עבור לתוכן

התלבטות בבחירת ups

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה ליקנות UPS , אבל לא ממש מבין בזה. אשמח לעזרה.

בינתיים חשבתי על G-ME1000VA או Advice Partner Digital PRD1050

המיפרט של המחשב שלי:

i5

gigabyte p55a ud3

12gb ddr3 1333

1t wd black caviar

320gb wd

120gb wd

quadro fx580

ocz gxs600

תודה מראש

פורסם

למה אתה צריך UPS ? תלוי במה שאתה רוצה לקבל, יכול להיות שיספיק לך מגן ברקים ויכול להיות שלא

תחשב כמה W המחשב לוקח ללא הספק :

באתר http://antec.outervision.com

תחשב כמה W המחשב לוקח כולל הספק :

ספק 80+ תכפיל X1.25

ספק איכותי שהוא לא 80+ תכפיל X1.4

ספק גנרי תכפיל X2

תחשב כמה VA המחשב לוקח כולל הספק :

ספק אם Active PFC תכפיל X1.1

ספק אם Passive PFC תכפיל X1.4

ספק ללא PFC תכפיל X1.75

תמצא כמה W המסך : אמור להיות כתוב במפרט שלו, אל המסך עצמו, או תמצא באינטרנט

תמצא כמה VA המסך : תכפיל W של המסך כפול 1.75

תחשב כמה W יש ביחד : W מחשב + W מסך

תחשב כמה VA יש ביחד : VA מחשב + VA מסך

תחשב את הזרם סוללה : תחלק את ה VA חלקיי 12

אתה צריך UPS שמתאים מבחינת VA, מתאים מבחינת W, ואם יוצא זרם סוללה מעל 40 A אז תיקח UPS שיש לו 2 סוללות. תמצא UPS מתאים ותביא לכאן את המספרים שחישבת ואת הדגם של ה UPS שאתה רוצה

להגנה אל דברים אחרים (ראוטרים / מדפסת / וכו) וכדיי לא להעמיס את ה UPS תשים אותם אל מגן ברקים בנפרד. מגן ברקים טוב מכיל הגנות השהיה, מתח גבוה / נמוך וברקים. מגן כזה לדוג' : GPT SC9 COOL

פורסם
  • מחבר

אני גר בבניין ישן, אין בו אפילו הערקה. יש לי את כל בעיות חשמל האפשריות.

לפי חישובים באתר המחשב שלי צורך 550 ווט

הספק שלי 600 ווט . אז לפי החישובים זה יוצא

600X1.25X1.1=825VA

אני לא הולך לחבר לUPS את המסכים שלי

חשבתי על Advice Partner Digital PRD1050 http://www.advice.co.il/data/files/spec%20partner%20digital%20he.pdf

פורסם

תבדוק מה בדיוק הבעיה אצלך כדיי שניתן יהיה להמשיך :

לא מועברים חוטי אדמה לשקעים - מערכת חשמל בת 60 שנים ומעלה שלא שודרגה מאז

חוטי אדמה מועברים אבל מנותקים בהרבה מקומות - מערכת חשמל שחוקה או לא תקינה

חוט אפס מחובר במקום חוט אדמה - נדיר אבל מסוכן ביותר, בדרך כלל עבודה של "חשמלאים" חסרי ידע

מערכת חשמל תקינה אבל חוט אדמה ראשי מנותק באדמה שהוא אמור להתחבר לצינור מים, וכל הבית קצת מחשמל - התקלה הכי נפוצה, קורה בכל סוגי הבניינים הישנים והלא ממש ישנים, וקלה מאוד לתיקון

תביא צילום של לוח החשמל שלך, הנקודה בה מתחבר חוט אדמה לצינור מים (הרבה פעמים מאחורי כיורים או מכונת כביסה או איפה שצינור המים נכנס לבית), ושקעים / קופסאות חיבור ללא מכסה אם יש לך כאלה (זהירות כמובן - 240 V, בידוד מתפורר של חוטים ישנים, מכסים ממתכת אם קצוות חדים שיכולים לחתוך את הבידוד ולקבל מתח אם אתה נוגע בהם או מזיז אותם מאיך שהם היו כל הזמן - אל תיגע בזה אם אין לך את הידע המקצועי המתאים)

מערכת חשמל לא תקינה יכולה להיות הסיבה היותר גדולה לבעיות שונות (לא רק אם המחשב), וחוץ מכיבויים של המחשב יכולה לעשות הרבה יותר נזק לכל מה שמחובר אליה, ובמקרים מסוימים היא גם מסוכנת (התחשמלות / שריפה)

ה UPS אמור להגן אל מחשב ממתחים לא תקינים רגעיים, ולאפשר כיבוי מסודר של המחשב בהפסקת חשמל כמה שיותר מהר. אם אתה לא מחבר מסך (אחד) ל UPS יכולה להיות לך בעיה לכבות את המחשב ידנית (התוכנה של ה UPS בדרך כלל לא הכי אמינה ולא רצוי לסמוך רק אליה)

ה UPS שהבאת מתאים ב W ו VA אבל הסוללה שלו בעומס יתר - זה לא משהוא שהיצרן נותן לבדוק, אבל לפי חישוב (אני מחשב לפי 550 W ולא לפי 600 W) יוצא 63 A - לא משהוא שסוללה באמת תתמודד איתו בלי להישרף אחריי זמן קצר. אם תיקח UPS שיש לו 2 סוללות תקבל 32 A מסוללה, הרבה יותר אמין ויחזיק הרבה יותר זמן בהפסקת חשמל

מ UPSים של אדוויס :

לפי הגודל והמשקל השונה של ה 1250 (מאותה סדרה שהבאת) נראה לי יש לו 2 סוללות

ל partner vision 1000 יש 2 סוללות http://www.advice.co.il/data/files/120168specifications partner vision he.pdf

בכל מקרה לפניי שאתה קונה UPS הייתי רוצה לדעת קצת יותר אל המערכת חשמל שלך : צילומים, סיפורים של הבעיות חשמל האחרונות ו/או הבולטות שהיו לך, וכו

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסברים.

מצרף תמונה של ארון חשמל שלי. בקשר להערקה, פשוט אין חוט שלישי בשקעים.

יש מספר תקלות שחוזרות על עצמן: כל פעם שאני מפעיל את הספק של המחשב הפיוז נופל, וזה קורה כל פעם.

כדי להפעיל את המחשב אני צריך קודם להוריד פיוז ואז להפעיל את הספק של המחשב ואז להרים את הפיוז. הפיוז תמיד נופל עוד פעמיים, ורק בפעם השלישית נישאר

למעלה. בנוסף לזה בכל הבית מדי פעם יש קצר כשמנסים להפעיל מוצרי חשמל שונים. עוד תקלה מעצבנת שהמחשב עושה ריסטרת בעצמו כל כמה זמן. לפעמים כל כמה שעות ולפעמים כמה פעמים בשעה. המחשב שלי משמש אותי בעיקר לרינדורי ווידאו ועובד 24 שעות, וכל ריסטרת כזה או קצר דופקים לי את כל העבודה.אני גר בשכר דירה ואני יודע שבעל הדירה לא הולך לתקן שום דבר, לכן חשבתי שליקנות UPS זה יהיה פיטרון הכי טוב

[attachment deleted by admin]

פורסם

לפי התיאור שלך יש בעיות חשמל הרבה יותר חמורות, לא כולם כאלה ש UPS יכול להסתדר איתם

תביא צילום שני של הלוח, כך שרואים את החלק שלמעלה יותר איפה שהחוטים הולכים לתוך הקיר

איזה מפסק נופל כל הזמן ?

מפסק פחת (הגדול 40A שמקבל את החוט השחור מלמטה ואדום אם איזולירבנד) - יש זרם אדמה איפה שהוא בבית

מפסק אחר - יש לך קצר שלא קשור למחשב עצמו

מה אתה אמור לעשות ?

1. למצוא ולתקן את התקלות המקוריות שגורמות לבעיות החשמל. הבעיות יכולות להיות :

14alovht04jss.th.jpg

הקפצת מפסק פחת - בידוד מתפרק באיזה שהוא חוט שגורם לזרם אדמה

הבידוד של חוט חשמל בקירות, בגוף תאורה, במכשיר חשמלי וכו' התפרק והחוט נוגע במשהוא שמוליך חשמל (מוליך ממש כמו גוף מתכתי של מכשיר חשמל, או מוליך קצת כמו רטיבות). הזרם שעובר שם לא קבוע אבל בדרך כלל קצת פחות מ 30 mA שמפילים את מפסק הפחת. עלייה של הזרם מעל 30 mA (בגלל עלייה של המוליכות בנקודה הבעייתית, למשל אחריי גשם או מקלחת, או בגלל חיבור לחשמל של המחשב) יגרמו מיידית להקפצת מפסק הפחת

הסכנות - התחשמלות. הסביבה הקרובה למקום התקלה (למשל מכשיר חשמלי או אזור בקיר וכו) נמצאים במתח קרוב ל 240 V ואפשר להתחשמל מהם

53archiv5.th.jpg

הקפצת מפסק פחת - רטיבות שגורמת לזרם אדמה

רטיבות שמגיעה לחוט שהבידוד שלו דפוק, או מכשיר חשמלי שנמצא במקום רטוב (כמו suicide shower / אטמור) גורמת לזרם דרך המים

הסכנות - התחשמלות

994215294972.th.jpg

הקפצת מפסקי עומס יתר / קצר - בידוד שרוף או חתוך של חוטים

בידוד של חוטים שנשרפו מקודם ממשהוא, או מתפרקים בגלל שהם ישנים, לפעמים מאפשר לחוטים לגעת אחד בשני ולגרום לקצר או ליצירת ניצוצות. ככל שהחוט נשרף יותר במקום הזה הוא נעשה דק יותר ומתחמם עוד יותר, ויכול להתפתח לחיבור לוהט או לפריקה דרך פחם

הסכנות - שריפה. קצר שנוצר אל ידיי מגע קל בין חוטים לא תמיד מפיל את המפסקים בארון החשמל, ויכול לנצנץ בשקט שעות בלי למשוך תשומת לב (הכול נראה עובד תקין)

71box1cu2copy.th.jpg

לא קופץ כלום - חיבורים משוחררים

חיבורי קשירה / wire nuts (נפוצים מאוד בבתים ישנים) משתחררים ומחלידים, והחוטים מתחילים להתנתק מהם. חיבור כזה יכול לנצנץ באקראיות ולגרום לנפילות קצרות של המתח, שגרמות לכיבוי של מכשירי חשמל אלקטרוניים, ואז נוצרת מכת זרם שיכולה לגרום לניצוץ להימשך. אם הסביבה מספיק שרופה יכול לקרות קצר או פריקות שונות ואז יקפצו המפסקים המתאימים

הסכנות - שריפה. אף אחד מהמפסקים בלוח החשמל לא בנוי להגן מהמצב הזה, וחיבור כזה יכול לנצנץ שנים ולהתחיל שריפה הרבה לפניי שהוא גורם לקצר

38ja6.th.jpg

חיבורים לוהטים

חיבור משוחרר הופך לפעמים לחיבור לוהט. החיבור הזה מתחמם לפעמים עד כדיי כך שהחוטים לוהטים באדום או כתום, אבל לא מתנתק ולא פולט ניצוצות ולכן יכול להתחמם בשקט שנים עד שמשהוא ליידו מספיק ישרף כדיי לגרום לקצר

הסכנות - שריפה. חיבור כזה יצית בקלות כל דבר שנוגע בו או נמצא לידו מספיק זמן, הרבה לפניי שהחיבור עצמו יישרף. מצב כזה הוא אחד מהמסוכנים ביותר כי הוא כמעט תמיד סובל בשקט, ולא גורם לאף תקלה נראית (קפיצות באור, מפסקים קופצים וכו) עד שהוא נשרף לגמרי

39arctesting.th.jpg

הקפצת מפסקים כלשהם - פריקה דרך פחם

במקום שהיו בו מספיק תקלות עם ניצוצות בעבר נוצרת שכבת פחם על גביי החומרים המבודדים (פלסטיקים, עץ וכו). פחם הוא מוליך חשמל, יכול להמשיך להתחמם בצורה עצמאית על ידיי העברת זרם קטן. כמה שהוא יותר מתחמם נוצר יותר פחם בסביבה והתהליך מאיץ. תלוי באיך הקצר הראשוני נוצר, יכול להיות שפריקה דרך פחם תגרום להקפצות אקראיות של מפסק הפחת, ויכול להיות שהיא תתפתח בשקט חודשים או שנים בלי שתדע

הסכנות - שריפה

64socketdistributionbus.th.jpg

הקפצת מפסקים כלשהם - קצר בתוך שקע

בהרבה מקרים שקע יכול להיות שרוף (בגלל עומס יתר בעבר או מגעים דפוקים), לפעמים ככה שלא רואים נזק מבחוץ. מבפנים שקע כזה יכול להכיל שכבה דקה של פחם אל הפלסטיקים, ואז כשמכניסים אליו תקע של מחשב או מכשיר אלקטרוני אחר (כל מכשר שגורם לניצוץ כשמכניסים תקע) הניצוץ שנוצר יכול להימשך לפחם שכבר נמצא שם ולגרום לקצר, ואז קופצים מפסקים

2. אם הפעלת המחשב קשורה להקפצת מפסק הפחת - בספק של המחשב יש רכיבים לסינון הפרעות, שמזרימים הפרעות חשמל מסוימות לאדמה. אל ידיי העפת הרכיבים האלה מתוך הספק אתה מונע סינון של ההפרעות למארז של המחשב וכך מונע יצירת זרם אדמה במחשב ומקטין משמעותית את סכנת ההתחשמלות מהמחשב (אתה למעשה מבטל את אחת מההגנות בספק שלך, אבל היא בכל מקרה לא היתה עובדת כי אין לך אדמה)

במקרה שלך מגיני ברקים ו UPSים מסוכנים לשימוש :

UPS - מבטל הגנה של מפסק פחת אל הציוד שמחובר אליו. בלוח חשמל שלך יש מפסק פחת והוא אמור להגן אליך במקרה שאתה מתחשמל. בבית הזה הוא ההגנה היחידה שלך ואם אתה מתחשמל רק הוא יכול להציל אותך. אם אתה מחבר UPS למחשב נוצר מצב שהמחשב עצמו לא מקבל הגנות לא מאדמה ולא ממפסק פחת, כלומר המחשב יוצר סכנת התחשמלות. אתה יכול לחבר מפסק פחת שני אחריי ה UPS כדיי להחזיר את ההגנה למחשב

מגן ברקים - מכיל רכיבי הגנת ברקים שמעבירים מכות ברק לאדמה, אבל אם אין אדמה - מכות הברק יגיעו למארז של המחשב שלך. אחריי מכת מתח רכיבי הגנה כאלה נשרפים והופכים לקצר חלקי, ואז יש לך בעיה של זרם אדמה (מתח 240 V קבוע אל המארז של המחשב, אבל לא בהכרח יגרום להקפצה של מפסקים)

ההמלצה שלי : יש למצוא ולטפל מיידית בבעיה שגורמת לנפילות החשמל, לפניי UPS ודברים אחרים. במצב הנוכחי, להמשיך להשתמש במערכת החשמל שלך יותר מסוכן מלתקן אותה. עליך לתקן אותה (אם יש לך את הידע המקצועי המתאים אז בעצמך, אם לא אז על ידי חשמלאי)

תחזור להמשך התייעצות אם יש שאלות נוספות

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ספק 80+ תכפיל X1.25

ספק גנרי תכפיל X2

סליחה על ההקפצה, אבל משהו לא מובן לי..

לפי מה שאתה אומר, הצריכה העצמית של הספק הוא כ-25% מזו של המחשב?

חישבתי את הצריכה שלי (465W) וסה"כ עם הספק קיבלתי 580W, כלומר הספק צורך 115W?

נשמע לי קצת יותר מדי..

אשמח להבהרה. תודה

פורסם

ממש לא הרבה מדיי. זה החישוב הנכון (בדרך כלל ספק לוקח קצת פחות, אבל אף אחד לא מבטיח שהוא יקח פחות כי ההתחייבות של 80+ היא לזה בדיוק ולא לפחות)

פורסם

זה די מעניין אותי..

תוכל לומר לי איך חישבת את הערך, או לחילופין להפנות אותי למקור?

תודה

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם 8) !

אני אנצל פתיל זה כדי לבדוק עמכם בקשר לUPS למחשב החדש שלי

מקווה שהחישובים יצאו נכון, על פניו נראה כן ,תודה מראש לכל העונים והקוראים!

תחשב כמה W המחשב לוקח ללא הספק :

באתר http://antec.outervision.com

330W

ספק 80+ תכפיל X1.25

ספק גנרי תכפיל X2

412.5W

תחשב כמה VA המחשב לוקח כולל הספק :

ספק עם Active PFC תכפילX1.1

ספק עם Passive PFC תכפיל X1.4

ספק ללא PFC תכפיל X1.75

453.75VA

תמצא כמה W המסך : אמור להיות כתוב במפרט שלו, אל המסך עצמו, או תמצא באינטרנט

- 35W
תמצא כמה VA המסך : תכפיל W של המסך כפול 1.75
- 61.25VA
תחשב כמה W יש ביחד : W מחשב + W מסך
- 447.5W

תחשב כמה VA יש ביחד : VA מחשב + VA מסך

- 515VA
תחשב את הזרם סוללה : תחלק את ה VA חלקיי 12
- 42.92A
אתה צריך UPS שמתאים מבחינת VA, מתאים מבחינת W, ואם יוצא זרם סוללה מעל 40 A אז תיקח UPS שיש לו 2 סוללות. תמצא UPS מתאים ותביא לכאן את המספרים שחישבת ואת הדגם של ה UPS שאתה רוצה

הספק כולל - 447.5W הספק נדמה כולל - 515VA זרם כולל - 42.92A

חשבתי על הUPS הזה : Aviem pro2100 http://www.alpesek.co.il/RegularSaleDetails.aspx?productID=75

אלא אם כן יש לחברים פה רעיונות ומוצרים אחרים אשמח לשמוע

את הראוטר אוסיף גם הוא צורך 9V *0.85A = 7.65VA אשר לא כלולים בחישובים לעיל

תקנו אותי אם טעיתי

לשאר המרכיבים- מדפסת וכו' אשים מגן ברקים

בברכה ותודה מראש ;D

פורסם

החישוב נכון, לפי החישוב ה UPS הזה יהיה הרבה יותר ממה שאתה צריך, כלומר יתן הגנה טובה יותר ויחזיק את המחשב יותר זמן בהפסקת חשמל

אבל תבדוק כמה דברים :

צורת גל של היציאה - אם הגל הוא לא sine (או דמוי sine) יכולה להיות אי התאמה לספק שלך (כיבויים פתאומיים בזמן הפסקת חשמל, UPS לא מחזיק וכו)

אם ה UPS באיכות נמוכה, הוא לא יתן את ההגנות שהוא אמור לתת. (אני לא מכיר את ה UPS הזה אבל לפי המחיר הוא בקבוצה של ה UPSים הזולים, הוא לא באמת 1000VA 600W אבל אני חושב שעדיין הוא יחזיק את המחשב שלך וגם יותר מזה)

אם אתה שם מגן ברקים ו UPS ביחד, אל תחבר אותם אחד דרך השני אלא במקביל ממפצל משותף (אם המגן ברקים "מוגן" אל ידיי ה UPS, הוא יכול לקצר את ה UPS בזמן הפסקת חשמל. אם ה UPS "מוגן" אל ידיי המגן ברקים, המגן יכול לגרום ל UPS לעבוד זמן ארוך אל הסוללה ולגמור אותה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים