עבור לתוכן

ביטויי הפצצת הירושימה ונגאסקי במאה ה21

Featured Replies

פורסם

בעקבות הדיון הזה

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=35;action=display;threadid=52551;start=10

(בהחלט ח"ח על הבאת המידע)

תהיתי האם קיום עדיין רואים שינויים גנטיים ביפן כתוצאה משתי פצצות הגרעין שהתפוצצו על אדמתה ב1945, או אם לשאול את זה בצורה חסרת טאקט: מה נגמר עם המוטציות הגנטיות? האם כיום (בדור שלישי(?) אם אינני טועה) ניתן לראות ביטויים למוטציות כלשיהן או דברים אחרים? (מבחינה חקלאית אני מניח שהאדמה עדיין רדיואקטיבית ולא ניתן לגדל שם כלום [חוץ מעגבניות טבק אולי, והמבין יבין ;) ])

פורסם

אני די בטוח שתוכלת החיים שם קצרה יותר בהשוואה לשאר האוכלוסיה ביפן.

*"דורות של סרטים מצוירים לימדו אותנו שאין כמו קצת פסולת רדיו אקטיבית כדי לגרום לדברים לצמוח ממש מהר וממש גדול ;D".

הפרק הזה פשוט שלט...

פורסם

כנ"ל על צרנוביל, מה נסגר שם?

"מותר" לגור שם?

פורסם

העיר צ'רנוביל סגורה, אבל עדיין יש כפרים בסביבתה שעדיין חיים שם בעיקר איכרים זקנים.

אגב צ'רנוביל וקרינה, יצא טריילר חדש למשחק Stalker.

http://www.gamershell.com/download_4133.shtml

פשוט מדהים...

פורסם

ספרו עוד על צ'רנוביל - מוכר לי אבל אין לי שמץ של מושג מה זה ...

איפה היא ממוקמת ? מה קרה לה ? וכו' וכו' ...

פורסם

ספרו עוד על צ'רנוביל - מוכר לי אבל אין לי שמץ של מושג מה זה ...

איפה היא ממוקמת ? מה קרה לה ? וכו' וכו' ...

צפונית לקייב אוקראינה. היה זה כור גרעיני שסיפק חשמל לתושבי האזור. אחת מכיפות הכור התפוצצה ב-1986 בעקבות ניסוי שכשל. הגל הרדיואקטיבי שנפלט החוצה הגיע עד מרכז אירופה וגם די קרוב לישראל אם אני לא טועה (רדיוס ההתפשטות שלו היה עצום).השלכות האסון ממשיכות לרדוף את הסביבה עד עצם היום הזה.

פורסם

(רדיוס ההתפשטות שלו היה עצום).השלכות האסון ממשיכות לרדוף את הסביבה עד עצם היום הזה.

זה היה המצב גם באסון השלישי, אחרי צ'רנוביל והירושימה... Windows 98...

פורסם
  • מחבר

lol, כמה נכון, סידרתי לאחרונה מחשב של המורה לספורט (אל תשאלו) עם WIN98.... אסון.

צפונית לקייב אוקראינה. היה זה כור גרעיני שסיפק חשמל לתושבי האזור. אחת מכיפות הכור התפוצצה ב-1986 בעקבות ניסוי שכשל. הגל הרדיואקטיבי שנפלט החוצה הגיע עד מרכז אירופה וגם די קרוב לישראל אם אני לא טועה (רדיוס ההתפשטות שלו היה עצום).השלכות האסון ממשיכות לרדוף את הסביבה עד עצם היום הזה.

בישראל גם הורגשה עליה גדולה בקרינה הרדיואקטיבית אם כי לא ברמה כזו שפוגעת בבע"ח.

פורסם

אני אתקן אותך, מה שקרה הוא שפרצה שריפה בכור ולא הצליחו להשתלט עליה, מה שגרם לסדק בכיפה ולהתפזרות עצומה של חומר רדיאוטיבי שנישא באוויר ביחד עם העשן.

אם היו מצליחים להשתלט על השריפה שום נזק לא היה קורה (חוץ מלכור אולי)...

פורסם

בישראל גם הורגשה עליה גדולה בקרינה הרדיואקטיבית אם כי לא ברמה כזו שפוגעת בבע"ח.

הזכרת לי את הפרק של הסימפסונים עם הדג עם 3 עיניים...חחח

פורסם

הזכרתי כבר שאני מגיע מאוקראינה? ;D

טוב, עשכיו ברצינות אסון צ'רנוביל והפצצות ביפן בהחלט היו מלוות בהשלכות ארוכות

טווח, אפילו אולי עד היום. אבל לא תטעו ותחשבו שנזק מקרינה הוא עד כדי כך גדול.

הנה כמה עובדות על מה יקרה עם תתפוצץ פצצת אטום בסביבתנו..

http://www.aussurvivalist.com/nuclear/factsvsmyths.htm

פורסם

אני אתקן אותך, מה שקרה הוא שפרצה שריפה בכור ולא הצליחו להשתלט עליה, מה שגרם לסדק בכיפה ולהתפזרות עצומה של חומר רדיאוטיבי שנישא באוויר ביחד עם העשן.

אם היו מצליחים להשתלט על השריפה שום נזק לא היה קורה (חוץ מלכור אולי)...

נו, ולמה פרצה שריפה? בגלל שהניסוי שמתפעלי הכור ביצעו נכשל!

השריפה קרתה כתוצאה מליקויים בטיחותיים. האוקראינים לא נקטו בצעדים הדרושים כדי לגרום לניסוי שהם ערכו להיות כמה שיותר בטוח. מוטות פלוטוניום אשר הוצאו מליבת הכור כחלק מהניסוי עצמו לא הוחזרו במועד שנקבע והמנגנון המפקח על כך כשל להתריע את המתפעלים בזמן. מרגע לרגע הכור התחמם יותר ויותר. בסופו של דבר הכור הגיע למצב של התפוצצות וכיפת הכור נעקרה ממקומה... החומר דלף והשאר זה היסטוריה.

פורסם

לגבי הדיון,אתה צריך לזכור שהפצצות שהוטלו על הירושימה ונגאסקי היה יחסית מאוד מאוד קטנות,וכללו מעט יחסית של חומר רדיואקטיבי פעיל.

מכיוון שכך הקרינה באזור התפרקה אחרי זמן קצר יחסית,וכיום אין כמעט קרינה.

לגבי צ'רנוביל...באמת האסון נבע משריפה...אבל אתם צריכים לזכור ששם התעסקו עם חומרים הרבה הרבה יותר מרוכזים ומסוכנים ומועשרים מאשר אלו שהוטלו על יפן.

פורסם

קודם כל הכור בצ'רנוביל התפוצץ בעקבות הניסוי ולא סתם פלט קרינה

מה שהרבה אנשים לא יודעים זה שהכור עדיין פעיל (רק חלק ממנו התופוצץ) והולכים עכשיו להפעיל מחדש את כולו

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש לי שאלה שאולי תישמע מטומטמת ....

האם יש בחיפה תחנת כוח גרעינית והאם בתחנות כוח כאלה הכל סודי .... או שזה לא כזה אלה יותר בכיוון של בטיחות ובטיחות יותר מאשר ששש....

בכל מיקרה תחשבו איזה מגניב זה יכול להיות בטרייה שמספקת חשמל מאנרגיה גרעינית נישמע קטלני לא וזה בטח יהיה אלטרנטיבה הרבה יותר טובה מאשר הבטריות ליטיום איון הניטענות.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים