עבור לתוכן

עזרה נואשת לגבי מחשב שכבה אחרי כמה שניות.

Featured Replies

פורסם

תקשיבו, זקוק מאוד לעזרה וטיפים לגבי המחשב שלי.

לפני שבוע המחשב שלי התחיל לעשות בעיות בהדלקה, מחשב טיפה ישן, היה נדלק ואחרי כמה שניות נכבה, לכאורה נראה שהבעיה בספק הכוח של המחשב.

השתגעתי מלמצוא פתרון לבעיה הזו, ואחרי הרבה נסיונות לחבר אותו למקורות כוח שונים בבית\עם האל פסק או בלעדיו ניתקתי הכל כדי לחפש אם משהו מקצר, שום דבר.. אחרי טו מאץ' נסיונות הלוח אם חדל להגיב.. כאילו היה מתח אבל שום מסך ושום כלום..

החלטתי שאוליי הלך הלוח, אז קניתי חדש של ג'יגה בייט עם מעבד icore 7 , חיברתי אותו למחשב, ואותה הבעייה צצה.

הסקתי שהבעייה בספק הכוח כי אחרי כמה שניות הוא מפסיק לתת חשמל בכלל, לכן פתחתי אותו וראיתי באמת שאחד מהקונקטורים שעשויי פלסטיק נמס על הפיוז.

קניתי ספק חדש של אנרמאקס 620W וחשבתי שזה יפתור את הבעייה... לא עזר.

אותה הבעייה

המחשב מגיע למסך של הבוט בערך ונכבה, לפעמים נכבה לפני שרואים משהו בכלל.

למישהו יש עצה בשבילי?

פורסם

אולי הבעיה בכבל החשמל של המחשב?

אולי אחד החלקים מהמחשב הישן תקול?

נסה להפעיל את המחשב כשמחוברים ללוח רק מעבד, זיכרון וכרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את זה עשרות פעמים..

ניסיתי גם כבל אחר אך ללא הועיל.אני לא מצליח לרדת לשורש הבעייה.

כאילו אין דבר שלא ניסיתי...

מה שמוזר זה שאם אני נותן לו איזה עשרים דקות ללא נסיון להדלקה אז הוא נשאר דולק קצת יותר זמן.

כאילו ככול שאני מנסה יותר אז ההשהייה שלו קטנה.

פורסם

את גוף הקירור למעבד חיברת כמו שצריך?

פורסם
  • מחבר

כן...בדקתי גם את זה....

הכל יושב כמו שצריך.

מה זה יכול להיות??

פורסם

לא בטוח שהבנתי אז אני שואל רק למטרת הבהרת סדר האירועים.

הייתה לך בעיה שעושה רושם שמקורה בספק כוח אז הלכת והחלפת לוח אם + מעבד ונשארת אם אותו ספק?

את הספק החלפת רק שלב אחד מאוחר יותר?

המחשב כבה לגמרי, ממש יש צורך ללחוץ על כפתור ה-POWER כדי להפעיל אותו מחדש?

ניסית לחבר את המחשב לשקע חשמל אחר בבית (רצוי גם לא באותו חדר/אזור וללא האל-פסק) לצורך הבדיקה?

אתה מצליח להיכנס ל-BIOS או שהוא כבה עוד לפני? אם אתה מצליח להיכנס ל-BIOS מה הטמפרטורות?

נשמעים צפצופים כלשהם עם ההפעלה? (בהנחה שמחובר ה-Speaker)

פורסם

להתחיל לנתק HDD וזיכרונות ..

או לנתק הכל ולחבר רק את הכרטיס מסך, לראות אם עובד ואז לחבר רכיב ולהדליק..

עד שברכיב הלא תקין המחשב יתקע.

שווה להכנס לביוס ולבדוק טמפ' של המערכת...

פורסם

לנתק הכל מלוח ולנסות לדליק.

לנסות ספק חדש בלי שום חיבורים ללוח.

אתה עושה קצר בין חוט ירוק לחוט שחור בפלאג הגדול של ספק.

פורסם
  • מחבר

לא בטוח שהבנתי אז אני שואל רק למטרת הבהרת סדר האירועים.

הייתה לך בעיה שעושה רושם שמקורה בספק כוח אז הלכת והחלפת לוח אם + מעבד ונשארת אם אותו ספק?

את הספק החלפת רק שלב אחד מאוחר יותר?

המחשב כבה לגמרי, ממש יש צורך ללחוץ על כפתור ה-POWER כדי להפעיל אותו מחדש?

ניסית לחבר את המחשב לשקע חשמל אחר בבית (רצוי גם לא באותו חדר/אזור וללא האל-פסק) לצורך הבדיקה?

אתה מצליח להיכנס ל-BIOS או שהוא כבה עוד לפני? אם אתה מצליח להיכנס ל-BIOS מה הטמפרטורות?

נשמעים צפצופים כלשהם עם ההפעלה? (בהנחה שמחובר ה-Speaker)

כן, את הספק החלפתי בשלב מאוחר יותר

המחשב כבה לגמרי, כאילו מקבל פקודה לשל כיבויי .. המאוורר של הספק ממשיך להסתובב עוד כמה שניות אחרי.

לעיתים מצליח לראות את המסך של הביוס לשניה.

אין צפצופים ואין כלום...

עכשיו הוצאתי סטיק אחד מתוך השלושה של הזכרונות והוצאתי את כל חיבורי ה USB של הפאנל הקדמי, והוא מראה סימניי חיים ;D

משהו לא הגיוני הולך פה. כי לא שיניתי שום דבר בלוח אם הקודם וזה עשה את אותה הבעייה.

טוב נמשיך ונראה אם מסתדר...

פורסם

זה לא מוזר בכלל אולי הספק הקודם שעושה רושם שהיה תקול גרם נזק לאחד הרכיבים (זיכרונות לדוגמה) מהמחשב הקודם ו/או אחד החיבורים של המארז עצמו לא תקין ומקצר.

בנוסף למה שאמר IVAN, תנתק הכל מה-Front header חוץ מה-POWER

תתחיל בתהליך בדיקה שיטתי עד לבידוד הבעיה (כמו שתיארו לעיל) תתחיל כשרק הזיכרונות מחוברים ללוח אם, כל אחד מהם בנפרד, ואם הכל עובד, אז גם שלושתם ביחד.

אם השלב הזה מצליח, תוסיף את הכונן הקשיח של מערכת ההפעלה (אם יש יותר מאחד) ואחר כך את השני, שלישי וכו' (אם יש יותר מאחד).

אחר כך אותו דבר עם הכונן האופטי (אם קיים).

אם גם השלב הזה עובר בהצלחה תוסיף את כרטיסי ההרחבה PCI שאולי יש לך במחשב.

אם גם פה הכל מצליח תוסיף כל פעם חיבור אחד נוסף של ה-Front Header ושאר חיבורי לוח האם עד שתבודד את הבעיה.

חוץ מזה כשאלת אגב, לא בדיוק הבנתי אם חשדת כבר מלכתחילה בספק, למה קנית דווקא לוח אם ומעבד חדשים ולא קודם כל או במקביל גם ספק חדש, אבל זה לא משנה כל כך עכשיו.

פורסם

אם יש לך הארד דיסק נוסף שאתה לא צריך או שיש לך קבצים לא ממש חשובים בדיסק קשיח שאתה מפעיל עליו את המערכת אז תנסה לפרמט ותגיד עם המחשב נכבה לך במהלך הפרמוט.

[היה לחבר שלי את אותה הבעיה והפתרון היה הפרמוט בגלל באג באיזה קובץ של המערכת]

באיזה שלב המחשב בדיוק נכבה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים