עבור לתוכן

מעבד 4 ליבות 1.6 מול 2 ליבות 2.2

Featured Replies

פורסם

מעבד ה

Intel Core I7 720QM הוא בעל 4 ליבות, ורץ במהירות 1.6 GHZ.

לעומתו, מעבד ה Intel Core 2 due T6600 הוא בעל שתי ליבות, ורץ במהירות 2.20 GHz.

כאשר כל שאר הדברים דומים, אילו מבין אלה חזק/מהיר יותר (מיהו המעבד הטוב יותר)?

אשמח לשמוע דעתכם

תודה :)

פורסם

I7 יותר טוב טכנולוגית - והוא יותר מהיר..

פורסם

אין אפילו מה להשוות,ה-720Q חזק ממנו בהרבה ומעבר לכך,אפילו מעבר הCore i3 330\350m חזקים מהT6600

פורסם
  • מחבר

אין אפילו מה להשוות,ה-720Q חזק ממנו בהרבה ומעבר לכך,אפילו מעבר הCore i3 330\350m חזקים מהT6600

למרות שמהירות השעון נמוכה משמעותית???

עקרון זה אינני מבין.

תודה

פורסם

לא הכול מבוסס על מהירויות שעון,אנו כבר לא בעידן חד ליבה כמו הN0rthw00d הזכורים לטוב או הXP למיניהם.

מעבד שכזה חזק יותר מכול מעבד שהיה לסדרת הC2D הקודמת ותומך בכול התכנים והפיצ'רים הקיימים והוא גם מרובע ליבה אמיתי

ולא דואלי (קיימים גם i7 דואלים).

רק נזכור כי מעבדי Mobile אינם זהים בביצועיהם למעבדי PC.

לדוגמא : Core i3 350 Mobile = E6850 PC ואינו שווה ערך לCore i3 530

פורסם
  • מחבר

לא הכול מבוסס על מהירויות שעון,אנו כבר לא בעידן חד ליבה כמו הN0rthw00d הזכורים לטוב או הXP למיניהם.

מעבד שכזה חזק יותר מכול מעבד שהיה לסדרת הC2D הקודמת ותומך בכול התכנים והפיצ'רים הקיימים והוא גם מרובע ליבה אמיתי

ולא דואלי (קיימים גם i7 דואלים).

תודה על התשובה:

האם מעבד Mobile יהיה חלש מאחיו ה PC?

ואם כן - מדוע?

:)

פורסם

פורסם

דורות מעבדים שונים מבוססים על ארכיטקטורות שונות ולכן תדר השעון לבדו רחוק מאוד מלהיות אינדקציה מסוימת ל"ביצועים".

על אותו עקרון כל נתון טכני לבדו לא מעיד על יכולתו של המעבד להתמודד עם משימה מסוימת. כשמסתכלים על המפרט הטכני המלא של המעבד ניתן לשער איך יתפקד, אך גם זה חצי ניחוש. כדי לדעת איך מעבד מתפקד לעומת אחר מבצעים מבחני ביצועים השוואתיים שמייצגים נאמנה את יכולתו של המעבד ביישום מסוים (ואז נכנסת סוגית האם ההפרש בביצועים בין מעבד X ל-Y מצדיק את הפרש המחיר, האם יש שיקולים נוספים כמו צריכת הספק וכו').

מלבד האמור לעיל בנוגע לחומרה, יש גם את צד התוכנה.

יש יישומים שבנויים לנצל תדר ויש יישומים שבנויים לנצל ריבוי ליבות. יישום שמעדיף תדר יהנה ככלל (שוב, דורות שונים, ארכיטקטורה שונה וביצועים שונים, ולכן זהו לא חוק, אלא רק ניסיון המחשה) ממעבד שעובד בתדר גבוה יותר גם אם יש לו רק ליבה אחת בהשוואה למעבד כפול ליבה שעובד בתדר נמוך יותר. לכן במערכות מסוימות ויישומים מסוימים ביצוע אוברקלוק למעבד מחולל פלאים. מצד שני, יש יישומים שמעדיפים ריבוי ליבות על פני תדר שעון (לדוגמה קידוד ווידיאו). יישומים כאלה ינצלו טוב יותר מעבד מרובה ליבות גם אם הוא עובד בתדר נמוך בהשוואה למעבד דומה שעובד בתדר גבוה אך מכיל פחות ליבות.

כמו כן יש גם יישומי "ביניים". כאלה שנהנים גם מתדר וגם מריבוי ליבות, אך לרוב היישומים הללו לא מנצלים יותר משתי ליבות (מגמה שתשתנה וכבר משתנה בשוק התוכנה).

לסיכום, תדר שעון הוא יותר "נתון מכירה", נתון שעוזר למכור מעבד כי אנשים מפרשים תדר=מהירות=ביצועים, בדיוק כמו שבתקופה האחרונה ריבוי ליבות הופך לנתון מכירה (וכתוצאה אנשים קונים מעבדים מוגזמים לשימושים פשוטים שגם ככה לא יודעים לנצל ריבוי ליבות), אך בפועל העניין הרבה יותר מורכב. כשבאים לבחון מערכת צריך להשוות בין האלטרנטיביות הקיימות במסגרת התקציב, לבחון ולהגדיר את השימושים במערכת ואז לבדוק במבחני ביצועים מי המעבד המשתלם ביותר.

פורסם
  • מחבר

About:blank, תודה תודה תודה על ההסבר המפורט, המושקע!

מדהים, החכמתי!

שאלה, אם אפשר:

יתכן שכיום - במעבדים כפולי הליבה (אני למשל משתמש ב Core 2 Due + ATI Radeon HD 4650) אין כבר משמעות לתוספת כוח (שדרוג המעבד), כאשר כל השימוש במחשב מתחיל ונגמר בגלישה באינטרנט (אבל בכל המובנים, כולל צפיה בשידורי HD) ובעיבוד תמלילים קל (Office)?

האם יהיה זה נכון להגיד, אם כן, שעבורי שדרוג המחשב הוא חסר כל טעם?

בנוסף, יכול להיות שצוואר הבקבוק בכלל מגיע ממוגבלותו של ההארד-דיסק? (אם כן, המשמעות היא שכאשר כל הדברים דומים, שדרוג למעבד מרובע ליבות לא יתרום דבר)?

תודה

פורסם

לשימושים משרדיים, כולל ריבוי יישומים, כל מעבד כפול ליבה מהשנים האחרונות בהחלט שמספיק. זה כולל גם ניגון תכני HD.

עבור השימושים שתארת נכון להיום שדרוג המעבד יהיה חסר טעם מכיוון שגם אם תשדרג למעבד High End לא תהנה מתוספת ביצועים (שיבואו לידי ביטוי בכך שתוכנה מסוימת נפתחת שנייה ורבע מהר יותר או שפעולה מסוימת אורכת 1-5 שניות פחות).

אני הייתי ממליץ לחכות עד שהמערכת שברשותך כבר לא תספק את הביצועים שאתה צריך (בכל זאת עם הזמן יש התפתחות גם בשוק התוכנה) או ששדרוג יניב תועלת אמיתית. בינתיים תמיד אפשר לנסות OC.

בקשר לכונן הקשיח, אין ספק שזהו רכיב שמהווה צוואר בקבוק ביישומים שעושים שימוש רב בקריאה וכתיבה ממנו. יחד עם זאת לרוב ליישומים משרדיים הכונן הקשיח לא מהווה צוואר בקבוק (כשהיוצא מן הכלל הוא יצירת ופתיחת קובצי ארכיון גדולים).

אגב, איזה דגם מעבד יש לך מסדרת Core 2 Due והאם כל זה נמצא במחשב נייד (כי זה נמצא פה בפורום) או שולחני?

פורסם
  • מחבר

אגב, איזה דגם מעבד יש לך מסדרת Core 2 Due והאם כל זה נמצא במחשב נייד (כי זה נמצא פה בפורום) או שולחני?

T6600, מחשב נייד :)

פורסם

איפה אתה מרגיש את האיטיות או חוסר תגובתיות בפעולות שאתה מבצע? או ממה נובע הרצון לשדרג?

דווקא המעבד הזה בסדר גמור לעבודה משרדית. אפשר לנסות לבצע גם OC קטן אבל ככלל אני לא ממליץ על OC במחשבים ניידים מכיוון ש-OC גורם לפליטת חום גבוהה יותר ובניגוד למחשבים שולחניים, ניידים בנויים בצורה מאוד מסוימת כדי להתמודד עם פליטת החום ומרחב הגמישות בנושא זה קטן.

פורסם

אפשר לנסות לבצע גם OC קטן

איך?

פורסם

לא הבנתי את השאלה. אתה מתכוון שבדגם המחשב שלו לא ניתן לבצע OC? אם כן יתכן, אני לא מבין במיוחד בדגמי מחשבים ניידים אך יצא לי לראות מחשבים ניידים בהם ה-BIOS כן מציע אפשרויות ל-OC כלשהו, אז הנחתי שזה אפשרי.

בנוסף גם ציינתי ש-OC, גם אם אפשרי תיאורטית, לא מומלץ למחשבים ניידים לדעתי, ובהתאם לתשובתו של פותח הדיון יהיה אולי אפשר להמליץ על דרכים יעילות יותר לשיפור תגובתיות המערכת.

פורסם

לא הבנתי את השאלה. אתה מתכוון שבדגם המחשב שלו לא ניתן לבצע OC? אם כן יתכן, אני לא מבין במיוחד בדגמי מחשבים ניידים אך יצא לי לראות מחשבים ניידים בהם ה-BIOS כן מציע אפשרויות ל-OC כלשהו, אז הנחתי שזה אפשרי.

אשמח לשמוע באילו מחשבים ניידים מדובר. ב99% זה לא אפשרי (לפחות לא דרך הBIOS).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים