עבור לתוכן

בקשת עזרה בקניית אל-פסק למחשב שלי

Featured Replies

פורסם

אהלן.

קניתי בקיץ מחשב חדש בהשקעה של 6K ,

וכשהתחילו הפסקות החשמל הפסקתי להדליק אותו מפחד שמשהו יפגע :-\...

ספק הכוח שלי:

SeaSonic 600W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-600ET (Oem)

אני מפעיל את המחשב עם שני מסכים ,

אבל הם מסכים ישנים ענקיים שאני לא יודע גם כמה זמן אני ישאר איתם.

אני מוכן שההגנה תהיה מספיקה רק למסך אחד ואני פשוט אכבה את המחשב כשיש בעיה.

במחשב הראשון שלי יש הגנה עם המוצר הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4813&CatCode=358

האם המוצר מספיק,

יש צורך לקנות דווקא אותו: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5129&CatCode=358 ?

או אם יש לכם הצעות אחרות...

תודה מראש!

פורסם

ה UPS שיש לך עכשו הוא רק 360 W, אם תחבר אליו רק את המחשב אז אתה מוגבל לחומרה של 288W

גם אם נתעלם מה W וניקח VA בלבד (ניחוש לא בטוח בכלל), אתה מוגבל למשהוא כמו 450 - 500 W

ה UPS שיש לך יכול אוליי להחזיק את המחשב, בעומס יתר (בהנחה שיש לך מפרט כבד והכול). תחשוב גם שה UPS נמצא מהתחלה בעומס יתר (ככה זה UPSים זולים) אל תצפה להגנה אמינה

אם יש לך מפרט קל יש מצב שה UPS כן יחזיק ללא בעיה

תביא את כל המפרט כדיי שניתן יהיה להעריך + גודל המסכים ואם הם CRT או LCD

להגנה אל המחשב מנזק לחומרה צריך הגנות השהיה, מתח גבוה/נמוך וברקים. את ההגנה יכול לתת גם מגן ברקים שיש לו את כל אלה, לא חייב UPS. ה UPS שיש לך (והשני שהבאת) יכולים להכיל השהיה מסויימת, מכילים הגנת מתח גבוה/ נמוך אבל לא מכילים הגנת ברקים. להגנת ברקים תצתרך לשים בנוסף מגן ברקים לחשמל ולקו אינטרנט

להגנה מכיבוי לא מסודר של המחשב תצתרך UPS. מגן ברקים מגן אל החומרה של המחשב מנזק אבל מעלה את כמות הפעמים שהמחשב שלך יתכבה בצורה לא מסודרת (כי ההגנה היא אל ידיי כיבוי מיידי במקרה של קפיצת מתח)

בדרך כלל מחברים UPS למחשב + מסך כדיי שניתן יהיה לשמור ולצאת בצורה מסודרת במחשב. במקרה שלך מספיק לחבר מסך אחד (זה שממנו ניתן לצאת מהתוכנות וכו) ואת השני לחבר רק למגן ברקים. ניתן גם לא לחבר מסכים ל UPS אבל אז תהיה בעיה לכבות את המחשב ידנית אם זה הפסקת חשמל ממש ולא קפיצת מתח

פורסם
  • מחבר

מפרט המחשב המלא:

מעבדי אינטל

Core i7 860, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray

מאווררים וגופי קירור

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan

לוחות אם למעבדי אינטל

GIGABYTE P55M-UD2 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E

זכרונות

DDR III 1333Mhz 2GB Kingston

זכרונות

זכרונות

זכרונות

דיסקים קשיחים

Samsung 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ

עוד דיסק קשיח

Samsung 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ

כרטיסי מסך

Inno3D GTX470 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E

מארזים

CoolerMaster Centurion 590 Black Case (No PSU)

ספקי כוח

SeaSonic 600W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-600ET (Oem)

ואני לא כל כך מתמצא במושגים כמו UPS וההבדל בין W ל VA ...

המסכים הישנים בטכנולוגיית CRT,

האחד 19 אינץ' והשני 17 אינץ' המשמש כמוניטור לעריכת וידאו (לא קריטי בעת הפסקת חשמל).

תודה מראש

פורסם

הכרטיס מסך והמעבד שלך דיי מגיעים למקסימום של הספק כששתיהם בעומס מלא, והרבה מעבר למקסימום של ה UPS

תצתרך UPS חדש

הספק מעביר למחשב 600 W. הספק הוא 80+ ולכן הוא לוקח 750 W מה UPS

הספק הוא Active PFC ולכן לוקח X1.1 זרם נוסף, זה יוצא כ 825 VA

המסך של ה 17 לוקח כ 100 W, הוא ללא PFC ולכן לוקח X1.75 זרם נוסף, ה יוצא כ 175 VA

ביחד המחשב והמסך יוצאים כ 850 W ו 1000 VA. ה UPS החדש חייב להתאים ל 2 הנתונים האלה

אתה יכול להשאיר את ה UPS הקיים למסך (הוא יחזיק גם את 2 המסכים ביחד) ולקנות UPS חדש קטן יותר למחשב בלבד של 750 W ו 825 VA

שים לב ה UPS חייב להתאים גם ב W וגם ב VA. ה UPS של המחשב חייב להיות מסוג sine wave או modified wave של 3 שלבים, ה UPS של המסך יכול להיות כל שהוא לא ממש משנה (אתה תקבל הפרעות במסך בזמן שה UPS עובד בהפסקת חשמל)

להגנה אל המחשב מנזק לחומרה בלבד מספיק מגן ברקים שיש לו את כל 3 ההגנות (השהיה, מתח גבוה / נמוך, ברקים / נחשולי מתח) ולא חייבים UPS

מגן ברקים לא מגן מכיבוי פתאומי של המחשב (הוא מגן אל ידיי כיבוי מיידי ופתאומי)

כיבוי פתומי יכול לגרום לאיבוד קבצים שהיו פתוחים באותו רגע, יכול לגרום למחיקת קבצים מהכונן במערכות קבצים מסוימות (כל מערכות הקבצים FAT ו EXFAT פגיעות ביותר, NTFS דיי עמידה, ומערכות קבצים מתקדמות כמו EXT4 עמידות מאוד)

מגן ברקים יגדיל את כמות הכיבויים והריסטים שקורים למחשב (כי הוא מגיב בכיבוי מוחלט גם לקפיצות מתח קטנות שלא היו מזיזות למחשב בלי המגן)

לא כל UPS מכיל את ההגנות שצריך להגנה אל חומרה. UPS ללא הגנות כאלה לא נותן הגנה לחומרה של המחשב מנזק, ואם אתה שם UPS כזה אתה אמור לשים בנוסף אליו מגן ברקים רגיל

פורסם
  • מחבר

חיפשתי משהו שמתאים רק מבחינת ה VA ,

והמוצר שמצאתי הוא זה:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3131&CatCode=358

זה עולה כמעט 1000 שקל, כשישית מעלות המחשב עצמו!

קצת יקר לי העסק הזה...

האל פסק הקיים שלי נמצא בשימוש קבוע עם מחשב אחר כך שאני לא יכול להשתמש בו בכלל,

אז אין לי אפשרות גם לפצל את העניין לאל פסק חדש + לקנות חדש.

אז אתה אומר שאם אני שומר את הקבצים כל הזמן (במיוחד בגשם וכו'),

אני יכול להסתפק במגן ברקים?

על איזה מגן ברקים אתה ממליץ?

אני חושב שמערכת הקבצים שלי היא NTFS , זה מה שנפוץ היום לא?

תודה מראש.

פורסם

אני בעצמי אוסף חומר אל מגיני ברקים כדיי שאוכל להמליץ יותר, אבל הכיוון הכללי :

מה קורה כשאין מגן בכלל ?

קפיצת מתח קטנה - המחשב בדרך כלל ימשיך לעבוד רגיל

קפיצת מתח בינונית - (כמו שיש הרבה פעמים בימים של רוח חזקה) המחשב יכול לעשות ריסט אבל לא אמור לקרות נזק

סדרת קפיצות מתח (תקלה ברשת החשמל שנגרמה בגלל רוח, קצר, ברקים וכו או תקלה במערכת בתוך הבניין) - המחשב יכול להישרף

מתח גבוה או נמוך לאורך זמן (אותם סיבות כמו סדרת קפיצות מתח) - המחשב יכול להישרף

נחשול מתח = מכת ברק = ספייק - המחשב יכול להישרף

מה קורה כשיש מגן ברקים שמכיל את כל ההגנות ?

קפיצת מתח קטנה - יש מגינים שיכבו את המחשב ויש כאלה שלא

קפיצת מתח בינונית - המגן יכבה את המחשב (גם אם בלי מגן המחשב היה עובר את הקפיצה בלי להתכבות)

סדרת קפיצות מתח (תקלה ברשת החשמל שנגרמה בגלל רוח, קצר, ברקים וכו או תקלה במערכת בתוך הבניין) - המגן יכבה את המחשב ויחכה שכל הקפיצות יעברו, וימנע נזק בוודאות

מתח גבוה או נמוך לאורך זמן (אותם סיבות כמו סדרת קפיצות מתח) - המגן יכבה את המחשב וימנע נזק בוודאות, אלא אם המגן עדיין חושב שהמתח תקין (יש מגינים שהתחום של מתח תקין אצלהם קצת גדול מדיי)

נחשול מתח = מכת ברק = ספייק - המגן יספוג את המכה ויפיל את החשמל של הבית, אבל אם המכה חזקה מדיי חלק ממנה יכול עדיין להגיע למחשב ולשרוף אותו

מה קורה כשיש UPS ללא הגנות ?

קפיצת מתח קטנה או בינונית - ה UPS ידלק ויחזיק את המחשב עובד

סדרת קפיצות מתח - ה UPS ידלק ויתכבה במהירות אל כל קפיצה ובכך רק יגדיל את הנזק הפוטנציאלי למחשב

מתח גבוה או נמוך לאורך זמן - ה UPS לא ידלק (והמחשב ימשיך לקבל מתח לא תקין) או שידלק (ויתן למחשב מתח תקין)

נחשול מתח = מכת ברק = ספייק - ה UPS יעביר את המכה למחשב ללא שינוי, ואם המכה היתה מלווה בהפסקת חשמל ה UPS ימשיך לתת מתח למחשב מייד אחריי שהוא נפגע - מצב בעייתי מאוד

מה קורה כשיש UPS אם הגנות ?

קפיצת מתח קטנה או בינונית - ה UPS ידלק ויחזיק את המחשב עובד

סדרת קפיצות מתח - ה UPS ידלק ויישאר דולק עד שכל הקפיצות יעברו

מתח גבוה או נמוך לאורך זמן - ה UPS ינסה להוריד או לעלות את המתח כדיי להגיע למתח תקין, אם הוא לא מצליח הוא יעבור לסוללה ויתן למחשב מתח תקין

נחשול מתח = מכת ברק = ספייק - ה UPS יספוג את המכה ויפיל את החשמל של הבית, אבל אם המכה חזקה מדיי חלק ממנה יכול עדיין להגיע למחשב ולשרוף אותו

כפי שראינו ההגנות שצריכות להיות למגן ברקים :

הגנת השהיה - למקרה שיש סדרה של קפיצות מתח, המגן ינתק את המתח ויעבור להשהייה עד שכל הקפיצות יעברו

הגנת מתח גבוה / נמוך - אם המתח גבוה מדיי (אבל לא מספיק גבוה כדיי שהגנת ברקים/נחשולי מתח תגיב) או נמוך מדיי המגן ינתק את המתח

הגנת ברקים = נחשולי מתח (זה אותו דבר) - המגן יספוג את המכה ויפיל את החשמל של הבית

קיימים מגיני ברקים שיש להם את כל ההגנות, חלק מההגנות, או רק הגנת ברקים שבעצם לא נותנים הגנה משמעותית. גם אם יש הגנות הרמה שלהם שונה בין המגינים - למשל יש הבדל מתיי 2 מגינים שונים מחליטים שהמתח גבוה או נמוך מדיי, ויש הבדלים גדולים בהגנת נחשולי מתח (אמינות של ההגנה שתגיב וכמה היא יכולה לספוג לפניי שהמחשב מקבל את מה שנשאר)

מאלה שראיתי עד עכשו בוודאות :

יונדאי (מנורות משולשות) - מכיל הגנת ברקים חלשה ביותר ואין הגנות אחרות. יונדאי (ראש עגול) - לא בדקתי אבל בהתחשב במחיר הזול שלו יש מצב שהוא זהה לראשון

גי פי טי - בדקתי פעם דגם ישן שכבר לא בייצור (הוחלף אל ידיי SC9 ELEC) והיה לו את כל ההגנות ברמה טובה, לא יודע איך דגמים חדשים יכול להיות שהם טובים ויכול להיות שלא, אני במיוחד לא בטוח לגביי SC9L)

עוז און פרוטקשן (מפצל 3 תקעים) - הגנות השהיה ומתח גוה/נמוך טובות מאוד, הגנת ברקים לא מלאה

נבהיר שוב - מגן ברקים נותן את ההגנה שלו אל ידיי כיבוי מיידי של המחשב, הכיבוי פתאומי וגורם לאיבוד כל מה שנעשה מה "שמור" האחרון ובמקרים מסוימים למחיקת קבצים. מגן ברקים גם מגדיל את כמות הכיבויים שיקרו, כי הוא מגיב גם לקפיצות מתח קטנות שבלי מגן לא היו גורמות לכיבוי של המחשב

קובץ-שמור בתוכנה לעיתים קרובות זה דרך טובה למנוע איבוד מידע שהיה פתוח בתוכנה

מערכות הקבצים בדיסק יכולות להיהרס מכיבוי פתאומי בזמן שהיתה כתיבה לדיסק. קיימת טכנולוגיה שמאפשרת למנוע את הנזק הזה. היא קיימת בוינדוס ב NTFS בלבד, ובמערכות הפעלה אחרות ברוב מערכות הקבצים המתקדמות (EXT4 וכו). ההגנה שלה במערכת קבצים מתקדמת היא כמעט מוחלטת, ב NTFS קצת פחות (דברים קורים) אבל עדיין רמה טובה

גיבויים למידע שיש לך יגנו אליך גם במקרים אחרים - הרס של המחשב לא בגלל קפיצת מתח / וירוס / מחיקה בטעות / כל דבר אחר

פורסם
  • מחבר

בגלל שלא נראה לי שבתקציב שלי כרגע לקנות אל פסק ב1000 ש"ח,

אלך על מגן ברקים בלבד...

יש את GPT : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=886&CatCode=358

ויש את עוז http://www.amperel.co.il/products/85105

העוז יקר משמעותית,

אבל האם אמרת שהוא סופג פחות טוב ברקים?

מה מבין שניהם עדיף לקנות?

פורסם

GPT

יש היום 2 דגמים שמיועדים למחשב, SC9 ELEC (גדול) ו SC9L (קטן). אני לא מכיר אף אחד מהם ואין לי שמץ אליהם. פעם בדקתי דגם ישן (מ 2004 או משהוא) והוא היה טוב, הדגם הזה הוא מה שהיה לפניי SC9 ELEC. אני בכלל לא בטוח שגם SC9 ELEC טוב, ובמיוחד לא בטוח לגביי SC9L

ניסיון אישי או היכרות אם GPT בפעולה - אין

אני מנסה עכשו להשיג GPT מודרני יותר כדיי לבדוק אותו

עוז און

פרוטקשן - מכיל הגנות השהיה ומתח גבוה / נמוך טובות מאוד (מעגל מלא אם כל מה שצריך), הגנת ברקים לא משהוא (רכיב הגנה MOV בגודל בינוני להגנת L-N בלבד, כשלהרבה מגינים אחרים יש גם L-E ו N-E, ואני חושב שניתן למצוא מגינים דומים אם רכיב יותר גדול למרות שלא ראיתי כאלה בכמה שבדקתי). אחד המגינים הטובים חוץ מהגנת ברקים חלשה

דגמים אחרים - לא מכיר ונראה לי שאין להם חלק מההגנות

ניסיון אישי או היכרות אם עוז און פרוטקשן בפעולה :

לחבר שלי יש כזה קרוב ל 10 שנים (וגיליתי רק עכשו), מגיב מתיי שצריך ולא מפיל את המחשב סתם ללא סיבה

מישהוא אחר בפורום שקנה ממש עכשו פרוטקשן מהאתר הזה (אחריי שהשוויתי אותו למגינים אחרים לפי נתונים מהאתר בלבד והמלצתי, ולפניי שבדקתי בעצמי את זה של החבר), אומר שהמגן היפראקטיבי ומפיל את החשמל יותר מדיי http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=481293.0 זה אומר שההגנות שלו אכן עובדות אבל יכול להיות שעובדות יותר מדיי (אגב יש מצב שהמשתמש הזה יוותר אל הפרוטקשן וירצה למכור אותו, אם אתה מעוניין תחכה קצת לראות לאיפה זה יתקדם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים