עבור לתוכן

לא מבין מה ההבדל בפועל בין דיסק SATA 6 Gb/sSATA 3 Gb/s

Featured Replies

פורסם

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?DriveID=792

לצערי מהירות שנראית בין SATA 6 Gb/s SATA 3 Gb/s

דומות לא מבין מה שווה SATA 6 Gb

וכן יש לי לוח שתומך בזה

למה זה טוה אם כל SATA 6 Gb/s ?

פורסם

תקן SATA מגדיר את רוחב פס התקשורת של הכונן הקשיח. אין לו שום קשר לביצועי הכונן הקשיח שנגזרים ממשתנים אחרים לגמרי.

היום כוננים מכאניים לא מנצלים את תקן ה-SATA 6Gb/s וגם לא את תקן ה-SATA 3Gb/s ולכן כונן בעל מנגנון מסוים יציג ביצועים זהים ולא משנה אם ממשק החיבור שלו הוא SATA 6Gb/s או SATA 3Gb/s.

נכון להיום אין שום צורך או סיבה לקנות כונן מכאני בחיבור SATA 6Gb/s אם ניתן לקנות כונן זהה (מבחינת מנגנון) בחיבור SATA 3Gb/s שזול ממנו. כמובן כל זה בהנחה שביצועי הכונן (זמן גישה וכו') מספקים אותך.

פורסם

אז למה משדרגים את הפלטפורמה של התקן עם הכוננים לא תומכים בזה בכלל ?

פעם עוד היה אפשר לשרשר כונני IDE , ככה שהיה אפשר לחבר 2 כונני IDE על כבל אחד ללוח אם, היום

זה לא אפשרי..

זה מה המרוץ אחרי SATA3 כאשר SATA2 בכלל לא קרוב ללהיות מנוצל ביעילות ?

פורסם
  • מחבר

רשום

ATA 6 Gbps Support

Yet another onboard feature of GIGABYTE AMD 800A series motherboards are integrated the latest AMD SB850 chip for high-speed SATA Revision 3.0 compatibility, delivering 6 ports native superfast 6Gbps link speeds for twice the data transfer rates

רשום לפחות מהיר פי2 מ- SATA 2

אז איך אין שינוי במהירות בפועל ?

http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3567#ov

פורסם

אין שום מרוץ לעבר תקן SATA 6Gb/s. הטכנולוגיה מתפתחת כל הזמן וזה שכיום הכוננים הקישחים לא מתקרבים אפילו לנצל את רוחב הפס לא אומר שלא יהיה לו שימוש בעתיד. מעבר לכך נכנס פה נושא השיווק והמכירות (כמו בהמון רכיבי חומרה אחרים), נושא שאין לי כוח להיכנס אליו כרגע.

royboy, תעבור שוב על ההודעה הראשונה שלי. SATA זה רוחב פס להעברת נתונים מהכונן ואל הכונן ואין לו שום קשר לביצועי הכונן.

המנגנון המכאני של הכונן לא מסוגל לייצר או לקלוט את כמות המידע שמסוגל להעביר רוחב הפס ולכן הוא זה שמגביל את קצב העברת הנתונים ומכאן שאין הבדל.

פורסם

מהירות העברת המידע היא אכן פי 2.

אבל צוואר הבקבוק הוא במהירות הקריאה והכתיבה , ולא במהירות העברה.

ולזה ששאל על מפצל, אז קיים מפצל של 1 ל5 בתקן SATA. אבל בארץ כמעט ולא ראיתי מוצרים כאלה. בחו"ל יש.

פורסם

אני נותן דוגמה:

אם תחבר צינור בקוטר של 2 מטר לברז

במטבח - זה יתן יותר מים מהברז ?

אז יש צינור של 6GB בלוח. אם זה לא מועיל זה לא מזיק.

פורסם

זה מאוד פשוט

כוננים מכניים (לא SSD) תקועים כיום באיזור ה130MB/SEC בערך אם תיקח את הנתון הזה תכפיל ב 8 תקבל 1040Mb תחלק ב 1024 ותקבל

1.015625Gbps כלומר גם אם אתה עובד עם SATA ש"מגביל אותך ל 3Gbps אתה עדיין לא מוגבל עכשיו קל את הכונן הזה תגביל אותו ל 6 / 10 /50 / 100 לא משנה כמה Gbps אתה עדיין מוגבל בכונן ולא בתקן של SATA ....

פורסם

התשובה שלך לא ברורה ולא עונה לי על השאלה כלל

עניתי ל-00Amir על שאלתו בנוגע למירוץ לעבר התקן החדש ולא לך. זה שהתחלתי את הפסקה השנייה במילה royboy היה אמור להבהיר לך שמנקודה זאת והלאה אני מתייחס לדברייך.

הרי גם בבדיקות של מהירות צריך להיות הבדל גם אם אין לך תוכנה שצורכת מהירות זאת

אני מאוד לא מסכים איתך שאין תוכנות שמנצלות מהירות שיש כיום

יש הבדל ענק ממהירות תאורתית של כונן למעשי ולכן יצא תקן 6GB שלא נותן כלום כמעט במבדקים.

ממש לא ברור לי מה אתה מנסה להגיד פה.

באמת אם אין לך כוח תנוח תתן למשהו אחר לענות

משהו מכריח אותך לענות ?

אני יגלה לך סוד אני לא ישלם על תשובה אז למה אתה עונה אם לא בא לך ?

באמת שבת היום תנוח בכייף ותן למשהו אחר שיש לו כוח

קצת הבנת הנקרא לא תזיק. אם תחזור להודעה המקורית שלי תשים לב שכתבתי שאין לי כוח להיכנס לכל נושא דחיפת ה-SATA 6Gb/s בהיבט השיווק והמכירות ולא שאני לא רוצה לענות לך. הרי עובדה שכבר עניתי לך די בפירוט על השאלה, גם אם משום מה אתה מסרב לקבל את התשובה. אם לדוגמה לא הייתי רוצה לענות, פשוט לא הייתי מגיב בדיון הזה.

ואסיים בכך שאומר שזה פורום ציבורי שפועל למען קהילת הגולשים ולכן יש לשמור על רמת דיון ושיח בהתאם. אם משהו לא נראה לך בתשובה שנתתי אתה מוזמן להתייחס לכך באופן ענייני בגוף הדיון. אם משהו לא מוצא חן בעינייך ברמה האישית אתה מוזמן לשלוח הודעה פרטית, אבל מה שאינך רשאי לעשות הוא לכתוב הודעות מזלזלות, מתנשאות שמורידות את רמת השיח והדיון בפורום ושאינן קשורות לנושא לשמו נפתח הדיון.

פורסם

יש לך טעות.

המגבלה היא לא תוכנתית, אלא חומרתית.

אנסה להסביר בשפה אחרת.

בארץ יש לך ספק אינטרנט ויש תשתית אינטרנט.

התשתית זה הצינור והספק זה מה שעובר בצינור.

נניח שאתה שוכר תשתית במהירות 6 מגה לשניה.

ושוכר ספק במהירות 2 מגה לשניה.

איזו מהירות תקבל בסופו של דבר? רק 2 מגה.

בדיוק אותו דבר גם כאן, התשתית שזה צינור העברת הנתונים יכול להיות בתקן SATA3 ולאפשר העברת נתונים במהירות של עד 600MBps

אבל הספק שמזרים את הנתונים הוא מנגנון מכני שמסוגל להזרים נתונים רק במהירות 140MBps.

או מנגנון SSD שמסוגל להזרים נתונים במהירות 250MBps.

אז מה שתקבל בסופו של דבר זה מהירות של הנגנון הספק ולא מהירות הצינור.

פורסם

אתה לא מסכים לכלום.

אני מדבר על מגבלה של הקונן, מה זה שייך לבדיקות שבודקות מהירות ?

חב"לז שלנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים