עבור לתוכן

פלטפורמה לקומפילציה ב-VStudio ו-GCC וקידוד וידיאו. תקציב בסביבות 1200 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכנן לשדרג את המחשב המאוד מאוד ישן שלי, על הפרק: מעבד + לוח אם + 4GB זכרון.

כרגע ההתלבטות היא בין האופציה הזולה AMD ATHLON QUAD 640 לבין INTEL I5 2500.

אני מהנדס תוכנה ולכן רוב השימושים שלי הם קומפילציה, ZIP, עיבוד והמרה של פורמטי וידאו וצפייה התכני HD.

האם ה AMD יספיק לצרכים האלו?

אבקש המלצה ללוח אם עבור כל אחת הקונפיגורציות, כאשר חשובה התמיכה בצ'יפ הגרפי המובנה (מאחר ואני לא מתכוון לרכוש כרטיס מסך), USB3 וחריצי הרחבה לכרטיס או שניים נוספים.

כמה שיותר זול יותר טוב.

כמו כן, הבנתי מקריאה בפורום שאין ממש משמעות למהירות הזכרונות, אם כך איזה זכרון מומלץ?

תודה.

פורסם

1. ה-Athlon IIx4 הוא מעבד משתלם מאוד ביחס למחיר אך תלוי לאיזה ביצועים אתה מצפה.

2. צריך לבדוק מבחני ביצועים (אם קיימים) של הרכיב והפלטפורמה שאיתם אתה עובד ובהם מבצע קומפילציה.

3. קידוד וידיאו- שוב תלוי מה אורך הקטע הממוצא ומה הציפיות שלך. ה-Core i5 2500 מציג ביצועים עדיפים על ה-Athlon IIx4 אך השאלה היא האם ההפרש הזה משמעותי עבורך או לא.

4. בעבודה משרדית שוטפת וניגון תכני HD אין שום הבדל בין המעבדים. כשאתה מדבר על עבודה עם קובצי ארכיון אז אם מדובר בקבצים קטנים אין הבדל מורגש בין המעבדים, אם מדובר על קבצים גדולים הרי שההבדל בין המעבדים יחסית קטן כי גם ככה הכונן הקשיח הוא צוואר הבקבוק העיקרי.

5. כל זכרון מחברה מוכרת (פרטים בסטיקי שאלות נפוצות) בתדר של 1333/1600 יספיק.

אין ספק שמערכת מבוססת Athlon IIx4 זולה יותר משמעותית. אם תוכל לפרט קצת יותר על הדרישות שלך בנוגע לקומפילציה ולקידוד והמרת הוידיאו יהיה ניתן גם לאמוד את ההפרש באחוזים לעומת מעבד כמו ה-2500 וכך גם תוכל לוודא אם ההפרש הזה בפועל (כלומר לאיזו כמות זמן מתורגמים האחזוים הללו במציאות) מצדיק עבורך את תוספת המחיר או לא.

אם התקציב מוגבל אפשר לשקול גם מעבד כמו Phenom IIx6. מעבד בן 6 ליבות שמחירו (כולל לוח אם) יצא זול יותר מ-Core i5 2500 וליישומים המנצלים ריבוי ליבות (כמו קידוד ברוב המקרים) מערכת המבוססת עליו היא משתלמת.

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובתך.

כיום אני עובד עם מעבד AMD 64 3200+ ועם 2GB זכרון שנקנו בשנת 2004, כך שאני מאמין שכל מעבד מודרני ושימוש ב 4GB זכרון יניבו שיפור ניכר בביצועים.

הקומפילציות הן כבדות מאוד מאחר ומדובר בפרוייקטים גדולים המכילים טיפול בפי'צרים שכל קומפיילר מתקשה בהם. הקומפילציות מתבצעות הן ב VISUAL STUDIO והן ב- GCC. אינני יודע לגבי סביבת העבודה הראשונה אך ה-GCC יודע לנצל היטב ליבות מרובות. מערכות ההפעלה בהן אני משתמש הן WIN7 ו-LINUX, שתיהן בתצורה של 64 ביט.

בכל אשר קשור לצרכי עבודה, קידוד וידאו ואודיו מתבצע באמצעות ffmpeg, שם חשובה יכולת קידוד בזמן אמת, כלומר לא מדובר בקבצים בעלי גודל אבסולוטי אלא ב-STREAM שמקודד ללא הפסקה, אך לא מדובר בקידודים כבדים אלא ב- MPEG-2. מלבד זאת אני נוהג לעשות TRANSCODING של תכני HD לשימוש פרטי, שם לא חשובה יכולת העיבוד בזמן אמת. במחשב הנוכחי, צפיה בתכני HD אינה אפשרית כלל, למעט 720P לפעמים.

בקשר לעבודה עם ZIP, מדובר בקבצים בגדלים של גיג'ות בודדים.

שוב, המעבד הנוכחי שלי עומד על 100% בכל היישומים הנ""ל וכיום צוואר הבקבוק הוא המעבד ולא מהירות הדיסק ולכן אני מאמין שארגיש בשיפור ניכר בכל פלטפורמה שבה אבחר. למשל, מספיק שפתוחה סביבת פיתוח, מסמךSQL SERVER, WORD או ORACLE ו- FIREFOX עם כמה טאבים וכבר המחשב נחנק לגמרי. מהבחינה הזו ה- FIREFOX הוא באמת מכה.

מכל הסיבות הנ"ל אני נוטה להתכנס לפתרון הזול יותר של ATHLON QUAD 640. פשוט הלכתי לאיבוד בתוך כל מגוון הלוחות. אני זקוק ללוח עם מספיק חיבורי SATA - כיום מחוברים 3 דיסקים קשיחים וכונן DVD אחד ואני מתכוון להוסיף כוננים, כך שאזדקק לבערך 6 חיבורי SATA. כמו כן, עדיף שיהיו חריצי הרחבה לכרטיסים כדי שאוכל להוסיף, כמו למשל כרטיסים לריבוב של שידורים דיגיטליים שבהם אני משתמש לצרכי עבודה.

USB3 הוא לא משהו שבאמת נחוץ כרגע אלא רק לצרכים עתידיים, אם קיימת אפשרות להוסיף כרטיס USB3 חיצוני שיתמוך בזה אז אפשר לוותר על הפיצ'ר הזה.

נשאר רק הטיפול במסך וכאן אני מתלבט בין כרטיס מובנה על הלוח לבין כרטיס חיצוני זול. אינני זקוק למשהו מיוחד מפני שאני לא משחק במחשב ולכן אעדיף את האופציה הזולה יותר.

אם כן, כל מה שאני זקוק לו הוא המלצה ללוח אם מתאים וזול.

תודה וסליחה על ההודעה הארוכה.

פורסם

אין ספק שכל שדרוג מהמערכת הקיימת שלך תביא לשינוי מורגש.

אתה יכול לציין בקשה תקציב למעבד, לוח-אם וזכרון כדי שנדע מהן המגבלות שלך בנושא הזה? אם יש לך בעקרון תקציב לא מוגדר אבל אתה מעדיף לא להוציא מעל לסכום מסוים, אנא ציין אותו.

1. מעבד - אני לא כל כך מכיר את דרישות התוכנות הללו אז אני לא יודע איזה מעבד יהיה המשתלם ביותר (זה גם תלוי במסגרת התקציב שלך). אני אבחן מבחני ביצועים ואנסה לגבש דעה קצת מבוססת יותר. בינתיים נמשיך בקו שאליו אתה מכוון שהוא לבסס את המערכת על Athlon IIx4. אני חושב שגם בתקציב מוגבל יחסית יש מקום לבחון את ה-Phenom IIx4/6.

2. לוח-אם GA-880GMA-UD2H. תבדוק במפרט אם הוא מכיל את כמות חריצי ההרחבה שלה אתה זקוק מכיוון שמדובר בלוח בגודל mATX שמפאת השטח המצומצם יותר מכיל פחות חריצי הרחבה. דגם זהה רק עם יותר חריצי הרחבה הוא GA-880GA-UD3H.

שני הלוחות מכילים USB 3.0, SATA 6Gb/s (ה-SATA אינו רלוונטי כיום אבל אולי בעתיד תרצה להתקין SSD כי נשמע שבסוג העבודה שלך הכונן הקשיח הוא די צוואר בקבוק).

מבחינת שבב גרפי, השבב הגרפי המובנה בלוחות יספיק לך ואין צורך בכרטיס גרפי ייעודי. השבב הגרפי אפילו תומך בהאצת חומרה. ניגון של תכני HD לא יהיה עבורך בעיה בכלל עם מעבד כמו Athlon IIx4 (כל מעבד כפול ליבה מה-3-4 שנים האחרונות יתמודד עם המשימה ללא בעיה מיוחדת).

בנוסף. תערוך בבקשה את כתורת הדיון כך שתהיה עניינת לפי חוקי הפורום. דוגמה לכותרת עניינית תהיה "פלטפורמה לקומפילציה ב-VStudio ו-GCC וקידוד וידיאו. תקציב X".

תודה.

פורסם
  • מחבר

אין מסגרת תקציב מוגדרת, למרות שהייתי שמח לא לחרוג מ 1200 ש"ח, אחרת לא היתה התלבטות והייתי רוכש את החומרה היקרה ביותר ללא התחשבות בצרכים.

אין לי התנגדות עקרונית ל- PHENOM II X4/6 אך לאחר שקראתי BENCHMARKS ו-REVIEWS המסקנה היא שאין להם יתרון על ה- ATHLON X4 וכי תוספת ה-L3 CACHE לא מוסיפה במאומה בכל הקשור לקידודים ואילו ב- וב ZIP/RAR נרשם הבדל זניח לטובת ה-PEHONM רק בשל הזכרונות המהירים יותר אולי בכל זאת אני טועה? ההשוואה הטובה ביותר שקראתי נמצאת כאן http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-l3-cache,2416.html

הסתכלתי על שני הלוחות שציינת ושניהם באמת עונים על הצרכים שלי והבדל המחירים ביניהם הוא זניח, לכן אלך על ה- UD3H וכפי הנראה בשילוב עם ATHLON.

רב תודות על המאמץ, עזרת לי מאוד. :-)

פורסם

ה-L3 Cache הוא בהחלט לא גורם משמעותי בארכיטקטורת K10 שעליה מבוססים המעבדים הללו. היתרון היחיד (שגם הוא לא לגמרי חד-משמעי) של ה-L3 Cache הוא בתדרים גבוהים של המעבד. אני מתכוון ל-OC לאזור ה-3.6GHz ומעלה וגם זה בעיקר ביישומים תובעניים יחסית. הצעתי את ה-Phenom IIx4 מכיוון שאם אינך מתכנן OC הוא מגיע בתדרי סטוק גבוהים יותר שאולי יכולים לשפר מעט את הביצועים ביישומים שעדיין מעדיפים תדר על פני ריבוי ליבות. את ה-Phenom IIx6 הצעתי מכיוון שהוא משושה ליבה משתלם מאין כמוהו. אבל כדאיות הרכישה שלו תלויה בניצול מלא של כל הליבות. לדוגמה בקידוד יש לזה משמעות, אך כמו בכל דבר, צריך לבדוק אם הפרש הביצועים בפועל מצדיק מבחינתך את הפרש המחיר לעומת ה-Athlon IIx4.

בעבודה עם קובצי ארכיון צוואר הבקבוק המיידי הוא הכונן הקשיח, מעבר לכך ההבדלים בין המעבדים השונים הם די זניחים כמו שציינת, ואני באופן אישי לא חושב שעבור שימוש שכזה יש צורך לבחור ולהתמקד במעבד מסוים.

לתדר הזכרונות אין ממש השפעה על הביצועים בפועל, ההשפעה ניכרת בעיקר במבחני ביצועים סינטתיים. אתה יכול לקנות בלב שקט זכרון בתדר 1333 או 1600 מחברה מוכרת, בנפח שאתה זקוק לו, ולא יהיה לך שום הבדל מורגש בביצועים. יחד עם זאת, אם ההפרש במחיר הוא נמוך (מבחינתך) עדיף (אך לא חיוני) לקנות זכרון בתדר 1600.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים