עבור לתוכן

למה לא מייצרים לוח עם שתי תושבות לשני מעבדים רגילים ?

Featured Replies

פורסם

מישהו כאן יודע למה לא מייצרים לוח עם שתי תושבות לשני מעבדים רגילים ?

אני לא מתכוון לתחנות עבודה ומעבדי XEON כי את זה יש לי כבר. השאלה היא למה לא מייצרים לוחות שיתמכו בשני מעבדי I7 רגילים או החדשים ?

אגב אם מישהו כאן יודע על קיומו של לוח כזה אודה לכם מאוד אם תפנו אותי לכתובתו.

פורסם

בשביל שתוציא יותר כסף

פורסם

כי זה לא משתלם אני אישית לא משתלם לי להוציא כסף על מערך כרטיסי מסך למשחקים (שזה גם לא פרקטי לדעתי)

אז בטח ובטח שלא על 2 מעבדים ולוח יקר.

פורסם

שלום eliezerbh וברוך הבא לפורום,

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

לדוגמה, כדי להפוך את הכותרת לעניינית תמצת בה את מהות השאלה במקום לכתוב שסתם יש לך שאלה.

שאלת וענית לעצמך, יש לוחות כאלה, פשוט לא לוחות המיועדים לשוק הביתי. למה? מהסיבה המאוד פשוטה שאף משתמש ביתי/עסקי ממוצע לא זקוק לכוח עיבוד שכזה, ורובם גם לא יקנו חומרה כל כך יקרה (מה עוד שיש שיקולי צריכת אנרגיה, פליטת חום ושיקולים נוספים). מי שכן זקוק לכוח עיבוד שכזה (או לפחות חושב שהוא צריך) יימצא את מבוקשו בתחנות עבודה מסוגים שונים הזמינות בשוק לכל דורש.

מעבדי Xeon מבוססים על ארכיטקטורה דומה למעבדי ה-Mainstream של אותו דור, תוך אופטימזיציה לדרישות של תחנות עבודה מסוגים שונים והבדלים קטנים נוספים. כך שלא מדובר במעבדים שונים לגמרי ואם להתייחס לדוגמה שנתת, אז Xeon הם למעשה "סוג" של Core i7 ולהפך (תלוי איך רוצים להסתכל על זה).

פורסם

היה ניסיון לשווק משהו כזה לקהל יעד שהוא "ביתי" עם Intel SkullTrail לפני כשלוש שנים וזה היה כמובן דיי כושל.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהתגובה הכי עניינית שקיבלתי עד כמה שזה ישמע מוזר היא של lol_minbet

אכן בשביל שאוציא יותר כסף.

אני לא גיימר העוסק במשחקים בכלל. עבודתי היא בתלת מימד. ושם אני יודע "איזה שוק" ואיזה "ביקש" יש לכוח עיבוד שכזה.

אני נאלצתי לקנות תחנת עבודה ב 30,000 ש"ח עם שני XEON מרובעי ליבה וכו' (DELL T7400) בכדי להרוויח את כוח העיבוד. אבל מחירה למרבה האבסרוד לא נקבע רק לפי העיבוד אלא לפי כל מיני אפשריות שרת שיש בה ומחירם היותר יקר של מעבדי הXEON ואני כלל וכלל לא צריך אותם לעבודתי. ולכן לו היה לוח בעל שני מעבדים רגילים מחירו יכל להגיע נניח ל 15,000 ש"ח ואין לכם צל של מושג כמה אנשים העובדים בתחומי היו קונים אותו....

ולכן מסקנתי העצובה היא שאכן רוצים שאוציא יותר כסף.....

פורסם

שלום eliezerbh וברוך הבא לפורום,

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

לדוגמה, כדי להפוך את הכותרת לעניינית תמצת בה את מהות השאלה במקום לכתוב שסתם יש לך שאלה.

פורסם

למה שמישהו ירצה לוח dual socket עם מעבדים שלא מיועדים לתחום ה"מקצועי"?

לוחות אם ל2/4 מעבדים תמיד היו לשוק התעשייתי ולא לבית.

אגב, היום אתה אתה יכול לקנות גם תחנת עבודה שרוב כח החישוב שלה מתבסס על כרטיס Tesla למשל ולא דווקא מעבד.

פורסם
  • מחבר

אני מסכים איתך multicore על השאלה שהיצגת למה שמישהו לא בעבודה מקצועית ירצה לוח עם 2 תושבות.

אלא שאכן כוונתי היא למה לא מייצרים כזה לוח לשוק המקצועי ? והשוק המקצועי כמו שאני מכיר אותו הוא די גדול. וגם אנשים שנמצאים במקצוע וזוהי פרנסתם (כמו במקרה שלי) אינם נכנסים כמעט לספקות למרות מחירו הגבוה של המחשב אם הוא בעל ביצועים רציניים.

אבל כשמדובר במחיר מטורף בצורה קיצונית כמו 30,000 ש"ח (מחירו בשוק בזמן הקניה היה כ 40,000) שחצי מהפונקציות במערכת אינן שימושיות כלל הרבה נמנעים מקניה כזו.... לו היו מייצרים את אותה מערכת עם מעבדים רגילים וללא אופציות הסקזי וכו' מחירו היה יורד לחצי ואף לפחות מכך.

פורסם

יש מחשבי MAC של 12 ליבות , אבל שוב מעבדי XEON..

יש את הלוח אם SR-2 קלספייד שהוא תומך ב 2 מעבדים והוא יחסית נחשב לשוק הבייתי..

http://www.youtube.com/watch?v=9508jcoxFQI

אבל עולה בהתאם

פורסם
  • מחבר

תודה לך 00Amir אבל גם הלוח שהבאת כאן מכיל 2 מעבדי XEON ואת זה כבר יש לי.

פורסם

אני חושב שאם תבדוק לעומק תגלה שזה לא ממש אפשרי לבנות לוח כזה מכמה סיבות, הראשונה היא שאין ציפסט שתומך בשני מעבדים רגילים והשניה היא שמעבדים רגילים לא כוללים חלק מהחומרה שתאפשר להם לפעול יחד עם מעבדים נוספים על אותו לוח. כמובן שאינטל היו יכולים לאפשר את הדברים האלו אבל יש להם אינטרס ברור לעשות את ההפרדה הזאת כל עוד השוק המקצועי מוכן להוציא את הכסף על מחשבים כל כך יקרים.

פורסם

היה ניסיון לשווק משהו כזה לקהל יעד שהוא "ביתי" עם Intel SkullTrail לפני כשלוש שנים וזה היה כמובן דיי כושל.

לא ברור לי השימוש במילה "כמובן".

כיום זה מיותר, כי בכל מעבד מודרני יש לפחות 2 ליבות ובד"כ יותר.

בעבר זה היה שימושי, קיים, ואפילו דיי פופולרי (בארץ פחות, באופן טבעי לשוק מקובע שחשב באותה תקופה דברים כמו "AMD לא תומך בעברית").

לוחות אם ל2/4 מעבדים תמיד היו לשוק התעשייתי ולא לבית.

מה פתאום.

הרבה לפני עידן הדואל קור, קוואד קור וחבריהם - אי שם בעידן הפרה היסטורי של מעבדי הפנטיום 3, ה-Athlon והסלרון, בהחלט היו גם היו לוחות אם עבור שני מעבדים. ונחש מה, הם היו אפילו דיי זולים ולא יקרים במאומה מהמחירים של לוחות אם (מהסדרות הגבוהות מין הסתם) כיום.

אני מכיר אישית מישהו שהחליט לוותר על קניה של מעבד פנטיום 3 במהירות 500MHz, ובמקומו הוא קנה בכאותו מחיר זוג מעבדי סלרון 366MHz (או משהו דומה) ולוח שתומך בשניהם. למעבדים (שהיו אוברקלוקרים מצויינים) הוא עשה אוברקלוק לאיזור ה-500MHz, והשיג בערך פי-2 עוצמה באותו מחיר. מה שנקרא "דואל קור DIY", עוד לפני שהטכנולוגיה הזאת בכלל נכנסה למעבדים הביתיים (או בכלל הומצאה).

פורסם

זה כמובן לא היה מוצלח כי זה הגיע מאוחר מדי. כמו שכבר ציינת, היום ל multi-threading לא צריכים יותר כמה מעבדים פיסיים.

אני גם זוכר את התקופה של לוחות Pentium Pro שהיו dual-socket. עדיין זאת תקופה ממש רחוקה שונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים