שאלה על הסכנות הכרוכות בהפעלת מיקרוגל - מדע וטכנולוגיה - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

שאלה על הסכנות הכרוכות בהפעלת מיקרוגל


UponTheRose

Recommended Posts

שלום לכולם,כידוע לכם מיקרוגל משתמש בקרינה ע"מ לחמם את האוכל אבל השאלה היא כמה מסוכן להשתמש במכשיר הזה?

אני זוכר שפעם טכנאי סיפר לי שאם מתקרבים למיקרוגל ומרגישים את השיערות סומרות - סימן שיש דליפה של קרינה..

באיזה מכשיר מומלץ להשתמש כדי לחמם אוכל חוץ ממיקרוגל? מה לגבי טוסטר אובן??

אשמח לקבל המלצות גם על חברות מסויימות או דגמים במחיר נורמלי,תודה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מיקרו גל משתמש בגלי רדיו בתדר שמאוד דומה לתדרים של טלפונים אלחוטיים(1700-2400 למיקרוגלים בייתיים) וסלולאריים, אם אתה מפחד מקרינה א"מ אז תדע שהמקרר ומכונת הכביסה שלך יוצרים שדה אלקטרו מגנטי חזק פי 10 בממוצא ממיקרוגל...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מיקרו גל משתמש בגלי רדיו בתדר שמאוד דומה לתדרים של טלפונים אלחוטיים(1700-2400 למיקרוגלים בייתיים) וסלולאריים, אם אתה מפחד מקרינה א"מ אז תדע שהמקרר ומכונת הכביסה שלך יוצרים שדה אלקטרו מגנטי חזק פי 10 בממוצא ממיקרוגל...

הדבר היחיד שיש לי לשאול אותך זה כמה זמן ארכה מלחמת ששת הימים. יש לי הרגשה שאני אהיה מופתע. ::)

ואם זה לא היה ברור, מיקרו-גל, משתמש, בצורה מפתיעה, בגלי מיקרו. לא בגלי רדיו.

בנוגע לעוצמת הקרינה הנפלטת מהמיקרוגל אין לך מה לחשוש, התקנים בנושא הזה מאוד מחמירים, ואם אני לא טועה מיקרוגל ממוצע פולט פחות מפלאפון ממוצע. מה גם שלא רק עוצמת הקרינה היא מה שמשפיעה, אלא התדר של הקרינה. הקרינה שפולט מיקרוגל לא מייננת (לא גורמת לנזקים לטווח ארוך), ואלא אם כן אתה מפעיל את המיקרוגל בצורה כלשהי שהדלת פתוחה, או שהסריג על גבי הדלת איננו, אין לך מה לדאוג.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הקרינה האלקטרומגנטית היא שם הכולל בין היתר גלי מיקרו, גלי רדיו, אור וקרינת חום, קרני רנטגן וקרינת גאמא.

ציטוט ויקיפדיה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94_%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%92%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%AA

קצת חיפוש נוסף מביא אותנו:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%9C%D7%99_%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95

בעצם כל רכיב חשמלי פולט קרינה...

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A8_%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%9C#.D7.A1.D7.9B.D7.A0.D7.AA_.D7.96.D7.99.D7.94.D7.95.D7.9D

סכנת קרינה

רבים מודאגים מסכנת החשיפה לקרינת המיקרוגל. בארצות הברית תקן הקרינה לתנורי מיקרוגל חדשים הוא 1 מיליואט לסמ"ר במרחק 5 סנטימטר מהתנור. התקן גבוה פי חמישה לתנור משומש. חריגות מתקן זה הן נדירות ביותר. לשם השוואה, טלפון סלולרי בטכנולוגיית GSM עלול לפלוט קרינה של 2 מיליואט לסמ"ר במרחק 5 ס"מ. שאלת הסכנה הבריאותית מקרינה אלקטרומגנטית בתדירויות אלו נתונה במחלוקת.

עוד ציטוט בקשר לסכנה מתנור מיקרוגל.

וקישור לאתר משרד הבריאות

השימוש הנכון במיקרוגל:

http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=33&catid=215&pageid=1693

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הדבר היחיד שיש לי לשאול אותך זה כמה זמן ארכה מלחמת ששת הימים. יש לי הרגשה שאני אהיה מופתע. ::)

ואם זה לא היה ברור, מיקרו-גל, משתמש, בצורה מפתיעה, בגלי מיקרו. לא בגלי רדיו.

בנוגע לעוצמת הקרינה הנפלטת מהמיקרוגל אין לך מה לחשוש, התקנים בנושא הזה מאוד מחמירים, ואם אני לא טועה מיקרוגל ממוצע פולט פחות מפלאפון ממוצע. מה גם שלא רק עוצמת הקרינה היא מה שמשפיעה, אלא התדר של הקרינה. הקרינה שפולט מיקרוגל לא מייננת (לא גורמת לנזקים לטווח ארוך), ואלא אם כן אתה מפעיל את המיקרוגל בצורה כלשהי שהדלת פתוחה, או שהסריג על גבי הדלת איננו, אין לך מה לדאוג.

מיקרוגלים = גלי רדיו בטווח של 300 מגה הרץ עד ל-300 גיגה הרץ(בין VHF ל-EHF). אין דבר כזה "גלי מיקרו" ההבחנה בספקטרום האלקטרומגנטי עדיין מכניסה אותם כגלי רדיו לכל דבר.

Light_spectrum.png

Legend:

γ = Gamma rays

HX = Hard X-rays

SX = Soft X-Rays

EUV = ultraviolet

NUV = Near ultraviolet

Visible light

NIR = Near infrared

MIR = Moderate infrared

FIR = Far infrared

Radio waves:

EHF = Extremely high frequency (Microwaves)

SHF = high frequency (Microwaves)

UHF = Ultrahigh frequency

VHF = Very high frequency

HF = High frequency

MF = Medium frequency

LF = Low frequency

VLF = Very low frequency

VF = Voice frequency

ULF = Ultra low frequency

SLF = low frequency

ELF = Extremely low frequency

כשאתה מנסה לצאת "חכם" אל תצא אידיוט ::)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ידע הויקיפדיה שלך לא מרשים אותי. ::)

אם הם היו "גלי רדיו לכל דבר" לא היו מעניקים להם שם שונה.

ואתה סותר את עצמך. בCopy Paste שעשית רשום באותיות קידוש לבנה Microwave, אבל בתחילת התגובה אתה טוען שאין דבר כזה גלי מיקרו. תחליט מאיזה מקור בגוגל אתה שואב את הידע שלך. :lol: :lol:

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אנשים יש פה אי הבנה.

דובי זובי צודק הגלים שמשתמש המיקרו גל הם גלי רדיו. והם גם גלי מיקרו.

כל הגלים הם גלים אלקטרומגנטיים.

בספקטרום הזה אפשר למצוא גלי אור גלי מיקרו-גל גלי רדיו וכו'.

האורך גל הקצר ביותר הוא גם בעל תדר גבוה ביותר כלומר אורך גל פרופורציונאלי הפוך לתדר.

אינה משהו שיסביר:

מצאתי את זה פה:http://www.lbl.gov/MicroWorlds/ALSTool/EMSpec/EMSpec2.html

EMSpec.gif

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני הבנתי רק דבר אחד מכל מה שרשמתם - אוכל שמחומם במיקרוגל פחות טעים מבמחבת :jump:

אנשים, אני רק שאלתי אם המיקרוגל מסכן את המשתמשים בו, אם יש תחליף בשבילו כמו טוסטר אובן, ועל איזה חברות אפשר לסמוך.

בנוגע לעוצמת הקרינה הנפלטת מהמיקרוגל אין לך מה לחשוש, התקנים בנושא הזה מאוד מחמירים

הבנתי את זה, אבל הבעייה היא שבשוק היום יש מלא חברות ויש הבדלים עצומים במחירים - כך שהיא אפשר להיות בטוח מה אתה קונה.

יש מיקרוגלים מחברת Graetz שהם זולים וטובים אבל אני לא יכול לדעת אם אני קונה מוצר בטוח (גם אם רשום שהוא בטוח :nixweiss:)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

סכנת קרינה

רבים מודאגים מסכנת החשיפה לקרינת המיקרוגל. בארצות הברית תקן הקרינה לתנורי מיקרוגל חדשים הוא 1 מיליואט לסמ"ר במרחק 5 סנטימטר מהתנור. התקן גבוה פי חמישה לתנור משומש. חריגות מתקן זה הן נדירות ביותר. לשם השוואה, טלפון סלולרי בטכנולוגיית GSM עלול לפלוט קרינה של 2 מיליואט לסמ"ר במרחק 5 ס"מ. שאלת הסכנה הבריאותית מקרינה אלקטרומגנטית בתדירויות אלו נתונה במחלוקת.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

המיקרו הוא כלוב פאראדיי סגור, הקרינה שיוצאת ממיקרו תקין היא אפסית

הבעיה היותר גדולה שלו לדעתי היא שהוא משפיע בצורה שונה אל מולקולות שונות שיש באוכל, וחוץ מהזזת חלקיקי מים (החימום עצמו) הוא מפרק מולקולות מסוימות אחרות. זה אומר : 1. יכול להיות שאתה מכין אוכל במיקרו וחושב שיש לו איזה שהוא סיבים / ויטמין / ואטאבר אבל בתכלס אין לו, כי המיקרו פירק אותם. 2. יכול להיות שיש מולקולות שהתוצרים שלהם אחריי פירוק במיקרו מזיקים

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

^אתה צודק לגבי הדברים שאתה אומר, לא מזמן היה מחקר לגבי פופקורן מוכן במיקרוגל - השקית עצמה מפרקת חומרים מסרטנים ורעילים לתוך הפופקורן וכנראה יוציאו את השקיות מהחנויות מתישהו בעתיד, אחרי הכתבה נדרתי לא לאכול יותר פופקורן כזה :nono:

המיקרו הוא כלוב פאראדיי סגור, הקרינה שיוצאת ממיקרו תקין היא אפסית

יש חברות אמינות ויש חברות פחות אמינות, השאלה היא באיזה חברות אפשר לסמוך וגם באיזה מחיר?

אולי טוסטר אובן גם יכול לחמם אוכל באותה מידה, למרות שאין לי מושג מה זה...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הרבה תלוי במי מממן את המחקר. כל יומיים יוצאים מאמרים על טלפונים סלולריים ועוד אינספור פגיעות בריאותיות מכל מיני חומרים. את כל המאמרים האלה צריך לדעת איך לקרוא ומה להבין מהם.

המיקרו הוא כלוב פאראדיי סגור, הקרינה שיוצאת ממיקרו תקין היא אפסית

הבעיה היותר גדולה שלו לדעתי היא שהוא משפיע בצורה שונה אל מולקולות שונות שיש באוכל, וחוץ מהזזת חלקיקי מים (החימום עצמו) הוא מפרק מולקולות מסוימות אחרות. זה אומר : 1. יכול להיות שאתה מכין אוכל במיקרו וחושב שיש לו איזה שהוא סיבים / ויטמין / ואטאבר אבל בתכלס אין לו, כי המיקרו פירק אותם. 2. יכול להיות שיש מולקולות שהתוצרים שלהם אחריי פירוק במיקרו מזיקים

בהכללה, אנרגיה של אורכי גל מיקרו בהם משתמשים במכשירים הביתיים (בסביבות 12 ס"מ) חלשה מדי כדי לפרק את הקשרים הכימיים בין האטומים במולקולות האורגניות במזון. על רגל אחת, כשאתה שם לחימום במיקרוגל אתה עושה משהו דומה תכליתית לחימום בגז - אתה מקנה אנרגיה שהולכת לתנודות ויברציה ורוטציה של אטומים ומתפרשת בסופו של דבר בעליה בטמפ' (במיקרוגל, בעיקר ויברציות לקשרי חמצן-מימן במים). בגז (בסיר) אתה עושה זאת ע"י עלייה בטמפ' באופן איטי לכל סוגי החומרים במזון (כלומר, הקניית אנרגיה קינטית למולקולות -> "נפתחת" גישה ליותר רמות טרנסלטוריות וויברציוניות של המערכת -> טמפ' עולה. לכן בין היתר החימום יותר אחיד), ובמיקרוגל ע"י הקרנה של פוטונים באנרגיה מתאימה למרווח בין הרמות הויברציוניות של מולקולות מים, המעבירות בסופו של דבר חלק מהאנרגיה הזו לשאר החומרים במזון, ומתקבל החימום.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

קבל דוגמא איך זה אפשרי : נניח שיש באוכל (או בפלסטיק של השקית - לא משנה) מולקולה שבטמפ' 200C מתפרקת לחומרים רעילים, ויש לה מוליכות חשמלית גבוהה (לא מכיר דוגמה ספציפית, אבל תחשוב למשל מולקולה שמכילה תרכובת אם מתכת ובחימום מתפרקת למתכת נקייה)

תחמם את האוכל אל ידיי אש / גוף חימום חשמלי - אתה מחמם אותו לטמפ' 100C, ולא יכולה לקרות שבאיזה שהיא נקודה באוכל יש 200C (מאיפה ?)

תחמם אותו במיקרו - אתה מחמם עד שהטמפ' הכללית היא 100C, אבל זה טמפ' ממוצעת של הרבה מולקולות שונות שכל אחת הגיבה לקרינה בצורה שונה. מולקולה אחת לא מוליכה חשמל ולא התחממה, מולקולה של מים התחממה ל 100 C, המולקולה הזאת (שיש לה מוליכות חשמלית גבוהה) התחממה ל 250C ואם היית שם כדור של נייר אלומיניום הוא היה אוליי מגיע ל 1000C

תוצאה - אחריי תנור רגיל המולקולה עדיין מה שהייתה, אחריי מיקרו היא לא

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תנור רגיל משתמש בקרינה אינפרה אדומה שבכל תנור רגיל קטן אפילו אתה יכול לחמם ב200 ומעלה מעלות. וקרינה אינפרה אדומה יכולה להזיק בצורה שונה כי היא מחממת את כל המולקולות ואפשר להגיד שויטמינים שמגיעים לטמפ' מסויימת נהרסים. אז קשה להבין בדיוק לחימום על גז גם מגיע לטמפ אשר גבוהות מ100 מעלות.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...