עבור לתוכן

קונה דיסק קשיח 1TB חדש... מחפש דרך לעשות שיכפול מדויק..

Featured Replies

פורסם

אני קונה דיסק קשיח 1TB, וכרגע ברשותי דיסק קשיח בעל נפח של 500GB...

במידה והייתי מחליף דיסק קשיח, Drive snapshot זאת אפשרות...

אני מתכנן להוסיף הארדיסק בנפח 1TB ולהשאיר את ה-500GB שיש לי, ולהעביר את המידע... אמחיש זאת כך:

2 כוננים קשיחים:

Western Digital Caviar Blue WD5000AAKS 500GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5 (מה שכרגע ברשותי)

SAMSUNG Spinpoint F3 HD103SJ 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5 (מה שאני קונה)

עכשיו בגלל שהביצועים של הסאמסונג טובים יותר, אני רוצה שמערכת ההפעלה (כונן C) תהיה מחיצה מהסאמסונג ולא מה-WD.

אני מעדיף לשלול אופציה של פירמוט מסיבות כאלה ואחרות..

בנוסף אני רוצה את שכונן D גם הוא יהיה מחיצה מהסאמסונג ולא מה-WD...

רק במקרה זה (כונן D) חשבתי על אפשרות שאעתיק את כל התוכן (העתק הדבק), אבל זה לא הגיוני להעתיק 390GB, ובמידה וזה הופסק מסיבה כלשהי זה עלול לגרום לקצת בלגן..

המטרה העיקרית:

אני מעוניין שהכונננים C ו-D הנוכחיים תחת WD יהיו כוננים C ו-D תחת Samsung שהביצועים שלו טובים יותר.

ו-WD נגיד יהיה כונן I שאאחסן בו סרטים וסדרות בלבד...

פורסם

תבדוק אפשרות לבצע IMAGE, קח בחשבון שלשכפל 500GB יקח המון זמן :-X

פורסם
  • מחבר

יצירת אימג׳ - אפשרות מיותרת לדעתי ולוקחת זמן רב ומקום...

שמעתי על אופציה בה אני מעתיק הכל בלייב, שזה כולל הכל באמצעות תוכנה.

חשבתי על Acronis Migrate Easy 7 אבל אחכה לתגובות נוספות..

פורסם

אני יכול להמליץ מנסיון אישי על HDCLONE - שהיא ממש פשוטה ונוחה

יש לקחת בחשבון שבאופן עקרוני התוכנה עולה כסף - כמובן יש אנשים שמוצאים פתרונות לא לשלם.

פורסם

GParted כמובן

פורסם

1+ ^

יצירת אימג׳ - אפשרות מיותרת לדעתי ולוקחת זמן רב ומקום...

אני לא מבין למה אתה מגדיר אותה כאפשרות מיותרת. זאת אחת הדרכים הנוחות לשכפול מחיצות/כוננים. מבחינת הזמן, אין פה קסם. ככל שיש לך יותר מידע, כך תהליך יצירת ה-Image יהיה ארוך יותר. לגבי המקום שהקובץ תופס? אם אתה לא צריך אותו בסיום שכפול הכונן אז תמחק.

אתה יכול להשתמש ב-Acronis True Image שיש בה אפשרות ל-Clone Drive. אתה מחבר את שני הכוננים והתוכנה כבר מבצעת את יצירת ה-Image ופריסתה לכונן החדש באופן אוטומטי (אתה עדיין צריך להגדיר מספר הגדרות פשוט מסיום ההגדרות והלאה הפעולה לא דורשת ממך יותר מדי התעסקות).

כמובן שאתה גם יכול לעשות את זה בעצמך על-ידי יצירת Image עם כלי חינמי כגון Clonezilla (ויש גם אחרים).

פורסם
  • מחבר

אפשרות מיותרת במקרה שלי.. זאת הייתה כוונתי.

יצירת אימג׳ ודיפלויי, זה פשוט ייקח x2 מהזמן...

אני לא ממש מבין בזה אבל אני משער ש-drive to drive live copy יכול לקצר תהליכים וזמן..

פורסם
  • מחבר

ניסיתי מספר רב של תוכנות, שום drive to drive לא הלך לי מסיבה כלשהי.. אז יצרתי אימג' עם Acronis True Image.. הוא יצר קובץ

My system.tib בכונן H (כונן בעל נפח של 800GB המתוכנן להיות D הבא) ואז עשיתי Recover על כונן G (כונן בעל נפח של 130GB המתוכנן להיות C הבא)

עכשיו מכאן אני לא יודע איך להמשיך...

אם 2 מערכות הפעלה היו עולות לי, אז הייתי נכנס לחדש ואז משנה את כונן C למשהו אחר ואז G היה הופך להיות C...

אבל אני לא יכול לשנות את C כשאני נמצא עליו... Invalid Parameter

ד"א עשיתי שגם G יהיה Active:

http://img822.imageshack.us/img822/9769/stuffi.jpg

הדרך היחידה בעצם היא לעלות מ-G לבדוק שהכל כשורה ואז לשנות את כונן C הישן לאות אחרת או לחלופין למחוק את המחיצה ואז יש באפשרותי לשנות את G ל-C...

לא ייתכנו בעיות?

איך עושים זאת? או זו לא הדרך?

מה לעשות? ::o

פורסם

תנתק את הHD שמכיל את C הנוכחי מהמחשב

תעלה את המחשב באמצעות דיסק ההתקנה המקורי של הווינדוס

תבצע שחזור בוט או איך שקוראים לזה שם.

פורסם

יש מספיק כלים בדיסק HIRENS, תוריד אותו, תעלה עם הHIRENS, ועם אחת התוכנות תוכל להעתיק את כל הדיסק ולהרחיב את המחיצות בהתאמה כדי שנצל את כל הנפח של 1T

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים