עבור לתוכן

מדריך: פתיחת HD6950 ל-HD6970

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה אם אני פותח אותו אני מעבד את האחריות

• 2 שבועות מאוחר יותר...
  • תגובות 555
  • צפיות 128.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

השאלה נשאלה כבר...

תאורטית כן, גם אוברקלוק בתאוריה מבטל אחריות...

מעשית צורבים ביוס מקורי שוב ואין דרך לדעת על זה...

פורסם

אלא אם כן הכרטיס נדפק - תקול מת, בזמן שהביוס הפרוץ יושב עליו, כך שלא ניתן לבצע צריבה מחדש.

במקרה כזה זה עניין של מזל - לא בהכרח יטרחו לבדוק איזה ביוס צרוב עליו, אבל הראייה קיימת.

ניתן לומר שהפרת האחריות היא "תיאורטית" רק במקרה שיש צורך לממש אחריות כשהכרטיס

עדיין פעיל (למשל ארטיפקטים \ קריסות) וזמין לצריבה מחדש.

פורסם

גם במידה והוא לא זמין, הם לא בודקים, תאמין לי שזה הדבר האחרון שעושה היצרן..

היצרן סומך על היבואן ובמידה והיבואן אומר לו שהכרטיס תקול, היצרן אך ורק בודק לנזק פיזי ופשוט מחליף..

לפעמים הם מחליפים בכלל בלי לראות את הכרטיסים.

והיבואן בטח ובטח שלא יכול לבדוק אם צרבו ביוס...

פורסם

אני לא יודע בוודאות מה הייצרן בודק (וניקח בחשבון שכל הייצרנים מודעים ל-unlock המדובר), ואתה ?

גם אם עבדת באחת מהייצרניות ויש לך מידע פנימי, או שהיית במצב דומה וקיבלת כרטיס חלופי, זה לא מחייב שכולן פועלות באופן זהה.

האם לסמוך על רשלנות של ייצרנית ולבסס על כך רכישה ? זה בעצם השיקול המדובר. בהצלחה.

פורסם

זו לא רשלנות, ליצרנית אין זמן לבדוק כל כרטיס בנפרד ולתת לו את מירב תשומת הלב, סה"כ החלפה של כרטיס לא גורמת להם להפסדים גדולים לכן אין להם בעיה להחליפו.

כל עוד על הכרטיס אין נזק פיזי - אין שום סיבה שבעולם שהיצרנית לא תחליף את הכרטיס

ואתה מוזמן להחתים אותי על זה.

פורסם

מה הקשר בכלל ליצרן ? נחנות נותנת ליבואן, היבואן מחליף בחדש עוד הרבה לפני שהכרטיס נשלח ליצרן...

ברגע שהכרטיס תקול ( ללא פוסט ) ליבואן אין שום דרך לדעת איזה ביוס שמת או לא שמת נקודה סוף.

פורסם

אני מימשתי אחריות כשהיה לי נזק פיזי (אחד הרכיבים נפל מהתעסקות מברג). היבואן לא שם לב והחליף. המסקנה היחידה שיצאתי איתה

היא שהתמזל מזלי, ולא למשל שהרכיב ממש ממש קטן אז אין סיכוי שמשהו ישים לב ככה שאין בעית אחריות עם הרכיב הספציפי הזה.

חוץ מזה, ישנן חנויות שמיבאות עצמאית כמו נעה מחשבים לדוגמא, שישלחו ישירות ליצרן.

אתם לוקחים אחריות על כל המקרים ? מכירים את כל החנויות וסדרי העבודה שלהם מול היבואנים ו\או יצרניות ? סבבה.

אני בכלל לא אומר שהסיכוי שישימו לב גבוה, או שלא כדאי לבצע את המוד, אני רק אומר שצריך לקחת בחשבון השלכות אפשריות.

והדבר היחיד שבטוח פה - באופן רשמי, מודיפיקציה לביוס מבטלת אחריות (עם ראיה \ הוכחה ישירה, בניגוד ל-OC מהדריבר).

פורסם

אל תשווה נזק פיזי שגם בלי להיות מומחה למחשבים אפשר לראות...

גם נעה לא מושכת את הלקוח עד שהכרטיס יחזור מהיצרן, עבדתי ביותר מחנות מחשבים אחת, אני מכיר את התהליך...

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

קניתי את הכרטיס יש מצב שאין לי כפתור ביוס ?

איפה בדיוק נמצא הכפתור?

פורסם

איזה כרטיס קנית ? במקרה של sapphire ?

פורסם

אכן של SAPPHIRE

פורסם
  • מחבר

אז בהצלחה עם אוברקלוק, ביינתיים שכח מלפתוח שיידרים

פורסם

רגע רגע, לא כתבו בהתחלה שזה גם נפתח עם SAPPHIRE?

פורסם
  • מחבר

החוק היבש אומר לוח מעגל-מודפס רפרנס בלבד.

יש חריגות נדירות כמו ה HD6950PCS++ של Powercolor

אסור לשכוח ששום דבר לא אבוד, יש סיכוי קטן שגם צריבת ביוס HD6970 של סאפיר תעבוד על HD6950, הכל יכול להיות

לא כדאי לפסול דבר. ככל הנראה הם משתמשים גם באותו PCB מה שרק מגדיל את הסיכוי.

לגביי בפתיחת HD6790 לHD6870 - לא יעבוד, זה חומרה שחתכו ואין דרך לפתוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים