עבור לתוכן

Hyper -Threading ויצורים כמו 980x

Featured Replies

פורסם

שלום.

מעבדים חזקים כמו ה 980X וה Phenom ii X6 - במה הם מועילים ולמי?

אני מאוד מתעניין לדעת למי המעבדים הללו באמת מועילים - ומה זה ה hyper threading של אינטל?

היום - בעודי בבניין משרדים - צוטטתי לשיחה שהתקיימה בין אדם אחד לשני, כאשר אחד מהם אמר שהוא קיבל השבוע את ה 980X. לא היה לי שום מושג מה הוא עושה במקצועו (אבל זה כן המחשב של המשרד).

אשמח ללמוד.

האם רק תוכנות מסוימות עושות שימוש במעבד המפלצתי הזה, או שהוא בא לידי ביטוי בכל "מטלה" (תכנית)? האם הוא נבנה מראש תוך כדי מחשבה על עורכי הווידאו למינהם, או עבור כל משתמש?

שאלה אחרונה שמעניינת אותי: האם מעבד בעל, נניח, 6 ליבות ו hyper threading (כמו ה 980X) הוא באמת שקול למעבד בן 12 ליבות ללא hyper threading?

תודה מראש!

פורסם

לגבי השאלה האחרונה, כי היא די פשוטה, התשובה היא שלילית. הפונקציה של HT מדמה ליבות (ליבה נוספת לכל ליבה פיזית) אבל אלה לעולם לא יהיו כמו ליבות פיזיות.

ספציפית לגבי טכנולוגיית HT אוסיף ואומר שלא כל יישום מנצל אותה כראוי אפילו אם היישום מתאים לריבוי ליבות. גם יתכן שבחלק מהיישומים הביצועים יהיו עדיפים במצב בו האופציה מבוטלת.

ובעניין המעבד- מי צריך את זה? על אותו משקל ניתן לשאול "מי לא צריך את זה?".

קח לדוגמא משתמש שעובד לפרנסתו עם פוטושופ, הוא יכול להשתמש במערכת ישנה עם מעבד Q6600. הוא גם יכול להשתמש ב-Pentium D או ב-i5-750.. זה לא שהוא חייב מעבד מרמה מסוימת והלאה אחרת התוכנה כלל לא תפעל. הנקודה כאן היא שזה עניין של יכולת כלכלית ורצון. אם המשתמש מוכן לשלם סכום נוסף בעבור תוספת מסוימת של ביצועים אז.. אז זהו בעצם. הוא יכול לשלם עוד ועוד.. ככל שעולה על רוחו.

כמובן שנכנס לנושא הפקטור של איזה מעבד משתלם יותר כי מן הסתם שהשיפור בביצועים אינו לינארי ביחס למחיר לכן יש מצבים שבהם המעבד הבא במחיר הוא פחות משתלם (משלמים יותר בשביל פחות ביצועים - ביחס להבדל בין שני המעבדים הקודמים).

בגדול אפשר פשוט לענות לשאלה שאף אחד לא צריך מעבד כ"כ חזק אבל תמיד יהיה מי שלא יפריע לכיס לו מעבד כ"כ יקר. רובם (אם לא כולם) יסכימו שמשושי הליבות של אינטל או שאר מעבדי האקסטרים שלהם הם הכי לא משתלמים ושיקנו אותם רק אנשים שלא חסר להם כסף.

בהמשך לשאלות שלך, כן, תוכנות מסוימות יעשו שימוש במעבדים חזקים יותר. כמו שאתה לא צריך יותר מ-Pentium 2 (ופחות) בשביל להריץ ולהשתמש ב-Notepad.. כך אתה גם לא צריך i5-750 בשביל לצפות בסרטים וגם לא i7-980X בשביל משחקים. אין זה אומר שלא יהיה שום שיפור בביצועים, זה רק אומר שהשיפור זניח ושיישומים שונים יהיו מנוצלים בצורה יותר טובה ע"י המעבדים הנ"ל. יש יישומים שבהם התדר יותר חשוב ויש יישומים שבהם מספר הליבות יהיה בעל אפקט גדול יותר. כך או כך אין להסתכל על המאפיינים הטכניים ולקבוע אך ורק על פיהם, תמיד יש מבחנים ברשת והם תמיד עדיפים.

פורסם
  • מחבר

תודה תודה רבה על התשובה! מעריך מאוד!

פורסם

בפעולות rendering בתוכנות כמו 3D MAX, MAYA, LIGHTWAVE ה-i7-980X מהיר פי 1.5 מ i7-950.

Phenom II X6 1090T עם ציון דומה.

פורסם

בהמשך לנאמר לעיל רציתי להוסיף עוד שני דברים.

1. ה-980X הוא מעבד שלדעתי לפחות נועד להיות מעין מעבד קונספט, להציב את Intel בראש טבלת הביצועים במבחני הביצועים השונים ופחות מעבד שבאמת מיועדל שוק הצרכני. כמו שכבר נאמר, הבחירה בין מעבדים היא לפי שימושים. לפעמים לאדם שמשתמש במחשב לפרנסתו כדאי להשקיע במעבד יקר יותר כי הוא נניח מקצר לו תהליך מסוים ב-1-2 דקות, ובשקלול של עשרות פעולות כאלה המתבצעות ביום זה יכול לחסוך לו שעות עבודה בשבוע. נכון להיום המעבדים האלה שימושיים במיוחד לכאלה שעובדים עם תוכן וידיאו, מרנדרים אנימציה וכו'.

עוד נקודה שחשוב לציין היא שמה שנכון להיום לא נכון בהכרח לעתיד. הביצועים ויכולת ניצול החומרה הם תלויי תוכנה. יכול להיות שגרסה נוכחית של תוכנה בנויה היום באופן שמנצל יותר תדר על פני ריבוי ליבות ואילו הגרסה הבאה שלה תעבור לנצל ריבוי ליבות טוב יותר (או לנצל כמות גדולה יותר של ליבות), לנצל פתאום סט פקודות קיים או חדש ועוד, וכך מבחני הביצועים עשויים להשתנות מהקצה אל הקצה. זה אמנם לא בדיוק קשור לשאלה, אך חשוב לי להגיד את זה בהקשר הנוכחי מכיוון שמבחני ביצועים יש לנתח ולבחון בהקשר המתאים ובזהירות ולא להסתמך עליהם כאמת מוחלטת כאשר באים לבחון מהו המעבד המשתלם ביותר.

2. מעבד הוא יחידת עיבוד טורית. ריבוי ליבות הופך אותו כמכלול ליחידת עיבוד מקבילית יותר. טכנולוגית ה-HT של Intel באה לבצע אופטימיזציה לעיבוד הטורי. אם תרצה, קיים טור (או תור) של פקודות המחכה לביצוע. ברגע שאחת מסתיימת הבאה בתור יוצאת לפועל. אולם, הטור הזה לא תמיד מסודר בצורה מיטבית, יש בו רווחים או שלפעמים כדאי לתת עדיפות לפקודה אחת על אחרת כדי לנצל טוב יותר את משאבי החומרה. טכנולוגית ה-HT עושה סדר ב"טור" הזה כדי שהוא ייצא לפועל באופן יעיל יותר. מבחינה שיווקית העניין משווק כהפיכת ליבה פיסית אחת לשתי ליבות לוגיות. מבחינה מעשית זה כמובן לא נכון כפי שאמר דניאל. גם ביישומים שיודעים לנצל את הטכנולוגיה צפוי לכל היותר שיפור של 15-20% בביצועים (בקידוד בתוכנות למשל בהשוואה בין מעבד זהה עם וללא HT) ולרוב מדובר בשיפור נמוך יותר. ביישומים אחרים שלא מנצלים את הטכנולוגיה תהיה אפילו פגיעה, בדרך כלל של אחוזים בודדים (כולל לפעמים בעבודה שגרתית במערכת ההפעלה), בביצועי היישום. זאת טכנולוגיה נחמדה, אך לא תמיד שימושית.

פורסם
  • מחבר

מעולה! נהדר! תודה!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים