עבור לתוכן

לוח-אם למעבד 2600K למטרות OC ספורטיבי, משחקים וכו'.

Featured Replies

פורסם

שלום.

עבור מעבד 2600K, איזה לוח אם יחשב ל"מספק"?

אינני יודע מה ההבדלים בין הלוחות השונים, ולכן בתחילה חשבתי לבחור בזול ביותר, אבל מצד שני - מדובר במעבד שיכול לעבור המהרה די בקלות, ולכן נשאלת השאלה - האם יש לבחור בלוח אם אחד על פני השני?

האם כולם תומכים בהמהרה זאת?

תודה מראש!

הערה: הלוח אם הזול ביותר שמצאתי הוא ה MSI P67S-C43

פורסם

כל הלוחות תוכמים ביכולת ההמהרה. עד כמה? זה כבר משתנה.

אם המערכת מתוכננת לעבור OC אז עד איזו דרגה? האם על קירור אוויר?

בפלטפורמת SB הדרישות ל-OC יותר פשוטות. אין ממש צורך להתחשב ביכולת של ערכת השבבים מכיוון שכל הלוחות מבוססים (נכון לתאריך כתיבת ההודעה) על אותה ערכת שבבים. לכן מה שנותר הוא לדאוג ללוח-אם עם מערכת חשמל מספיק יציבה שתאפשר להגיע עם המעבדים ל-OC של 4.5~ ומעלה ללא בעיות מיוחדות מכיוון מערכת החשמל.

לוחות כמו ASROCK P67 EXTREME 4, GIGABYTE GA-P67A-UD3 ו-ASUS P8P67-M PRO (וגם הדגם בלי ה-M) לא אמורים להגביל OC במגבלות קירור אוויר ומים.

ל-MSI P67S-C43 אולי ידרוש עדכון BIOS לפני ביצוע OC (תלוי מה גרסת ה-BIOS שאיתה יגיע) ובעקרון גם הוא אוברקלוקר סביר, הכל תלוי לאן מצפים להגיע. גם איתו אפשר להגיע ללא שום בעיה לאזור ה-4.5 ועם קצת מזל אז אולי אפילו לקצת יותר.

כל זה כמובן רק בהתייחס ל-OC (ואם לא לספורט, אז אני לא ממש מבין למה צריך לבצע בכלל OC למעבד כזה) אם יש דרישות אחרות מהלוח צריך לבדוק במפרט שלו שהוא מכיל את כל התכונות שאותן מחפשים.

כמו כן, ערוך בבקשה את הכותרת כך שתהיה עניינית -- תוסיף את השימושים של המערכת שבה יותקן הלוח. לדוגמה "לוח-אם למעבד X למטרות OC, משחקים וכו'.

פורסם
  • מחבר

כמו תמיד אני מודה לך מאוד על התשובה המאוד-עניינית וממקדת.

אני לא מגזים כשאני אומר שלתשובות שלך (ופה בפורום) יש השפעה מלאה על ההחלטה שאני מבצע.

אז אתחיל בכך שאספר שהמערכת נבנית עבור אדם שרוצה להיות מסוגל לשחק במחשב (משחקים כמו Need for speed החדש, COD, BBC2, וכו').

אציין בשלב זה שאין שום דיבור על כרטיס גרפי כפול, וגם לא נראה שזאת תהיה אופציה לעתיד!

כרטיס הגרפי שהוזמן הוא ה GTX460, והוא - לאחר מחקר מסוים - מספק לחלוטין את הדירושת מהמערכת.

כמובן יש לקחת זאת בחשבון, כי לא מדובר פה על אדם שמבקש "להשתגע" עם SLI או CrossfireX.

דבר שני - OC לדרגה "בינונית" הייתי אומר. ז"א, לא לקנודה בה אנחנו מושכים את היכולות של המעבד, או דורשים מיומנויות מיוחדות כדי לבצע OC (כי אין בנמצא אדם שיכול לעזור לנו עם הפעולה הזאת, והיא בפועל גם לא תורמת לשום דבר לפי מה שאני מבין כאן).

אם כן - נניח שהמספר 4.6 יהיה מספק מ-א-ו-ד (ואולי גם למהירות זאת לא נגיע בכלל).

אך מה שחשוב הוא שהופטנציאל יהיה קיים מבחינת הלוח - כי אחת הדרישות מהמהערכת (או מהלוח) היא שהיא "תחזיק" למשך כמה שנים טובות ותאפשר גם לתקשר עם Ivi ברמה נאותה.

על כן, כאשר חיפשתי לוח אם מתאים, מצאתי ש Gigabyte נותנים תמורה מאוד משתלמת עבור הכסף.

אבל - מבין הלוחות שלהם, ממש לא ברור מה נחשב לגימיק שיווקי, ומה הוא בעל ערך של ממש.

למשל - אתה ציינת את ה P67A-UD3. לוח אם זה - כך מצוין בדף המוצר של החברה - חסר לו ה 12 phase power.

כמובן - אין לי מושג מה זה אומר (כל מה שאני מבין זה שיש לזה קשר להעברת הכוח למעבד בצורה נאותה - אבל לא ברור אם זה לא רק גימיק).

לעומת זאת, ל P67A-UD3P, יש את ה 12 phase הזה.

האם כדאי להשקיע (מדובר בסך הכל בהבדלים של 30 דולר בערך בארה"ב) יותר עבור ה P?

מהתשובה לשאלה זאת, אלמד לגבי שאר הלוחות.

הזכרת את ה MSI, ובאמת הדגם הזה הוא הזול ביותר בין כל הלוחות!

וכאן ציינת שגם הוא מאפשר המהרה, אבל ידרוש עדכון ביוס!

לוח כזה - לא היית מגדיר אותו כבלתי-ראוי להמהרה?

נראה לי שמטבע הבחירה במעבד 2600K, הפוטנציאל להמהרה צריך להיות אינהרנטי ללוח.

אחרי כל הדברים האלה - באיזה לוח היית בוחר?

לוח ה P67A-UD3P מוצע כרגע במחיר של 179 דולר, ואשמח לדעת אם תתן את הברכה שלך לבחירה בלוח זה עבור השימושים שציינתי.

פורסם

כמה הערות כלליות:

1. אני מניח שהמשחקים ישוחקו ברזולוציה גבוהה (גם ככה ברזולוציה נמוכה אי אפשר לקבל חווית משחק טובה במיוחד) וברזולוציה כזאת הכרטיס הגרפי הוא החשוב. חשיבותו של המעבד נמוכה בהרבה וגם מעבדים "חלשים" ו"ישנים" יותר ממעבדי ה-SB יספיקו. כך שעבור משחקים אין שום צורך אמיתי לבצע OC.

2. ה-Core i7-2600K הוא מיותר מאוד למערכת שעיקר שימושיה הם משחקים. ה-Core i5-2500K ייתן תמורה טובה יותר לכסף לשימושים האלה.

3. אין כזה דבר מערכת לכמה שנים טובות. בעוד שנתיים החומרה כבר תהיה "מיושנת", אם כי זה לא אומר שהיא כבר לא תספיק למטרות שלה. במקרה של משחקים אולי יהיה צורך לשדרג כרטיס גרפי בעוד כשנתיים מהיום, המעבד אמור להספיק, בטח שתחת OC, אבל אם הכוונה היא להשקיע הרבה כסף ברכיבים שהם קצת "Overkill" למטרות של המערכת כדי שהיא תחזיק יותר, אז אני ממליץ לוותר על הרעיון ולשנות גישה. לקנות את המערכת המשתלמת היותר בנקודת הזמן הנוכחית וכאשר יגיע הרגע להחליפה, לעשות זאת במערכת דומה עדכנית. הזכרת גם את מעבדי IB ואני לא חושב שיהיה לך צורך לשדרג אליהם, ואם כן (ממניעים פסיכולוגיים-צרכניים), אז זה רק מחזק עוד יותר את מה שאני אומר על הימנעות מקניית חומרה מיותרת בסכום הגבוה ממה שצריך.

4. בקשר ל-IB - אמנם Intel הכריזו על תמיכה של המעבדים מהסדרה הזאת בתושבת 1155 ובערכת השבבים מסדרה 6 אבל רק ימים יגידו. היסטורית עולם החומרה מלאה בהבטחות שלא קוימו או שקוימו חלקית. כמו כן, כשאתה קונה מעבד מפלטפורמת SB אז לא תהיה לך שום סיבה שבעולם לשדרג לפלטפורמת IB כשמדובר במשחקים (אני שוב מזכיר, הכרטיס הגרפי הוא הרכיב היותר חשוב כאן, ואם המערכת כבר לא תספיק למשחקים, אז כנראה שיהיה צורך לשדרג דווקא אותו ולא את המעבד).

לגבי השאלות שלך. בגלל שכל הלוחות מבוססים על אותה ערכת שבבים ולאור שיטת ה-OC בפלטפורמת SB (ובכל מעבד עם מכפלה פתוחה), מערכת החשמל והקירור הם פחות או יותר שני הגורמים המגבילים היחידים. כלל שיש למערכת החשמל יותר מייצבי מתח, פאזות, בנויה מרכיבים איכותיים יותר וכו', כך היא יותר יציבה ויותר מתאימה ל-OC. אבל, בשלב כלשהו מגיעים למגבלת הקירור. במקרה של קירור אוויר המגבלה מורגשת יחסית מוקדם ולכן אין ממש צורך "להשתגע" עם מערכת ייצוב המתח. לוח כמו ה-UD3 מספיק בהחלט ל-OC במגבלות קירור אוויר ומים, בטח אם מדובר ב-OC סביר לפלטפורמה.

ואין צורך להיות מומחים בביצוע OC למעבד עם מכפלה פתוחה. העניין מאוד פשוט. מעלים את המכפלה לערך הרצוי ומעלים תדר בהדרגה ובקפיצות קטנות עד שהמערכת יציבה.

בפלטפורמת SB זה פשוט מאוד. תדר הבסיס הוא 100MHz. אם אתה רוצה להגיע לתדר של 4600MHz כל שעליך לעשות הוא לקבוע את המכפלה לערך של x46 ואז לשחק עם המתח של המעבד (ואולי גם קצת של הזכרונות) עד למתח של 1.35V שהוא נדמה לי המתח המרבי המומלץ על-ידי Intel (יש לבדוק את זה כמובן) וזהו, בזה פחות או יותר מסתיים תהליך ה-OC.

כמובן שפישטתי את זה קצת ויש פה בכל זאת כמה פעולות תמיכה נלוות מסביב שצריך לעשות. אבל כשתבצעו OC תוכלו להעזר פה בחברי בפורום או במדריכים שיש ברחבי הרשת. זה באמת תהליך פשוט למדי והוא הרבה יותר קל מביצוע OC המערב העלת תדר בסיס וכו'. אך כמו שציינתי, אמנם הוא קל אך באותה מידה נכון להיום הוא גם מיותר עבורכם.

פורסם
  • מחבר

כתבתי הודעה ארוכה ומחקתי את כולה. ???

אשאל זאת כך:

ה 2600K - עבור מי?

פורסם

זאת שאלה שאין לה תשובה חד-משמעית כי יש גם כאלה ש"משכנעים" את עצמם שהם צריכים מעבד שכזה. מבחינתי התשובה היא שרק מי שמשתמש ביישומים היודעים לנצל Hyper Threading לדוגמה (נניח), קידוד וידיאו, רינדור אנמיציה ושאר פעולות דומות, שווה לו לשקול מעבד שכזה (בהתאם לשיפור הביצועים שנותן ה-HT בשימוש במסוים, אפשרויות נוספות שיש בשוק לכוח עיבוד מרובה ליבות ולאור הפרשי המחיר).

בוא נבחן לרגע את שני המעבדים:

1. הם מבוססים על אותה ארכיטקטורה ולכן הביצועים שלהם לכל מחזור שעון בתדר מסוים הם זהים.

2. ה-Core i7 הוא מעבד מרובע ליבה עם 8 נימים (תהליכונים). ה-Core i5 הוא מעבד מרובע ליבה, עם "רק" ארבעה תהליכונים. במשחקים אין לכך שום השפעה. משחקים ברובם לא מנצלים אפילו 4 ליבות נכון להיום, וכמובן שמעבד עם 8 נימים אינו שווה ערך למעבד מתומן-ליבות (נים או תהליכון אינו שווה ערך לליבה פיסית) והיכולת לנצל את זה תלויה בתוכנה, זה ממש לא משהו שיש בו יתרון במשחקים.

3. ל-Core i7 יש 8MB של זכרון מרמה שלישית ול-Core i5 "רק" 6MB של זכרון מטמון מרמה שלישית - חסר משמעות לכל הדעות.

4. תדר השעון בסטוק של ה-Core i7 מעט גבוה יותר, ההפרש זניח לגמרי ולא יורגש בפועל. שנית, כאשר מתוכנן OC אז זה נתון חסר משמעות לחלוטין כי בסופו של דבר שני המעבדים הם בעלי פוטנציאל OC זהה (אגב, קיימת גם אפשרות שעבור OC גבוה עם ה-Core i7 תאלץ בכלל לכבות את פונקציית ה-HT כדי לשמור על טמפרטורות סבירות מה שמשאיר אותך למעשה ב-OC עם מעבד Core i5-2500K פחות או יותר).

4. בכל שאר התכונות, ערכות הפקודות וכו' הם זהים.

אז לאור הנתונים הנ"ל (שאותם תוכל לאמת באתר של Intel) תשאל את עצמך אם ההבדלים האלה, שלשימושים שלך כמו של שיעור גדול מאוד מהמשתמשים הביתיים אינם תורמים במאום, מצדיקים את הפרש המחיר בין המעבדים?

פורסם
  • מחבר

אתה ממש הורס את כל הכיף ;)

:silly:

אתה ראציונאליסט, והראציו תמיד הורס את הרגש.

אבל למדתי המון. ודווקא אני מקבל המון סיפוק בלדעת שהמעבד q6600 שלי הוא אחלה מעבד! ואם היו לי תחושות של קנאה כלפי הקונה, איזנת אותי מאוד.

זה תמיד טוב כשלעצמו.

על דרך הלימוד, ארצה לשאול: יוצא מן הדברים שאמרת שמעבד חד ליבתי בעל תדר של 4 ג"ה יבצע במהירות זהה את המטלה שמעבד ב 2600K בעל מהירות של 4 ג"ה, כאשר התוכנה מדברת רק עם ליבה אחת (!) ?

אודה ואומר את האמת, שמכיוון שאני חדש לגמרי בתחום, ואני צופה המון בביקורות וגם קורא, אני לתומי חשבתי למשל שלעובדה שלמעבד ה i7 יש 8 מגה בייט של קאש (שאין לי שום מושג מה זה אומר אגב), היא בעלת השפעה די דרמטית על הביצועים. אבל אני מתחיל להבין שהתחום הזה דומה קצת לעולם הרכב (שאותו אני מכיר מעט יותר): המון שינויים קלים שהמשתמש הרגיל לא ממש ירגיש.

לכן יש לשאול: האם אתה אומר ששני משתמשים במפרטים זהים, בעוד שהאחד ב 2600K והשני ב 2500K, לא ירגישו בשום צורה ואופן הבדל כלשהו בביצועים?

כן - גם בגלישה ברשת!

היום נדמה לי שהגילשה ברשת היא דווקא מטלה לא פשוטה. לי למשל יש בערך 20 תוספים שרצים על הדפדפן, כל אחד אני מניח פועל ברקע ועושה את שלו, שלא לדבר על 20 טאבים פתוחים, מוזיקה ברקע, וגם Adobe Dreamweaver (ולעתים רחוקות גם photoshop).

האם אני צריך ללמוד מדבריך שהמחשב שלי (q6600, אשר לצורך הדוגמה יומהר למהירות זהה ל 2600K) יהיה זהה - אפילו אם זה ב "responsiveness" של המערכת?

אני אישית נהיה חולה כאשר המערכת לא מגיבה מהר מספיק (אם יש משהו שאני ממש מתעב זה את ההרגשה שאני מחבר את ה Atom 1.6 Ghz שלי למסך הגדול, ופותח כמה אתרים בו זמנית, והכל קופא ועוד באיטיות מפחידה - להבדיל. לא שאני משווה בין Atom לבין ה Q6600, אלא רק רוצה לומר שה response time של המערכת הוא בעיני קריטי, ולכן מעניין אותי אם גם בקודה זאת יש לנו שיוויון בין ה 2500K לבין ה 2600K).

אגב - הדיון הפך לתאורתי גרידא. את התשובות קיבלתי, אני מודה לך עליהם!

אבל זה עדיין כיף ללמוד ולהתעניין.

אם הזמן לא לצדך, זה כמובן מובן ותוכל להתעלם מהשאלה

תודה

:yelclap:

פורסם

1. לא כל מעבד בתדר זהה יהיה שווה בביצועים למעבד אחר באותו תדר. בדרך כלל לכל המעבדים מדור מסוים (וכאן לא לבלבל אם מיתוג) יש ארכיטקטורות מבנה. לדוגמה, לכל סדרת מעבדי SB יש ארכיטקטורה דומה. למעבדי Athlon IIx4 של AMD יש ארכיטקטורה דומה וכן הלאה.

לכן שני מעבדים מאותה ארכיטקטורה יציגו ביצועים זהים בתדר זהה.

מכיוון שה-2500K וה-2600K הם בבסיסים אותו מעבד (אותה ארכיטקטורה) ולכן בפועל הם יציגו ביצועים זהים (או אם לדקדק אז קרובים מאוד מכיוון שאם בודקים במבחני ביצועים סינטתיים מסוימים אז לעוד 2MB של הזכרון מטמון מרמה שלישית ייתכן שתהיה השפעה קלה עד לא מובחנת לטובת ה-2600K), אז כאשר בודקים ביצועים לכל מחזור שעון (Performance per clock) בתדר זהה (הרי בסטוק יש גם הבדלי תדר ביניהם, אבל אנחנו מדברים על מצב שבו השווינו את התדרים שלהם) התמונה שתתקבל היא זהה. כלומר כל אחת מהליבות שלהם תניב בדיוק את אותם ביצועים.

כאשר מוסיפים למשוואה את ה"יתרונות" של ה-Core i7 כמו ה-Hyper Threading אז ייתכן שיהיה הבדל ביצועים בשימוש מסוים. בשימושים המיועדים של המערכת שלך, משחקים, אין בזה שום הבדל ולכן מבחינתך אותו יתרון תיאורטי לא ימומש ולכן חבל על הכסף.

2. Cache או זכרון מטמון הוא רכיב זכרון שנמצא על רכיבים שונים (יש כזה גם בכונן קשיח לדוגמה) שכל מטרתו לאגור נתונים וכך לייצב את זרם הנתונים אל הרכיב וממנו. במעבדים הדרגות שונות של זכרון המטמון מייצגות את הסדר ההיררכי. זכרון מטמון מרמה שלישית הוא זכרון מטמון המשותף, לכל הליבות.

כמו בכל תחום החומרה (ובתחומים אחרים) המפרט הטכני ה"יבש" אינו אומר כלום. אסור לקנות רכיב חומרה לפי המפרט הטכני שלו מכיוון שהמפרש הזה לא מייצג את יכולותיו בפועל של הרכיב. לזכרון מטמון, כמו לתדר ולנתונים נוספים אין שום משמעות כשלא שמים אותם בהקשר הנכון. יכול להיות מעבד בעל ארכיטקטורה חדשה ויעילה יותר שיציג ביצועים עדיפים לאין שיעור בתדר מסוים בהשוואה למעבד בעל ארכיטקטורה שונה שעבוד בתדר הכפול ממנו פי 2. לזכרון המטמון יכולה להיות השפעה ויכולה גם שלא. קח לדוגמה את מעבדי ה-Athlon II ו-Phenom II של AMD שנבדלים ביניהם רק בכך של-Phenom II יש זכרון מטמון מרמה שלישית. בארכיטקטורה שעליה הם מבוססים לזכרון המטמון אין כמעט חשיבות ואם תקח שני מעבדים כאלה בתדר זהה הם יציגו ביצועים זהים או כמעט זהים. לעומת זאת יכול להיות שבארכיטקטורה אחרת להימצאות של זכרון מטמון מרמה שלישית דווקא כן תהיה השפעה מובחנת יותר. בכל מקרה, להבדל של 2MB בזכרון מטמון מרמה שלישית בהשוואה בין שני מעבדים מארכיטקטורה זהה אין שום משמעות.

3. עבודה משרדית שוטפת עם המחשב (ניהול קבצים, מסמכים וכו'), גלישה ברשת, צפיה במדיה (גם HD) כל אלו הן משימות לא תובעניות בעליל שכל מעבד כפול ליבה מדורות האחרונים יתמודד איתן ללא שום בעיה וזאת בטח לא סוג עבודה שעבורה קונים מעבד כמו ה-Core i7-2600K. אם אתה עובד עם הרבה תוכנות פתוחות במקביל (ופה יש להבדיל בין תוכנה פתוחה שיושבת ברקע ולא עושה כלום, שזה המצב בדרך כלל, אנשים פותחים תוכנות כדי שיהיו זמינות ולא כי הן מבצעות משהו כל הזמן, לבין תוכנה שפתוחה ברקע ומבצעת פעולה מסוימת) אז מה שחשוב לך הוא לדאוג לנפח זכרון מספיק. בדרגת השימושים הבאה נמצאים משחקים שגם הם, ברזולוציות גבוהות, לא תובעניים מבחינת המעבד ותלויים בעיקר בכרטיס הגרפי. כך שעם כרטסי גרפי מתאים, ההבדלים בין המעבד שלך ובין ה-Core i7-2600K יהיו FPS בודדים. מבחינת תגובתיות המערכת, אם יש לך בעיה של תגובתיות צריך לבדוק מהיכן היא נובעת. אם מהמעבד, אז המהרה שלו לתדר גבוה יותר לרוב תשפר את המצב. זה לא שאם משווים תדרים בין המעבד שלך ובין מעבד SB אז הביצועים בחתך רוחב יהיו זהים. אין ספק שמעבד SB יציג ביצועים עדיפים בחתך רוחב, אבל כשמבודדים את השימוש לעבודה משרדית בלבד (מעבר בין תוכנות וכו') אז למעבד שלך, למעבד כפול ליבה מאותו דור ולמעבדי SB יהיו ביצועים דומים מאוד, בטח לא משהו שמורגש על-ידי משתמש (ו-OC קטן יכול לעשות פלאים אם התדר ההתחלתי של המעבד שלך קצת נמוך). כך שלשדרג מעבד כמו שלך לעבודה משרדית זה פשוט מיותר כי לא יניב שום תוספת ביצועים בפועל. לרוב איטיות של מערכת בעבודה משרדית נגרמת לא על-ידי המעבד כי אם על-ידי הזכרון ו/או מערכת האחסון. וכל זה נכון כפליים כאשר אתה משווה את ה-2500K ל-2600K לא יהיה שום הבדל..

4. המעבד הוא לא חזות הכל ולחשוב שמעבד חזק = מערכת שתגיב מהר וכו' זאת טעות. במערכת יש צווארי בקבוק רבים. מעבד, זכרון, מערכת האחסון, כרטיס גרפי הם העיקריים. גם אם תקנה את המעבד הכי "חזק" שיש היום ולא תתקין מספיק זכרון עבור התוכנות שבהן אתה משתמש אז מה השגת בזה? המעבד יוגבל על-ידי נפח הזכרון. אם תקנה את המעבד ותשדך אותו למערכת אחסון איטית ולא מספקת לצרכים שלך, אז המעבד יוגבל על-ידי מערכת האחסון (צוואר הבקבוק הגדול ביותר במערכת ממוצעת). אם המערכת היא למשחקים ותשקיע את עיקר הכסף שלך במעבד ולא יישאר מספיק כסף לכרטיס גרפי מתאים, אז מה השגת בזה?

כשבונים מערכת צריך לבנות מערכת מאוזנת. לנסות למזער עד כמה שאשפר את צווארי הבקבוק בהתאם לשימושים ולתקציב. תעשה לעצמך טובה ואל תיפול בפח שהרבה נופלים בו וקונים מערכת לא מאוזנת עם מעבד מוגזם מבלי להתייחס לשאר הרכיבים, או לפח שבו אנשים חושבים שהמעבד הוא לב המערכת ולכן צריך להשקיע את העיקר בו. זאת תפישה מוטעית מיסודה.

פורסם
  • מחבר

נפלא! כל פעם אני לומד משהו מחדש.

המערכת שאמורה הייתה להיבנות היא זאת:

2600K

4 גיגה ראם של Corsair

SSD בנפח 60 גיגה (275/285)

GTX 460

P67A-UD3P

ולפי הדברים האחרונים שנאמרו, המעבד יוחלף לאחיו ה"קטן", ה 2500K או אולי בכלל ל 2500 (יש כזה?)

מה דעתך על המערכת הזאת כאשר מסתכלים על הדברים מהנקודה של צוואר-בקבוק? האם אתה מוצא כאן איזשהו צוואר כזה?

האם יש כאן רכיבים "מבוזבזים"? האם המערכת מאוזנת?

פורסם

תלוי למה המערכת מיועדת. למשחקים לדוגמה, המעבד יהיה overkill. הכרטיס הגרפי, לעומת זאת, יגביל משחקים כבדים עם פילטרים.

בנוגע ל-SSD המצב שונה - הוא בהחלט משפר את הביצועים, אבל יקר מאוד נכון להיום ולכן לא משתלם לכל אחד.

יש לי הרגשה שהזכרונות שהצעת הם לא מהזולים בשוק. אפשר לחסוך פה כסף מבלי להוריד גרוש מהביצועים.

כמובן שכדאי יותר לקחת 2500K מאשר 2600K. אל תשכח שהמעבדים עם הסיפא K הם בעלי יכולת OC. מכיוון שההפרש במחיר זעום

אני ממליץ לקחת אותו, התוספת ללוח עם צ'יפסט P67 לא גדולה במיוחד ותאפשר תוספת ביצועים גדולה מאוד בעתיד, כשתצטרך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים