עבור לתוכן

מישהו מכיר את ה2333T? האם כדאי אותו לעומת הP2250?

Featured Replies

פורסם

אכן, אבל אם היית ניצב במצב של בחירה בין 2 מסכים, באותו מחיר, אותו הגודל, אותה הרזולוציה וכדומה, אך אחד מהם הוא בעל בסיס PVA והשני TN, מה היית לוקח?

אגב ההבדלים לא מתבטאים רק בכמות ואיכות הצבעים הקיימים, אלא גם בזוויות הצפייה הרחבות יותר לעומת פאנל TN.

• תגובות 52
  • צפיות 9.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני? וודאי שהייתי לוקח PVA. או אפילו מוסיף כסף לIPS.

אבל מי אמר שהעדפתי היא הקובעת?

פורסם

רוב האנשים די בורים בקשר לטכנולוגיות השונות של הפנלים והיתרונות וחסרונות שלהם.

למשל בדיון הזה נאמר משפט כאילו אם לא צופים מהצד אז אין יתרון לPVA או IPS.

אבל אלו מאיתנו שהיה להם ומכירים טוב מסכי TN יודעים שעניין עיוות הצבעים בזווית מתבטא גם בצפיה ישירה ומחמיר בכל תזוזה קטנה של הראש, במיוחד בגובה שלא תמיד אפשר לסדר עם הארגונומיה המוגבלת של המסכים הזולים.

עוד לא ראיתי מסך TN מוצלח שעדיף על הS-IPS שברשותי מבחינת הזוויות.

לפני שקניתי את מסכי הדל היו לי שלושה מסכי TN וכולם היו זוועה מבחינת זווית.

מספיק היה לקחת את המשענת של הכיסא אחורה והצבעים היו מתחרפנים כך שאי אפשר היה לצפות בסרט. לבן הופף סגול, שחור הופך לבן, מה זה החרטה הזה.

אז נכון שיש מסכי TN חדשים שהם פחות גרועים מהקודמים.

אני לא הייתי מהמר על מסך TN לפני שהייתי בודק אותו טוב טוב שהוא לא סובל מהבעיה הזאת.

ועדיין לא ראיתי מסך TN שאני יהיה מרוצה ממנו.

לי זה חשוב.

יש כאלה שלא איכפת להם מכלום, וגם ככה הילדה הקטנה תקשקש על המסך בטושים.

כל מסך עד שאתה לא בודק אותו טוב טוב הוא הימור.

אפשר להסתמך קצת על ביקורות של אנשים וחוות דעת, אבל רק באופן כללי.

וחשוב לדעת שאף מסך לא מושלם, אבל יש כאלה עם בעיות בולטות ומציקות, ומהם צריך להימנע.

אני מחזיק כרגע בדעה שעדיף לי להימנע מפנלים TN לגמרי.

פורסם
  • מחבר

אני מבין ,תודה

אני מבין שיש הבדלים והכל, אבל אין ביקורות על ה2333T כאילו אפחד לא שמע עליו בחיים.

זה למה אני מודאג מן המסך

פורסם

זה מאוד פשוט, שנה את הכותרת וההודעה הראשית ל"מישהו מכיר את ה2333T טוב וממליץ עליו ?"

במקביל תעשה חיפוש באינטרנט ותקרא כמה שיותר בדיקות וחוויות משתמשים.

אחרי זה תקבל מושג מסוים אם המסך סביר.

כמו שאמרתי אין מסך מושלם, וכל עוד שאין בעיות סדרתיות מוגזמות ידועות, יהיה אפשר להינות מהמסך.

אם אנשים בפורום ממליצים עליו אז כנראה שהוא יחסית בסדר ובמחיר הזה כדאי לחטוף אותו.

יש אותו כבר ללא מעט אנשים ואם היו בו בעיות נוראיות ובלתי נסבלות כבר היו שומעים על זה.

לכן אמרתי שאני הייתי מהמר עליו.

בדיוק כמו שהייתי מוכן להמר ALL IN בטקסט הולדם לפני הפלופ עם KK.

כי הסיכויים לנצח הם טובים וצריך לפעול עם מה שיש.

אף אחד לא מבטיח לך כלום, בדיוק כמו שאף אחד לא מבטיח לי שאני לא יפסיד לA בריבר.

בסופו של דבר זאת החלטה שלך.

תראה את הנתונים, ותחליט מה אתה רוצה לעשות.

אם אתה רוצה לראות עוד איזה קלף לפני שאתה סוגר עניין אז זה לגיטימי לגמרי, אבל בסופו של דבר תצטרך לעשות מהלך לפי הקלפים על השולחן ולקוות שהיד שלך תחזיק.

פורסם

אם אתה עדיין יכול, הייתי מציע לך W2290 של DELL פאנל שהוא לא TN, עם זוויות צפייה וצבעים אמיתיים.

רזולוציה 1680X1050- שווה את הפחות רזולוציה- את ההבדל בין TN למסך הזה אתה תרגיש הרבה יותר טוב מאשר ההבדל רזולוצייה.

אפשר להשיג באזור 1100 ש"ח.

אני משתמש בו ומאוד מרוצה מהביצועים, צבעים, זוויות צפייה ולא שם לב שיש לי רזולוצייה קצת פחות גבוהה (אפילו עשיתי השוואה בהרצה של משחקים וסרטים ב- FHD על מסך 1920X1200 לעומת 1680X1050 ופשוט לא ראיתי שום הבדל- גם כשהתאמצתי למצוא).

פורסם
  • מחבר

יש מצב שלחנות שהזמנתי אין להם בכלל את הT2333 יותר , לא כי זה אזל, כי הם לא מביאים אותו יותר או משהו כזה..

השאלה אם ההבדל יהיה כזה קריטי כשאני ישחק בP2250 ויראה בו סרטים וכו'.. ושוב, זה לא שאני זז , אני מול המסך,

הקטע אם הצבעים ממש מגעילים? כאילו עד כדי כך? דווקא ראיתי את ה2053BW שהוא לא FULL HD ולא אותה רזולוציה

דווקא לא רע.. וגם בשביל לראות זווית צפייה בו לא טובה הייתי צריך ממש ממש לעקם את המסך.

לא שאני קונה את המסך הספציפי הזה, רק מביא דוגמא.

הקטע שבP2250 יש Vertical Frequency Bandwidth (V-Sync Rate) 56-60 MHz

פורסם

אין פחות מ60MHZ בLCD, ויש מעטים מאוד שנותנים יותר.

ואין ממש צורך, כך שכל העניין של התדר במסכי LCD הוא לא רלוונטי.

אם אתה רוצה לעשות בדיקה של זווית צפיה במסכי TN תנסה להביט מזווית אנכית , כי שם זה הכי חד ובולט.

אם אתה עדיין יכול, הייתי מציע לך W2290 של DELL פאנל שהוא לא TN, עם זוויות צפייה וצבעים אמיתיים.

אתה כנראה מתכוון ל2209WA.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה, כנראה שאין מה לעשות ואני יילך על הP2250 כי אין להם את זה יותר והם צריכים לייבא את זה מז'ידי... אז מה אתה אומר

הקטע אם הצבעים ממש מגעילים? כאילו עד כדי כך?

אני לא הולך ליהות מומחה שמתעסק בפוטושופ ודברים של מתמחים , אני משחק World of warcraft אחי.. זהו ..

פורסם

זה דגם חדש יחסית אז לא ברור כמה זה יהיה בולט ואם תבחין בזה.

וגם אז לא ברור כמה ואם זה יציק לך בכלל.

מסך TN זה לא סוף העולם, אפשר לעבוד עם זה.

רוב העולם עובד עם זה.

רוב האנשים תדבר איתם על הדברים האלה ותראה שהם מעולם לא ממש חשבו או שמו לב לזה באופן מודע.

אבל כשאתה יושב הרבה מול מסך באופן קבוע, הסיכוי שתשים לב לזה וזה יציק לך הוא גבוה.

ומרגע שאתה מודע לזה אתה תשים לב גם אם זה פחות בולט.

מקסימום לא תהיה מרוצה מזה כל כך ועוד שנה שנתיים תקנה אחר ותמכור אותו בזול לקרובי משפחה או חברים שצריכים מסך בזול.

או שתקח כבר עכשיו דגם אחר עם פנל PVA/IPS ותמנע את האפשרות הזאת.

פורסם
  • מחבר

תודה אני אוהב את התגובות שלך ממש לעניין

אני יישאר עם הP2250 ללא סיבוכים וכן כנראה עוד שנה שנתיים כן נמכור אותו או משהו כזה.

עכשיו רשום לי שזה TN FILM מה זה בדיוק?

פורסם
  • מחבר

זאת תוכנה ? Frame Rate Control?

כי רשום שם שזה עוזר מאוד למסכי TN FILM לגבי הצבעים שלהם, שהם משדרים 16.2M ואפילו 16.7M במסכים החדישים.

פורסם

שמע אני בעלים גאה של 2333T אין מריחות כלל העניין של הMS זה בולשיט אחד גדול גם ככה 90% מאלה שרושמים 2MS הם מביאים GREY TO GREY ולא BLACK TO BLACK זה סתם טריק שיווקי מיותר

חברים שלי בעלי מסכים לא רעים כלל חלקם של VIEWSONIC חלקם SAMSUNG בגדלים זהים או גדולים יותר ראו את המסך שלי והזילו ריר

אחרי שידרוג המסך וגם השוואה למסכים אחרים TN או IPS ראיתי שלעומת TN זה הבדל שמים וארץ IPS היה לי קשה להבחין בהבדל

וזה מתבטא בצבעים בסרטים במשחקים ואפילו סתם בדסקטופ בקיצור תפסיק להתלהב ממספרים שלא אומרים כלום ומוכרים שמחפשים לעשות עליך יותר כסף

ותקח ת2333T

פורסם

כן כמו שאמרו כאן כבר קודם כמה פעמים, בחלק מהTN החדשים יש שיפור ניכר בפרודוקצית הצבעים בעזרת כל מיני שיטות עקיפות שמפצות על ההגבלה בבסיס הטכנולוגיה.

זה לא אומר שכל מסך TN שיוצר בשנה האחרונה הוא מוצלח מהבחינה הזאת, אבל בהחלט יש מגמת עליה באיכות הצבעים במסכי TN.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים