עבור לתוכן

שאלה מאד מעיינת, שני שירים דומים מדי.

Featured Replies

פורסם

לא מדובר בהעתקה

זה אותו שיר, טקסט שונה אך אותו לחן.

למי שלא יודע שירים שהוגדרו כלחן עממי ניתנים לביצוע ע"י כולם

לא חלים עליהם זכויות יוצרים ואין צורך לבקש אישור להשתמש בהם.

בזמר המזרחי למשל, המון שירים לקוחים משירים עממים טורקים/יוונים

לי אישית מפריע כשאמנים ממש גונבים לחנים בלי בושה ולא נותנים קרדיט.

למשל, חמי רודנר בשיר "מכונת השירים הגדולה" גנב את כל הפזמון שלו מלהיט אייטיז של פול יאנג.

זה חמי:

וזה פול:

• תגובות 38
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רק פזמון זה לא נורא :)

פורסם

למתי כספי יש שיר שהוא כותב :" כמה שירים כבר אפשר להמציא בכלל ?" והוא עוד מהמקוריים ,

אורי זוהר ואריק אינשטיין הושפעו קשות עד כדי השאלה של מילים ומנגינה מהחיפושיות ( בכלל כל שנות השישים שיבעים היו "השאלה" מוזיקלית אחת גדולה , לפי החוק אם אני לא טועה , העתקה של שמונה תיבות מצדיקה את ההגדרה של גניבה מוסיקלית , משינה עם שיר המכונה ועוד שירים , היום גונבים הכי הרבה ורק קוראים לזה "קאבר" סתם מילה מכובסת לחוסר יצירתיות ומקוריות .

פורסם

יתכן , אבל זה מה שאני זוכר . אני אנסה לבדוק .

פורסם

לא מדובר בהעתקה

זה אותו שיר, טקסט שונה אך אותו לחן.

למי שלא יודע שירים שהוגדרו כלחן עממי ניתנים לביצוע ע"י כולם

לא חלים עליהם זכויות יוצרים ואין צורך לבקש אישור להשתמש בהם.

אני לא חושב שהדוגמאות שהובאו כאן בדיון הן כולן "לחן עממי".

Whiskey in the Jar הוא לא לחן עממי, ו"סימן שאתה צעיר" זו העתקה בוטה של הלחן. אז מה אם המילים שונות? זאת עדיין העתקה בוטה. מה, זאת העתקה רק אם הוא מתרגם את השיר אחד-לאחד באותן מילים? לא.. אז הוא לא העתיק את המילים, אבל הוא כן העתיק את הלחן.

כנ"ל לגבי "התקווה". לעזאזל, העתקה בוטה וברורה. זה לא במקרה!

פורסם

@

שניצל

תראה מה מצאתי

"יצירה מוזיקלית איננה מוגדרת בחוק; הכוונה היא ללחן. מילות השיר מוגנות כיצירה ספרותית, וההקלטה מוגנת כ"תקליט".

זה מוויקי , מה שאני כרגע מבין לאחר עיון בפקודת זכויות היוצרים הוא , ששמונה תיבות הן נכנסות להגדרה של העתקה שעליה יש איסור בפקודה . הינה שוב ציטוט :"שיעתוק" – העתק של טביעה או של חלקה המהותי.

פורסם

אין ממש חוק שקובע כמה תיבות נחשבות לגניבה.

בכל מדינה מתייחסים לכך אחרת.

בסופו של דבר בית המשפט (שכמובן מורכב משופטים שאין להם שמץ של מושג מוסיקלי) קובע אם היתה/לא היתה גניבה.

אם הזכרתם את משינה אז נגמרו כנראה שנגמרו להם הרעיונות לשירים עוד בתחילת הקריירה ואז החלו לגנוב בצורה בוטה בעיקר מלהקת מדנס.

ריקוד המכונה של משינה:

One Step Beyond:

רכבת לילה לקהיר:

night boat to cairo:

כוכבים דולקים על אש קטנה (לחן הבתים)

OUR HOUSE

גניבה מפורסמת שהתפרסמה לאחרונה היא הלהיט של קולדפליי "ויוה לא וידה",

הגיטריסט (המצויין) גו' סאטריאני תובע את הלהקה על גניבה.

פורסם
פורסם

אני מתפלא שאף אחד לא העלה את עניין stairwar to heaven ו- taurus

לשני השירים יש פתיחה דומה קצת, והרבה מחשיבים את sth להעתקה (למרות שזה חלק קטן).

spirit- taurus

http://www.youtube.com/watch?v=Bjq6KOL6_4Y

led zeppelin- stairway to heaven

פורסם

אפילו ירושלים של זהב, שניהיה כמעט המנון שני, מועתק, לא ידעתי שזה עד כדי כך :nixweiss:

והגרסה האירית הרבה יותר טובה מגידי גוב.

פורסם
  • מחבר

כן, אף פעם לא התצטיינו במוזיקה.

האירים לעומת זאת .. זה סיפור אחר

http://sf.tapuz.co.il/article-344-1-7587-82517/

תעיינו בזמנכם החופשי.

פורסם

וויסקי בצנצנת הגיע קודם. יש גם למטאליקה קאבר חמוד לשיר הזה.

נושא מעניין אגב :)

פורסם

כן, אף פעם לא התצטיינו במוזיקה.

האירים לעומת זאת .. זה סיפור אחר

http://sf.tapuz.co.il/article-344-1-7587-82517/

תעיינו בזמנכם החופשי.

איזה שטויות אתה מדבר. לדעתך אין פה מוזיקה טובה כי "השאילו" כמה מנגינות?

בו נתחיל מזה שבכל מקום (כמו שהדגימו פה) זה קורה ברמה זו או אחרת.

חוצמזה, אתה משווה את אירלנד, אי שמיושב ברציפות ע"י אנשים בעלי תרבות דומה כבר מאות שנים, שהיה להם זמן לפתח סגנונות וכלי מוזיקה יחודיים, לישראל, מדינת מהגרים שקיימת במתקונתה הנוכחית 60 שנה?

תזכור שהמוזיקה ה"ישראלית" התחילה בכלל מתרגום של שירים רוסיים ופולנים לעברית, ע"י אנשים שלרוב גם דחו את השורשים ה"גלותיים" שלהם, כלומר ניסו לא להיות לא מושפעים מהתרבות המסורתית, כולל המוזיקה שלה. עכשיו תחשוב על המהפכה המוזיקלית שהתרחשה ב60 שנים האחרונות, ואיך יצאו מהמדינה הזאת זמרים וזמרות מכמעט כל סגנון, בנוסף לסגנונות מיוחדים, כל זה ממדינה שהתחילה מאפס ומעורבת במלחמה כל 10 שנים.

ואתה מתלונן על כמה שירים שלקחו מוזיקה ממקורות אחרים. הרשימה הזאת אפילו לא ארוכה כ"כ, במיוחד עם אתה מתחשב שרובם הם קאוורים בעברית ולא שירים בעברית שהתשתמשו במוזיקה משיר לועזי אחר. מה עוד שלהרבה אמנים ברשימה יש רפרטואר "מקורי" שהוא גדול פי כמה וכמה ממספר השירים שהם עיברתו/עשו קאוור/לקחו את המנגינה.

פורסם
:goodposting:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים