עבור לתוכן

Arctic Cooling Silentium התפגר. מחפש ספק+מארז חדש בתקציב עד 650 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אחרי קצת יותר משלוש שנים, ספק הכח ב-Arctic Cooling Silentium T2 Pro החליט להתפגר (כולל תצוגה פירוטכנית לא רעה בכלל).

בגדול הייתי מרוצה מהמארז המאד יחודי הזה, אבל החיסרון המרכזי שלו היה ספק הכח הלא סטנדרטי שלהם שיושב בתחתית המארז מקדימה ופשוט אי אפשר להחליף בכל ספק כח רגיל אחר.

כבר לא מוכרים אותו בארץ, ולהביא אותו מחו"ל יקח גם לא מעט זמן (שאין לי) וגם לא מעט כסף (בעיקר בזכות המשקל שמנפח את מחיר המשלוח). בלית ברירה הגעתי למסקנה שכבר עדיף לקנות מארז חדש.

ברירת המחדל שלי היא Altec Sonata III: בדומה לSilentium הוא גם מארז עם מראה סולידי שאמור להבטיח עבודה שקטה יחסית וספק כח יעיל שכבר מובנה במארז, וזה בדיוק מה שאני מחפש. אני לא צריך ספקי כח צבעוניים ומודולריים, לא צריך חלונות ראווה במארז ולא סטים של מאווררים לקירור מקסימלי כי אני לא מבצע OC במחשב הזה.

השאלה היחידה שלי היא פשוט האם יש קומבינציה זולה יותר של ספק+מארז שתחזיק את המחשב הזה לשנים הקרובות (אני ממש לא רוצה להשקיע יותר מידי במארז, כי הוא גם ככה לא ימשיך איתי למחשב הבא).

כמו שאמרתי, אני מחפש בעיקר משהו סולידי ושקט עם ספק יעיל. המערכת שלי היא E6600 עם 8800GTS, 2x1G DDR2, הרדיסק WD GREEN, כונן CD ובערך 6-8 התקנים בחיבור USB, ככה שאני מעריך שספק איכותי של 430W ומעלה בסטנדרט של 80+ יעשה את העבודה, אבל לא בטוח האם אפשר להסתפק גם ב400W. אם יש לאנשים המלצות למשהו זול יותר מהSonata III שיעשה את העבודה אני מאד אשמח לשמוע אותן (אולי הSonata II גם יספיק?).

פורסם

יש אולי פתרונות זולים יותר אבל בשביל 150 שקלים פחות או יותר אבל עדיף כבר לקחת את הסונטה.

יש לי אותו , ספק 500 של אנטק , שקט וקריר מאוד.

מסיבי ולדעתי יוכל ללוות אותך גם למפרטים הבאים.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה :xyxthumbs:

אז נראה לי שנלך עליו, אבל בכל זאת אני לא מאמין שנשאיר אותו למפרט הבא. חבל לי על המחשב הזה שיכול להחזיק גם כמחשב צדדי עוד כמה שנים טובות.

פורסם

אם אתה מחפש מארז סולידי ופשוט יחסית אך מצד שני גם איכותי למדי ביחס לרמת המחיר של תוכל לבדוק את ה-CoolerMaster 335.

תוכל להוסיף לו ספק כמו ה-Seasonic 350ET או 400ET. הספק שקט למדי, אבל זה תלוי בהגדרות השקט שאתה מחפש.

אני לא מכיר את המארז שהיה לך, אבל מה הסיבה שלא ניתן להחליף ספק?

פורסם
  • מחבר

אם אתה מחפש מארז סולידי ופשוט יחסית אך מצד שני גם איכותי למדי ביחס לרמת המחיר של תוכל לבדוק את ה-CoolerMaster 335.

תוכל להוסיף לו ספק כמו ה-Seasonic 350ET או 400ET. הספק שקט למדי, אבל זה תלוי בהגדרות השקט שאתה מחפש.

אני לא מכיר את המארז שהיה לך, אבל מה הסיבה שלא ניתן להחליף ספק?

תודה אבל בסופו של דבר כבר החלטתי ללכת על הANTEC. הייתי קצת לחוץ לקנות אותו כי בינתיים יש לי בבית מחשב שיושב מושבת.

והסיבה היא שAC יצרו מארזים מאד מעניינים מבחינת תצורת האוורור שלהם והשקט שלהם, אבל זה גרר מארז לא סטנדרטי שמשתמש בספק לא סטנדטי. משהו שנראה ככה:

http://images.bit-tech.net/content_images/2008/03/arctic_cooling_silentium_t2_eco_80/b23.jpg

הוא היה מארז טוב אבל היו לו גם כמה חסרונות. למשל במטרה להקטין את הרעש למשל המאוורר שעל הספק הורכב באמצעות 4 STANDOFFים קטנים מגומי שמקטינים את הויברציות, אבל מה שכנראה לא לקחו בחשבון הוא שגומי מטבעו נוטה להתפורר ולהתפרק אחרי מספר שנים (במיוחד בתנאי החום והלחות הישראלים) ולכן אחרי שנתיים וקצת גיליתי שהמאוורר טיפה רופף כי הגומי התחיל להתנתק והייתי צריך לאלתר משהו כדי להחזיר אותו למקום.

פורסם

אני עדיין לא מבין, וקשה לראות לפי התמונה, האם הספק או ליתר דיוק המקום המיועד לספק, מונעים התקנה של ספק אחר? האם הגודל של אזור הספק או הספק עצמו מיוחד/שונה מהמקובל? פשוט לא נראה לי הגיוני כל כך שבמארז לא ניתן פשוט להחליף ספק. גודל של ספק זה משהו שקבוע בתקן.

בקשר לקירור למעבד גם אותו תוכל להחליף, 4 תושבות הגומי האלה מאפיינות את המוצרים של AC וקיימות גם בקירורים שלהם שנמכרים בנפרד (אני מניח שגם גוף הקירור המשולב במארז הוא פשוט אחד מגופי הקירור שהם מכרו באותה תקופה). אפשר אני מניח לקנות כאלה חדשים או פשוט להחליף את כל גוף הקירור למשהו שקט מבית AC או אחר.

פורסם

פותח הדיון, לפני שהייתי קונה מארז הייתי קודם כל קונה ספק ובודק אם הוא מתאים למארז.

מתאים? חסכת כסף

לא מתאים? יש 2 אפשרויות -

1 - מודינג קטן כדיי שיתאים = חסכת כסף

2 - החלפת מארז

פורסם

אתה יכול להעלות תמונה של העסק?

פורסם
  • מחבר

אני עדיין לא מבין, וקשה לראות לפי התמונה, האם הספק או ליתר דיוק המקום המיועד לספק, מונעים התקנה של ספק אחר? האם הגודל של אזור הספק או הספק עצמו מיוחד/שונה מהמקובל? פשוט לא נראה לי הגיוני כל כך שבמארז לא ניתן פשוט להחליף ספק. גודל של ספק זה משהו שקבוע בתקן.

ככל שזה נראה: כן. הספק עצמו אינו סטנדרטי אלא כזה שעבר אופטימיזציה למארז ולכן הוא לא באמת תומך בתקן ATX באופן "מלא".

אני ממש לא חושב שהספק הזה יכל להתאים במארז סטנדרטי, או שספק סטנדרטי יכל להתאים במארז הזה (לפחות לא בלי מודינג רציני) וזה לא רק בגלל שהם מציינים את זה במפורש באתר, אלא בגלל מה שראיתי בעצמי במארז. המאוורר שלו למשל בולט מהספק החוצה לתוך המארז עצמו ומשם הוא יונק אוויר, וגם המיקום שלו היה מצריך ממני להתעסק עם הארכה לכבל במידה והייתי מנסה להכניס ספק אחר.

למי שמעוניין לראות איך זה עובד, ככה נראים המארזים החדשים שלהם היום (שמאד דומים לדגם הישן):

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=4_&mID=118

וזה קו הספקים החדש שמחליף את הספק שלי:

http://www.arctic-cooling.com/webshop/product_info.php?cPath=72_76&mID=518

אבל למרות המחיר האטרקטיבי, לשלוח את הספק הזה לישראל היה לוקח זמן ובסוף יוצא עסק יקר בגלל המשלוח והמכס. הייתי צריך שהמחשב יחזור לעבודה שוטפת כמה שיותר מהר, ומאותה הסיבה גם לא התחלתי לנסות להתעסק עם קנייה של ספק ומודינג שלו רק כדי לגלות אחר כך שאני בכל זאת צריך לקנות מארז חדש. מקסימום בעתיד אני אנסה לעשות את זה וככה נוכל להשמיש מחדש את המארז הישן.

בשורה התחתונה: קניתי את הAntec Sonata III ב650 ש"ח ובגדול אני מרוצה - יש לו אפילו כמה גימיקים נחמדים כמו תושבות הסיליקון לכונן הקשיח שאמורות להקטין את הויברציה (וחבל שAC לא השתמשו בסיליקון בעצמם בתושבות של המאוורר שלהם, הוא עמיד הרבה יותר מהגומי שלהם). אבל למרות ההבטחה לשקט ולמרות שהוא אכן לא רועש, הוא עדיין לא מתקרב לשקט של הסילנטיום. ובעצם גם לא לארגונומיה שלו (בזכות הסילנטיום שכחתי כבר שצריך להשתמש בברגים כשבאים להרכיב מחשב - הכל שם מתחבר עם קליפסים ומסילות). הדבר הכי מוזר מבחינתי בסונטה הוא כפתור הPOWER שבעצם צריך לפתוח את הפאנל הקדמי בשביל ללחוץ עליו.

מה שכן, מבדיקות ראשוניות המארז נשאר יותר קריר מהסילנטיום, במיוחד תחת עומס. ובקיץ החם של ישראל כנראה שהתמורה הזו שווה את המחיר של מארז טיפה פחות שקט. אני מניח שאם בתאוריה היו לוקחים את היתרונות של שני המארזים האלו ומשלבים אותם לתוך מארז אחד היה יכול לצאת מארז מעולה.

בכל מקרה, תודה רבה לכל הממליצים והעוזרים כאן :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים