עבור לתוכן

שאלה לגבי Recovery Disc במחשב נייד של hp

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב נייד של hp ובו מותקנת מערכת הפעלה מסוג ויסטה

יש לי את האפשרות לעשות דיסק ריקוברי וע"י כך לפי הבנתי לעשות מעין פירמוט

ולהחזיר את המחשב ליום הראשון כפי שקיבלתי אותו.

השאלה שלי היא בהנחה שאני מתקין ווינדוס 7 במקום הויסטה

האם לאחר מכן עדיין אני יכול להשתמש בדיסק הריקוברי ולהחזיר את

המחשב לויסטה המקורי שסופק לי עם המחשב?

או שברגע שפירמטי למערכת הפעלה אחרת האופצייה הזאת כבר בלתי אפשרית.

פורסם

וינדוס לא מאפשר לך לעשות downgrade למערכת בלי פורמט למערכת הקודמת. (בניגוד לשדרוג)

אני מעריך שדיסק recovery של מערכת אחת לא יעבוד עם מערכת אחר.

אתה תמיד יכול ליצור דיסק recovery של מערכת ההפעלה החדשה

נ.ב.

עוד טיפ - תעשה image גיבוי לאחר השדרוג ותשמור אותו בכונן על מחשב נפרד.

זה מבטיח שגם אם משהו יקרה, ניתן יהיה לשחזר את המחשב בפחות מחצי שעה

פורסם

ברגע שתפרמט עם לWIN 7 , לא תוכל לחזור לגיבויי של HP לעולם , הם שמים עידכון מיוחד בכונן C שברגע שאתה עושה ESC עולה מין תפריט כזה , אצלי היה F11 , אבל רציתי לעדכן גם כמוך WIN אחר , וכך לאחר הפירמוט זה מחק את הקישור המיוחד שלהם ,

רוני

פורסם
  • מחבר

תודה אנשים!!

פורסם

מה שאתם אומרים לא נכון.

שחזור המערכת של HP נמצא במחיצה נפרדת. כל עוד לא הורסים אותה בזמן התקנת המערכת החדשה, אפשר להשתמש בה כדי להחזיר למצב יצרן בכל רגע.

לפעמים כדי שזה יעבוד, צריך בdisk management console להגדיר את מחיצת ה-recovery כ-active ואז אפשר לעשות ממנה boot ע"י לחיצת F11 (או מה שזה לא יהיה) באתחול.

במקרה עשיתי בדיוק את זה אתמול למחשב HP DV6 של חבר.

כמו כן, אם יוצרים דיסק/דיסקי שחזור (אני לא מכיר את האופצייה הזו בHP, אבל בלנובו יש כזו, ואני מניח שזה עובד בצורה דומה), אזי דיסק השחזור מכיל את מידע המערכת, ואז בלי קשר למה שקרה למחיצה בדיסק, אפשר בכל רגע להפעיל את השחזור מהדיסק. השחזור ימחק את כל מה שיש בדיסק הקשיח כרגע, יבנה את המחיצה החבויה מחדש וישחזר ממנה.

פורסם

בפעם האחרונה שניסיתי לעשות דבר כזה ל-HP שלי (לפני חודש) ווינדוס 7 לא אפשר לשחזר מדיסק של ויסטה בלי לפרמט את מ"ה הקודמת.

במקרה הזה אני לא רואה הבדל בין התקנה נקיה, ושחזור.

נ.ב

אני עדיין חושב שגיבוי image הוא הפתרון הכי טוב

פורסם

ברגע שתפרמט עם לWIN 7 , לא תוכל לחזור לגיבויי של HP לעולם , הם שמים עידכון מיוחד בכונן C שברגע שאתה עושה ESC עולה מין תפריט כזה , אצלי היה F11 , אבל רציתי לעדכן גם כמוך WIN אחר , וכך לאחר הפירמוט זה מחק את הקישור המיוחד שלהם ,

רוני

לא הגיוני.

ואם סתם הלך הקשיח ? מה אז ?

לבדוק בספרות של נייד שלך, יש שמה בטח הוראות איך להכין גבוי על CD או DVD של מערכת ויסטה

כמו שקיבלתה אותה למקרה שקשיח הלך.

ואת זה הם אומרים לעשות איך שקניתה המחשב.

פורסם

בפעם האחרונה שניסיתי לעשות דבר כזה ל-HP שלי (לפני חודש) ווינדוס 7 לא אפשר לשחזר מדיסק של ויסטה בלי לפרמט את מ"ה הקודמת.

במקרה הזה אני לא רואה הבדל בין התקנה נקיה, ושחזור.

לא הבנתי אותך. מה זאת אומרת "לא אפשר לשחזר בלי לפרמט"?

שחזור מ"ע להגדרות יצרן תמיד טומן בתוכו פרמוט והתקנה נקיה מחדש של הכל.

פורסם

היי

אני היתי מעדיף לקנות את הנייד שלי(HP DV6 3050J) ללא מערכת הפעלה, כך היתי חוסך הרבה כסף,

אני גם התקנתי מערכת הפעלה משלי בנייד,פשוט הורדתי את כל הדרייברים היחודיים שלו מאתר :

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?lc=en&dlc=pt&cc=pt&softwareitem=ob-87511-1&os=4063&product=4212920&sw_lang=&#N1953

תאמינו לי שזה עובד 100% , אני מריץ איתו CALL OF DUTY6 על הגדרות מקסימום חלק מאוד , מחר אני יתקשר לHP ויבקש מהם בכל מיקרה את תקליטור הRECOVERY שישלחו לי הביתה, הריי שילמתי על התוכנה,

לעשות גיבויי שמחיצה שלהם ששם יש את הגבוי לא ניתן, זה שוקל 20 גיגה .

חבל שחברת HP לא נותנת באריזה את התקליטור מראש .

רוני

פורסם

בדיוק כמו כתבתי !

בחוברת הפעלה ראשונה של HP DV6 3050J

בדבר הראשון כמעט שכתוב בה זה לעשות גבוי לגבוי !

אבל

מי בכלל קורא חוברת של מכשירים ?

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא הבנתי אותך. מה זאת אומרת "לא אפשר לשחזר בלי לפרמט"?

שחזור מ"ע להגדרות יצרן תמיד טומן בתוכו פרמוט והתקנה נקיה מחדש של הכל.

הכוונה שלא קיימת אפשרות לשחזר הגדרות יצרן מדיסק ויסטה, במידה ומותקנת מערכת ווינדוס 7 ללא פורמט של הווינדוס 7 הנוכחי.

זה אותו דבר כמו שאמרת, ואני שאלתי - מה ההבדל בין שחזור הגדרות (לויסטה) ושדרוג, להתקנה נקייה של ווינדוס 7 שכוללת פורמט?

אם הוא שם 7, והמחשב הגיע עם ויסטה - כנראה שקיים דיסק נפרד של 7.

פורסם

השאלה שלו הייתה

בהנחה שאני מתקין ווינדוס 7 במקום הויסטה

האם לאחר מכן עדיין אני יכול להשתמש בדיסק הריקוברי ולהחזיר את המחשב לויסטה המקורי שסופק לי עם המחשב?

מן הסתם הכוונה היא לא לשחזר לויסטה המקורית ולשדרג ל7. זה באמת יהיה טיפשי, במיוחד עם 7 כבר מותקן. הוא בסה"כ רצה לדעת האם הוא יוכל לשחזר את המחשב למצב המקורי שלו גם אם יתקין מערכת הפעלה שונה, והתשובה היא כן.

ולגבי:

לא קיימת אפשרות לשחזר הגדרות יצרן מדיסק ויסטה, במידה ומותקנת מערכת ווינדוס 7 ללא פורמט של הווינדוס 7 הנוכחי.

לא קיימת אפשרות לשחזר הגדרות יצרן בלי פירמוט, נקודה.

פורסם

אם כך, מה היתרון בשחזור הגדרות יצרן, אם קיימת מערכת הפעלה מעודכנת ועדיפה?

פורסם

אל תשאל אותי, אני לא זה שרוצה לעשות את זה. :nixweiss:

פורסם

חשבתי שיש אולי משהו חדש שאני לא מכיר, שאולי היה משמש אותי בעתיד ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים