עבור לתוכן

fsp-300w ניצולת 78-80.משהו מכיר את החברה הזו? טובה? בהמשך אנסה לעדכן בדגם מדוייק

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

אני בונה מחשב משרדי קטן

amd athlon 2*64 4800+

Motherboard GA-MA770-UD3

G.SKILL 800 4-4-4 2 x 1gb ddr2

OPTIC DVD RW AD 7240S

NVIDIA GEFORCE 7300 SE 7200 G

בתחילה לפחות שני קשיחים - כנראה יתווספו עוד

2-3 כרטיסים

אולי יתווסף אופטי שני בהמשך

לפחות 4 USB וכנראה יותר

לפי המלצתכם בחרתי את המארז COOLMASTER 350 ("המלצה במקום השני" היתה HEC 66RC )

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6629

ותכננתי להוסיף לו את הספק HEC REPTOR 3000W http://www.skypc.co.il/pl_product~RAPTOR-R300~24~0.htm

(ה- 350 SEASONIC היקר יותר עליו המלצתם נראה לבעל המחשב במחיר מוגזם 181 ש"ח - ב-RSM והוא לא רוצה לקנות ממקום שאינו בסביבת ת"א )

שוחחתי עם המוכר בחנות והוא ציין שאם אני כבר הולכת על המארז הזה, מדוע שלא אקח מארז + ספק ואף הבטיח לי עליו 3 שנות אחריות כמו על הרפטור

http://www.skypc.co.il/pl_product~RC-350-300~6~0.htm

ההפרש במחיר הוא: 160 מארז + 146רפטר= 306

מול 240 מארז + ספק

דבר נוסף, אם כבר מארז + ספק לא ברור לי משהו. מצד אחד מצויין במפרט המארז שהוא מגיע עם ספק של 450W ומצד שני כתוב בפרטים שיש ספק של 300W

האם אני אמורה להניח שהחנות החליפה את הספק או שפשוט יש פה טעות אפשהו?

עריכה: כעת זה הפך מוזר עוד יותר היות ובעמוד המוצר בפירמה כתוב שמסופק עם 350W 400W 500W (כלומר 300W/450W כלל לא מוזכרים שם).

כמובן שאחת התהיות המרכזיות היא האם הרפטור טוב מהספק שמגיע עם המארז הזה (מה שהוא לא יהיה ) והאם הספק שמגיע עם המארז יתאים לי למפרט + ההרחבות שתהנה עם הזמן - כאמור כנראה עוד HDD אולי עוד צורב, בספק רב אם יהיה פה כרטיס מסך חזק.

דבר נוסף, אם כמובן יש למשהו מכם רעיון לספק אחר בערך באותו טווח מחיר שנותן תמורה טובה יותר אשמח מאוד לשמוע על כך.

בנוסף אני תוהה לגבי המאווררים במארז

המארז מגיע עם מאוורר 120 אחד (אחורי אבל אני מעריכה שאין בעיה להעבירו קדימה)

חשבתי להוסיף לו מאוורר אחורי בגודל 80 או 92 שיש לי. האם זה יהיה בסדר או שעדיף בהרבה אם ארכוש 120 (בעל המחשב טוען שהרעש אינו משנה לו)?

תודה למתייחסים ובמיוחד לעוזרים

פורסם

לא מבין כל כך בספקים מבחינת סדרות, מי מייצר למי ומיתוג באופן כללי כך שאין לי יכולת לספק דעה מבוססת על ההבדלי םבאיכותם. אני הייתי הולך מראש על ספק בעל ניצולת גבוהה יותר, אבל אמרת שבעל המחשב המיועד לא בדיוק רוצה להוציא "הרבה" על ספק (לדעתי גישה מוטעית ביסודה) ולכן לא חושב שיש הבדל משמעותי בין שני הספקים הללו (אך חכי לעצת מומחים יותר בתחום).

מבחינת קירור, הייתי משאיר את המאוורר שמגיע עם המארז ומוסיף מקדימה מאוור 12 ס"מ של AC או Schyte S-flex/SlipStream במהירות 1200 RPM.

אפשר להוסיף מאחורה או מקדימה מאוורר 80 מ"מ אך לדעתי מיותר. גם לא בטוח שיש חורים שיאפשרו הרכבה נוחה שלו (כמובן שאפשר לאלתר וזאת לא בדיוק בעיה) וגם הוא דוחף יחסית מעט אוויר ומרעיש יותר ממאוורר 12 ס"מ (למרות שבעל המחשב אמר שרעש לא מפריע לו). מאוורר 12 מקדימה ומאוורר 12 מאחורה ידאגו לסירקולציה טובה ועדיפה על שילוב של מאוורר 12 מקדימה ומאוורר 8 ס"מ מאחורה.

פורסם
  • מחבר

תודה ,About:blank

היות והדגשת בפני את חשיבוית העניין, עשיתי זאת גם אני ואני אתעקש על הSEASONICE 350W + מאוורר 12 נוסף (כמובן שהספק שבתוך המארז הוסר מהפרק)

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

למרות שבראש הפורום אני למעשה מקפיצה כי חלו התפתחויות..

שוחחתי עם המוכר והוא טען שהSEASONIC350W חסר אצל היבואן

שהספק שהוא התכוון לשים לי במארז הינו של חברת FSP-POWER

http://www.fsp-power.ru/index.asp

לצערי איני יודעת עליו יותר מידי פרטים אבל המוכר טען שהוא בניצולת 78-80 ו

והוא עדיף על הרפטור ובמקרה הזה גם יצא לי זול ממנו + הוא ייתן לי עליו 3 שנים אחריות.

משהו מכיר את הפירמה הזו בטעות? מישהו יודע אם היא טובה? האם בהנחה שאתקשה למצא את ה- SEASONIC 350W יש איזה סיכוי שהוא עדיף על הרפטור? (ברור שכעת לא תוכלו ממש לומר לי היות ואין לי את הדגם הספציפי)

אם לא הוא, למשהו יש רעיון לספק איכותי אחר בערך באותו טווח מחיר העדיף על הרפטור? או שהוא הבא בתור?

סליחה על ההקפצה (אבל נראה לי שבמקרה זה נכונה יותר מעריכה)

ותודה לעוזרים

פורסם

הספקים של fsp הם איכותיים ומומלצים

אם זאת אני מעדיף hec מעל fsp

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, 11010010110

שאלות ברשותך:

1. אם אכן מדובר על ספקים איכותיי ומומולצים (אגב, האם פחות משנה ספציפית על איזה ספק הוא מדבר - כי בינתיים לא יצא לי לברר עם המוכר)

ונניח (רק נניח) שאכן מדובר על ניצולת 78-80 (איני יודעת כמה יש ברפטור) מדוע לא לבחור בהם?

2. האם אני יכולה להניח שעשו לחלק מספקים אלה סקירות וראו שהם אכן טובים?

אם כן, האם תוכל אולי לומר לי מה מבין ה- 300W (ונניח בגבול ה- 78-80 ניצולת) בהם טוב מהאחרים - אולי אוכל לבקש דווקא אותו אם אחליט ללכת עליו ואולי אפילו מבים הטובים יותר שלהם - ראיתי כאלה עם 80+ ניצולת..

3. ובכל אופן מדוע הרפטור עדיף עליהם?

4. אני מניחה שבגבול מחירים זה (ולצרכים אלו) הרפטור וה- SEASONIC הם הטובים ביותר (או אולי נקרא לזה היחידים המומלצים)

שוב תודה.

פורסם

כל הספקים של fsp הם איכותיים - ראה הערה

תבחר את הספק המתאים מבחינת הספק (W) ושקט (סוג המאוורר וכו))

תמיד תבחר ספק אם efficiency גבוה עד כמה שאפשר גם אם הוא יקר יותר - הוא יקח פחות חשמל ואם הזמן תחסוך חשמל יותר ממחיר הספק

אני מעדיף hec כי ראיתי fsp שיוצרו אם פאקים בקירור - פתחי קירור קטנים מדיי / דבק חיזוק (קיים בכל ספק) מרוח יותר מדיי בכמות שכבר מתחילה להפריע לקירור וכו'. זה לא פאקים שמשפיעים הרבה - גם ספק אם הפאקים האלה יעבוד ויהיה יציב והכול רק יהיה קצת יותר חם. אבל יש את hec שהם ספקים טובים לא פחות ולא ראיתי אצלהם משהוא כזה

פורסם
  • מחבר

תודה 11010010110

לגבי הרפטור - אלה כנראה הנתונים שלו:

Raptor R300UV/R300PV/R350UV/R350PV

Raptor R300UG/R300PG/R350UG/R350PG

* ATX 12V V2.2 compliance (Raptor R300UV/R300PV/R350UV/R350PV)

* ATX 12V V2.3 compliance (Raptor R300UG/R300PG/R350UG/R350PG)

* "Green Mode" eco-friendly design lowers electric power consumption (standby< 1W; Raptor R300UG/R300PG/R350UG/R350PG)

* 120mm fan with thermal control and honeycomb ventilation design keep power supply and PC case cool

* Dual +12V rails offer best performance for the system and peripherals

* High Efficiency design (>76%)

* Protections: OPP/OVP/SCP/UV

http://www.hec-group.com.tw/retail_power_supply/raptor_power/index.html?rand=0.24767624878074956

רעש

הרפטור לפי הכתוב מעלה אמור להיות שקט.

לגבי ה- FSP אין לי כלל נתונים ובוודאי לא באופן ספציפי לגבי הספק הלא ממש יודע

(אם כי בעל המחשב טוען שזה פחות משנה לו - עדיין..)

ה-W

300W בניצולת טובה הבנתי שאמור להספיק לי למערכת הנ"ל. הבט אתה למעלה על המפרט + התוספות שכרגע נראה שמתוכננות + עוד קצת שיהיה לגיבוי. ותגיד לי מה אתה חושב. בכל מקרה התאימו לי את הרפטור 300W מומחי הפורום אז אני מעריכה שהם יודעים מה שהם מתאימים. (לדעתך רצוי יותר?)

EFFICIENCY

לפי הכתוב מעלה לרפטור יש לפחות 76% שאני מעריכה שאינו מדהים אבל בסדר

ל- - FSP שנאמר לי שעליו מדובר יש כנראה 78-80 (כלומר לפחות 78). כאשר ההבדל בינהם לי לפחות אינו נראה כה מהותי. לפחות לא בכזו רמה שיגרום לי לוותר על הרפטור..

(מעניין היה לשאול את המוכר מה לגבי ספק של SFP מהסדרה היותר טובה (80+) אגב מה דעתך עליהם? בכלל כדאי לברר בכיוון?

http://www.fsp-power.ru/english/1_product/2_detail.asp?mainid=139&fid=140&proid=541

הקירור

מצד אחד הדבר כנראה חשוב היות והמחשב צפוי להיות במין סוג של שולחןעבודה/ ארון נפתח - ובמיוחד היות ורובו כבר אינו באחריות

מצד שני, כמעט כל הזמן כאשר יעבוד לא יהיה בארון סגור, בוודאי לא החלק של הספק + אתקין למארז שני מאווררים של 120 ו(קדימה ואחורה) ובאופן כללי לפי מה שהבנתי המעבד וכל הרכיבים במחשב לא אמורים להיות חמים או מתחממים במיוחד (תעבור על המפרט ותגיד לי אתה)

מאוורר

לרפטור מאורר של 120 שה נחמד.

לא יודעת לגבי ה- FSP בוודאי לא לפני שאדע דגם מדוייק וגם אז לא בטוח שיהיו לי נתונים.

אורך שנים

לרפטור 3 שנים אחריות

גם ל-FSP המוכר אמר שהוא יתן לי 3.

אני תוהה אם יחזיקו רק 3 או שבתאוריה אין מניעה ששניהם יחזיקו הרבה יותר (יש מישהו מהם שסביר שיותר זמן מהשני?)

פאקים

אז כל העניין של העדפה זה מעט דבק וקירור (שאתה מציגם כחשובים אבל לא יותר מידי)? או שהחום פה משנה מעט יותר / אתה בור שזה מעיד על משהו מעבר (נניח פאקים אחרים) הרי אומרים שבעבודה יש להביט על החלקים המוסתרים וכך יודעים את איכוותה..

מחיר- תהיה נוספת

בהנחה שגם ה-FSP אינו רועש (בתקווה אפילו ממש שקט) ותחת העניין שכנראה יעיל מעט (ממש מעט) יותר

האם בהנחה שבשאר הפרמטרים הם יחסית שווים (האם כך הוא הדבר?)

והפאק המקסימלי של ה- FSPהוא מקסימום מעט התחממות (שוב אמור לי אם זה משמעותי יותר. בניגוד אלייך אני מבינה בזה דיי מעט) האם שווה להכניס את עניין המחיר (הפרש של כ- 60 ש"ח כאשר הרפטור יקר יותר) ולקחת את ה- FSP, או שעדיין הרפטור עדיף?

שוב, האם שווה לברר לגביFSP יקר יותר (למשל W גבוה יותר, או יעילות של מעל 80% ?

אגב, היות ואתה מומחה לתחום (או לפחות לתחום קרוב), אשמח אם תוכל לייעץ לי גם בנושא מאוורים (למחשב אחר)

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=463711.0

אגב קטנטן

אני=את.

ושוב תודה לך על העזרה

פורסם

רעש - להשוות מקרים ספציפיים אני לא מכיר את הספקים האלה ספציפית

הספק W - אם הם אומרים אז 300 מספיק. ה efficency משפיע אל כמה הספק יקח חשמל מהתקע - לא משפיע אל כמה חשמל הא מעביר למחשב

קירור - לדעתי כמה שהספק יותר פתוח (מאוורר 120 / רשת משושים מהצד השני / רשת אמיתית אל המאוורר ולא חורים חתוכים במארז עצמו וכו) הוא אמור לקרר את המחשב יותר טוב

אורך שנים - 2 הספקים איכותיים ואמורים להחזיק הרבה יותר מ 3 שנים

פאקים - הקטע של הדבק / הקירור זה משהו שלא טוב לדעתי (ולכן אני לא ממש אוהב אותם) אבל עובדתית גם ספקים שיש להם את הפאקים האלה מחזיקים שנים ועובדים בצורה יציבה. המעגל שלהם (מה שבאמת חשוב) טוב מאוד (אותה רמה כמו hec ואחרים)

מחיר - לשיקולך אבל אם אחד מהספקים 80+ ואחד לא אז לקחת את ה 80+ כי הוא יחסוך חשמל בכמות גדולה יותר מהבדל המחירים בין הספקים

פורסם
  • מחבר

תודה 11010010110

1. רעש - נאמר לי שהיה ואזמין לא ניתן לדעת איזה ספק ידע בכל מקרה הם כנראה פחות שקטים אבל רועשים יותר כאשר מגיעים להספקים גבוהים.

2. הספק W / יעילות - תודה למדתי דבר נוסף.

3. קירור - נאמר לי שגם לספקי FSP מאווררי 120.

4. הקטע עם הדבק והחימום מעט מטריד אותי - אראה מה אעשה בנדון

5. בנוסף הבנתי שה- FSP מגיע עם פחות חיבורי SATA (ואחרים - אילו אחרים? על מה בדיוק מדובר?) עוד נקודה לחשוב עליה.

6. לצערי בהתחשב במחיר נראה שכרגע ספקי 80+ אינם עומדים על הפרק לגבי המערכת הזו.

אני דיי שוקלת את ה- FSP אבל תוהה אם (בעיקר עקב החיבורים והחימום אבל מעט גם בשל הרעש) אני עלולה להצטער על כך

עוד משהו, אני תוהה אם זה לא מעט מטומטם להוסיף מאוורר נוסף למארז ובה בעת לשים בו ספק שכנראה יותר חם..

ושוב תודה לך על העזרה

פורסם

1. רעש - נאמר לי שהיה ואזמין לא ניתן לדעת איזה ספק ידע בכל מקרה הם כנראה פחות שקטים אבל רועשים יותר כאשר מגיעים להספקים גבוהים.

2. לצערי בהתחשב במחיר נראה שכרגע ספקי 80+ אינם עומדים על הפרק לגבי המערכת הזו.

אני תוהה אם זה לא מעט מטומטם להוסיף מאוורר נוסף למארז ובה בעת לשים בו ספק שכנראה יותר חם..

1. כל הספקים מרעישים יותר כאשר הם עובדים בהספקים גבוהים (ככל שמתקרבים יותר להספק המרבי כך מרעישים יותר) כי נפלט יותר חום והמאוורר עובד מהר יותר כדי לפנותו. השאלה רק מהי דרגת השקט ההתחלתית וספקים איכותיים יותר לא מרעישים בצורה קיצונית גם תחת הספקים גבוהים - ולמען הסר ספק באיכות הכוונה לא לאיכות החשמלית של הספק, אלא לאיכות בנייה, שימת דגש על שקט, אוורור נאות וכו'. מניסיוני עם HEC הספקים שלהם לא שקטים, הם בהחלט לא רועשים בצורה לא סבירה ולמחשב משרדי הם מספיקים, אבל לא משהו שהייתי ממליץ למישהו שמחפש מחשב שקט או שרגיש לרעש הזמזום המונוטוני של מאוורר. שני הספקים שאת מתלבטת ביניהם הם Entry level הם בסדר גמור ואיכותים מבחינה חשמלית (ולמען האמת זה חלק חשוב מאוד) אך מה לעשות שמבחינת "המסביב" הם בדרך כלל פחות מושקעים מספקים יקרים יותר (לא תמיד, יש סתם ספקים עם מחיר מנופח). אני גם הייתי ממליץ יותר על ה-HEC מניסיון אישי, אבל מה שלא תקחי פה יהיה בסדר, הרי מדובר בסך הכל במחשב משרדי ולא במכונת משחקים או OC, כך שלא צפויה שום בעיה.

2. חבל, כי זה לשלם פחות בטווח הקצר ויותר בטווח הארוך. אנשים תמיד מסתכלים על ה-W של הספק ולא על נתונים אחרים שהם חשובים לא פחות עבור רוב המשתמשים. לי אישית היעילות של הספק היא נקודה חשובה. אם המערכת מתוכננת לעבוד מספר שעות מוגבל ביום החשיבות של זה יורדת, אבל אם המחשב יעבוד ברצף ולתקופות ממושכות, אז ספק יעיל יותר יחסוך עוד כמה שקלים בחודש על חשבון החשמל.

ספק בכל מקרה הוא רכיב שיוצר חום, בקניית ספק מאוורר היטב את משיגה יתרון כפול. קודם כל הספק יכול לקרר את עצמו בצורה טובה ושנית הוא גם תורם לקירור המארז כולו (בעצם משמש כעוד מאוורר פליטה). לכן מה שאמר 11010010110 בקשר למבנה רשתות וחריצי האוורור מאוד נכון (וחריצים צרים וצפופים גם תורמים לרעש גדול יותר).

הוספת מאוורר נוסף מקדימה היא לא למטרת קירור ישיר של רכיב כזה או אחר (טוב, מלבד הכונן הקשיח) אלא יותר למטרת יצירת סירקולציה תקינה במארז שהיא זאת שגורמת לפינוי החום מהמארז. לכן, לא משנה איזה ספק תקני, עדיף וכדאי להוסיף את המאורר בחזית המארז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים