עבור לתוכן

כתובות מוזרות בהפעלת המחשב

Featured Replies

פורסם

משהו מוזר קורה לאחרונה במחשב. אני לא יכול לצלם תמונה אז אנסה להסביר כמה שיותר ברור. כשמפעילים את המחשב, לפני הלוגו של הווינדוס יש שני דברים, בהתחלה תמונה מסויימת ואחרי זה מפרט של הנתונים הכתובים בלבן על מסך שחור. לאחרונה קורה משהו מוזר, באותה תמונה ראשונה יש כל מיני נקודות צבעוניות על המסך, והמפרט מחשב כתוב באותה צורה, רק יש אותיות שכתובות פתאום בצבעים שונים. אני חושב שגם בלוגו של הווינדוס בהפעלתו יש נקודות צבעוניות על המסך שלא אמורות להיות.

תחילה לא התייחסתי, אבל עכשיו אני רואה שזה נהיה יותר צבעוני.

אז מה זה יכול להיות? LSD? המחשב בטריפ?

פורסם

לא מספיק פרטים.

פורסם

לנסות כרטיס מסך אחר.

בודק אם יש קירור על כ מסך אם הוא עובד ונקי.

פורסם
  • מחבר

Art Tatum, אני אתן את כל הפרטים שצריך, אני פשוט לא ידעתי איזה פרטים בדיוק לתת, אז רק תציין.

בדקתי עכשיו את הטמפרטורה עם התוכנה TechPowerUp והטמפ של הGPU על 70 מעלות.

זה לא אמור להיות בסביבות ה50?

הכרטיס מסך הוא GeForce 7900 GT/GTO[br]פורסם בתאריך: 25.06.2010 בשעה 06:27:01

אוקיי נראה לי הבנתי, אם זה אכן הבעיה.

לפני כמה חודשים הוספתי דיסק קשיח והוא ממוקם ליד הכרטיס לכן הוא כזה חם. הוצאתי אותו כרגע והטמפ של הכרטיס ירדה ל63. אני אכבה קצת את המחשב ונראה יותר מאוחר אם הבעיות הסתדרו ואם הטמפ יורדת עוד.

מקווה שלא נגרם נזק

תודה בנתיים.[br]פורסם בתאריך: 25.06.2010 בשעה 06:40:36

אוקיי אחרי בערך 40 דקות הפעלתי את המחשב בלי אותו דיסק קשיח שלכאורה גרם לחימום מיותר, והטמפ עם הפעלת המחשב היא 57, ואחרי כמה דקות עלת ל61.

הצבעים בהפעלת המחשב עדיין קיימים, אבל פחות.

אין לי כרטיס מסך נוסף כך שאני לא יכול להחליף ולבדוק.

מה הטמפ הרצויה? האם החלפת משחת טרמית תעזור? (החלפתי לפני שנה-שנתיים)

פורסם

אם אתה יכול תבדוק טמפרטורות של כל חלקי המחשב.

איך יכול לשבת הרדיסק ליד הכרטיס מסך לא ברור לי בדיוק.

אולי זה הגורם לבעיה.

אולי יש לך הצטברות חום במארז גם בלי קשר לזה.

יש תופעות אחרות שקשורות לתצוגה ?

זה קורה רק בתחילת ההפעלה או גם בהמשך ?

אם תפתח חלון CMD זה גם יהיה ?

באיזה כבל אתה מחבר אותו למסך, VGA או DVI ?

נסה להחליף כבל (במיוחד אם זה VGA).

פורסם
  • מחבר

ע"פ Everest: טמפ' לוח-אם 41, שני דיסקים קשיחים 44 ו-46, מעבד 36 ויש עוד שני נתונים:

CPU#1 / core#1: 46

CPU#1 / core#2: 43

המפרט שלי: AMD athlon x2dual core 4200, 2GB.

שכחתי משהו? האם הטמפרטורות תקינות?

הרדיסק ליד הכרטיס מסך זה רעיון יצירתי שלי ואין ספק לא אחד המוצלחים. אני זוכר פשוט שהיית שם תסבוכת עם החוטים, לכן פשוט הנחתי את ההרדיסק בתחתית המארז ודווקא חשבתי על האפשרות שהוא יחמם את האזור, אז זה היה אמור להיות זמני וגם התעצלתי אז...

יש לי מארז ענק, shark, והיו לי כבר בעיות חום בהיסטוריה עם המחשב. בעיקר בקיץ. מה הכוונה הצטברות חום? המחשב שלי לא דלוק בלי הפסקה. הוא אומנם דלוק רוב שעות היום, אבל בד"כ הוא מכובה בלילה. מה שכן דיי צפוף שם, יש גם כרטיס TV מתחת לכרטיס מסך, אולי גם הוא מפזר חום.

תופעות אחרות: יש משהו קטן בווינדוס: אני מפעיל קובץ וידאו עם תוכנת bsplayer, כשאני גורר את התמונה נוצרות מין נקודות קטנות במסך שנגררות ביחד עם החלון, והן נעלמות אחרי כמה שניות. איך אני מקשר את זה לנושא? זה לא היה פעם, זה מזכיר את הנקודות בהפעלת המחשב, ועכשיו כשבדקתי את זה כשהטמפ' קצת יותר נמוכה זה עדיין קיים, אבל נראה פחות.

בדקתי CMD, קשקשתי שם קצת, לא ראיתי סימנים לזה.

VGA או DVI אני לא בטוח... איך בודקים?

פורסם

תנסה להחליף כבל לכרטיס מסך.

כמו שאתה מתאר את זה יש סבירות גבוהה שזה הכרטיס גראפי.

המאוורר שלו עובד כמו שצריך ?

תראה אם אתה יכול לקרר אותו יותר.

אם הבעיה לא תחלוף בעקבות הורדת טמפרטורה אז אולי קיים נזק קבוע.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז זה המצב: עשיתי ניקוי אבק כמעט יסודי במחשב כולו ובעיקר במאווררים, את המאוורר של הכרטיס מסך הוצאתי וניקיתי יסודי, החלפתי משחה טרמית, את הדיסק קשיח שעשה בלאגן שמתי במדף שבו הוא אמור להיות, והטמפרטורה של הכרטיס כרגע היא 56 כשאני סתם מסתובב בווינדוס. בהפעלת המחשב היא היית פחות מ 50, ואין לי כרגע משחק "כבד" כדי לבדוק מה הטמפ' במאמץ.

בקשר לבעיות, הן ירדו משמעותית, אבל לא נעלמו: בתמונה הראשונית בהפעלת המחשב יש עדיין נקודות לבנות אבל ממש בודדים, ובמפרט שאחרי זה הכול כתוב בלבן כמו שצריך.

מה הטמפרטורה האידיאלית לכרטיס שלי? איזה טמפרטורה יכולה לגרום נזק לכרטיס?

פורסם

המקסימום זה אולי 75-80C.

ולא חסרים כלים כדי לבדוק טמפרטורות ומאמץ.

atitools לדוגמא (כן זה מתאים גם לכרטיסים של NVIDIA).

לפני שאתה מאמץ את הכרטיס אולי כדאי להגדיר את המאוורר על 100% ולנסות לראות אם יש עדיין תופעות מוזרות שאפשר לשחזר.

תוכנות מאמץ יכולות לאמץ את הכרטיס חזק מאוד.

צריך להתקדם בזהירות.

אם יש בעית חימום אתה לא רוצה ללחוץ על הכרטיס ישר עד הסוף.

פורסם

מה דגם ספק הכוח שלך?

מהי תצורת המאווררים במארז? עשית סידור כבלים?

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה לבדוק מאמץ? כרטיס יכול להתאמץ יותר ממה שהוא בנוי לו?

הורדתי ATi Tool 0.27 b2, אני לא כל כך מבין מה עושים פה ואיזה נתונים אתה צריך, אני ארשום מה שאני רואה:

core: 450.00 MHz

Mem: 660.00 MHz

הטמפ' לא משתנה מאתמול: 54-55.

"להגדיר את המאוורר על 100%"

מה זה בדיוק ואיך עושים זאת?

אפשר לראות את דגם ספק הכוח דרך תוכנה?

תצורת המאווררים במארז:

בתמונה זה מארז כמו שלי, מוקף בעיגול המאוורר היחיד שהוצאתי לפני שנתיים בערך, נראה לי כי הוא היה ממש רועש.

שאר המאווררים זה מאוורר אחד ליד הדיסקים הקשיחים, אחד על הכרטיס מסך (מה שהיה עליו, לא החלפתי), אחד בספק, ועוד אחד למעבד דגם Arctic Cooling Freezer 64 Pro.

מה הכוונה סידור כבלים?

[attachment deleted by admin]

פורסם

חשוב לשמור על סירקולצית אוויר תקינה במארז.

מאוורר מקדימה זה טוב, וכבר התחלה. אבל מאוורר אחורי חושב מאוד וחבל שהסרת אותו. אני ממליץ לך להחזיר אותו בהקדם האפשרי ואם הוא מרעיש תקנה מאוורר שקט כמו זה של Arctic Cooling או Schyte S-Flex/slipstretm 1200 RPM.

כמו כן, אם נתיב האוויר של המאוורר הקדמי פנוי או שהכוננים הקשיחים חוסמים אותו?

סידור כבלים (וניקוי אבק) הוא סידור של כבלי המערכת שלא ישכבו סתם בתוך המארז ויחסמו את נתיבי האוויר. יש לסדר אותם בצורה כזאת שיפריעו כמה שפחות לזרימת האוויר.

מה דגם ספק הכוח שלך?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני אחזיר לשם מאוורר. רק שאלה קטנה (ודבילית),איך צריך לשים אותו? שיכניס אוויר למארז או שיוציא את האוויר החם שבפנים?

המאוורר הקדמי מאוורר ממש על הדיסקים הקשיחים, יש שם שלושה כרגע ולא נראה לי שאוויר קר משם מצליח להגיע לעוד מקום במארז.

הכבלים מסודרים כמה שאפשר.... אצלם תמונה יותר מאוחר

דגם הספק: כתוב עליו Model No: ZU400W x2

פורסם

את המאוורר יש להתקין כך שיכניס אוויר מחוץ לתוך המארז.

הספק שלך הוא ככל הנראה של Zumax, חיפוש קצר מעורר בי את הרושם שמדובר בספק ג'נרי לחלוטין אך אני לא בטוח. כדי לוודא עדיף לשאול בפורום ספקים.

בכל מקרה יכול להיות שמקור הבעיה בספק (אם יש לך אפשרות לבדוק עם ספק אחר, עדיף). בין אם הוא אכן מקור הבעיה או סתם ג'נרי הייתי ממליץ לך להחליף אותו בהזדמנות הראשונה.

פורסם
  • מחבר

מה הקוונה ספק ג'נרי? זה לא הספק שקניתי עם המחשב, זה משהו שהחלפתי, לא נראה לי שהוא משהו איכותי.

איך הספק יכול להשפיע על חימום המחשב? הוא חלש מידי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים