה במקרה של תקלות תוכנה במערכת ההפעלה (וירוסים או כל נזק תוכנתי אחר) או במקרה שכשל הכונן הקשיח והוחלף. במקרה כזה ה-Image עוזר לך למזער את זמן ההשבתה של המערכת ומאפשר לך לחזור למצב התחלתי בתוך זמן קצר. אני באופן אישי לא מסכים עם הטכנאי שהמליץ לך מה שהמליץ מהסיבות הבאות:

א. מנהלי ההתקן של שבב האודיו, שבב הרשת וכל שבב הרחבה נוסף שייתכן שיש לך על לוח האם אינם מתעדכנים בתדירות גבוהה וכל עוד לא הייתה לך איזו בעיה בתפקוד שלהם גם אין ממש צורך לעדכן אותם על בסיס קבוע. מנהל ההתקן היחיד שמתעדכן על בסיס יותר קבוע הוא של השבב הגרפי, וגם אותו חשוב לעדכן בעיקר אם אתה משחק במחשב.

ב. אם אם נניח שיש צורך לעדכן את אחד ממנהלי ההתקן, ניתן לעדכן גם אם היית משחזר את אחד ה-Image הקודמים. אין שום צורך אמיתי להתקין את כל המערכת מחדש רק כדי לעדכן מנהל התקן כזה או אחר, זה לגמרי מפספס את המטרה שלשמה נוצר ה-Image מלכתחילה, מכיוון שאם בכל פעם שהמחשב יחזור מהמעבדה, שתרצה להתקין תוכנה חדשה או לעדכן מנהל התקן למעשה תתקין שוב את המערכת מחדש, אז הרי אין לך באמת צורך ב-Image שמטרתו, בין היתר, לחסוך בדיוק את העבודה הכפולה הזאת.

2. לדעתי, ופה ייתכן שיש כאלה שיחשבו אחרת, כשעובדים עם Image יש לעבוד באופן הבא:

א. להתקין את מערכת ההפעלה.

ב. לעדכן מנהלי התקן ואת כל התוכנות שבהן באמת משתמשים (בניגוד למנהג של אנשים להתקין כמויות גדולות של תוכנות מיותרות שבחלקן הגדול הם בסוף לא משתמשים).

ג. להגדיר את התוכנות הרלוונטיות, לסדר את שולחן העבודה ואת שאר פריטי הממשק בדיוק כמו שאתה צריך כך שבמקרה של שחזור ה-Image תחזור יש למצב הרצוי לך. למעשה לקחת יום-יומיים של עבודה עם המערכת כדי לוודא שבאמת הכל מוגדר כפי שאתה צריך.

ד. ליצור את ה-Image וכמובן לגבות אותו.

זהו. מהנקודה הזאת אין צורך ליצור Image חדשים בכל פרק זמן. אם המערכת עוברת שינויים מהותיים (הוספת תוכנה משמעותית חדשה, עדכון קריטי כזה או אחר) אפשר פשוט לשחזר את ה-Image שנוצר, לבצע את העדכונים או התקנת התוכנה ואז שוב ליצור Image. כך שבעקרון צריכות להיות 1-2 גרסאות של Image ולא נניח עותק שבועי של המערכת (פה הכוונה למשתמש ביתי כמובן, ביישומים ושימושים אחרים ייתכן שעותק שבועי/יומי דווקא כן יהיה שימושי).

3. במקרה של כשל של המערכת, תוכנתי או חומרתי, פשוט משחזרים את ה-Image וזהו. תוך זמן קצר חוזרים לעבודה, לכל היותר צריך לעדכן איזו תוכנה (כמו אנטי-וירוס) לבצע עוד שינוי קטן לממשק המשמש שאולי ביצעת מאז שנוצר ה-Image, אולי לעדכן מנהל התקן וזהו פחות או יותר.

זאת דעתי בכל אופן.

לגבי הדברים שאמרת:

1. התכוונתי ברצינות שתכין רשימה של הדברים שביקשנו לבדוק (גיבוי של מחיצת מערכת ההפעלה בלבד, יצירת Image לכונן פנימי במקום לחיצוני) ואז תעשה אותם בפעם אחת במקום לעבור כל פעם בין סביבת מערכת ההפעלה לתוכנה העצמאית.

2. את גרסת ה-ISOLinux (אם הם לא שינו משהו) אתה מוריד מתוך החשבון שלך > שם המוצר > לשונית 'Bootable Media'.

3. אני חושב שאתה מסתכל על זה קצת לא נכון. העובדה שהתוכנה נותנת לך שליטה מלאה על המחיצות היא משהו חיובי ולא שלילי. מדובר למעשה בשתי מחיצות נפרדות -- הקטנה מכילה את המידע שדרוש לצורך טעינת המערכת, והשנייה היא מחיצת מערכת ההפעלה עצמה. לא תמיד צריך לשחזר את שתיהן. הסיכוי שהמחיצה הקטנה תפגע הוא נמוך מאוד, ונדרש לשחזר אותה רק כשאתה פורס את ה-Image לכונן נקי. לדעתי זה גם ממש לא מסובך לסמן את שתיהן כחלק מתהליך יצירת ה-Image ואני רואה בזה דבר חיובי. לגבי TI 2011, לא השתמשתי אז אני לא יודע לענות על השאלה שלך לגבי זיהוי המחיצות.

4. לדעתי אם יוצרים Image ומבצעים לקובץ אימות אז לא חובה להשתמש בשתי תוכנות שכאלה, אך אם אתה בכל זאת מעוניין להשתמש בשתי תוכנות למטרות יתירות אז לא חסר מבחר. בהנחה שאתה נוטש את השימוש ב-Acronist TI הייתי ממשיך להשתמש ב-Ghost (שכבר יש לך) ובמקביל מתחיל להשתמש בכלי חינמי כדוגמת Clonezilla (שאני לא זוכר אם ניסית) או כתלות בגרסת מערכת ההפעלה שברשותך, אפילו בכלי המובנה של Windows (גם פה יש ליצור RescueCD כדי לשחזר את ה-Image).

ולסיום החפירה. הכל עבד לך הרי עם Acronis TI, הבעיות התחילו לאחר השינוי החומרתי כך שצריך לראות אם אפשר לפתור אותן. אתה יכול להחליט לשדרג גרסה או להפסיק להשתמש בכלי הזה לגמרי (וזה לא שאין חלופות). אני באופן אישי הייתי מנסה לרדת קודם לשורש הבעיה.

פורסם
  • מחבר

1. בדיעבד, אני יכול להגיד שאתה בהחלט צודק. אחרי שקיבלתי את המחשב בדקתי את תאריך מנהל של כרטיס המסך, ומתברר שזה מאוגוסט 2010, למרות שמאז כבר יצאו כמובן דרייברים עדכניים יותר.

הטכנאי פשוט לא דיבר אמת, ואם להוסיף חטא על פשע, גם התקינו את הדיסק החדש מבלי לחלק אותו למחיצות (לפחות היו צריכים לשאול, אם אני מעוניין בכך)

2. אני נוהג לעבוד לפי שיטה דומה לשלך. גיבוי מיד בהתחלה על התקנה נקייה, וגיבוי נוסף אחרי התקנת התוכנות והמקודדים הנחוצים. גיבוי שלישי אני מבצע רק במידה וקיימים שינויים רבים מאז הגיבוי השני.

3. יש לי רשימה של הדברים שביקשתם. בקרוב אעשה ניסיון נוסף

4. גם בפורום של אכרוניס, ייעצו לי לנסות גרסה אחרת של CD BOOT. אלא שהקישור בחשבון שלי מוביל לגרסה Build: #8101, Date: July 3, 2008

למיטב ידיעתי זו אותה גרסה של הדיסק הנמצא ברשותי כרגע, כך שאינני רואה כל טעם ליצור דיסק איתחול חדש.

5. אני סבור שנורטון גוסט מתפקדת בצורה הרבה יותר נכונה. שם המחיצה הקטנה נבחרת אוטומטית יחד עם C, כמחיצה נסתרת. אם המשתמש מעוניין, הוא יכול לבחור שלא להכליל באימאג' מחיצה זו.

6. באחד השרשורים הקודמים, כבר המלצת על Clonezilla. אפילו יצרתי באמצעותה גיבוי נקי של המחשב, כאשר קיבלתי אותו חדש. העניין הוא שהתהליך לא הלך אצלי כל כך חלק, ולכן חיפשתי אלטרנטיבות אחרות.

7. לא מדויק. היו גם בעיות לפני השינוי בחומרה. קרה לי בדיוק אותו הדבר, שתהליך הגיבוי נמשך כמה שניות בלבד. יותר מאוחר עשיתי ניסיון נוסף, ואז זה כבר עבד כמו שצריך

פורסם

1. מנהל התקן הוא בערך הסיבה האחרונה שבגללה צריך להתקין מערכת הפעלה מחדש. ברוב המקרים אפשר פשוט לעדכן על-גבי הקיים. מעבר לכך, הגישה כלפי מנהלי התקנים צריכה להיות 'אם זה לא שבור אל תתקן את זה', כל עוד אין לך שום בעיה עם רכיב מסוים (אודיו, רשת) אין שום סיבה להיות במרוץ מתמיד אחרי עדכונים. יוצא מן הכלל הוא אולי הכרטיס הגרפי וגם זה נכון בעיקר אם אתה גיימר. אם אתה לא גיימר או גיימר אקראי אז גם אין ממש סיבה לעדכן את מנהל ההתקן. דע גם שלא תמיד מנהל התקן חדש יותר = שיפור.

לדעתי אם עדיין לא סיימת להתקין הכל אז פשוט תשחזר את אחד ה-Image הקודמים שלך וזהו. אם כבר סיימת להתקין הכל מחדש אז לא נורא.

אם אני מבין נכון אז הכונן השני מיועד לאחסון, במקרה כזה אין צורך לחלק אותו למחיצות (או שהתכוונת לכונן הראשון?) ולדעתי הרבה יותר נוח ונכון לנהל את המידע שבו באמצעות חלוקה היררכית לתיקיות. בכל מקרה, זאת לא בעיה ליצור מחיצות, אפשר אפילו מתוך WIndows רק אל תחלק אותו ליותר מ-2 מחיצות. כנ"ל לגבי הכונן הראשון, תוכל להעזר בתוכנה כמו Gparted (עוד תקליטור אתחול :)) כדי למחוק את המחיצה הבודדת שקיימת בו ואז לחלק אותו ל-2 מחיצות. לאחר מכן תפרוס אליו בחזרה את ה-Image וזהו. אפשרות נוספת היא לחלק אותו מבלי לפגוע במידע, אבל זה תהליך ארוך יותר ומכיוון שיש לך גם כך Image יותר פשוט ומהיר לדעתי לעשות את מה שהצעתי.

2. מצוין (לדעתי), רק שאם עובר הרבה זמן מאז יצירת ה-Image ועד לאותו שינוי, זמן במהלכו המערכת "דועכת", מומלץ לשחזר את ה-Image > לבצע את השינוי (התקנת תוכנה, שינוי הגדרות וכו') > ליצור Image חדש. פחות מומלץ ליצור Image של מערכת לא "טרייה".

5. טוב, זה עניין של דעה ואין פה בדיוק נכון או לא נכון.

6. אז אתה יכול להשתמש בכלי המובנה של Windows, לצורך יתירות זה בהחלט אמור לספק אותך (וגם אמור להיות פשוט יחסית לשימוש).

7. את זה לא ידעתי.

פורסם
  • מחבר

כבר סיימתי להתקין את התוכנות מחדש. בכל זאת אני עדיין שומר את האימאג' הישן. מי יודע, אולי פעם עוד אזדקק לו.

דיסק אחד חולק לשתי מחיצות. C עבור מערכת ההפעלה ו- D עבור תכנים ומידע

הדיסק השני לא היה מחולק. ידוע לי שיש כל מיני תוכנות שעושות את העבודה (חלקן חינמיות), אבל קראתי כל מיני אזהרות, שלמשתמשים בלתי מיומנים ,עדיף שלא להתעסק עם זה בכלל, היות שפעולה לא נכונה, עלולה לגרום לנזקים שאחר כך קשה לתקן.

לא יודע אם זה באמת נכון, אבל אותי זה הבהיל כהוגן, לכן הזמנתי טכנאי שיבצע זאת.

מה שהרתיח אותי בכל הסיפור, שבמעבדה היו יכולים (ואולי אפילו צריכים ) לעשות חלוקה, ואז לא הייתי צריך לשלם לטכנאי פרטי.

בכל מקרה היה חשוב לי לחלק גם את הדיסק השני, כי רציתי ששני הכוננים יהיו מחולקים בדיוק באותו יחס. ככה שבמקרה והדיסק עם מערכת ההפעלה יפול, אוכל לשחזר את האימאג' לדיסק השני, למחיצה E השווה בדיוק לגודלה של C

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים