עבור לתוכן

למה צריך מעבד חזק יותר(i5 או מקבילו PHENOM4) ולא אתלוןX4? ועוד כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אז יש לי בעצם 4 שאלות:

1) מישהו יודע מדוע ההבדל בין 'אטלון 4X 640' לבין 'אטלון 4X 645' הוא 100 ש"ח?

מה ההבדל ביניהם מבחינת ביצועים? והאם זה שווה 100 ש"ח?

האתר : http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

אומר דווקא שהציון של ה640 הוא גבוהה יותר.

יחד עם זאת כבר הבנתי מקריאה פה שהתוצאות האלו הם אינדיקטיביות בלבד ווהמעבדים הללו הם בערך שווים. אז מה הקטע?

2) אוקיי, אז מי בעצם צריך מעבדים יותר חזקים כגון I5 760 או מקבילו (לפי אותה טבלת בנצ'מרקים) PHENOM II X4 970? לאיזה שימושים הם יהיו כדאים לקניה ועדיפים על האטלון 2 מרובע ליבות 640?

3) בכמה (ובמה) המעבדים הנ"ל בעצם חזקים יותר על האטלון? (מהבנצ'מרק נדמה שיש הבדל מורגש).

4) מה עם מחשב ביתי לשימושים כלליים (משרד, סרטים, גיימינג, לעיתים פוטושופ, טיפונת עריכת וידאו, תוכנות, תוכנות אבטחה מלוא החופן, משחקי פלאש, ועוד דברים שלא חשבתי עליהם) ,שהמסך בעתיד ישודרג ל 22 אינץ' ושרוצה להישאר רלוונטי גם בעוד 5-6 שנים?

האם בראיה טכנולוגית קדימה, כדאי לו לקחת מעבד חזק יותר (עד החוזק של I5 המצויין למעלה), או שעדיף להתפשר על האטלון 640? (בנסיון לחסוך כסף).

שרידות טכנולוגית (ופיזית כמובן).

אני רואה, פה למשל: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=492021.0 שבכלל הציעו לבחור לקחת PHENOM 2X4 955 שעולה למעלה מ700 ש"ח במקום האטלון (גבוהה בכ 250 ש"ח). או שהציעו לו את האטלון 645 (היקר יותר ב100 ש"ח).

תודה רבה!!!

פורסם

1. בתוך כל סדרת מעבדים, ההבדלים בין הדגמים השונים הם בתדר השעון. האם זה שווה את ההפרש במחיר? כל משתמש ודעתו שלו. לדעתי לא, מכיוון שעל הפרשי תדר כל כך מזעריים אפשר לפצות בקלות בעזרת OC קליל.

2. מי צריך כוח עיבוד גדול יותר? בעיקר מי שמשתמש ביישומים שבהם המעבד הוא נושא הנטל העיקרי. לדוגמה, קידוד וידיאו, אנימציה ועוד, שעוברם הפרש הביצועים בשימוש מסוים בין מעבד X ל-Y חשוב להם.

3. לשימושים ביתיים מעבד כמו ה-Athlon IIx4 הוא מעבד משתלם מאין כמוהו. אולם הזכרת גם משחקים. כשזה נוגע למשחקים צריך עוד מידע. איזה משחקים (חדשים או ישנים)? באיזו רזולוציה?

4. אין כזה דבר מערכת שתהיה רלוונטית בעוד 5-6 שנים. כל העניין הזה של קניית מערכת לטווח ארוך הוא מיתוס. גם אם תשקיע היום סכום בלתי מוגבל של כסף ותקנה את רכיב החומרה הכי "חזק" מכל קטגוריה, בעוד 3 שנים החומרה כבר תהיה מיושנת ובעוד 5-6 כבר "עתיקה" במונחי חומרה, על אחת כמה וכמה אם מדובר במערכת למשחקים. זה לא אומר בהכרח שהמערכת לא תספיק עדיין לשימושים שלהם היא מיועדת (לפחות ברובם), אבל אי אפשר לקנות בנקודת זמן מסוימת מערכת שבטוח תספיק לטווח זמן ארוך.

ההמלצה שלי היא לקנות היום מערכת משתלמת (כלומר ביצועים מספקים במחיר זול עד כמה שאפשר מבלי לפגוע באיכותה) ובבוא העת לשדרג אותה -- או במילים אחרות וכדוגמה -- במקום להשקיע היום 8,000 ש"ח במערכת לתקופה של 5-6 שנים. עדיף להשקיע 3,000-4,000 ש"ח בכל 3 שנים על מערכת עדכנית (אם יש צורך כמובן).

5. היום לא משתלם בכלל לקנות מערכת שמבוססת על דור המעבדים הישן של Intel (לדוגמה ה-Core i5-7xx) אם כבר קונים מערכת של Intel הרבה יותר משתלם לקנות מערכת המבוססת על פלטפורמת Sandy Bridge (לדוגמה Core i5-2500/K).

6. אם אתה מעוניין ברכישת מערכת חדשה, אז אני מציע את אחד משני הדברים הבאים:

א. אם אתה מעוניין רק בהמלצה למעבד, לוח-אם וזכרון -- תכתוב כאן מהם השימושים המיועדים במערכת (אם משחקים באיזו רזולוציה), מהן הדרישות מלוח האם ומהו התקציב לשלושת הרכיבים הללו.

ב. אם אתה מעוניין בהמלצה על מפרט שלם (כולל כרטיס גרפי, ספק, כונן קשיח ושאר הרכיבים) פתח דיון בפורום 'מפרטי מחשב'.

פורסם
  • מחבר

תגובה לעילא ולעילא ועוד מוקלדת מחדש.

תודה, אני מרגיש צורך עז להחזיר טובה וכיוון שאין לי כל כך מה לעשות אז לחצתי על כל הפרסומות בכל הנושאים שביקרתי בהם, אם יש עוד משהו שאני יכול לעשות תגיד. :P

1) הOC הזה לא ידרוש לוח קצת יותר יקר ומאוורר בסביבות ה70 ש"ח?

2) תודה רבה. יש עוד יישומים למעט קידוד וידאו (גם מוזיקה?) או אנימציה שדורשים מעבד חזק?

3) משחקים חדשים. אמנם אני גיימר בינוני, ואקנה כרטיס בינוני (עד שאצטרך לשדרג), אבל הייתי רוצה לשחק בדברים עדכניים. ברזולוציה הממוצעת שיש למסך לא גדול מ- 23 אינץ'. אני לא בטוח כמה זה, אבל נדמה לי שעד 1900 ומשהו כפול X1020 נדמה לי...

אה, ומשחקי פלאש.הרבה. ושימוש כבד בפייסבוק ומליוני ווידג'טים, ואתרים כבדים שעושים שימוש כבד בפלאש ובעוד תכונות מכבידות...

אז רגע, אבל אין לך כל כך הערכה של מידת הכוח המוגבר של נגיד הפנום הזה (והI5) על האטלון הזה?

3.2) אופס, נדמה לי שהתבלבלתי, KSP פשוט לא מסדרים את המעבדים שלהם ע"פ מחיר.

התכוונתי לI5- 2300, שזה כבר נדמה לי הסנדי ברידג'. לפי הבנצ'מרק, הוא גבוהה יותר בערך ב50% מהאטלון (אם כי גם יקר במידה זהה).

4-6) אני אגיב מאוחר יותר...

7) דבר מוזר, האין AMD אמורים להיות זולים מאינטל? אני רואה שהפנום X6 1075T או 1055T, הם יותר יקרים מI5 2300/ 2400. (קספ)

בRSM למשל I5 2400 עולה כמו פנוםX4 965. ויותר זול ב100 ש"ח מהפנום 1055T החלש ממנו...

תמיד חשבתי שAMD נותנים יותר תמורה באותו מחיר...

תודה רבה!

פורסם

‏Core i5 2300 יספיק בהחלט.

פורסם
  • מחבר

יספיק- בטח!

זה המקסימום המוחלט שאני יכול לקנות, ורק לגמרי מחוסר ברירה.

העניין הוא שהוא יקר ולכן אני מנסה ללמוד על החלופות.

התקווה שלי שבסוף התהליך אני אגלה שהוא מוגזם והאטלון מספיק לגמרי.

פורסם

האטלון יהיה מספיק לגמרי. על פי מה שאתה מתאר בשימושיך אתה תצטרך הרבה זיכרון.

פלאש וטאבים בדפדפן גוזלים זיכרון. אם אתה קונה מחשב בקרוב תקנה סטיק אחד של 4GB ותראה אם זה מספיק (אני מאמין שכן).

אם לא תקנה עוד סטיק של 4GB וזה אמור להספיק להמון זמן.

פורסם
  • מחבר

כן, את ה 4 GB תכננתי לקנות.

אבל אתה בטוח שכל מיני פיצ'רים ופלאש הם בעצם רק עניין של זיכון?

נזכרתי בהם כי הייתי בטוח שהם משפיעים גם על המעבד (צריך לחשב הרבה דברים בו זמנית).

אתה יכול לחשוב אילו עוד שימושים למעט מה שBLANK ציין דורשים מעבד חזק?

פורסם

בגדול זה עריכה של וידאו, תמונות, אנימציה, חילוץ ודחיסת קבצים, וירטואליזציה, תכנות כבד, תוכנות הדמייה.

וכל דבר שמצריך חישובים, אי אפשר למנות את כל הדברים.

פורסם
  • מחבר

חחח, בגלל זה הייתי רוצה לשמוע כמה שיותר דוגמאות כי אולי באמת יש דברים שלא חשבתי עליהם או לא ידעתי שהם חלק מזה.

:P

*וירטואליזציה*-

מעולה, זה בדיוק דבר ששכחתי למנות. אני כן רוצה להריץ SANDBOX למחשב (ואולי אף כמה), כדי לגלוש ובכלל להתנהל בצורה בטוחה. לפתוח איזה קובץ שבא לי ואז לצאת מהסנדבוקס ללא שום השלכות על מערכת...

עד כמה דבר כזה יהיה כבד?

תוכנות הדמיה? מה זה?

יש תוכנות שלא נדרשות רק לאקדמיה?

פורסם

Mulki, עשית לעצמך קצת בלאגן בדברים.

קודם כל מה שכתבת על הביצועים של המעבדים של AMD לא נכון. ה-Phenom IIx6 אינו "חלש" יותר מה-Phenom IIx4, ה-Core i5-2300 אינו "חזק" יותר בחתך רוחב מה-Athlon IIx4 ב-50%, ועוד כל מיני דברים שכתבת שם. אתה מתבסס על מבחני ביצועים סינטתיים וזה לא רעיון טוב. אתה צריך להבין שיש תוכנות שמושפעות יותר מתדר השעון של מעבד, וכך ככל שליבה מסוימת של מעבד עובדת בתדר גבוה יותר (ובארכיטקטורה יעילה יותר) כך הביצועים באותה תוכנה יהיו טובים יותר, ואילו תוכנות אחרות מנצלות ריבוי ליבות ואז ככל שיש לך במעבד יותר ליבות פיסיות כך יותר טוב.

אתה גם צריך להבין שאין כזה דבר בדיוק מעבד "חזק" ו"חלש". הכל לפי דרישות ותקציב המשתמש. בוא ניקח קידוד וידיאו שנשחב פעולה תובענית כדוגמה. לפעמים ההפרש בפועל בין מעבד "חזק" ו"חלש" הוא כמה שניות עד כמה דקות בביצוע קידוד מסוים. כאן צריך המשתשמ לשאול את עצמו האם הפרש המחיר מצדיק את תוספת הביצועים. מי שמתפרנס מקידוד וידיאו ומבצע עשרות פעולות כאלה ביום אולי יגיד שעבורו הפרש של דקה מצטבר בחודש עבודה לזמן משמעותי ולכן כדאי לו להשקיע במעבד "חזק" יותר כי הוא מחזיק את ההשקעה. לעומת זאת עבור משתמש ביתי שמקודד פה ושם סרטים ביתיים אולי הפרש הביצועים הזה לא משמעותי ולא איכפת לו לחכות דקה או שתיים נוספות עד לסיום הפעולה אם הפרש המחיר גדול בין המעבדים. זאת רק דוגמה כמובן, היא תקפה גם על שימושים אחרים.

מהתיאור השימושים שלך עד כה, מעבד כמו ה-Athlon IIx3/4 יתאים לך מאוד.

אני מציע לשנות גישה כדי למקד את הדיון, במקום סתם "לזרוק" לאוויר שמות של מעבדים בצורה כמעט אקראית ולנסות לקטלג שימושים שונים, אנא פרט באופן מסודר את השימושים שלך במערכת (אתה יכול לצטט את ההודעה שבה כבר כתבת אותם), מה הדרישות שלך מלוח האם (האם יש חשיבות לסוג חיבורים מסוים) ואת מסגרת התקציב למעבד, לוח-אם וזכרון -- ואנו נמליץ לך על הפלטפורמה המשתלמת לך בהתאם.

פורסם
  • מחבר

Mulki, עשית לעצמך קצת בלאגן בדברים.

קודם כל מה שכתבת על הביצועים של המעבדים של AMD לא נכון. ה-Phenom IIx6 אינו "חלש" יותר מה-Phenom IIx4, ה-Core i5-2300 אינו "חזק" יותר בחתך רוחב מה-Athlon IIx4 ב-50%, ועוד כל מיני דברים שכתבת שם. אתה מתבסס על מבחני ביצועים סינטתיים וזה לא רעיון טוב. אתה צריך להבין שיש תוכנות שמושפעות יותר מתדר השעון של מעבד, וכך ככל שליבה מסוימת של מעבד עובדת בתדר גבוה יותר (ובארכיטקטורה יעילה יותר) כך הביצועים באותה תוכנה יהיו טובים יותר, ואילו תוכנות אחרות מנצלות ריבוי ליבות ואז ככל שיש לך במעבד יותר ליבות פיסיות כך יותר טוב.

אתה גם צריך להבין שאין כזה דבר בדיוק מעבד "חזק" ו"חלש". הכל לפי דרישות ותקציב המשתמש. בוא ניקח קידוד וידיאו שנשחב פעולה תובענית כדוגמה. לפעמים ההפרש בפועל בין מעבד "חזק" ו"חלש" הוא כמה שניות עד כמה דקות בביצוע קידוד מסוים. כאן צריך המשתשמ לשאול את עצמו האם הפרש המחיר מצדיק את תוספת הביצועים. מי שמתפרנס מקידוד וידיאו ומבצע עשרות פעולות כאלה ביום אולי יגיד שעבורו הפרש של דקה מצטבר בחודש עבודה לזמן משמעותי ולכן כדאי לו להשקיע במעבד "חזק" יותר כי הוא מחזיק את ההשקעה. לעומת זאת עבור משתמש ביתי שמקודד פה ושם סרטים ביתיים אולי הפרש הביצועים הזה לא משמעותי ולא איכפת לו לחכות דקה או שתיים נוספות עד לסיום הפעולה אם הפרש המחיר גדול בין המעבדים. זאת רק דוגמה כמובן, היא תקפה גם על שימושים אחרים.

מהתיאור השימושים שלך עד כה, מעבד כמו ה-Athlon IIx3/4 יתאים לך מאוד.

תודה.

איך אתה בדיוק יודע איזה מעבד מתאים לאיזה שימושים בעצם? מהנסיון?

אני מציע לשנות גישה כדי למקד את הדיון, במקום סתם "לזרוק" לאוויר שמות של מעבדים בצורה כמעט אקראית ולנסות לקטלג שימושים שונים, אנא פרט באופן מסודר את השימושים שלך במערכת (אתה יכול לצטט את ההודעה שבה כבר כתבת אותם), מה הדרישות שלך מלוח האם (האם יש חשיבות לסוג חיבורים מסוים) ואת מסגרת התקציב למעבד, לוח-אם וזכרון -- ואנו נמליץ לך על הפלטפורמה המשתלמת לך בהתאם.

כמובן, אני אפתח בקשה בפורום מפרטים, אבל זו בעצם עבודת ההכנה שלי. שאני אבין על מה מדובר. (אני עושה את זה עכשיו גם בפורום כרטיסי מסך...)

ואני מודה לך מאוד על המידע.

פורסם

כל מעבד מתאים לכל מטלה. אין כזה דבר מעבד "שיודע" לעשות משהו שמעבדים אחרים לא. אבל כשבונים מערכת מנסים למצוא את הרכיבים המשתלמים ביותר לשימושים המיועדים. מה הכוונה? הכוונה היא שגם מעבד לשוק הנמוך וגם מעבד לשוק הגבוה יספיקו בדיוק באותה מידה כדי לגלוש ברשת ולנגן מדיה. אז האם יש הצדקה לקנות פלטפורמה מאוד יקרה למרות שההשקעה הכספית הגבוהה יותר לא תבוא לידי ביטוי בצורה של חוויית שימוש משופרת? לדעתי התשובה היא לא.

אם נחזור לדוגמה שנתתי בהודעה הקודמת ונבחן משתמש שמקודד וידיאו כפרנסה, אותו משתמש יכול לקנות מעבד דו-ליבתי או מעבד מרובע ליבה, שניהם יאפשרו לו לקודד. אך מכיוון שמדובר בפרנסה, ובהנחה שאותו משתמש מבצע מספר פעולות קידוד ביום, אז כנראה שיהיה עדיף לו להשקיע במעבד שיאפשר לו לבצע את הפעולה במהירות הגדולה ביותר במסגרת התקציב, כי כך יוכל להספיק בכל יום יותר עבודה ולמעשה ההשקעה תחזיר את עצמה עם הזמן. על אותו משקל, משתמש ביתי שמקודד סרטים משפחתיים פעם בכמה חודשים, ייתכן שפחות חשוב לו זמן ביצוע הפעולה ואין ממש חשיבות אם הקידוד ייארך עוד כמה דקות בהשוואה למעבד יקר יותר, ולכן עבורו אולי יהיה כדאי להשקיע במעבד זול יותר ולחסוך את הכסף, או להשקיע את הכסף ברכיבים אחרים כדי לאזן את המערכת גם עבור שאר השימושים (לדוגמה רכישת כרטיס גרפי טוב יותר וכו'). הכל תלוי שימושים, ציפיות מהמערכת ומסגרת תקציב.

איך יודעים מהם אותם ביצועים של המעבדים? בודקים מבחני ביצועים ברשת. לא בוחנים על מבחני ביצועים סינטתיים שאינם מעידים כלום על הביצועים בעולם האמיתי, אלא משתדלים לבדוק מבחני ביצועים (ועדיף מכמה שיותר מקורות) בשימושים המסוימים שאליהם תהיה מיועדת המערכת.

כמו כן, המעבד הוא לא חזות הכל. במערכת יש מספיק צווארי בקבוק אחרים, אצל גיימרים מדובר לדוגמה בכרטיס הגרפי, ולכן צריך לבנות מערכת מאוזנת שתקטין את כמה שאפשר במסגרת התקציב את צווארי הבקבוק. הרבה פעמים אנשים רוצים מעבד מוגזם לצרכים שלהם (כי חושבים שהמעבד מכתיב את ביצועי המערכת) ואז לא נשאר להם מספיק כסף לבניית מערכת מאוזנת וחוויית השימוש שלהם נפגעת. לכן כדי להמליץ חשוב מאוד לדעת מהם השימושים, מהן הציפיות של המשתמש ומהי מסגרת התקציב.

אני מבין בין השורות שהתקציב שלך מוגבל ולכן מעבד כמו ה-Athlon IIx4 הוא מעבד משתלם מאוד לכל השימושים שתארת שאינם תובעניים במיוחד. מעבד מרובע ליבה, שמציג בחתך רוחב ביצועים סבירים מאוד גם בהשוואה לפלטפורמת ה-SB החדשה של Intel.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים