עבור לתוכן

התייעצות בעניין אל-פסק

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כן, אני יודע שאתה לא ממש מחזיק מאדוויס ברמות האלה.

פשוט עשיתי את הבחירה מטעמים של נוחות. הטכנאי שמתחזק לי את המחשבים בבית, סיפר שיש לו כמה יחידות כאלה, אותם הוא מציע ללקוחות שלו.

הוא הבטיח שבכל בעיה שתצוץ, הוא יגיע אליי ויטפל בכך. כמובן שמעבר לזה, יש גם את האחריות הרשמית של אדוויס.

כעת הבנתי יותר טוב, כיצד לבצע את החיבורים, בחדר שלי.

השאלה שנותרה היא, רק לגבי הסלון.

האם אתה טוען שגם המגן בעל ההשעיה, וגם מייצב המתח לא יתרמו כלום???

הרעיון היה לחבר את אחד מהם בנוסף ל- SC9 ELEC

מרגיז שחייבים לנתק מהחשמל בעת סופות ברקים. בשעות היום אני ממילא לא מפעיל טלוויזיה, אבל בשעות הערב, די קשה לוותר על כך...

• תגובות 33
  • צפיות 10.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא חייבים לנתק, פשוט המגן ברקים מוגבל עד עוצמה מסויימת של מכת ברק ויכול לא להגן אם תבוא מכה חזקה יותר

ההבדל הכי גדול בין AVR ומגן ברקים הוא התגובה שלהם למתח גבוה / נמוך (וזה גם קורה בסופות - חוטים בחוץ נקרעים והמתח עולה או יורד משמעותית, נזק במערכת של חברת חשמל אחריי פגיעת ברק יכול לגרום למתח להיות לא תקין זמן ממושך וכו)

כמה שתוסיף יותר זה יוסיף הגנה, אבל ה SC9 לבד אמור להגן ברוב המקרים

פורסם
  • מחבר

אוקיי, יפה. אני באמת מעריך מאוד את סבלנותך, ומתנצל על השאלות המרובות .

ידוע לי שהנושא הזה חשוב מאוד עבור משתמשים רבים, כך שההסברים שלך, עשויים להועיל גם לאחרים.

חשבתי על האפשרות להעביר את ה- SC9 ELEC אצלי לחדר, ובשביל הסלון (שם הציוד כמובן יקר יותר) לרכוש גם את המגן עם השהייה וגם את המייצב מתח.

כיצד ניתן לשלב ביניהם בצורה האפקטיבית ביותר?

במילים אחרות, איך בדיוק לבצע את החיבור?

אגב, האם UPS במקרה כזה לא ייתן הגנה טובה יותר מאשר מייצב מתח?

העניין הוא שכאשר יש הפסקות חשמל, עלול להתבצע פעולה של כיבוי והדלקה מרובים, וזה ממש לא "בריא" עבור המכשירים האלה.

אל-פסק לעומת זאת יאפשר המשך חיבור רציף, ללא ניתוקים.

פורסם

ההגנות של ה SC9 :

השהיה - ניתוק המתח לכמה דקות אם הוא קופץ

מתח נמוך - ניתוק המתח אם הוא נמוך יותר מ 180 V (גם מתח נמוך יכול לשרוף ספקים)

מתח גבוה - במגן הזה אין הגנת מתח גבוה מלאה אלא רכיבי הגנת הברקים מגיבים כבר במתח שהוא קצת מעל מתח תקין. הוא יגן ממתח גבוה (בגבולות מסוימים) אבל ישרף בעצמו

הגנת ברקים (= נחשולי מתח) - גורמת לקצר, הקפצת החשמל (וכך ניתוק המתח), ושריפת המגן במקרה של מכת מתח גבוה מאוד (של ברק) (במגן הזה גם עליה בינונית של המתח תגרום לזה)

ההגנות של מגן ברקים שש לו הגנת מתח גבוה מלאה : ההגנה בנויה ביחד אם הגנת מתח נמוך ולא ביחד אם הגנת ברקים. במתח גבוה (אבל לא גבוה כמו ברקים) המגן ינתק את המתח בלי להישרף

ב AVR יכולות להיות השהיה והגנת ברקים זהות לאלה של המגן ברקים, לא תמיד (תלוי בנתונים) (הגנת ברקים שלהם בדרך כלל חלשה יותר ממגן ברקים, מה שאומר שרצוי להוסיף את המגן בכל מקרה)

במתח גבוה / נמוך הוא לא מנתק את המתח אלא מעלה או מוריד אותו כדיי להגיע למתח תקין. זה אומר שהציוד יוכל להמשיך לעבוד ללא כיבוי, ובדרך כלל ההגנה אל המתחים יותר מדוייקת, אבל גם המגן ברקים הרגיל נותן הגנה סבירה

ב UPS יש AVR מובנה, וההבדל בינו ל AVR בלבד הוא בהשהיה - ל AVR כולה להיות השהיה (שבה המתח מנותק) או לא להיות הגנה כזאת בכלל, ו UPS עובר לסוללה בלי לנתק את המתח

במקרה של AVR הייתי מחבר את ה SC9 לשקע ואת ה AVR ל SC9, או את ה AVR לשקע ואת ה SC9 ל AVR

יתרון בחיבור ה SC9 לשקע : יש הגנת ברקים ל AVR

בעיה בחיבור ה SC9 לשקע : ה SC9 יקבל את המתח הגבוה לפני ה AVR ויישרף במקרה של מתח גבוה (אבל זה יקרה גם אם לא היה את ה AVR)

ההגנה לציוד ב 2 המקרים זהה

אם שמים UPS, לא לחבר את המגן ברקים ליציאה של ה UPS - הוא יכול לקצר כשה UPS עובר לסוללה

במחשב, כיבוי פתאומי גורם לאיבוד המידע שלא נשמר בתוכנות, ובחלק מהמקרים (תלוי במערכת ההפעלה ומערכת הקבצים) יכול לגרום למחיקת תוכן הכונן הקשיח. לא נגרם נזק לחומרה מהכיבוי

בכיבוי ומיד אחריו הפעלה מחדש, יש רכיבים בספק שיכולים להעביר מכה של זרם גבוה מדיי ולהישרף. בדרך כלל לא יקרה להם כלום מכיבוי והפעלה אחת, אבל הם יכולים להישרף אם מגיעה סדרה של כמה כאלה במהירות

ההשהיה של המגן ברקים משארה את המתח מנותק אחריי הכיבוי הראשון וכך הספק לא מקבל את כל הקפיצות שמגיעות אחריי זה (עד שהזמן של ההשהיה עובר), וזה מגן בצורה טובה במקרה הזה

לטלויזיה וכו' אין בעיה של שמירת או מחיקת קבצים, אז הגנת השהיה רגילה מספיקה כדיי להגן אליהם מזה[br]פורסם בתאריך: 9.03.2011 בשעה 13:52:18

תבדוק שיש ךל מפסק פחת תקין. במתח גבוה ה SC9 גורם לקצר ולכיבוי החשמל, כשחלק מהקצר הוא לאדמה. מפסק הפחת ישים לב לזה ויקפוץ לפני המפסק הרגיל, וישפר את ההגנה
פורסם
  • מחבר

בראבו :yelclap:

בהחלט סקירה מאלפת, שנותנת מידע על כל אחד מהרכיבים, ומדגישה את ההבדל בינהם.

היום בבוקר בעקבות הסערה, מיהרתי לחנות ורכשתי את ה- SC98POP

(למי שלא עקב, מדובר באותו רב מגן אלקטרוני עם השהיה)

כעת יש לי בעצם שלוש אופציות:

1. להוסיף לשם AVR

2. להוסיף UPS

3. להסתפק רק במגן הזה, וגמרנו.

לו אתה במקומי, והציוד בסלון מאוד חשוב לך, באיזה אופציה היית בוחר?

דרך אגב, יש עדיין נושא לא ברור.

המוכר בחנות, הוא גם חשמלאי מוסמך. סיפרתי לו שבחדר שלי, חיברתי מפצל אל השקע שבקיר. ואל המפצל חיברתי את שני מכשירי ה-UPS וכן את המגן SC9 ELEC.

המוכר אמר לי שזה גרוע מאוד, כי בצורה כזו בעצם לא עשיתי שום דבר.

לדבריו, ה- SC9 ELEC חייב להיות מחובר ראשון לשקע בקיר, ורק אחריו יבוא המפצל שאליו יתחברו שני מכשירי ה-UPS

אז או שלא הבנתי היטב את ההסבר שלך, לגבי הדרך המומלצת לחיבור, או שיש כאן חילוקי דעות מקצועיים בינך לבין אותו מוכר :silly:

כמובן שאני הרבה יותר מעריך את חוות דעתך, אבל מצד שני קצת קשה לבטל לגמרי את דבריו.

בכל זאת, מדובר בחשמלאי מוסמך שעוסק בתחום למחייתו, ולא סתם איזה נער חובבן...

פורסם

הוספת AVR או להשאיר כמו שהוא :

יכולה לשפר הגנת מתח גבוה ונמוך. המגן SC9 (ואני מניח שגם המגן שקנית) נותן הגנות סבירות, אז ה AVR יתן רק שיפור מההגנות הקיימות להגנה מהודקת יותר במידה מסויימת - לא הבדל כזה גדול (בהשוואה למתיי שאין מגן בכלל)

תחשב מה משתלם לך :

מחיר הציוד בסלון * הסיכוי (הקטן) שיקרה נזק למרות המגן הקיים

מחיר המגן הנוסף + מחיר החשמל שהוא יקח כל הזמן (אמור להיות כתוב בנתונים שלו)

הוספת UPS :

מתוך ה UPS החלק המשמעותי כאן הוא רק ה AVR, אז מיותר לשים את כל ה UPS (אלא אם יש לך UPS קיים שאתה יכול לשים)

כמו כן UPS כנראה (לא בדקתי) לוקח יותר חשמל מ AVR בלבד כשהוא במצב רגיל, וצריך החלפת סוללה כל כמה שנים

בכל מקרה אם אתה מחבר UPS, אל תחבר את מגן הברקים ליציאה של ה UPS - המגן יכול לקצר את ה UPS כשה UPS עובד אל סוללה. תחבר אותם במקביל אחד לשני למפצל משותף

יש כאן חילוקי דעות ביני למוכר שלך.

מגן הברקים נותן 3 הגנות : השהיה, מתח נמוך / גבוה וברקים

ב SC9, ההגנות של ההשהיה והמתח הנמוך הן אל ידי מעגל אלקטרוני וממסר לניתוק המתח, וההגנות של המתח הגבוה והברקים הן אל ידיי ואריסטור (רכיב שנשרף וגורם לקצר) שמחובר במקביל לתקע הכניסה של המגן

במגן שיש לו הגנת מתח גבוה מלאה, ההשהיה והגנות מתח נמוך וגבוה הן אל ידיי מעגל אלקטרוני ורק הגנת הברקים היא אל ידי הואריסטור. לא ממש משנה

ה UPS נותן 2 הגנות : הגנת UPS (שמחליפה השהיה) והגנת AVR (שמחליפה הגנת מתח גבוה / נמוך)

כ AVR, אם המתח גבוה או נמוך, הוא ינסה להעלות או להוריד אותו כדיי לקבל מתח תקין ולהמשיך לתת למחשב מתח תקין (ואם המתח בכלל רחוק במידה שה AVR לא יכול לתקן, אז הוא ינתק אותו לגמרי ואנחנו עוברים למצב UPS). כלומר, הוא מטפל בעצמו במתח גבוה / נמוך לא צריך את הגנת מתח גבוה / נמוך של ה SC9

כ UPS, אם קוראת נפילת מתח קצרה, הפסקת חשמל, או שה AVR ניתק את המתח, ה UPS ממשיך לתת מתח מהסוללה ללא השהיה (המעבר של ה UPS מחשמל תקין לעבודה אל סוללה מהירה מאוד, ואין נפילת מתח מורגשת). מבחינת הציוד שמחובר לא היתה נפילת מתח ולכן לא צריך השהיה. יותר מזה, אם אתה מחבר UPS למגן ברקים שיש לו השהיה, ההשהיה של מגן יכולה לגרום ל UPS לעבוד כמה דקות ולגמור את הסוללה גם אם נפילת החשמל במקור היתה לכמה שניות בלבד - וזה יותר מזיק ממועיל

נשארה הגנת ברקים בלבד שבה רצוי לתת הגנה נוספת חוץ מה UPS

רכיב הגנת הברקים (הואריסטור) במגן ברקים מחובר פשוט במקביל לתקע הכניסה (יש שם 3 כאלה שמחוברים בין כל 2 מגעים של התקע), ולכן ההשפעה שלהם מתפשטת גם לשקע של מגן הברקים עצמו וגם אחורה לשקע שאליו מגן הברקים מחובר (ואם הוא מחובר מתוך מפצל אז למפצל)

יש הגבלה של עד כמה אחורה ההגנה מספיק טובה (כלומר : אתה לא מגן אל 1/3 מהבניין אם מגן ברקים אחד שמחובר איפה שהוא לשקע, הוא קטן ורחוק מדיי), אבל ההגנה שלו במפצל שאליו הוא מחובר (מרחק של כמה סמ) זהה לזאת שבשקע שלו עצמו

כך אם אנחנו מחברים את ה UPS למפצל משותף אם המגן ברקים, הוא לא מקבל את ההשהיה והמתח גבוה / נמוך של המגן אבל כן מקבל את הגנת הברקים שמתפשטת אחורה לשקע

פורסם
  • מחבר

לגבי הסלון:

בהתחשב בהסברים שלך, נראה לי שלפחות בינתיים אסתפק במגן האלקטרוני. יתכן שבעתיד,(אחרי שאשתחרר קצת מההוצאות הרבות שהיו לי לאחרונה) אוסיף גם AVR

רק עוד דילמה קטנה כדי לסגור את הפינה הזו. כרגע יש בסלון שני מפצלים. האחד של 6 שקעים והשני של 4 השקעים. כל השקעים בתפוסה מלאה, כי יש המון ציוד.

המפצל בעל 6 שקעים מחובר למפצל של 4 שקעים, וזה הולך למגן.

השאלה היא, האם מומלץ לחבר מכשירים ישירות אל המגן, כדי להעניק להם הגנה טובה יותר (גם כנגד ברקים וגם מעליות וירידות מתח)?

או שזה בסדר לשרשר ככה מפצל למפצל, ואולי זה דווקא עדיף, כי המפצל לא סופג פגיעה ישירה?

לגבי החדר:

אם נניח אבצע חיבור כמו שהמוכר אמר, כלומר ה-SC9 ELEC ראשון בשקע החשמל ואחריו מפצל שאליו מתחברים שני מכשירי ה-UPS

מה עלול להיות החיסרון בחיבור כזה?

פורסם

ההגנה מהמגן "קדימה" (לשקע שלו ואז למה שמחובר אליו) לא מוגבלת למרחק או כמות מכשירים

ההגנה מהמגן "אחורה" (ההגנה שמתפשטת בחזרה לשקע שאליו מחובר המגן) מוגבלת, ואני מניח שהיא מגיעה (בצורה יעילה) מקסימום עד השקע לפניי

בלי קשר להגנה, רצוי שתוודא כמה דברים לבטיחות כללית :

תוודא שיש לך מפסק פחת תקין. חוץ מהגנה אל התחשמלות (שהיא המטרה העיקרית שלו) הוא משפר את הגנת מתח גבוה של חלק מהמגיני ברקים (כמו SC9) ואפילו משפר את הבטיחות כנגד שריפה (במקרים של קצר לאדמה שמתפתח לאט בכל נקודה שהיא בבית, הוא יגיב הרבה לפניי המפסק הרגיל)

תסכם ביחד כמה W לוקחים כל מכשירי החשמל שיש לך. אל תעמיס בצורה קבועה אל שקע אחד בקיר או אל כבל מאריך יותר מ 2400 W (בתנאים טובים - שקע חדש, במקום פתוח, מערכת חשמל חדשה) או 1800 W (בתנאים פחות טובים) או 1200 W (אם מערכת החשמל של הבית ישנה ומתפרקת)

אל תעמיס יותר מ 1800 W אל המגן ברקים (כן, אני מודע לזה שעל המגן עצמו כתוב 3600 W. אבל אל הממסר בפנים כתוב 16 (8) A, והכוונה היא ל 8 ולא ל 16)

אל תעמיס יותר מ 1200 W אל חוטים שנמצאים במקום צפוף

אל תשים את המגן ברקים במקום צפוף ולא מאוורר, או צמוד לחומרים דליקים

אל תשאיר חוטי חשמל ארוכים מגולגלים בצורה מהודקת. תן להם להיות פתוחים לאוויר כמה שניתן בכל האורך כלומר תבלגן אותם קצת

פורסם
  • מחבר

קצת מבלבלים אותי המושגים של קדימה ואחורה. המגן החדש בסלון, מחובר אל השקע שבקיר, אין יותר אחורה מזה.

אל המגן חיברתי מפצל של 4 שקעים, ומהמפצל הזה יוצא מפצל נוסף של 6 שקעים. האם זה קדימה? זה בסדר?

אני גם עדיין לא תופס, מדוע החיבור שהציע המוכר, לא נכון. אם אני מחבר את ה- SC9 ELEC אל השקע שבקיר, וממנו יוצא חיבור למפצל, ואל המפצל מתחברים שני מכשירי ה-UPS- זה נקרא "קדימה", לא? :s05:

עד כמה שידוע לי, יש לנו בבית מפסק פחת תקין. בכל פעם כאשר אחד המכשירים גורם לקצר, המפסק יורד, ואין בכלל חשמל בכל הדירה.

מישהו פעם אמר לי שמוצרי האלקטרוניקה האלה שיש לי בסלון, הם לא צרכנים גדולים של חשמל. וזאת להבדיל מקומקום חשמלי, תנור או דוד חימום.

אתה אומר שלא להעמיס בצורה קבועה אל שקע אחד בקיר או אל כבל מאריך

אצלי אמנם כל השקעים נמצאים בתפוסה מלאה, אבל חשוב לציין שלא כל המכשירים פועלים בעת ובעונה אחת. כלומר הרסיבר חייב לעבוד כל הזמן (דרכו עובר כל הסאונד) וכמובן שגם הטלוויזיה. אבל מבין המקורות, רק אחד פועל. פעם זה המחשב, פעם מזרימדיה, נגן בלוריי וכ'.

תודה על צרור ההמלצות האחרות. באמת דברים חשובים שאקח בחשבון :xyxthumbs:

פורסם

אם אתה מחבר לשקע של הקיר מפצל 1 ואז את המגן למפצל הזה (ורצוי אחד שיושב צמוד כמו SC9 ולא המגן אם הכבל), אתה מקבל הגנת ברקים על כל המפצל למרות שהוא לא מחובר דרך המגן

יש בעיה בחיבור UPS ומגן ברקים ביחד : ה UPS יתנגש אם הגנת ההשהיה של המגן

למגן יש הגנת השהיה שמנתקת את המתח לכמה דקות, גם אם נפילת המתח במקור היתה לכמה שניות בלבד

כל הזמן הזה ה UPS יעבוד אל סוללה סתם - יטחון את הסוללה סתם (ויקצר את החיים שלה) ולא יהיה מוכן לנפילת מתח נוספת כי הסוללה תהיה ריקה

ללא מגן, ה UPS יעבוד אל הסוללה את הכמה שניות של הנפילה הראשונית בלבד ויחזור לעבוד מחשמל רגיל. והסוללה תישאר מלאה כי היא עבדה כמה שניות בלבד

ציוד אלקטרוניקה לא לוקח הרבה חשמל, אבל אם יש הרבה ממנו אל אותו שקע אז ביחד כבר יכול לצאת עומס משמעותי. טלויזיה וכמה ממירים ו DVD ורסיבר - לא משמעותי. תוסיף HTPC - וזה כן מתחיל להגיע ל 5 - 8 A. ו 8 A כבר מספיק כדיי שיהיו בעיות אם יש שקע דפוק (לא אומר לא לחבר ביחד טלויזיה ו HTPC, כן אומר לוודא שהשקע תקין ולא יוצר מגע חלש אם תקעים וכו)

בלוטח החשמל יש כמה מפסקים - מאמתים רגילים שקופצים כשיש קצר / עומס יתר, ופחת שקופץ כשיש התחשמלות או קצר לאדמה בלבד. הפחת נראה גדול יותר ויש לו לחצן שכתוב אליו T או TEST

פורסם
  • מחבר

אוקיי,אם אני מפרש את דבריך בצורה נכונה, אז בחדר שלי השארתי את החיבור בשיטה שלך.

כלומר אל השקע שבקיר מחובר מפצל, ואל המפצל מחוברים המגן SC9 ELEC וכן שני מכשירי ה-UPS

בסלון לעומת זאת אין UPS, ולכן גם שם נשאר המצב כמו קודם:

מגן אלקטרוני מחובר ראשון לשקע שבקיר, אליו מחובר מפצל של 4, ואל המפצל הזה מחובר מפצל נוסף של 6.

שוב, כל השקעים שבמפצלים תפוסים, אבל לא כל המכשירים עובדים בעת ובעונה אחת.

השאלה אם זה משנה או לא?

פורסם

נראה בסדר

הבעיה של העומס (הרבה מכשירים אל אותו שקע) קוראת מן הסתם כשהמכשירים מופעלים (ותבדוק שהם לא בקטע של להפעיל את עצמם אוטומטית אחריי הפסקת חשמל) :

בזרם גבוה מדיי, חוטים וחיבורים יכולים להתחמם. בין היתר - חיבורים בתקעים ושקעים, חיבורים בחוטים של הבית, רכיב (שאחראי אל הגנת השהייה ומתח נמוך) במגן, וכו

חוטים מתוכננים לעבוד אם קירור - כבל מאריך למשל מיועד לעבוד כשהוא פתוח לכל האורך. אם אתה לא צריך את כל האורך, אל תשאיר אותו מגולגל (אם הוא מעביר זרם ממש קטן - בסדר) אלא "תזרוק" אותו חופשי כזה כדי שכל האורך של הכבל יהיה פתוח לאוויר. כנל כבל שעובר מתחת לשטיח וכו

רכיבי הגנת ברקים במגן ברקים יכולים להגיע לטמפ' גבוהות מאוד כשהם נשרפים (הרכיב מתפוצץ בתוך המגן), ובמתח "על הגבול" (שבין מתח תקין ומתח גבוה) שנמשך לאורך זמן הם יכולים להישרף באיטיות ובמקרים קיצוניים להספיק להמיס את הפלסטיק של המגן. לכן מגינים כאלה אמורים להיות פתוחים לאוויר ולא צמודים לדברים דליקים. כמו כן, מפסק פחת תקין יקפוץ וינתק אותם מהר מאוד במצב הזה, אבל מפסק רגיל (לא פחת) יכול לתת להם להישרף הרבה זמן

פורסם
  • מחבר

בעצם לאחר מחשבה שנייה, בחדר שלי אני יכול לחבר UPS ישן אל המגן,, כי ממילא הסוללה כבר מרוקנת, ככה שאין לו גיבוי. נכון?

המכשיר היחיד שמופעל מייד לאחר הפסקת חשמל, זה הסאב וופר. הטלוויזיה עוברת למצב STAND BY, וכל היתר מחייבים הפעלה דרך השלט.

כרגע, המגן החדש שרכשתי לסלון, סתם תלוי באוויר.

האם מומלץ לקבע אותו לקיר, או שעדיף להשאירו במצב זה?

פורסם

כמה זמן היא מחזיקה ?

כל מה שב STAND BY לא מעמיס את המגן, אתה יכול להשאיר את זה

לא משנה איפה הוא נמצא / באיזה כיוון הוא עומד - משנה שהוא לא יהיה תקוע באיזה פינה רחוקה צמוד לדברים דליקים

פורסם
  • מחבר

הסוללה התרוקנה לגמרי. לא מחזיקה אפילו מספר שניות.

לא יודע אם כדאי להחליף, רק בשביל לתת גיבוי למסך.

לגבי עומס על המפצלים, המגן החדש מגיע עם 8 שקעים. מעשית, אני יכול לחבר חלק מהמכשירים ישירות אל המגן.

השאלה אם לא עדיף להשאיר אותם מחוברים למפצל, כדי שבמקרים של ברקים/נחשולי מתח, הם לא יספגו פגיעה ישירה.

בקשר למיקום המגן- אין קרבה לחומרים דליקים. מה שמפריע לי בדברים שכתבת, זה המילה "תקוע".

ההתלבטות היא אם לקבע אותו על הקיר בצורה מסודרת, או שעדיף להשאירו כמו שזה כרגע, תלוי באוויר (משתלשל משהשקע שבקיר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים