עבור לתוכן

חשד לכונן מערכת הפעלה עם סקטורים פגומים-הרצתי Chkdsk, היכן הוא שומר את המידע?

Featured Replies

פורסם

בקצרה:

הרבה מסכים כחולים, אחרי אבחון עם התוכנה WinDbg , אשמים : NTFS.SYS / ntoskrnle.exe.

ובכלל, רוצה לבדוק את הכונן הנוכחי אם יש לו באמת סקטורים פגומים או לא ( כבר הרצתי חיפוש בגוגל מה המשמעות בעניין התהליכים)

גיבתי הכל,

הפעלתי את המערכת הפעלה בSAFE MODE בcommand PROMPT, כתבתי את הפקודה(chkdsk c: /f /r), עשיתי ריסט, הוא עשה את המסך השחור והריץ את הבדיקה - זה הסתיים לפני ששמתי לב, והפעיל מחדש את המערכת הפעלה. אני לא יודע אם יש שגיאות. איפה אפשר לבדוק את זה? ההרצה נשמרת באיזשהו cache על המערכת הפעלה, לא?

מדובר בWIN 7 .

אולי לא קשור כל כך לפורום.

תודה

פורסם

תריץ בדיקה מלאה של היצרן.

פורסם
  • מחבר

אני אריץ , אבל אני אוכל להגדיר שיבדוק ויתקן סקטורים פגומים על כונן C בלבד? ז''א על המחיצה, כי מדובר ב500 ג'יגה שמחולק ל2, ומחיצה שניה יש 400GB+ שאין לי לאן לגבות ומפחד שאיכשהו ידפק כל הכונן

אגב מדובר ב- SAMSUNG HD502HJ

תודה

פורסם

תריץ chkdsk c: ללא /f זה יסרוק את הכונן במצב קריאה בלבד ישירות מהcmd ללא צורך בריסטרט ויכתוב לך אם יש סקטורים פגומים או לא. אם יש כדאי לנסות להריץ chkdsk C: /f /r. כמובן כל זה אחרי שגיבית את כל המידע מהכונן הפיזי ולא רק מהמחיצה הספציפית כדי שלא יקרה מצב שתאבד את כל המידע.

פורסם

תוצאות יהיו ב"מציג האירועים" - EVENT VIEWER .

פורסם

אני אריץ , אבל אני אוכל להגדיר שיבדוק ויתקן סקטורים פגומים על כונן C בלבד?

כלי האבחון של היצרן הוא הדרך הכי אמינה לבדוק את הכונן. כמעט שאף פעם אין ממש דרך לתקן סקטורים פגומים מכיוון שמדובר בנזק פיסי לשכבה המגנטית. מה שכלי האבחון עושים הם ממפים את ה סקטורים הפגומים כדי שלא ייכתב בהם מידע.

אם התגלו סקטורים פגומים, או שיש בעיות נוספות בבדיקת ה-S.M.A.R.T של הכונן. מומלץ לגבות את החומר החשוב בהקדם ולהחליף את הכונן במסגרת האחריות או מחוצה לה.

אם אין לך לאן לגבות זאת בעיה. אם מבחינתך החומר הנ"ל הוא רגיש ולא ייתכן מצב שתאבד אותו אני ממליץ לך לקנות כונן קשיח נוסף (פנימי או חיצוני בהתאם לצרכים שלך) ולדאוג לגיבוי סדיר (כלומר שמירת 2 עותקים לפחות מכל מידע חשוב).

פורסם
  • מחבר

תריץ בדיקה מלאה של היצרן.

אז הורדתי את ESTOOL בגירסה 3.1 מאתר של סמסונג וצרבתי את הISO, הרצתי, ושם בחרתי check diagnostic או משהו בסגנון. הוא שאל כמה לופים, בהתחלה נתתי לו לופ 1 , ואיזשהו שלב הוא שאל אותי אם להריץ SURFRE SCAN בYES או NO. נתתי YES, וגם שם הכל היה PASS

עכשיו הבעיה המעצבנת היא שאחרי הלופ הראשון והכל יצא בסדר גמור - נתתי לו להריץ 5 לופים, אבל כל לופ מסתבר הוא צריך את האישור הזה של הSUFRACE SCAN, ואני לא יכול להיות כל כך הרבה זמן ליד המחשב איתו וכל רגע לתת לו אישור. (קרי 5 פעמים)

יש עוד בדיקות כמו LOW LEVEL FORMAT, AAM MODE , SET MAX ADRESS וכו',- לא יודע מה משמועתם ומפחד פתאום הם לא יחליטו לפרמט לי את כל ההארדיסק. אתה יכול לחדד לי מה נחוץ?

תריץ chkdsk c: ללא /f זה יסרוק את הכונן במצב קריאה בלבד ישירות מהcmd ללא צורך בריסטרט ויכתוב לך אם יש סקטורים פגומים או לא. אם יש כדאי לנסות להריץ chkdsk C: /f /r. כמובן כל זה אחרי שגיבית את כל המידע מהכונן הפיזי ולא רק מהמחיצה הספציפית כדי שלא יקרה מצב שתאבד את כל המידע.

הרצתי, זה נמשך רק 5 דק' בערך, והוא לא כתב שיש שגיאות כלשהם, לא נראה לי בדיקה מעמיקה כמו שהמחשב עולה והמסך השחור שהוא מריץ

תוצאות יהיו ב"מציג האירועים" - EVENT VIEWER .

ואיפה מציג האירועים הזה יושב בידיוק?

לחצן 'התחל', לחיצה על לוח הבקרה, לחיצה על מערכת ואבטחה, לחיצה על כלי ניהול ולאחר מכן לחיצה כפולה על מציג האירועים.

http://windows.microsoft.com/he-IL/windows7/What-information-appears-in-event-logs-Event-Viewer

נכנסתי ללוח בקרה, אבל לא ראיתי "מערכת ואבטחה" , יש "מערכת" רגילה, ואין שם אבטחה

השאלה גם לאן ספיציפית להיכנס במציג אירועים בשביל להגיע לקובץ שבו שמור המידע על השגיאה

About:blank,

אוקי. אז כמו שאמרתי למעלה, כבר הרצתי את התוכנה של היצרן(ESTOOL), והיא עברה כמה מבחנים ללא שגיאות(עשיתי 2 לופים והצטרכתי להיות שעתיים וחצי מול המסך), פשוט לא יודע אם הרצתי מספיק טוב ונכון את התוכנה

גיביתי כמה שאפשר, עד המיטב.

תודה

פורסם

לאן ספיציפית להיכנס ?

בתמונה...........

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים