עבור לתוכן

קניית SSD להתקנת ווינדוס 7

Featured Replies

פורסם

שלום

קניתי לאחרונה מחשב חדש עם ווינדוס 7.

AMD Phenom 955

4GB DDR3

Samsung HD502HJ 500GB

רציתי לדעת אם יש טעם לקנות כונן SSD רק בשביל מערכת ההפעלה (32GB אמור להספיק לפי דעתי, לא?), או שההבדל בביצועים לא יהיה קריטי?

תודה רבה.

פורסם

אולי כדאי לחכות עד שיצא Intel ssd g3. כיום קניית SSD כמעט תמיד לא משתלמת

פורסם
  • מחבר

מה זה הG3? הבדל במהירות? במחירים? בנפח?

מתי הוא אמור לצאת ומתי להגיע לישראל, ובעצם למה כדאי לחכות לו? :)

פורסם
  • מחבר

ויש הערכה של כמה הוא יעלה? במאמר כתוב "The new drive uses 25nm IMFT Flash, which means we should get roughly twice the capacity at the same price". אבל אנחנו יודעים שבישראל המחירים לא תמיד משקפים את המציאות...

אפריל זה עוד כמעט חצי שנה, הרבה יכול להשתנות בתקופה הזאת. ואני יוצא מראש מנקודת הנחה שכונן SSD הוא לא בין ההוצאות המשתלמות כיום :)

אבל מעבר לדגמים ומחירים, השאלה שלי היא גם כללית יותר- האם יהיו הבדלים מורגשים בביצועים? והאם כונן 30GB (הזה של אינטל) מספיק להרצת ווינדוס 7?

אני רואה שהווינדוס לבד לוקח לי כ-15GB. זה לגיטימי להתקין תוכנות על כונן שונה? או שזה יכול לגרום בעיות?

פורסם

לי המערכת הפעלה ותוכנות נוספות (לא כולל שירים) תופסת כ-31 ג'יגה. וכמובן ללא הורדות ושטיות מסביב.[br]פורסם בתאריך: 28.11.2010 בשעה 16:40:05

וכמובן בלי משחקים.
פורסם

מלבד קיצור זמני הטעינה של מערכת ההפעלה, אז לשימושים ממוצעים ושגרתיים לדעתי מאוד מיותר לקנות כיום SSD.

זה לא ממש יועיל לך בעבודה יום-יומית.

אם אתה בכל זאת רוצה להאיץ מעט את זמני הטעינה, כדאי לך לבחון את ה-Momentus XT של Seagate שהוא כונן היברדי (כלומר שילוב בין כונן מכאני ו-Flash). גם הכדאיות קניה שלו מוטלת בספק עבור רוב המשתמשים (גלול לפרק הכוננים הקשיחים בקישור הזה, לקבלת פרטים נוספים בנושא), אך נכון להיום הוא משתלם יותר לדעתי מכונן SSD.

פורסם
  • מחבר

באמת, מדובר רק על זמני טעינה ראשוניים?

אין השפעה בעבודה השוטפת? פוטושופ, הרצת סקריפטים, משחקים (פה ושם)?

פורסם

בגדול התשובה היא כן, אבל זה משתנה כתלות בשימושים ומה מצפים לקבל.

זה גם עניין סובייקטיבי, עניין של הרגשה (שלא נדבר על פסיכולוגיה) אז ככה שאני מציג את דעתי בלבד.

SSD טוב יותר למי שמבצע פעולות בהן זמן הגישה הוא צוואר בקבוק או שהשימושים שלו מצריכים קריאת מקטעי נתונים רציפים גדולים.

בחתך רוחב של שימושים ממוצעים זאת בהחלט לא קנייה משתלמת לדעתי ביחס למחיר ולנפח הנוכחיים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אז זה לא רק שהמחירים יקרים, זה גם בכלל לא שווה מבחינת ביצועים.

אוקיי, תודה רבה!

פורסם

ביצועים זה יחסי. אם לדוגמה אתה מעביר באופן קבוע כמות מידע גדולה אז כן תרגיש שיפור בביצועים לדוגמה.

השאלה היא לא אם SSD עדיף מכונן קשיח מכאני - כי באופן תיאורטי הוא כן. פשוט לאור המחיר, הנפח ותוספת הביצועים המזערית-זניחה למשתמש הממוצע, נכון לעכשיו לא מדובר בקנייה משתלמת לדעתי.

פורסם

אם אתה בכל זאת רוצה להאיץ מעט את זמני הטעינה, כדאי לך לבחון את ה-Momentus XT של Seagate שהוא כונן היברדי (כלומר שילוב בין כונן מכאני ו-Flash). גם הכדאיות קניה שלו מוטלת בספק עבור רוב המשתמשים (גלול לפרק הכוננים הקשיחים בקישור הזה, לקבלת פרטים נוספים בנושא), אך נכון להיום הוא משתלם יותר לדעתי מכונן SSD.

המומנטוס הוא הרדיסק איטי שמיועד למחשבים ניידים שצריכים שילוב של ביצועים גודל וחיסכון בחשמל.

עדיף לקנות SSD למחשב נייח ולהתקין עליו מערכת הפעלה, תוכנות, וכמה משחקים אם נשאר מקום.

קצת קשה לעשות את זה עם SSD בגודל 32-40GB, ולכן עדיף לקנות 64GB ומעלה או לחכות שהמחירים ירדו.

משום מה יש לי הרגשה ש2011 תהיה השנה שבה יצאו סוף סוף הרדיסקים היברידים טובים.

אז זה עוד סיבה לחכות ולא להשקיע הרבה כסף.

פורסם

המומנטוס הוא הרדיסק איטי שמיועד למחשבים ניידים שצריכים שילוב של ביצועים גודל וחיסכון בחשמל.

אני לא מסכים עם הקביעה הזאת מכיוון שלא נכון לדעתי להגדיר אותו רק ככונן למחשבים ניידים, במצבים מסוימים הוא יכול להועיל באותה מידה גם למחשבים נידיים.

בקשר לאיטיות, בשביל מה שמחפש המשתמש הממוצע שאינו מעביר מאות גיגות של מידע ביום, לא חושב שהפרש הביצועים בינו ובין SSD כל כך משמעותי או מורגש (כפי שאני לא חושב שההבדל בין SSD ולכונן קשיח מכאני אינם משמעותים לדעתי ברמה שנוטים לייחס להם).

עם כל השאר אני מסכים ולדעתי SSD היום לאור הנפח והמחיר אינו בדיו קניה משתלמת לרוב המשתמשים.

פורסם

אני יגיד לך דבר כזה ,אחרי שיש לך SSD זה מאוד מעצבן לעבוד על מחשב שאין לו, כי אתה רגיל שכל פתיחת תוכנה , חיפוש ,טעינת שלבים במשחק לוקחת ממש מהר

שזה נורא מעצבן ללכת אחורה ל הארד דיסק מכני. אם זה שווה לך את עלות ה SSD תחליט אתה.

פורסם

אני לא מסכים עם הקביעה הזאת מכיוון שלא נכון לדעתי להגדיר אותו רק ככונן למחשבים ניידים, במצבים מסוימים הוא יכול להועיל באותה מידה גם למחשבים נידיים (אני מניח שהתכוונת נייחים).

בקשר לאיטיות, בשביל מה שמחפש המשתמש הממוצע שאינו מעביר מאות גיגות של מידע ביום, לא חושב שהפרש הביצועים בינו ובין SSD כל כך משמעותי או מורגש (כפי שאני לא חושב שההבדל בין SSD ולכונן קשיח מכאני אינם משמעותים לדעתי ברמה שנוטים לייחס להם).

הקביעה שלי היא נכונה לגמרי.

המומנטוס תוכנן מראש להיות כונן למחשבים ניידים שמשלב טכנולוגיות באופן בינוני ומינימלי.

הוא לא תוכנן להיות כונן ביצועים.

התוצאה היא שהוא נחמד כי הוא היברידי ועושה שימוש מסוים בקצת SSD כדי להאיץ עניינים.

אבל הוא לא מסוגל להתחרות בהרדיסק מהיר בפעולות רצופות ארוכות או בSSD בפעולות עמוסות מהירות.

דרך אגב סיגייט הודיעו שלדעתם העתיד הוא לא SSD אלה כוננים היברידים.

כנראה שנראה כוננים היברידים באמת טובים בהמשך הדרך, מהסוג שכדאי להשקיע בהם.

עד אז אין כמו SSD מהיר להטיס את המערכת.

ואני לא מסכים שההבדל בין הרדיסק לSSD לא מורגש.

מי שעובד עם המחשב הרבה ירגיש הבדל גדול.

מספיק להריץ משחק שטוען המון בין איזורים או שהשמירות שלו מנופחות לגודל חסר פרופורציה (ויש כמה כאלה) כדי להבין שההבדל בין 5-10 שניות לבין 1-2 הוא גדול מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים