פורסם 2010 בספטמבר 2415 שנים יש לי תרגיל באינטגרלים לא אמיתיים ואני לא מצליח לפתורצריך להוכיח עם הוא מתכנס או מתדר ולהראות את הדרך איך מגיעים לזה.אינטגרל מ 0 עד ln2 של dx--------e^x -1ה מינוס אחד לא קשור לחזקה של eתודה רבה לעוזרים
פורסם 2010 בספטמבר 2415 שנים תעשה הצבה x=lnt, מכאן dx = dt/t, ותקבל אינטגרל של פונקציה רציונלית רגילה.
פורסם 2010 בספטמבר 2415 שנים מחבר עשיתי דומה רק ש בתור t הצבתי את e^x -1 מכאן e^x =t+1 ו גם dx=dt\e^xאחרי הכל יוצא dt-----t*(t+1)ומזה אני עושה a b --------- + ----------- t+1 tמכאןa=1b=1עכשיו אני עושה אינטגרל ל 1 חלקי t +1 חלקי t+1שזה יוצאlnt+ln(t+1)אחרי הצבה במקום הTlne^x -1 פלוס lne^xאחרי זה אני רוצה לעשות לזה limitואני לא מצילח לעשותאפשר כיוון?
פורסם 2010 בספטמבר 2415 שנים מה עם ההצבה של האינטגרל?,אם אני לא טועה, יש צורך קודם לפשט את זה...ln e^X=X
פורסם 2010 בספטמבר 2415 שנים מחבר ^^בקיצור איך עושים את הלימיט שיצא מתבדרחחחנישבר לי הראש כברכי אני לא יודע איפה עשיתי טעות
פורסם 2010 בספטמבר 2515 שנים עשית בלאגן בהצבה שלך (נראה לי (בסוף כשכתבת dx=dt/e^xאם t=e^x-1 ואז אתה מעביר אגף אז תקבל שt+1=e^x ולכן ln(t+1)=x ולכן dt/t+1=dxכעת מתקבל אינטגרל כמו שרשמת שלa/t+1 + b/tואז יוצא שa=-1 וb=1 ואז האינטגרל הוא של ההצבה הזווהביטוי שמתקבל הוא( ln((e^x-1)/e^x מפה אני כבר לא זוכר כל כך חדוא אחד אבל נראה לי שזה מתבדר . . .
פורסם 2010 בספטמבר 2515 שנים int(dx/e^x-1) from 0 to ln2=int(dt/t(t+1)) from 0 to 1במכנה יש חזקה ריבועית (גדולה מאחד) וידוע שהיא לא שואפת מספיק מהר לאסימפטוטה x=0 כדי שהאינטגרל לא יתבדר.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.