עבור לתוכן

דיון מסע בזמן

Featured Replies

פורסם

@מישהו

אתה לא טועה ( ככה קצת )

אבל לנבא את העתיד אתה תהיה צריך להשתמש בהסתברות כלומר עתיד שיתרחש הוא רק אפשרות אחת , בוא נניח שההיסתברות שאתה או ארטי תהיו התגובה הבאה היא הסתברות גדולה יותר ממי שנמצא באתר שהוא בתורו בהסתברות גדולה יותר ממי שחבר באתר אך לא פעיל וכו' עד שתגיע לחישוב ההיסתברות של מי שאין לו עדיין מחשב בכלל יגיב להודעה .

לכן במידה מסויימת העתיד הוא נבואה שמתגשמת .

עריכה:

:lol:[br]פורסם בתאריך: 11.08.2010 בשעה 22:47:54

@ארטי

בוודאי שאנו יכולים לשנות את העבר , זאת על פי תפיסתנו את העבר , אני יודע שכאן אנחנו ניכנסים לדיניי ראיות אבל אל תשכח שהעבר "נשפט" מנקודת מבט של ההוה , כבר נאמר שהיסטוריה נכתבת על ידי המנצחים , הגדרות המציאות הן קשות מאוד על הפן הקולקטיבי .

• תגובות 147
  • צפיות 34.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אומנם מבחינה פיזיקלית איננו יכולים לשנות את העבר (בשלב זה), אבל מבחינה תפיסתית אנחנו כן יכולים.

ועל זה נאמר שההיסטוריה נכתבת ע"י המנצחים.

לעוות את העבר כדי להשפיע על העתיד.

זה גם קיים במובן החברתי/פוליטי/מדיני.

וזה גם קיים בכל אחד ואחד מאיתנו בתוך המוח.

יש דוגמה יפה שלומדים בפסיכולוגיה, על אותו אחד שהלך לדוג דגים בירקון בסירה.

אני לא זוכר בדיוק אבל זה הולך בערך כך:

המים היו מטונפים ומסריחים, ולא היה שם אפילו דג אחד כי הכל ג'יפה.

היה חם באופן בלתי נסבל באותו יום, והיתושים עקצו אותו ללא הרף.

כשהוא חזר הביתה אישתו שאלה, נו משה, איך היה ?

היה קצת חם... אבל העצים הטבע השלווה, רק אני והנהר, זה היום הכי טוב שהיה לי.

הוא מעדיף לחשוב על זה ככה, הוא מעדיף שהיא תחשוב על זה ככה.

סגרנו!! מעכשיו זה מה שהוא יזכור.

פורסם

כמו ההוא שאמר שכל שנה מהירות המעבדים תוכפל

זו די נבואה שמגשימה את עצמה. היה לו (למור) די ידע בשביל להעריך את ההתקדמות בתחום המעבדים והמיקרואלקטרוניקה, והשוק מנסה לעמוד ביעד. אני די בטוח שיכולנו להתקדם אף יותר מהר ובוודאי שלא בקצב קבוע.

פורסם

זאת לא היתה נבואה.

זאת היתה תחזית שמבוססת על ידע בתחום לגבי האלקטרוניקה/פיזיקה והצורך השיווקי.

פורסם

אכן ,

"ניחוש מושכל" על הפן של היחיד "הסתברות" על הפן הקולקטיבי , האדם בתור חברה די צפוי למרות שהיחיד עדיין "חופשי" בבחירה שלו ונכון העבר מצוי בזיכרון שלנו ובפרוש שאנו נותנים לראיות מהווה . אלו הדברים שיקשו מאוד על מסע בזמן בטכנולוגיה הקיימת .

אישית אני מאמין שיתכן בהחלט מסע בזמן בצורה כזו או אחרת .

פורסם

על פי היהדות הנבואה ניתנה לשוטים.

לא יודע מה הפירוש שלהם לאימרה הזאת (ואני לא רוצה לדעת), אבל לי יש פירוש משלי.

כל מי שמתנבא מספיק פעמים כדי שיכירו אותו "כנביא" חייב להיות שוטה, כי לחזות את העתיד אפשר רק בדברים מסוימים על בסיס ידע מספיק והשראה אמיתית.

כך שמי שמתנבא הרבה סופו לטעות הרבה, ולכן הוא שוטה.

האנשים היחידים שהצליחו לקבל מעמד של נביא עוד בימי חייהם ו/או אחרי מותם, היו אלו שהתנסחו בצורה מעורפלת ומשתמעת לשני פנים (או יותר).

כל זה נכון, או לא.

ואני אמרתי את זה, או לא.

בזמן מסוים, או אחר.

לגבי דברים מסוימים, ובכלל.

לאחר שחרב בית המקדש הנבואה ניתנה לשוטים ולתינוקות. זה לא קשור להכרה של נביאים בימי חייהם.

על שאר הדברים בת'רד אני לא אטרח להגיב. הפלצפנות פה חוגגת, ואין לת'רד כזה מקום בפורום מדע (אם כבר מקומו יחד עם ת'רדים ברוח דת ואמונה).

בנוגע לחוק מור - הוא לא מדבר על מהירות המעבדים, אלא על הכפלת כמות הטרנזיסטורים.

פורסם

או לנוע במהירות הקרובה למהירות האור

אם תנוע במהירות האור זה רק יראה כאילו הזמן עובר מהר יותר...

פורסם

את העיקרון של "מסע בזמן" בעזרת מהירות האור די קל להמחיש ויזואלית.

לפי התרשים שלמטה:

במקרה הראשון, מקרה דו מימדי. אם יש לך מכונית בעלת מהירות מקסימלית של 100 קמ"ש ואתה רוצה להגיע מעיר A ל B במקרה חד מימדי

כל המהירות שלך נמצאת על אותו הציר.

אם אתה רוצה להגיע לעיר C זו כבר בעיה בשני מימדים כאשר המהירות המקסימלית שלך מתפצלת לשני רכיבים כאשר הרכיב בציר ה x קטן יותר

מהמהירות המקסימלית ויקח יותר זמן להגיע.

במקרה ב, נכנס גם מימד הזמן.

למכונית שלנו יש מהירות מקסימלית C. אם אתה לא בתנועה כל המהירות שלך מופנת לציר הזמן.

אם אתה מתחיל לנוע בעולם התלת מימדי למהירות שלך כבר יש רכיב גם בזמן וגם במרחב כאשר הרכיב בזמן עכשיו קטן יותר ממקודם כלומר

הזמן עובר קצת יותר לאט עבורך מהסביבה.

ככל שאתה עולה במהירות במרחב הזמן עובר לאט יותר עבורך וכך נוצר אפקט של מסע בזמן קדימה

כי אתה נע יחסית לאט יותר מאשר מי שנע במרחב במהירות נמוכה ממך.

time.png

פורסם

אפשר ליכאורה לנסוע רק בזמן ולמעשה להישאר באותו מקום ,אז האם למימד הזמן יש נפח שמכיל את כל אפשרויות המקום ?

פורסם

אתה תמיד נע בזמן קדימה ובמהירות האור, אם אתה זז פיזית אז המהירות שלך במרחב התלת מימדי נגרעת מהמהירות שלך בציר הזמן.

יש עוד טריק שמאפשר לנוע בזמן קדימה ואחורה 24 שעות.

אם נסתכל על המפה הזו:

http://johndavies24.files.wordpress.com/2008/06/world_time_zones.png

נגיד ואני נמצא ממש בתפר שבין אזור הזמן +12 ל -12 אני יכל לעשות צעד אחד ואני קופץ יום קדימה ולכיוון השני אני חוזר יום אחורה :)

פורסם

לא היסברתי את עצמי , הכוונה היא כיצד המסע נערך בזמן כלומר מבחינה חומרית כי אני משנע חומר ( נגיד את הנוסע ) ביחס לחומר ( מקום ) אז השאלה היכן מוכל החומר המשונע ? ( בקיצור כיצד המסע בזמן נעשה ? )

דבר נוסף מה קורה עם עיקרון האי ודאות מהפן שלא ניתן לחזות את העתיד אלא בצורה הסתברותית בלבד , כיצד ( בהנחה שהתגברנו על הבעיות של פירוק החומר , שינועו במיימד הזמן והרכבתו לצורתו המקורית במקום / חלל שמצוי בעתיד ) נוכל להיות בטוחים שנינחת לאותו עתיד שאנחנו מתכוונים אליו ?

פורסם

כנראה שלא קראת / הבנת דברים שנאמרו פה קודם.

אתה לא יושב לך בכסא בתוך מכונת זמן מגניבה שאתה קובע לה בשעון לאיזו שנה אתה רוצה להגיע ואז היא מפרקת אותך ושולחת

אותך למקום אחר בזמן. אתה עולה על חללית שיכולה לטוס ב 99% ממהירות האור, לפי חישובים מסויימים אתה יכל לדעת כמה זמן אתה צריך לטוס

ולחזור כדי להגיע לשנת היעד שלך. זה מסע בזמן ללא כרטיס חזרה.

פורסם

איזו הוכחה יש לכך שניתן לנוע אחורה בזמן?

קדימה זה כבר בטוח (אנחנו מתקדמים מבלי שאנו רוצים)

אחורה?

זה כבר סיפור אחר

פורסם

אם היה אפשר לנסוע אחרוה בזמן , היכן התיירים מהזמנים היותר מתקדמים ?

פורסם

אם היה אפשר לנסוע אחרוה בזמן , היכן התיירים מהזמנים היותר מתקדמים ?

הם מעדיפים לחזור אחורה לתקופות פחות חרא בהיסטוריה.

זה כמו לשאול למה אף אחד לא בא לבית קפה שלי באמצא מדבר סהרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים