עבור לתוכן

סקר בנושא עזיבת הארץ מתישהו, ולמה?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

erl,העיניין הוא כזה:רצינו מדינה כדי שלא ניהיה בגלות וניהיה כולנו כל היהודים במדינה אחת שתכיר בנו כלאום יהודי ותיתן מענה לכל הצרכים שלנו?קיבלנו,אנחנו כאן כבר 62 שנה...

אבל העיניין הוא שרצינו מדינה לנו כדי שיהיה לנו בטוח לחיות בה,ולא כדי שירדפו אותנו גם כאן,אז גם עכשיו בשנת 2010 רודפים אותנו מכל הכיוונים??

איפה ההיגיון כאן בדיוק?

• תגובות 146
  • צפיות 11.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איפה ההיגיון כאן בדיוק?

אין הגיון, החיים הם לא הוגנים - תתמודד

פורסם

טוב, כאן אני פורש והופך לקהל ה-"מעקב".

מעבר להמלצה שלי שתלך לשפר אזרחות או תלמד באוניברסיטה מדעיי המדינה או משהו בסגנון אין לי מה להמליץ לך. יודע מה? גם לא צריך צבא! (גם ככה אני רוצה לברוח לחו"ל, לא ככה? שוויץ מצוינת!) מי אני שאתרום 3 שנים מטומטמות למען הגוף המדיני הזה שנקרא- "צה"ל". פשוט טמטום.. :facepalm: (סרקזם)

אם השיר היפה שמנור כתב לא היה ברור אני אכתוב את זה בצורה קצת יותר ישירה ומעט "בוטה"-

get yourself a life!

(לפעמים אמא ואבא זה עדיין מקום טוב לשאול- "למה?" :xyxthumbs:)

GOOD KNIGHT! :sleep:

פורסם
  • מחבר

לגבי יום העצמאות,כן זה מעלה בי גאווה מסויימת,שכן אני יודע שלא מובן מאליו שאני חי כאן וכותב מהלפטופ הזה ונמצא במגורים בבסיס איפושהו בדרום הארץ נכון לעכשיו...

אבל עדיין לפעמים אני לא מבין למה נולדת כאן,דווקא במדינה הזו,מדינה כל כך קטנה וכל כך הרבה אוייבים וחוסר שקט שמתאים למדינות גדולות יותר.

פורסם

אבל עדיין לפעמים אני לא מבין למה נולדתי כאן' date='דווקא במדינה הזו

[/quote']

קוראים לזה הסתברות. היות וישראל מהווה אלפית (1/1000) מאוכלוסיית העולם, הסיכוי להיוולד בישראל (ולא במקום אחר) הוא בערך 1 לאלף. כמובן שזה לא מדוייק כי זה קשור גם לקצב הילודה וכו' - אבל קח את זה כקירוב לא רע.

הסיכוי אגב, שתיוולד במדינה *כלשהי* בעולם הוא 100%.

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת שבן אדם יכול להיוולד בכל מקום בעולם והסיכוי שהוא יוולד בארה"ב גם ממש גבוה?

דרך אגב,אתם חושבים שמתישהו יהיה שלום באיזור שלנו?

פורסם

הסיכוי שתינוק כלשהו שנולד בעולם כיום להיוולד בארה"ב הוא 4% (בהערכה גסה) וזאת משום שזה חלקה היחסי של אוכלוסיית ארה"ב מתוך אוכלוסיית העולם.

עכשיו תסביר לי - מה הטעם בכלל להתעסק בשאלות המטומטמות האלה? :facepalm:

פורסם

בונא לא רציתי להיכנס כאן לדיון אבל השאלות האחרנות מבקשות זאת , קודם כל על מה חשבת כשבכלל שאלת את זה ?

נגיד שלא היתה רוצה להיוולד ב איראן,עזה , או מקומות יותר סימפטים צפון קוריאה ויש עוד 70% מהעולם שלא היתה רוצה להיוולד אפילו לא ברוסיה באיזה כפר אומלל ועוד ועוד . כאילו תגיד תודה שנולדת באחת המדינות הכי טובות בעולם , אז וואלה יש לנו אויבים ומלחמות אז חיים עם זה ואפילו לא רע .

אם היתה נולד בדנמרק מדינה שקטה ולא מזיקה והיה לך שכן בריון שהיה מזמבר לך את התחת כל יום תאמין לי היתה שונא את המקום שנולדת הרבה יותר.

הבעיה לא במדינה אלה בך! כן בך! זאת הגישת חיים שלך , אלו הם המחשבות שלך , "לשנות מקום לשנות מזל" זה לא מספיק קודם כל תשנה את עצמך ואז יקרה איזה נס, אחרת שום דבר לא יעזור לך . קודם כל מה כזה מציק לך בעולם הזה ? אל תענה לי תענה לעצמך... אולי זאת המשפחה שאתה חיי בא ? אולי אלו הם החברים (אם יש) אני לא יודע תחשוב על זה לבד חפש דרך להתפתח ולא להגיד המדינה אשמה בכך . אני אזרח פה אתה מאשים את המדינה אתה מאשים אותי ואני נעלב . כמו שאיזה נשיא דגול אמר פעם "לא מה המדינה יכולה לעשות בשבילך אלא מה אתה יכולה לעשות בשביל המדינה " וואלה ניראה לי טיפוס כמוך לא יכול כלום , אבל אני לא מכיר אותך אז אין לי זכות לחשוב כך ,אז אתה תתחיל לחשוב...

פורסם
  • מחבר

internal לדעתי הרבה במדינה שוקלים לעזוב את הארץ,וזה בגלל שלא טוב כאן וזה מוכח!אחרת אנשים היו נשארים פה גם אם איזה מישהו מארה"ב היה קורא להם להביא את כל המשפחה ונותן להם עבודה רכב וכו'

אנשים בשביל המדינה עושים הרבה אחי,הם לומדים ומקבלים בגרות,אחר כך הם הולכים לצבא ומסיימים 3 שנים,ואחר כך כל אחד עושה משהו בחיים שלו ולומד ועובד במשהו שיתרום למדינה

אבל המדינה?המדינה לא נותנת לך כלום לפחות לא כאן בישראל...ראה ערך גילעד שליט..מסכן החייל,4 שנים כבר בשבי בגלל שישראל לא מוכנה לעיסקאות של החזרת המחבלים לעזה מה שעזה מציעים להם...מה איכפת להם להסכים על זה ושגילעד יחזור הבייתה למשפחה שלו?

למה אתה חושב שאני לא יכול כלום?

פורסם

אם אתם שואלים אותי, את המדינה שלנו אני לא סובל אבל את הארץ אני אוהב.

אני מתגייס בעוד כשנה+ ואני כבר מזמן החלטתי לא ללכת לקרבי למרות הפרופיל שלי (97), שהמדינה תמצא

טמבלים אחרים שיסכנו את החיים שלהם.

פשוט בושה מה שקורה במדינה, ואני מדבר על גלעד שליט ש4 שנים בשבי

גועל נפש פשוט להיות 3 שנים בצבא, לסכן את החיים שלך, לתת את כולך למדינה

ובסוף לקבל זין ענקקקק מהמדינה ! אז למה שאני אסכן את החיים שלי ? בשביל מי ?

ובלי קשר למצב הבטחוני, המחירים פה פשוט מטורפים, צריך להיות עשיר כדי לקנות טרקטורון/אופנוע ...

מחירי הביטוח שהגיעו כבר ל6 אלף לטרקטורון וזה רק קצה המזלג לעומת החלפים.

אני אחרי הצבא בחו''ל, נמאס לי מהמדינה המגעילה הזאת, החינוך על הפנים, המחירים גבוהים, אוכלוסיה זבל (טוב אבל זה בכל מקום...),

ומצב בטחוני גרוע.

פורסם
  • מחבר

מסכים

מה שלא הבנתי...אמרת שאת המדינה שלנו אתה לא אוהב אבל את הארץ כן?

מה ההבדל?מבחינת גבולות?

פורסם

בונא אתם חיים ממש בבועה אהה?

212128 לך אני בכלל לא יגיב אתה ילד, בקושי בן 18 ואתה חושב שאתה יודע הכל... מה חרא? מי חרא? ולמה חרא?

מה אתה מחכה לסיים צבא? יאללה טוס עכשיו לחול למה לבזבז עוד 3 שנים מהחיים היקרים כל כך... בזמנת שישנת טוב טוב ושיחקת מול מחשב

יש אנשים שעבדו מאוד קשה להגן עלייך ... אז אתה מכליל ואומר כולם חרא, זין אני יגן עליהם שימותו ... באמת תודה רבה ... אני מהטמבלים שמסכנים את עצמם כדי להגן על אנשים כמוך שהם מאוד אינטליגנטים וטובים לזולת .

המקרה על גילעד לדעתי אני אפילו לא ינסה להגיב גם כך לא תבין אולי עוד כמה שנים .... ומה זה בדיוק ארץ? אתה אוהב את החול שאתה דורך עליו באמת אחלה ! תמיד חשבתי האנשים זה החשוב.

ומה הקשר מחירים אז המכוניות קצת יקרות אז אתה מכליל את הכל ,תאמין לי ישראל עוד מדינה מממש זולה יחסית לאירופה, לא בהכל אבל יש, אולי תצא קצת תראה עולם תבין.

אוקי חן תקשיב טוב

קודם כל תראה לי מדינה עם אנשים שלא רוצים לעזוב ולא טוב להם מסיבות כלשהם , גם אני פעם חייתי בסרט שבמקום אחר טוב, אחרי שגרתי שנה בארה"ב גיליתי שאנשים תמיד לא יעריכו את מה שיש להם ויסתכלו על הדשא של השכן כן גם שם אמרקאים הגדולים רוצים לחיות באירופה כי ניראה להם שהחיים שם דבש וחיילים שלהם לא נילחמים בעירק ולא מפרקים שם משפחות , ואין מיתון באירופה , אז תבין איפה שלא תיחיה תחשוב תמיד שלילי ....

שנית אי אפשר לשחרר את שליט כל כך בפשטות מה חמאס רוצים 1000 מחבלים וביבי אפשר להגיד כמעט מסכים , לדעתי זה טימטום על. אני אישיתי היתי נותן גג 10 וגם היתי חושב פעמיים ,נכון אם זה היה הבן שלי גם אני היתי רוצה אותו בבית וכל מדינת ישראל מזדהה איתו אבל יש דברים הרבה יותר גדולים מי זה להחזיר 1000 מחבלים זה יוביל לעוד ועוד חטיפות , יותר פיגועים ועוד תופעות לוואי למיניהם . וגם חמאס משחקים אותה משחק אין סופי ומושכים אז לפני שאתה מאשים את השילטון תפתח את כל הקלפים ותיבדוק האם החלטה באמת נכונה או שלא. אתה לא מבין שמדינות אחרות אפילו לא היו מוכנות להחזיר אסיר אחד בשביל חייל פשוט .

שלישית

אתה אומר שאתה לומד פה ,עובד פה בלה בלה ...כפי שהבנתי מהדיון סיימת ללמוד עושה בקושי צבא ומתכוון לברוח לא הבנתי איך אתה בדיוק מתכוון לתרום אבל נגיד... מה אתה בדיוק מצפה שהמדינה תעשה בשבילך כאילו שתנגב לך כשאתה מסיים על האסלה ? ישלמו לך מיסים כי אתה אזרח טוב ? אני לא מבין אותך ?

מה מדינות אחרות עושות בשבילך שאתה כל כך מתלהב מיהם? ממש מעניין לי לדעת ? תספר לי בבבקשה מה ארה"ב עושה בשביל אזרחיה שאתה כל כך מתלהב

מחלקת להם ארטיקים כל שישי??

פורסם

אם אתם שואלים אותי, את המדינה שלנו אני לא סובל אבל את הארץ אני אוהב.

אני מתגייס בעוד כשנה+ ואני כבר מזמן החלטתי לא ללכת לקרבי למרות הפרופיל שלי (97), שהמדינה תמצא

טמבלים אחרים שיסכנו את החיים שלהם.

פשוט בושה מה שקורה במדינה, ואני מדבר על גלעד שליט ש4 שנים בשבי

גועל נפש פשוט להיות 3 שנים בצבא, לסכן את החיים שלך, לתת את כולך למדינה

ובסוף לקבל זין ענקקקק מהמדינה ! אז למה שאני אסכן את החיים שלי ? בשביל מי ?

ובלי קשר למצב הבטחוני, המחירים פה פשוט מטורפים, צריך להיות עשיר כדי לקנות טרקטורון/אופנוע ...

מחירי הביטוח שהגיעו כבר ל6 אלף לטרקטורון וזה רק קצה המזלג לעומת החלפים.

אני אחרי הצבא בחו''ל, נמאס לי מהמדינה המגעילה הזאת, החינוך על הפנים, המחירים גבוהים, אוכלוסיה זבל (טוב אבל זה בכל מקום...),

ומצב בטחוני גרוע.

תראה אני לא ישקר ישראל מדינה בעייתי אבל במקומך אני מעדיף לנסות לתקן אותה ולא להשאיר אותה להתקלקל עוד .זה דבר הכי קל לעשות ,לקום ולברוח אבל זה מעשה לא חכם זה ממש לירוק לבאר ממנה אתה שותה מה עם המשפחה שלך גם הם חראות מה עם כל האנשים שנותנים את הנשמה שלהם כדי שלילד קטן ובכיין יהיה זמן לבכות על מחירי המוצרים זאת פריווילגיה (זכות) שיש לך בזכות האנשים האלו אם כל אלו באמת חראות או שזה הגזמה של בחור צעיר ופזיז?

העניין עם שליט באמת בעייתי אמרתי לא פעם. כאשר הציבור לוחץ על הממשלה חזק אין לה ברירה(ראה ערך חרדים) ואני לא מהאנשים שרוצים שהעסיקה תצא לפועל היית מעדיף שינסו לחלץ אותו במבצע צבאי בשני חלקים חלק אחד שיחרור שליט (החלק השני יהיה חיסול הקשורים לחטיפה ככה שיראו שאין להם שום רווח מחטיפות) גם במחיר חיו של שליט ואולי עוד חיילים זה סיכון שכל קרבי צריך לקחת, זה לא שקל להגיד דבר כזה אבל מתפקידם של חיילים לבצע משימות כאלו ואף להגן אחד על השני ככה שאנחנו לא מדברים על ילדים בגן זה צבא (דבר ששוכחים לפעמים בעמנו) לעומת זאת אני לא הייתי מוכן ששום אזרח ימות בגלל מחבל מעסקת שיחרור שליט גם שליט עצמו ירגיש עם זה לא טוב ועוד יוכל להתאבד בגלל רגשי אשמה. תוצאה של דבר כזה לפחות תראה לחיילים שאין מצב הם לא יחזרו אולי לא תמיד חיים לצערי אבל לפחות מהר בהרבה בלי סבל מיותר של ממשלה אימפוטנטית שלא יודעת מה לעשות רק שפעם הבא יאספו מידע איכותי תקופה קצר מאוד עד חצי שנה ויפעלו לשיחרור החטוף הבא אם יבוא :-\.

פורסם

לנצח בישראל.

פורסם

בונא אתם חיים ממש בבועה אהה?

212128 לך אני בכלל לא יגיב אתה ילד, בקושי בן 18 ואתה חושב שאתה יודע הכל... מה חרא? מי חרא? ולמה חרא?

מה אתה מחכה לסיים צבא? יאללה טוס עכשיו לחול למה לבזבז עוד 3 שנים מהחיים היקרים כל כך... עוד אחד שלא מבין כלום, ואיך אני אעזוב בדיוק את הארץ? אתה לא יודע שכאשר מקבלים זימון לצו ראשון אומרים במפורט שאסור לך לעזוב את הארץ ליותר מכמה חודשים? אז איך לעזוב בדיוק? איך אני אקבל אישור שהייה בחו''ל לזמן ממושך יותר מכמה חודשים שתאריך הגיוס שלי חל בעוד כשנה ? אתה טמבל לגמרי, ואני לא יודע למה אני מגיב לך. וזה עוד בלי אזרחות אמריקאית, וכסף ! אין אין טעם להגיב לך זה כמו לדבר עם ילד בן 6 שחושב שהוא מבין הכול וראה הכול, נכון אני בן 18 אבל בדברים שאני לא מבין אני שותק ולומד מאחרים. שאפשר להנשאבזמנת שישנת טוב טוב ושיחקת מול מחשב

יש אנשים שעבדו מאוד קשה להגן עלייך ... אז אתה מכליל ואומר כולם חרא, זין אני יגן עליהם שימותו ... באמת תודה רבה ... אני מהטמבלים שמסכנים את עצמם כדי להגן על אנשים כמוך שהם מאוד אינטליגנטים וטובים לזולת . המצב במדינה גרוע, ואני בתור חייל לא הייתי רוצה שהמדינה תפקיר אותי במשך 4 שנים בשבי ! פשוט לא מתאים לי החיים שלי שווים הרבה יותר מכולם במדינה. וחוץ מזה עם מחירים כאלו גבוהים, חינוך גרוע, מצב בטחוני על הפנים, למה שאני אתן משהו למדינה? שהמדינה קודם כל תתן לי ואז אני אהיה מוכן להגן עליה.

המקרה על גילעד לדעתי אני אפילו לא ינסה להגיב גם כך לא תבין אולי עוד כמה שנים .... ומה זה בדיוק ארץ? אתה אוהב את החול שאתה דורך עליו באמת אחלה ! תמיד חשבתי האנשים זה החשוב.

ומה הקשר מחירים אז המכוניות קצת יקרות אז אתה מכליל את הכל ,תאמין לי ישראל עוד מדינה מממש זולה יחסית לאירופה, לא בהכל אבל יש, אולי תצא קצת תראה עולם תבין.

עשית לעצמך מזה פאדיחות, אם חיילים כמוך שומרים עלינו המצב שלנו במדינה על הפנים, חיילים עם IQ של סנדל.

אז בוא אני אלמד אותך כמה דברים - ארץ זה לא רק חול, כן כן שמעת נכון ארץ זה השטח הטריטוריאלי של המדינה (אני יודע שאתה לא יודע מזה טריטוריאלי תחפש בגוגל) לדעתי ארץ ישראל היא אחת הארצות היפות בעולם, ואני אוהב את מורשת ארץ ישראל ואת ההיסטוריה שלה.

עכשיו אתה מבין כשאני אומר ארץ? יש הבדל בין מדינה לארץ.

ואם כבר האנשים אז על מה אתה מדבר? מדינת ישראל במקום ה3 או ה4 בעולם באלימות וזו עובדה ! מדינה שמונה פחות מ8 מיליון תושבים במקום ה3-4 !

שארה''ב במקום הראשון עם 300 מיליון תושבים, אז על מה אתה מדבר בכלל יאפס? אתה מבין משהו מהחיים שלך?

והמחירים אני לא אכנס לזה בכלל, באירופה (לא בכל המדינות) או בארה''ב מכונית עולה חצי ואפילו שליש מהמכוניות בארץ,

BMW X6 עולה בארץ סביבות ה700,000 ש''ח שבחו''ל אותו אוטו בדיוק עולה 300,000 אז איפה ההיגיון פה?

אז נכון, המדינה עניה ובגלל זה המס בארץ גבוה, אבל זין שלי עניה אם אלו המחירים אני מעדיף לעבור לחו''ל !

חחחח ולפי ההתבטאות שלך אני הייתי מתבייש בעצמי להגיד שאני גדול יותר ממשהו בן 18,

לפי התגובה שלך אני לא יודע אם אני מדבר עם ילד בן 16 או יותר, אבל אני מניח ש16 או פחות ואני רציני.

ולפני הכול מה הגיל משנה? אני בן 18 ולא רואה אותך איך אני איתך? הגיל זה מה שקובע? יאלה שב שב בלול.

ועדיף לך לא להגיב לא מספיק שהראת לכולנו כמה אתה לא מבין ואיך ילד בן 18 מלמד אותך למרות שאתה לועג לו

בגלל גילו כאילו אתה בן 90 שראה הכול ומבין הכול, כי אני יוציא אותך כזה קטן שאתה לא תרצה להמשיך להגיב פה יותר, זה בשבילך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים