עבור לתוכן

מתלבוט בין 2 לוחות אם של AMD

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מתלבט בין 2 לוחות אם של Gigabyte

הראשון Gigabyte GA-MA78LMT-US2H

השני Gigabyte GA-880GM-UD2H

לפי מה שראיתי אין הבדל גדול בין השתיים(מבחינת תמיכה) חוץ מהעובדה שה-Ghipset שונה עכשיו השאלה האם לקנות את השני(שגם יקר יותר בכ80 שקל) בגלל ששיש לו Ghipset חדש יותר או פשוט ללכת על הזול מבינהם?

עד כמה החידוש ב-Ghipset משפיע על הלוח?

תודה מראש

פורסם

ערכת השבבים משפיעה על המאפיינים הבסיסיים של הלוח אבל אין שום סיבה לפרט את ההבדלים כי אתה יכול להשוות ישירות בין שני הלוחות.

פורסם
  • מחבר

ערכת השבבים משפיעה על המאפיינים הבסיסיים של הלוח אבל אין שום סיבה לפרט את ההבדלים כי אתה יכול להשוות ישירות בין שני הלוחות.

מאפיינים בסיסיים אתה מדבר כמו כמה יציאת USB יהיו כמה חיבורי SATA יהיה וכאלה?

פורסם

מתלבט, לא "מטלבת".

פורסם

מאפיינים בסיסיים אתה מדבר כמו כמה יציאת USB יהיו כמה חיבורי SATA יהיה וכאלה?

כן בדיוק. ערכת השבבים לא משפיעה על "ביצועי" המערכת מכיוון שכל ערכות השבבים מאותו דור מתאימות למעבדים מסוימים ומציגות אפיקי תקשורת ברוחב פס זהה.

כל ההבדלים מסתכמים בדרך כלל בתמיכה בכמות וסוג חיבורים שונה. שים לב שערכת השבבים לבדה יכולה להכיל מספר וסוג חיבורים מסוים, אך יצרן הלוח מוסיף שבבי הרחבה כדי להוסיף פונקציונאליות. לכן, חשוב להשוות בין דגמי לוחות ולא בין דגמי ערכות שבבים.

והערכה לסיום, אם אתה מתכנן OC, ערכת השבבים 880 קצת טובה יותר למטרה הזאת.

פורסם

מאפיינים בסיסיים אתה מדבר כמו כמה יציאת USB יהיו כמה חיבורי SATA יהיה וכאלה?

לא כל החיבורים והפונקציות קשורים לערכת השבבים.. אבל בכללי כן.

בין לוחות אם ישנם הבדלים בחיבורים ובפונקציות וכמו גם במאפיינים כלליים.

חיבורים שונים יכולים להיות eSATA, SATA 3.0Gb/s, SATA 6.0Gb/s, Firewire 400, Firewire 800, LAN, USB 2.0, USB3.0, חיבורי אודיו שונים, Serial/Parallel, PS/2.. מן הסתם ההבדל אינו רק בחיבור מסוג מסוים אלא גם במספר החיבורים, למשל לוח אחד מציע ארבעה חיבורי SATA ולוח אחר מציע שישה או שבעה/שמונה. LAN למשל יש בכל לוח כיום אבל יש לוחות שנותנים שני חיבורים כאלה. כמעט ולגבי כל החיבורים הנ"ל שרשמתי- זה לא רק האם הלוח נותן את החיבור אלא גם כמה חיבורים מאותו סוג, כפי שהדגמתי עם חיבור SATA.

זה לא נגמר פה כי יש עוד חיבורים, הפעם בדמות חריצים, חריצי זיכרון וחריצי PCI/PCI-E. יש לוחות זולים שנותנים פחות חריצי זיכרון להרחבה ויש שנותנים יותר. אולם לשימושים מסוימים ניתן לצפות מראש שלא יהיה צורך ביותר מ-X-GB של זיכרון, לכן זה לאו דווקא חיסרון. לגבי PCI ו-PCI-E- כל לוח והחריצים שהוא מאפשר: למשל לוח אחד נותן חריץ אחד של PCI-E x1 ולוח אחר נותן שלושה חריצים שכאלו. כנ"ל לגבי חיבור ה-PCI הישן וכנ"ל לגבי פונקציות CF/SLI שאפרט בהמשך.

הבדלים נוספים בלוחות, הפעם לא בחיבורים עצמם אלא ביכולות/פונקציות כאלו ואחרות. דוגמאות:

יכולות אוברקלוקינג- אין צורך לפרט יותר מידי בעניין; כרטיס מסך מובנה- ובמידה וקיים, זה לא נגמר פה, יש טובים יותר ויש טובים פחות; יכולת RAID- כנ"ל, יש שתומכים ביותר רמות RAID ויש עם תמיכה יותר מצומצמת; מערכים של כרטיסי מסך- CF ו-SLI- גם כאן זה לא מוחלט, יש חריצים שמוגבלים אלקטרונית ובעצם פיזית מגבילים [למשל] נתיב 16 ל-8 או מ-8 ל-4, יש שתומכים CF ולא SLI ולהיפך. -> ולגבי כל פונקציה זה ספציפי כי אולי לוח מסוים אינו אוברקלוקר מספיק טוב ואולי לוח מסוים קצת מוגבל במערך רצוי.

מאפיינים כלליים: הבדלים הרבה יותר כלליים הם מן הסתם התושבת של המעבד והתמיכה בזיכרון, סוג ערכת השבבים (אם כי זו משפיעה ישירות על החיבורים והפונקציות שתוארו לעיל). דרישות כלליות אחרות יכולות להיות גודל תקן, במידה ומדובר במארז קטן שלא יכול לאכלס לוח ATX אלא MicroATX.

לחלק מהאנשים חשוב דבר אחד, לחלק דבר אחר ולחלק מהאנשים לא חשוב שום דבר.. לכן אי אפשר לקבוע שלוח X באיזור מחיר מסוים יתאים לכולם: משתמש אחד יוכל לחסוך ומשתמש אחר יצטרך להשקיע יותר, הכל תלוי בדרישות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים