עבור לתוכן

שאלה לגבי הפגם בלוחות P67

Featured Replies

פורסם

התכוונתי לקנות עכשיו מערכת כזאת: מעבד I5 2500K, לוח P67A-UD3, קירור Scythe Yasya, דיסק קשיח 1TB Samsung F3 Sata 2, כרטיס מסך HD6950, זכרונות 2X4GB, מארז K60W, ספק כוח Corsair 750W, צורב Sony X24 ולעשות אוברקלוק למעבד לכיוון ה4.5GHZ. דיברתי עם החנות לגבי הפגם בלוחות P67 והם טענו שמדובר בפגם ב5% בלבד מהלוחות, והציעו לי לקנות את המערכת עכשיו ולשדרג לי הדיסק הקשיח בלי תוספת תשלום ל1TB של Sata 3 וכך להימנע משימוש בSata 2, ושאם יתגלו בעיות פשוט לממש אחריות בעתיד. זה נשמע לי יותר מוצלח מהאופציה השנייה של לחכות עד לסוף פברואר/אפריל שיגיעו הלוחות המתוקנים וגם אז לא לדעת ב100% אם שמו לי לוח מתוקן או לא. יש לי כמה שאלות:

1. כמה חיבורי Sata 2 וכמה חיבורי Sata 3 יש בלוח P67A-UD3?

2. איך ניתן לגלות אם הלוח הספציפי שלי הוא מהלוחות הפגומים?

3. מומלץ לחבר את הצורב לSata 2 או לSata 3?

4. בעתיד אני ארצה לקנות עוד דיסקים קשיחים וגם SSD. בנוגע לתקלה עצמה, אם הלוח שלי הוא אחד מהפגומים, זה יוכל להרוס את הדיסקים הקשיחים והתוכן שלהם לצמיתות או רק להאט את מהירות החיבור של Sata?

5. אמרו לי שבמארז K60W יש מקום ל4 דיסקים קשיחים בלבד. זה נכון? האם גם הצורב נחשב בספירה כך שלמעשה יש לי מקום רק לעוד שני כוננים מלבד הדיסק הקשיח והצורב?

6. בכמה Sata 3 מהיר מSata 2? איך זה מתבטא בעבודה רציפה?

תודה.

פורסם

הפגם הוא בכל ערכות השבבים מסדרה 6 (לפחות זה המידע שיש כרגע) ולא מוגבל רק לערכת השבבים P67.

1. תשובה במפרט שאותו תוכל למצוא באתר היצרן.

2. לא ניתן לדעת. כל הלוחות הם כרגע בבחינת פגומים. Intel טוענת שרק כ-5% מהלוחות יושפעו בסופו של דבר מהתקלה בפועל. אני הייתי מציע לקחת את ההערכה הזאת בערבון מוגבל.

3. זה לא ממש משנה. ניתן לחבר לחיבור SATA 6Gb/s גם התקן SATA 3Gb/s יש תאימות לאחור.

4. כרגע מדובר על חוסר תפקוד עם הזמן של הבקרים. לא אמור להגרם נזק לכונן הקשיח או להתקן אחר, אבל יכול להיות שהבקר פשוט יפסיק לתפקד ואז המידע לא יהיה נגיש. מצד שני לא כל הפרטים עדיין ברורים וכנ"ל לגבי ההשלכות של התקלה.

5. תבדוק במפרט המארז או תשאל בפורום 'ספקים ומארזים'. בדרך כלל כשכתוב שיש מקום ל-4 כוננים קשיחים אז הכוונה למקום שיש בכלוב הכוננים הקשיחים ולא במפרצי ה-5.25".

6. תקן ה-SATA 6Gb/s מציג רוחב פס כפול מזה של SATA 3Gb/s וזה לא משפיע כהוא זה על כונן קשיח מכיון שקצב העברת הנתונים של הכונן הקשיח מוגבל על-ידי המנגנון המכני. כונן קשיח שגרתי מהיר יחסית של ימינו מסתובב סביב ניצול רוחב הפס של תקן ה-SATA 1.5Gb/s בלבד.

פורסם

מאיפה הזמנת את המחשב אם אפשר לדעת? כי גם אני בדיוק מתעניין לגבי מחשב חדש

פורסם

ההמלצה שלי כרגע היא להמתין עם ההזמנות של לוחות SB עד להגעת לוחות חדשים בין מרץ/אפריל.

מה שנוצר כרגע אצל היבואנים הוא בלאגן לא קטן כי לוחות 55 נדרשים ורובם אזלו.

פורסם
  • מחבר

ממה שאני עוקב בפורום החנויות המומלצות והמדוברות ביותר הן .RSM,TMS,IQPC

מכיוון שאני לא יכול להמתין עד אפריל, אני אצטרך ללכת על מערכת מבוססת AMD משום שהCORE I מהדור הקודם עדיין לא משתלמים במחירם הנוכחי.

יש לי כמה שאלות:

1. הPhenom 965 מצדיק את ההפרש במחיר מהPhenom 955? יש מקום לשקול את הPhenom 970 או את המשושי ליבות של AMD? עם הI5 2500K היה ניתן להגיע לאוברקלוק סביב ה4.5GHZ. מי מהפנומים אוברקלוקר טוב יותר ועד לאיזה תדר ניתן להגיע איתם עם הקירור המתאים?

2. איך זה הגיוני שPhenom 965 BOX עולה פחות מPhenom 965 Tray כפי שניתן לראות http://tms.co.il/product/6803 לעומת http://tms.co.il/product/8421 שיקר ממנו?

3. מה הפירוש של Phenom 965 עם תוספת BE לשם כמו שרואים כאן http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=186? זה משהו שתקף רק במעבדי הPhenom 965 ו970?

2. הקירור Scythe Yasya יתאים גם להם כדי להגיע לאוברקלוק משמעותי ככל הניתן או שבAMD יש צורך בקירור אחר כמו Scythe JAPAN KABUTO 1366+1156 SUPPORT או בScythe JAPAN Reeven 120 775/1156/1366? אני שואל מכיוון שכשאני בוחר בPhenom 965 בTMS הקירורים Mugen 2 וYasya לא ניתנים לבחירה אלא שני אלה במקומם מחברת Scythe.

3. הלוח המקביל לP67A-UD3 אצל AMD מבחינת סוגי החיבורים, מספר חריצים, התכונות של הלוח וכו' הוא P67A-UD3 או שעדיף ללכת על דגם אחר כמו Gigabyte GA-MA790GPT-UD3H AM2/AM3?

4. האם אני יכול ללכת על המפרט המקורי שלי (רשום למעלה) ולהחליף רק את המעבד, הלוח והקירור (אם צריך)?

תודה.

פורסם

- שאלות על קירור וגופי קירור תפנה בבקשה לפורום 'קירור'.

- אתה עדיין יכול לקנות את הלוח המתוכנן שרצית. קרא את כל המידע שיש בסטיקי שנפתח בנושא (שימוש בבקר ה-SATA 6Gb/s לדוגמה) ותחליט אם זה אפשרי וכדאי מבחינתך לעבוד איתו ככה, לפחות לעת-עתה.

1. אין טעם במעבד משושה ליבה אלא אם כן אתה מתעסק הרבה בקידוד. אם המערכת היא בעיקר למשחקים אתה יכול לקנות בשקט את ה-Athlon IIx4. ההפרש בין המעבדים הוא בעיקר בתדר. אם אתה מתכנן OC זה לא שווה את ההפרש הכספי. עם ה-Phenom II אפשר להגיע לאזור ה-4GHz (תלוי גם בגרסה שאתה קונה. 95W או 125W אם הגרסה הקרירה יותר אולי אפשר להגיע עוד קצת, אבל זה כבר מזל).

2. BE = Black Edition - מעבד עם מכפלה פתוחה.

3. מה הדרישות שלך מהלוח? אחד הלוחות המשתלמים ביותר לפלטפורמת AM3 הוא ה-GA-880GMA-UD2H. תבדוק שיש בו את כל מה שאתה זקוק ואם כן הוא יהיה בחירה טובה.

4. מה השימושים שלך במערכת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים