שאלה על הסכנות הכרוכות בהפעלת מיקרוגל - עמוד 2 - מדע וטכנולוגיה - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

שאלה על הסכנות הכרוכות בהפעלת מיקרוגל


UponTheRose

Recommended Posts

נכון שלא כל האוכל יהיה 100.0 C, אבל לא יקרה מצב שמשהוא באוכל לוהט בטמפ' הרבה יותר גבוהה מהטמפ' הממוצעת של כל התנור. במיקרו זה ממש לא מה שקורה - אם תשים משהוא ממתכת הוא יגיע למאות מעלות ומשהוא מפלסטיק הוא לא יתחמם בכלל, גם אם הם יהיו אחד לייד השני

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

קבל דוגמא איך זה אפשרי : נניח שיש באוכל (או בפלסטיק של השקית - לא משנה) מולקולה שבטמפ' 200C מתפרקת לחומרים רעילים, ויש לה מוליכות חשמלית גבוהה (לא מכיר דוגמה ספציפית, אבל תחשוב למשל מולקולה שמכילה תרכובת אם מתכת ובחימום מתפרקת למתכת נקייה)

תחמם את האוכל אל ידיי אש / גוף חימום חשמלי - אתה מחמם אותו לטמפ' 100C, ולא יכולה לקרות שבאיזה שהיא נקודה באוכל יש 200C (מאיפה ?)

תחמם אותו במיקרו - אתה מחמם עד שהטמפ' הכללית היא 100C, אבל זה טמפ' ממוצעת של הרבה מולקולות שונות שכל אחת הגיבה לקרינה בצורה שונה. מולקולה אחת לא מוליכה חשמל ולא התחממה, מולקולה של מים התחממה ל 100 C, המולקולה הזאת (שיש לה מוליכות חשמלית גבוהה) התחממה ל 250C ואם היית שם כדור של נייר אלומיניום הוא היה אוליי מגיע ל 1000C

תוצאה - אחריי תנור רגיל המולקולה עדיין מה שהייתה, אחריי מיקרו היא לא

הדברים לא עובדים ככה. התרחיש שאתה מתאר מאוד לא סביר. רוב המתכות בסביבה של בתנאים הנתונים לא יגיעו למצב חמצון 0. יש אינסוף חומרים שיחמצנו את המתכת בסביבה כזו (למשל מים). וכמובן, כימיה של חומרים אורגנומתכתיים שונה מכימיה של מתכות וחומרים אי אורגניים - מתכות במצבי החמצון השונים, כיונים חופשיים, כקומפלקסים, או כתרכובות אורגנומתכתיות, הן חומרים שונים לגמרי ממתכת במצב היסוד.

כאשר חיממת מולקולות ל-100 מעלות ומדדת את הטמפ', אתה למעשה מדדת טמפ' ממוצעת, שבקירוב גס מהווה את הפיק של התפלגות בולצמן למערכת. תמיד יש מולקולות עם אנרגיה קינטית יותר גבוהה (טמפ' גבוהה יותר) ויותר נמוכה (טמפ' נמוכה יותר).

בנוגע לחימום ע"י הקרנה - זה לא עובד ככה. במיקרוגל מה שמתחמם הן בעיקר מולקולות מים, מכיוון שאורך הגל מכוון להיות כזה שיתאים להפרש רמות האנרגיה הויברציוניות של מולקולת מים. הן אלו שמעבירות את החום לשאר המולקולות במערכת, בהתאם לרמות האנרגיה וקיבול החום שלהן. גם כאן, אם תמדוד (לא מייד, עדיף לחכות זמן מה עד שיתפזר החום. אם תמדוד מייד סביר להניח שתמדוד טמפ' של המים באוכל) את הטמפ' לאחר הוצאה מהמיקרוגל אתה תמדוד בקירוב טמפ' ממוצעת.

בקשר לאלומיניום - אתה לא יכול להשוות את האינטראקציה של הקרינה עם חומרים אורגניים או אורגנומתכתיים, למתכות טהורות. מדובר באינטראקציה אחרת לגמרי. לא למדתי מצב מוצק, אבל עד כמה שאני יודע מתכות בצורתן הטהורה בטמפ' החדר יחזירו את הקרניים במיקרוגל ויצרו מתח בין המתכת למגנטרון, שבסופו של דבר יתפרק ותראה את ה"ברקים". מתכות אבקתיות יכולות להתחמם, אבל כפי שאמרתי, זה לא המצב במקרה של ומאוד לא סביר שיקרה התרחיש שתארת.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...