עבור לתוכן

מה ההבדל בין סדרות המעבדים Phenom, Athlon II ו-Phenom II ו AMD Athlon™ X2 Dual-C

Featured Replies

פורסם

מדובר על מעבד ארבע ליבות בלבד כרגע.

AMD Athlon™ II X4 Quad-Core Processor

AMD Phenom™ X4 Quad-Core Processor

AMD Athlon™ X2 Dual-Core

AMD Phenom™ II Processors Quad-core

965/955

מה ההבדל בעצם בין הסדרות?

תודה מראש

פורסם

קודם כל, המעבדים לא מסודרים מבחינה כרונולוגית.

סדרת ה-Phenom מיוצרת בליתוגרפיה של 65nm (טכנולוגיית הייצור), היא היותר ישנה מהשלוש, והיא למעשה דור קודם ל-Phenom II ול-Athlon II.

שתי הסדרות Athlon II ו-Phenom II מיוצרות בליטוגרפיה של 45nm.

ההבדל ביניהן הוא שלמעבדי Athlon II אין זכרון cache מרמה שלישית, דבר שמתבטא במחיר הנמוך יותר שלהם.

פורסם

הסדרה השלישית שציינת, Phenom II 955 X4 ומעלה, כבר מתוייגים כ-BE. מה שאומר שהמכפלה שלהם פתוחה וזה עניין של דקות לעשות להם אוברקלוק.

פורסם
  • מחבר

טל, הלכתי לפי האתר של AMD...

http://www.amd.com/uk/products/desktop/processors/Pages/desktop-processors.aspx

האם זה שאין להם L3 פוסל אותם? למה לא לקחת לדוגמא Phenom עם 4 ליבות או אתלון עם 4 ליבות?

Screw master, מה זה אומר מכפלה פתוחה? (שמעתי על זה בהקשר של מעבדי הסנדי בריג' עם K)

כי לדוגמה אם תיקח את הפנטיום 4 שיש לי כאן, אני יכול להעלות לו את תדר השעון של המעבד גם בכמה דקות

תודה על זמנכם

פורסם

האתר לא מסדר אותם מבחינת זמן ההשקה.

אין שום הגיון לקחת מעבד מסדרת Phenom כי הפלטפורמה ישנה (המעבדים הראשונים בסדרה יצאו ב-2007).

זה שאין Level 3 cache משפיע על הביצועים, אבל לא בצורה משמעותית.

מבחינת יחס עלות/תועלת מעבדי ה-Athlon II הם הכי משתלמים, אבל אם ביצועים חשובים לך ואתה מתכנן OC אז Phenom II X4 955/965 הם האידאליים עבורך.

המושג מכפלה פתוחה אומר שאין צורך לשנות את תדר ה-FSB, בו תלויים מספר רכיבים, אלא אתה משפיע אך ורק על תדר המעבד (תדר המעבד הוא מכפלה של תדר ה-FSB במכפלת המעבד).

פורסם

DIM1111, ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום אחרת הדיון יינעל.

דוגמה לכותרת עניינית היא "מה ההבדל בין סדרות המעבדים Phenom, Athlon II ו-Phenom II".

כמו שציינו סדרת ה-Phenom היא ישנה ולא תמצא אותה בחנויות אלא רק ביד שניה. כמו כן, ממש אין טעם לרכוש אותה כיום ולכן אני ממליץ לא להתייחס אליה בהמשך הדיון.

כפי שנאמר ההבדל בין סדרות המעבדים Athlon II ו-Phenom II הוא עיקר בזכרון מטמון מרמה שלישית. עד כמה זה משפיע בביצועים? זה מאוד תלוי ומשתנה בין תוכנות שונות וגם בין ארכיטקטורות שונות. בארכיטקטורת K10 של המעבדים הללו, אין לו השפעה גדולה מדי בחתך רוחב.

שנית, מעבד בוחרים לפי שימושים, אם תציין מהם השימושים שלך ומהו התקציב, יהיה ניתן להכווין אותך טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

DIM1111, ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום אחרת הדיון יינעל.

דוגמה לכותרת עניינית היא "מה ההבדל בין סדרות המעבדים Phenom, Athlon II ו-Phenom II".

כמו שציינו סדרת ה-Phenom היא ישנה ולא תמצא אותה בחנויות אלא רק ביד שניה. כמו כן, ממש אין טעם לרכוש אותה כיום ולכן אני ממליץ לא להתייחס אליה בהמשך הדיון.

כפי שנאמר ההבדל בין סדרות המעבדים Athlon II ו-Phenom II הוא עיקר בזכרון מטמון מרמה שלישית. עד כמה זה משפיע בביצועים? זה מאוד תלוי ומשתנה בין תוכנות שונות וגם בין ארכיטקטורות שונות. בארכיטקטורת K10 של המעבדים הללו, אין לו השפעה גדולה מדי בחתך רוחב.

שנית, מעבד בוחרים לפי שימושים, אם תציין מהם השימושים שלך ומהו התקציב, יהיה ניתן להכווין אותך טוב יותר.

נערך והבנתי. תודה על המידע.

ומה בנוגע לAMD Athlon™ X2 Dual-Core? רק ליבה כפולה רגיל, אבל בהשוואה לליבה כפולה של אתאלון 2?

לגבי פנום 2 V.S אתאלון 2 הבנתי את ההבדל. לא נשמע כזה קריטי אם לא מתוכנן O.C אבל כמובן שאם ההבדל הוא 100 ש"ח לפה ולכאן אז אין סיבה שלא לקחת פנום 2.

טל, הFSB קבוע בלוח, ואכן אפשר לעשות לו O.C. האם אתה מתכוון שאפשר להעלות את תדר המעבד מבלי להעלות את הFSB? זה מה שקורה בלוח ובמעבד הנוכחי שיש לי,הפנטיום 4? ז"א, באם אני אעלה את תדר המעבד עכשיו, הוא ייעלה את תדר הFSB של הG31 שברשותי?

תודה.

פורסם

סדרות ה-Athlon וה-Phenom הן סדרות ישנות, שהוחלפו על ידי ה-Athlon II וה-Phenom II.

אם אתה קונה מערכת חדשה אין לך מה לחפש את הסדרות הישנות.

ההבדלים בין ה-Athlon II וה-Phenom II אינם קשורים ל-OC (למעט עניין המכפלה הפתוחה) ולמעשה בפועל ההבדלים ביניהם ממש מזעריים (למעט ביישומים מאוד ספציפיים). כמו שאמרתי, אם תציין מהם השימוש במערכת יהיה ניתן להמליץ לך על מעבד מתאים.

מכפלה פתוחה משמעותה שאתה מבצע OC למעבד בלבד מבלי להעלות את תדר הבסיס של המערכת. זה לא אומר שאתה יכול להגיע יותר רחוק עם מעבד מסוים וקירור מסוים, זה רק אומר שקל יותר לבצע OC ושיש לך גמישות גדולה יותר (במשחק בין העלאת תדר הבסיס וקביעת המכפלה) ב-OC כי אינך חייב להעלות את תדר הבסיס כך שהסיכוי שתוגבל על ידי הלוח ו/או הזכרונות נמוך יותר. בכל מקרה, למטרות OC עדיף לרוב לקנות מעבד עם ערך TDP נמוך מאשר דווקא עם מכפלה פתוחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים