עבור לתוכן

כל מחשב בעל SATA תומך בכל SSD ?

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי לפטופ (כונן 2.5 אינצ' SATA), ומחשב PC [גם כן STAT].

האם שניהם תומכים בכונן SSD?

אני מעוניין לרכוש אחד, אבל חושש שתהיה איזשהי אי-התאמה. יכול להיות? איך יודעים?

תודה מראש! :hi:

פורסם

אתה מעוניין להחליףך את הכוננים הקיימים בשניהם?

בנייד, מתצטרך כונן גודל 2.5 אינטש.

בנייח, לא משנה הגודל הפיזי.

פורסם

מומלץ לוודא שלשני המחשבים יש ממשק SATA2 (לפחות) כדי לא לסרס את מהירות הSSD.

פורסם
  • מחבר

מומלץ לוודא שלשני המחשבים יש ממשק SATA2 (לפחות) כדי לא לסרס את מהירות הSSD.

SATA אני חושב שאני מכיר. אבל מהו SATA2, ואיך אדע אם יש לי אותו [תמיכה, תאימות לו] ?

תודה

פורסם

SATA הוא שם התקן המגדיר את רוחב הפס להעברת הנתונים בין הכונן הקשיח והבקר שמשולב בערכת השבבים של לוח האם (או שהוסף ללוח האם באמצעוח שבב הרחבה).

כמו בכל תקן, עם התפתחות הטכנולוגיה הוא מתעדכן ויוצאות לו גרסאות חדשות.

כיום קיים כבר הדור ה-3 לתקן ה-SATA, כך שיש:

SATA 1.5Gb/s מכונה SATA

SATA 3Gb/s מכונה SATA 2

SATA 6GB/s מכונה SATA 3

כדי לברר באיזו גרסה של תקן ה-SATA תומך לוח האם, בדוק פשוט במפרט המחשב הנייד ולוח האם של המחשב הנייח.

אם הרכיבים הם מה-4-5 שנים האחרונות סביר להניח שהם מצוידים בבקר SATA 3Gb/s.

פורסם
  • מחבר

SATA הוא שם התקן המגדיר את רוחב הפס להעברת הנתונים בין הכונן הקשיח והבקר שמשולב בערכת השבבים של לוח האם (או שהוסף ללוח האם באמצעוח שבב הרחבה).

כמו בכל תקן, עם התפתחות הטכנולוגיה הוא מתעדכן ויוצאות לו גרסאות חדשות.

כיום קיים כבר הדור ה-3 לתקן ה-SATA, כך שיש:

SATA 1.5Gb/s מכונה SATA

SATA 3Gb/s מכונה SATA 2

SATA 6GB/s מכונה SATA 3

כדי לברר באיזו גרסה של תקן ה-SATA תומך לוח האם, בדוק פשוט במפרט המחשב הנייד ולוח האם של המחשב הנייח.

אם הרכיבים הם מה-4-5 שנים האחרונות סביר להניח שהם מצוידים בבקר SATA 3Gb/s.

אוקיי. אני מחפש כבר רבע-שעה את הנתון הזה באתר של החברה של המחשב שלי, ולא מוצא.

אבל יש לי שאלה:

אם המגבלה של SATA מהדור הראשון היא 1.5 ג'יגה (!) בייט לשנייה, אז מה זה משנה? הרי SSD ממילא יכול להגיע רק לאזור ה 300 מגה בשנייה (כתיבה \ קריאה).

אז האם ההיגיון לא דורש שזה בכלל לא משנה - ובכל מקרה זה לא יגביל את ה SSD?

אני שואל מתוך סקרנות (וגם כי אני לא מוצא את הנתון הזה (:

תודה

פורסם

אתה כנראה מפרש את היחידה כ-Gigabytes per second אך למעשה מדובר ב-Gigabits per second

שנית, נתון קצב הנתונים הנקוב הוא הנתון המרבי התיאורטי. בפועל קיימת תקורה מסוגים שונים שמפחיתה את רוחב הפס הזמין להעברת מידע.

אם אנחנו מדברים על תקן ה-SATA 3Gb/s אז קצב העברת הנתונים בפועל הוא כ-2.2-2.4 Gb/s שהם כ-300 MB/s שהוא קצב העברת הנתונים הממוצע (אם אני לא טועה, ייתכן שאני לא מדייק פה) של כונני ה-SSD מהדור הנוכחי. תקן ה-SATA 1.5Gb/s לעומת זאת מציג קצב העברת נתונים בפועל של 1.2Gb/s לערך שהם כ-150 MB/s ולכן קיימת החשיבות בשימוש בממשק SATA 3Gb/s לכל הפחות.

עריכה: מה דגם המחשב הנייד שלך ומה דגם לוח האם של הנייח?

פורסם
  • מחבר

אווו - הבנתי! ג'גה-ביטס! מוזר, לא הייתי חושב על זה לעולם.

לפטופ מסוג Lenovo N100, 0768-BLG

אני מחפש את דגם לוח האם, אבל לא מוצא :s05:

מעבד: T5550

כרטיס גרפי: Nvidia GeForce

מממ.... זה בערך מה שאני יודע

ו 2 ג'גה ראם

[אני יודע שבנתונים אלה אין כדי לספר לנו על המהירות של ה SATA, אבל אולי הם עוזרים לדעת מאיזה "דור" הלפטופ, ולכן יעילים גם כן]

איפה אפשר למצוא את הנתון המבוקש?

פורסם

יש תוכנה שנקראת EVERST שמזהה חומרה מותקנת, תוריד את הגרסא החינמית ותבדוק אותו על הלפטופ.

פורסם
  • מחבר

יש תוכנה שנקראת EVERST שמזהה חומרה מותקנת, תוריד את הגרסא החינמית ותבדוק אותו על הלפטופ.

אתה מכיר מקבילה עבור Ubuntu?

פורסם

עשיתי חיפוש לדגם בגוגל.

מצאתי מפרט.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2839

עשיתי חיפוש לדגם של ההרדיסק.

מצאתי מפרט.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822146051

עשיתי חיפוש לדגם של הצ'יפסט

מצאתי מפרט.

http://www.intel.com/products/desktop/chipsets/945g/945g-overview.htm

ההרדיסק המקורי הוא SATA 1.5Gb

הצ'יפסט תומך SATA 3Gb

לא בטוח שהמחשב תומך, אבל יש סיכוי טוב שכן.

פורסם
  • מחבר

וואו!

תודה רבה על העזרה!!!!!

נראה לי שניצלתי! אם כונן ה SSD פועל על 278 MB קראה ו 275 מ"ב כתיבה, אזי אני ממש על הגבול (לפי שאמר about:blank, נשאר רק מרווח של 15 מגה בין התקרה לבין היכולת).

זה מעניין! חשוב לבדוק מסתבר.

(אדווח על החוויה בקרוב)

פורסם

תשתמש ב-Sysinfo שאמורה להיות מובנה כבר בתוך Ubuntu (לפחות צריכה להיות, אם לא תתקין דרך מנהל החבילות).

כדאי לוודא באמת מהי ערכת השבבים כי משם ניתן להסיק במה תומך הבקר (כנראה שב-SATA 3Gbpbs)

חוץ מזה שלפי שנת הייצור של המחשב (כל סדרת N100) סביר מאוד להניח שאכן ערכת השבבים מכילה בקר SATA 3Gbps.

עכשיו לשאלה נוספת. למה דווקא SSD? אם השימושים שלך במחשב רגילים, אז כנראה שבמחשב הנייח אתה יכול להסתפק בכונן מכאני עדכני רגיל. למעט שימושים מאוד מסוימים אין ל-SSD ממש יתרון בעבודה יום-יומית, למעט אולי העובדה שהמערכת תיטען קצת יותר מהר ותיסגר קצת יותר מהר.

בקשר לנייד, אולי כדאי לך לשקול לקנות את ה-Momentus של Seagate שהוא כונן היברדי - שילוב של מגנון מכאני וזיכרון Flash. הוא זול יותר מ-SSD, בנפח גדול יותר, ואלא אם כן השימוש שלך מאוד מסוים ומצדיק רכישת SSD, כנראה שייתן לך תמורה טובה יותר לכסף.

פורסם
  • מחבר

תודה

חשבתי ש SSD הוא עדיף בהכל. ז"א - בכל מטלה שמתבצעת הקשורה לרישום או כתיבה להארדיסק. למיטב הבנתי, יש המון כאלה.

אני מניח שכאשר חושבים על זה, באמת לא צריך כונן SSD. שהרי מהו בכלל צורך? אבל יש רצון לשדרג את המערכת, ולהוציא ביצועים טובים יותר.

במאמר אחד, קראתי שאם אדם רוצה לקבל קצת יותר מהמערכת שלו [והיה מדובר על מחשב נייח], במקום לשדרג את המעבד [דבר שאולי יביא לצורך לשדרוג לוח האם - אבל לא תמיד], עדיף לשדרג את הכונן הקשיח ל SSD. הוא ה bottle neck נאמר שם. האמת? מאוד התרשמתי מן הכתבה [שכללה גם ווידאו שמשווה בין הביצועים].

אבל כן, אני קצת מבואס עכשיו בגלל מה שרשמת :silly:

:xyxthumbs:

פורסם

לא הייתה לי כוונה לבאס, אלא לבחון עד הסוף את כדאיות הקנייה.

במערכת יש כל מיני צווארי בקבוק שמשתנים בהתאם לשימוש. לכן, צריך לבחון את השימוש, לאתר את צוואר הבקבוק ואז לבחון אפשרויות לשיפור המצב.

לרוץ לשדרג, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך, כונן קשיח כך סתם זה לא רעיון חכם, כי אם לא זיהית את צוואר הבקבוק, השדרוג ככל הנראה יהיה חסר תועלת.

כשמדובר במערכת ביתית לשימושים ביתיים, הכונן הקשיח מהווה צוואר בקבוק רק במקרים מאוד מסוימים. לדוגמה בכיווץ ופריסת קובצי ארכיון, בהעברת קבצים גדולים מכונן אחד למשנהו (או מחיצה אחת לאחרת) וזהו פחות או יותר (ואם שכחתי איזה שימוש כזה אעדכן אם אזכר).

כל זה מכיוון שפעולות שגרתיות כגון גלישה ברשת, ניגון תוכן מדיה, עריכת מסמכים אינן פעולות שלרוב ייהנו מזמן הגישה המהיר יותר של SSD לעומת כונן קשיח של ימינו, לפחות לא באופן שיש לו משמעות בעבודה יום-יומית. ההבדל היחיד שכנראה באמת יהיה מורגש הוא זמן הטעינה והכיבוי של מערכת ההפעלה. האם זה מצדיק את ההתפשרות על המחיר והנפח? כל משתמש יכול לענות לעצמו בהתאם לציפיות והתקציב שלו (ולא לזלזל בהיבט המנטלי שגם לו יש חשיבות).

כמו בכל Benchmark צריך לקרוא את הנתונים בהקשר. זה שב-Benchmark סינטתי מסוים הוצגו ביצועים "מפתים" לא אומר שזה מייצג בהכרח את הביצועים בפועל. בפעול הביצועים נגזרים משימוש.

אם אתה עורך גרפי של קבצים גדולים (אני מדבר על תמונות לגבי ווידיאו אני לא בטוח כמה SSD עוזר), אם אתה נוהג להעביר קבצים גדולים או לעבוד עם קובצי ארכיון גדולים - אז כן, כנראה שה-SSD יועיל לך ואז ההחלטה מסתכמת בבחינת היחס אחוז השיפור בביצועים ביחס לחסרונות שלו שהםמחיר גבוה ונפח קטן. כאן כאמור אין נכול או לא נכון וזה עניין מאוד אישי של המשתמש.

כשמדובר על מחשב נייד הסיפור קצת שונה. לרוב הכוננים במחשב נייד באמת מהווים צוואר בקבוק מסוים (שוב, כתלות בשימושים) כי לרוב הם מציגים מלכתחילה ביצועים פחותים ממקביליהם הנייחים. במצב כזה בהחלט SSD יכול לעזור, אבל יש לדעתי פתרון משתלם יותר, הכונן ההיברידי. מצד אחד בשקלול ביצועים הוא לא נופל בהרבה (ובחלק מהדברים ממש קרוב) ל-SSD ומצד שני הוא זול יותר ומציע נפח אחסון גדול יותר. כתחליף לכונן קשיח מכאני ישן במחשב נייד, זה יכול להיות פתרון מאוד משתלם.

שוב, אני לא אומר לא לקנות SSD, אלא רק מצאתי לנכון להעלות את הנקודה כדי שתבחן שוב את כדאיות הקניה הזאת עבורך. אם צוואר הבקבוק בשימושים שלך הוא לא זמן הגישה לנתונים, אז ייתכן ש-SSD אינו הכי משתלם עבורך. אם תפרט על השימושים אולי אני, ואחרים המבינים יותר, נוכל לעזור לך להגיע להחלטה הטובה ביותר

.

אם יש לך קצת סבלנות לקרוא, קרא מספר דיונים נבחרים באדיבות tmpusr שבדק את הנושא די לעומק:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=468317.msg4004889#msg4004889

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=377910.msg3254273#msg3254273

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים