עבור לתוכן

העברת קבצים דרך winsock

Featured Replies

פורסם

היי. יש לי מחשב אחד שצריך להעביר מספר קבצים למחשב שני. כל המחשבים מחוברים לדומיין אחד. הייתי יכול לעשות את זה בפקודת copy פשוטה, אבל הבעיה שלפעמים אי אפשר לגשת ישירות דרך \\name ולתיקיה הרצויה.

איזה דרכים נוספות יש לי כדי להעביר קבצים מHOST למספר CLIENTS? חשבתי על winsock, אבל אם יש דרך יותר פשוטה, שלא דורשת התערבות בהרשאות תיקיות, אשמח לשמוע עצות.

פורסם

אתה מחפש תוכנה שתעשה את זה עבורך, או שאתה רוצה לכתוב תוכנית כזו בעצמך?

פורסם
  • מחבר

מצטער שלא הסברתי את עצמי טוב. אני רוצה לרשום תוכנה קטנה בVB שתנסה לעקוף הגבלות הרשאות מסוימות ברשת מקומית. (זה לא נועד כדי לפגוע במחשבים אחרים)

הנה המצב: יש לי כיתה של 20 מחשבים. מחשב שישמש כHOST לשליחת קבצים, ומחשבים אחרים ישמשו כCLIENT לקבלת קבצים.

יש ימים שמישהו משחק בהגדרות של הרשת והמחשב שאמור לשלוח קבצים, מאבד הרשאות לגשת למחשבים אחרים באמצעות דומיין ולהעתיק מספר קבצים.

במקום לברר את הבעיה (וניסיתי כבר), אני מחפש דרך אחרת להעתיק את הקבצים. האם אני יכול לכתוב תוכנה, שתעקוף את המגבלה הזאת?

פורסם

ברגע שאתה יכול להתקין תוכנה על מחשב הלקוח אתה יכול לעשות פחות או יותר כל דבר. אם אין לך בעיה להתקין, אז אתה יכול פשוט להתקין שרת FTP על כל לקוח וזהו.

שאלה נוספת היא האם חשוב לך שמחשב השרת ישלח קבצים ללקוחות באופן אקטיבי, או שמספיק שהלקוחות יוכלו לפנות לשרת ולהוריד ממנו קבצים. כי במקרה כזה, מספיק לך להגדיר הרשאות שיתוף על השרת (או להתקין עליו שרת FTP).

פורסם
  • מחבר

המחשב של הhost ישלח את הקבצים. אני צריך שזה ייעשה אוטומטית, כלומר, ברגע שבנאדם לוחץ "שלח" במחשב הראשי, התוכנה של הhost מעבירה לעשרים מחשבים את הקבצים, וברגע שהפעולה הסתיימה במחשב מסוים, תוכנת client תפתח את תיקית היעד בכל מחשב.

האם הפקד של winsock יספיק בשביל העבודה הזאת? הבנתי שיכולות לצוץ בעיות, אם הקבצים גדולים בגלל שהבאפר שלו יתמלא.

דרך איזה פורט הכי עדיף להעביר את המידע כדי שתוכנות אנטיוירוס לא יחסמו לי את התהליך

האם אני צריך לתת לתיקית היעד הרשאת שיתוף? אני צריך לעשות את זה ידנית בכל העשרים מחשבים?

בכל המחשבים מותקנת מערכת הפעלה WindowsXP.

פורסם

ברגע שאתה יכול להתקין תוכנה על מחשב הלקוח אתה יכול לעשות פחות או יותר כל דבר. אם אין לך בעיה להתקין, אז אתה יכול פשוט להתקין שרת FTP על כל לקוח וזהו.

פורסם
  • מחבר

אני קורא את מה שאתה רושם, אבל במקרה הספציפי זאת בעיה בשבילי להתקין שרת FTP על כל כך הרבה מחשבים (יש לי יותר מכיתת מחשבים אחת)

פורסם

לא ניתן לעקוף הרשאות אימות מול מכונה כשאר ניגשים בSMB/CIFS.

פורסם

אתה לא יכול להתקין FTP אבל אתה כן יכול להתקין תוכנה שאתה כותב בעצמך?

פורסם

אם יש לך הרשאות אדמין על המכונה תמיד תוכל להשתמש ב-PsTools תוכנה מעולה שאפשר כמובן גם לעשות לה Pipe

פורסם

בעקרון הבנתי את הבעיה, לפתוח את הservice של ftp לא תמיד אפשרי(הרשאות?)

מה שהבנאדם רוצה זה בעצם לממש משהו אלטרנטיבי

לשאלתו, כן אפשר לכתוב תוכנה שתעשה את זה, על "הלקוחות" תשב דווקא תוכנה השרת

שתאזין לשם הדומיין של המחשב ששולח את הקבצים, ברגע שהוא ישדר לכולם, תתבצע ההעברה

בטוח יש מלא תוכנות שיעשו את זה, אין לך צורך לתכנת את זה

ראה דוגמא:

http://linux.die.net/man/1/udp-sender

פורסם
  • מחבר

כמובן שיש תוכנות שישלחו את המידע, הבעיה שלי, שזה רק החלק הראשון של מה שאני רוצה לתכנת.

התוכנית שלי אמורה לשמש בנאדם שלא מבין במחשבים. היא אמורה לפשט דברים, לא לעשות אותם מורכבים.

אתה לא תרשום עכשיו על דף "לך לתוכנה הזאת, תסמן את הקבצים הרצויים לך, תעתיק אותם לכל מחשב". התוכנית שלי אמורה לפתוח לבנאדם את תיקית הsource, שישים שם את הקבצים שהוא רוצה, ועם מקש "send" לשכפל את התיקיה במחשבים אחרים, ועם סיום התהליך לשלוח "אות" לclient בכל אותם המחשבים שיפתח תיקיה בכל מחשב שהתקבלו בהם הקבצים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים