עבור לתוכן

בדיקת תקינותו של מעבד - כיצד?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני בעוד כמה שעות נפגש עם מוכר (לאלה מכם שמכירים, מדובר במוכר שמצאתי ב Craigslist - ואני גר בארה"ב), שאמור למכור לי כמה מעבדים מרובעי-ליבות.

אחד הוא Q8200, והשני הוא Q9650.

השאלה שלי - וזאת מכיוון שלא חסרים נוכלים באתר המכירות הזאת - כיצד אפשר לוודא תקינותו ואמיתותו של מעבד, ללא בדיקה של ממש על לוח האם?

האם זה בכלל אפשרי?

או שאולי אין מה לחשוש בכלל?

תודה

פורסם

תמיד כדאי להתקין ולהריץ בדיקות (להפעיל עומס ו/או בנצ'מרק כבד ולראות אם התוצאות הולמות). אם זה לא אפשרי אז חבל.

פורסם

אין לך אפשרות.

חייב לחבר ללוח אם ולבדוק לפחות POST. ייתרה מזאת, הייתי מריץ כל אחד מהם כמה שעות Prime 95.

מה שכן, בשביל להסיר דאגה מליבך, מעבד זה החלק שישרוד הכי הרבה זמן במערכת.

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות מבחינה וויזואלית?

או אולי אשאל כך - אם אתה נאלץ לבחון המעבד רק ברמה הוויזאולית - מה תבדוק?

דבר שני שמעניין אותי מאוד שאמרת, זה לגבי בחינת ה Bench. אני חשבתי שגם במידה והייתה לי אפשרות לבחון את המעבד בתוך מחשב פעיל, כל שהייתי עושה זה בודק שה Bios זיהה את המעבד. אבל אתה מלמד אותי שלא כך! מדוע בדיקת Bench חשובה? האם קורה בכלל שמעבד לא מתפקד ב 100 אחוז?

תודה שוב

פורסם

מבדיקה חזותית לא ניתן ללמוד הרבה. אתה יכול להסתכל על הפינים שבתחתית המעבד כדי לוודא שכולם קיימים, תקינים וישרים, לוודא שפני השטח של המעבד אינם שרוטים ושאין כל נזק פיסי ברור לעין אחר כמו שקעים או שאר "עיקומים" שלא צריכים להיות שם (ושאני די בטוח שלא יהיו).

אולם, בדיקה חזותית לבד לא אומרת הרבה מכיוון שכידוע "ליבת" המעבד אינה גלויה לעין. לכן הדרך הכי טובה לבדוק מעבד היא להתקין אותו על לוח-אם, לאפס BIOS ואז:

1. לבדוק שהמערכת עוברת POST. הבדיקה הראשונה והכי פשוטה.

2. לפתוח תוכנה כמו CPU-Z כדי לוודא שקיבלת באמת את המעבד שהובטח לך (רוב הסיכויים שכן אבל לבדוק אף פעם לא מזיק).

3. להריץ בדיקת מאמץ - כאן המטרה היא כפולה:

א. לוודא שהמעבד מעלה מכפלה במאמץ ומגיע לתדר המרבי שלו - אם כן, הוא תקין מהבחינה הזאת.

ב. אם המעבד עובר בדיקת מאמץ (מומלץ גם לנטר טמפ' ומתחים תוך כדי) במשך מספר שעות, כלומר המערכת לא קורסת באופן חוזר ונשנה במאמץ או שלא קורסת לאחר פרק זמן קצר יחסית (מה שמעיד על מעבד לא תקין) אז ככל הנראה המעבד תקין.

כמובן שאת הבדיקה מומלץ לבצע במערכת שבה יודעים שלוח-האם והזכרונות תקינים (ובמקרה של הזכרונות גם שהם מוגדרים לפי נתוני היצרן).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה (רבה) על התשובה המעמיקה!!!

שאלה נוספת, אם אפשר: האם נתקל אדם כלשהו אי פעם במעבד שלא (!) העלה מכפלה בצורה טובה? האם נתקלת במעבד שלא עבר בדיקת מאמץ?

כמובן, אני שואל מכיוון שאני לא ממש מהתחום.

תודה

פורסם

התשובה לשתי השאלות היא כן.

1. לפעמים המעבד תקין ולא מעלה מכפלה בגלל שהוא מוגבל על-ידי ה-BIOS. משהו בהגדרות הרלוונטיות השתבש, לאחר OC או ללא קשר, וכתוצאה המעבד לא מתפקד בצורה תקינה. לכן תמיד ממליצים לאפס BIOS לאחר החלפת מעבד. זה כמובן לא מעיד על מעבד לא תקין כי איפוס BIOS פשוט או שינוי ההגדרה הבעייתית יתקנו את הבעיה.

2. כמו כל רכיב, יש מעבדים תקולים. לפעמים הסיבה לכך לא ברורה והמעבד פשוט תקול, לפעמים המעבד עבר OC רצחני שעם הזמן פגע בו (עודף מתח, קירור בלתי מספיק לאורך זמן וכו'). כאן המקום לציין שבניגוד לדעה הדי רווחת OC, כשנעשה כמו שצריך, אינו פוגע במעבד, ושמעבד הוא דווקא רכיב די עמיד, אולם, כשאתה לא יודע מה ההיסטוריה של הרכיב קשה לדעת מה בדיוק עבור והאם הבעלים הקודמים שלו ידע מה עושה אם ביצע OC או לא, ולכן מומלץ לבצע את בדיקת המאמץ כחלק מהבדיקה שלפני הקנייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים