עבור לתוכן

מארז איכותי עם דלת, הרבה HDD'S ללא ברגים ו.. לא יקר? (וספק -שקט, בינוני ולא יקר)

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

עדיין לא בטוח, אבל נראה שאבנה מחשב משרדי בינוני נוסף. אם אבנה אותו הוא כנראה יהיה מבוסס לפחות בהתחלה

על אחד מהמעבדים הפחות יקרים ויותר משתלמים של AMD (לא יהיה OC) + לוח ATX מלא + כרטיס מסך יחסית בסיסי (מקסימום ישודרג מתשהו לבינוני-בינוני נמוך)+ צורב + כנראה גם כרטיסים אחרים אבל כעת אין לכך צפי ברור. ולאט לאט יתמלא HDD'S

העניין הוא שמראש בא לי שהוא יהיה במארז מספיק אייכותי ושישאר למשך זמן ועם ספק איכותי שיוכל להתמוד גם עם שדרוגים שונים שיהיו (ויהיו)

למארז - חשוב מאד שיהיו בו

מארז איכותי שקט (נחמד אם ישאף לדממה אבל אין היסטריה לכזו רמה) ושומר היטב על החומרה

דלת קדמית - שונאת לראות את האופטיים!

מקום ללפחות 5-6 HDD'S (וכל המרבה הרי זה משובח)

רצוי מאוד שתהה גישה נוחה לפחות ל-HDD'S (עדיף מגרות אבל אפשר גם צורה אחרת ללא ברגים), אשמח גם מעבר, למשל לכרטיסים אבל פחות לחוץ

מקום ל2 אופטים (כאן אין צורך ביותר אם כי אני מעריכה שבחלק מהמקרים פשוט יהיו)

מראה אלגנטי ונקי ככל האפשר

אם אפשר, מסנני אבק (יש חתולה) או צורה אחרת ויעילה של הגנה.

אם גם יהיו יציאות ESATA קידמיות זה בכלל יהיה נהדר

יציאת אוזניות קדמית HD בהחלט יכולה להיות חביבה ומוסיפה.

האנטק סונטה יפה לטעמי אבל אין בו מספיק HHD'S וגם לא ממש מגרות

כמובן שהתלהבתי מהTTאלגנט S, אבל הוא מעט יקר :( (נדמה לי שהכי זול שראיתי היה באזור ה- 450)

כרגע הדבר הכי קרוב תקציבית למה שאני רוצה (הוא ה- NZXT HUSH) שאמנם אינו בדיוק בקו נקי (אבל עדיין עושה רושם יחסית סביר) וגם בהרבה פחות נוח ומפוצ'ר מהאלגנט. מצד שני, נראה שהוא שקט ובאופן כללי לא רע.

אני תוהה אם יש מארז אחר, בערך בטווחי המחיר האלה שמתאים.

כמובן שהיות ואני עוד עלולה ללכת על האלגנט אשמח לשמוע גם על משהו שאינו יקר בהרבה אולם עדיף עליו.

ספק

אני צריכה ספק שיחזיק את המערכת. זו שתהה בתחילה+ עם מקום לתוספות ושדרוגים

על הספק להיות אייכותי ביותר ועם אפשרות לחיבור של לפחות 6 HDD'S+ אופטיים 2 , אולי גם HDD'S בחיבור חיצוני

בעל יעילות גבוהה (רצוי 80+)

חובה עם אחריות של לפחות 3 שנים

מודולרי יכול להיות חביב אך לא הכרחי

ולשורת המחץ, לא יקר (בתקווה לא מעל 350 ש"ח - אשמח גם לפחות)

קראתי פה בפורום אודות כמה ספקים שאמורים להיות טובים ומומלצים. איני יודעת מה מהם שקט (או מודולארי) וסביר להניח שלפחות חלקם הרבה מעבר למה שאזקק אבל אשמח להתייחסותכם

ANTEC 500 - אבל גם אם טוב עושה רושם שיחסית יקר

HEC 500W / REPTOR 450W

FSP 500W

SEASONIC SS500ET/ SS400ET

PCP&COOLING SILENCER 420W

כל עזרה בעניין הספק, המארז (בוודאי ששניהם) תתקבל ביותר מברכה.

תודה וסופשבוע מצויין

פורסם
  • מחבר

בכל אופן?

מישהו?

מארז אלטרנטיבי כלשהו?

ספק שקט שיכול להתאים?

פורסם

בכל אופן?

מישהו?

מארז אלטרנטיבי כלשהו?

ספק שקט שיכול להתאים?

הHAF932 לא עונה לדרישותייך ?

יש מספיק מקום לקשיחית מגירות ננעלות יש גם הרבה מקום לכוננים

רק מה כול המארז הוא מאוורר ואין פילטרים

מה כן שהוא FULL TOWER ככה שהוא גדול

גילוי נאות יש לי מארז כזה ואני מאוד מרוצה ממנו ! :xyxthumbs:

פורסם

^ מאיפה הבאת את זה?... הוא הרבה מעבר לתקציב...

ספק אין בכלל מה להתלבט, SS400ET.

לגבי המארז, אני מציע לך על ELITE 310 COOLERMASTER. אין לו התקנה ללא ברגים אבל מכל בחינה אחרת הוא מתאים.

אבל את חייבת להוסיף לו מאוורר מקדימה כי אם את באמת מתכוונת לשים הרבה דיסקים קשיחים, הם יכולים להתחמם יותר מידי.

תקני לו את המאוורר הזה בנוסף - SCYTHE S-FLEX 120mm 1200rpm.

יחד עם המאוורר הוא יעלה בסביבות ה-270 שקל.

פורסם

לגבי המארז, אני מציע לך על ELITE 310 COOLERMASTER. אין לו התקנה ללא ברגים אבל מכל בחינה אחרת הוא מתאים.

אבל את חייבת להוסיף לו מאוורר מקדימה כי אם את באמת מתכוונת לשים הרבה דיסקים קשיחים, הם יכולים להתחמם יותר מידי.

היא רשמה 450 אפשר להביא מארז כזה מיד שנייה במחיר הזה

פורסם
  • מחבר

הHAF932 לא עונה לדרישותייך ?

יש מספיק מקום לקשיחית מגירות ננעלות יש גם הרבה מקום לכוננים

רק מה כול המארז הוא מאוורר ואין פילטרים

מה כן שהוא FULL TOWER ככה שהוא גדול

גילוי נאות יש לי מארז כזה ואני מאוד מרוצה ממנו ! :xyxthumbs:

תודה, Dr. Bit

אבל ה- HAF932, מצויין ככל שיהיה (ומודה שלא חקרתי) אינו עונה לשתי דרישות בסיסיות

דלת קדמית (אדגיש את זה) ומראה אלגנטי ונקי ככל האפשר. שים לב למארזים שהבאתי כדוגמה לאלו שמצאו חן בעיני.

יתרה מזאת, כרגע נראה שאם בכל אופן אחליט להוציא כ- 450 ש"ח אלך על ה-SS אלגנטS (או משהו מאוד בסגנון שלו אבל עולה עליו)

אם יש לך רעיון למשהו בסגנון שלו -כאמור כולל דלת קדמית המסתירה את האופטיים, רצוי גם בעיצוב המצניע את היציאות השונות

(רצוי כבן זול ממנו) אבל גם בערך באותו מחיר וטוב ממנו, אשמח לשמוע על כך.

אגב, אם יש לך ידע בנושא ספקי כוח שקטים ואיכותיים המתאימים (בין אם אלא שהזכרתי או אחרים) גם זה יהיה נחמד.

[br]פורסם בתאריך: 22.05.2010 בשעה 18:09:06

תודה Bashash

1. באשר לספק - אתה אומר שה- SS400ET הוא הספק הכי טוב ומתאים (לא רק בין אלא שהבאתי) לתקציב ולדרישות?

2. באשר למארז, איני יודעת עד כמה ה- ELITE 310 COOLERMASTER איכותי.

הלכתי להביט עליו ודיי נעצרתי בשלב הצורה. ולא שהוא כזה רע, פשוט גם אין לו דלת קדמית (שונאת לראות את האופטיים מציצים לי), גם אין לו ממש הברגות דבר שדיי חשוב לי, ולמרות שיחסית אינו נוראי או שרירי מידי, הייתי מעדיפה משהו עדין ואם ניתן אלגנטי יותר (משהו בסגנון הדוגמאות) זאת במיוחד היות ואני רוצה שישאר אצלי זמן רב.

יש לך במקרה רעיונות נוספים למארזים שיותר בכיוון שאני מחפשת?

פורסם

לדעתי ה Lexa S של NZXT יתאים.

פורסם
  • מחבר

לדעתי ה Lexa S של NZXT יתאים.

וואלה, קיריל, תודה!

במבט ראשוני נראה לא כזה רע.

אלך לנסות לחפש מה כתבו עליו.

מישהו כאן במקרה שמע עלו משהו (טוב אור רע) למשל איך הוא מבחינת נוחות שימוש, הברגות, אבק, רעש?

אולי יש אותו כאן למישהו כך שיוכל לחוות עליו דיעה של בעל ניסיוןו?

אגב, אני תוהה אם ניתן לקבל אותו ללא חלון (וללא תוספת מחיר). חלונות מעוט מפריעים למראה היחסית נקי אותו הייתי מעדיפה . בנוסף, עולה בי התהייה אם חלונות אינם פוגעים מעט באטימות לרעש.

פורסם

מארז בגודל ממוצע למארז MID, מגיע עם שלושה מאווררי 120 ומאוורר 140.

אפשרות להוסיף עוד מאוורר 140 למעלה שיוציא אוויר חם מאיזור המעבד.

בנוסף מגיע עם 2 כפתורים שבעזרתם אפשר לשלוט על מהירות מאווררים, לכל אחד מהכפתורים אפשר לחבר עד 2 מאווררים.

עד 6 קשיחים להרכבה עם מסילות פלסטיק דיי סטנדרטיות.

כרטיסי המסך והכוננים האופטים משתמשים בברגי אצבע, אופציה נוחה למדי להרכבה שלא דורשת כלים.

המון מקומות להסתיר כבלים וברובם יש גומי שמגן על הכבלים מלהיפגע.

מגיע עם 2 פילטרים שמונעים כניסת אבק למארז, אחד מול המאוורר הקדמי ואחד מתחת למארז באיזור הספק.

חור גדול באיזור של המעבד ככה שאין צורך להסיר את לוח האם בשביל לחבר קירורים מתקדמים למעבד שדורשים חיבור מאחורי הלוח.

הדלתות הצדדיות נפתחות עם ברגי אצבע, סטנדרטי מאוד למארזים של היום.

רגליות גומי שמונעות רעידות מצויין והוא מגיע עם יציאת Esata בצד שמאל של הפאנל הקדמי יחד עם היציאות הסטנדרטיות.

מארז מאוד נחמד, דגם חדש יחסית ככה שהוא מעודכן עם הפיצ'רים האחרונים ביותר כיום.

אחלה תמורה למחיר, החלון לא יפריע יותר מידי לאטימת רעש כי המארז במילא לא מותאם לזה.

אם הוא היה מגיע עם פדים מיוחדים בדלתות כמו ההאש אז זאת הייתה באמת בעיה.

עוד אופציה היא האח הגדול שלו, ה Tempest Evo.

הוא גדול יותר, מסוגל לאחסן עד 8 קשיחים ובעל קירור טוב יותר.

אבל עולה באיזור ה 500 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

שוב, תודה קיריל!

ממה שאתה כותב (וכמובן הלכתי וקראתי עוד) בהחלט עושה רושם שמדובר על מאז שווה ומענייןו כזה שעושה רושם נותן תמורה לא רעה למחיר. כמובן שאינו לחלוטין מושלם, אבל במחיר שהייתי רוצה להוציא, הסיכוי שאקבל מושלם דיי נמוך כך שאיני ממש מצפה.

כמה שאלות נוספות ברשותך:

1. כתבת ש"החלון לא יפריע יותר מידי לאטימת רעש כי המארז במילא לא מותאם לזה" האם כוונתך שמארז זה אינו שקט במיוחד? ואם כן, האם רועש רק במידה סבירה או יותר מכך? כי על פניו אמנם אינו מבודד במיוחד מפני רעש, אבל גם מצוייד ב- 4 מאוורים שאמורים לשמור בתוכו על טמפרטורה טובה (ובכך בין השאר אולי לגרום לקירורים של כרטיס המסך ולוח האם לא לעבוד קשה במיוחד)

וגם מאוורריו גדולים איטיים (וניתנים לשליטה) כך שלא אמורים להיות רועשים במיוחד.

2. קראתי בביקורת שעלולה להיות בעיה עם ההתאמה של ה- 140 למקומו. שמעת משהו על כך?

http://www.techpowerup.com/reviews/NZXT/Lexa_S/6.html

שני דברים נוספים ולא ממש קשורים

1. היות שנראה שאתה מתמצא בנושא מארזים, האם לדעתך כדי לי להוסיף שני מאוורי 92 לחזית ה- SILVERSTONE LC17B שלי?

זאת תחת העובדה שלפחות כעת מותקנים שם 6 HDD, (כך שאני מעריכה שאיוורור אמור להועיל שם), ובכל המארז (לבד כמובן מקירור המעבד והכרטיס) מותקנים כעת רק שני ה- 80 האחוריים. אם כן, אני תוהה אם כל מאוורר בגודל זה יהיה טוב או שהיות וברצוני במאוורירם שגם יהיו טובים אבל גם יהיו שקטים ככל שניתן, מומלץ לחפש משהו מסויים?

2. אני מחפשת ברקייט שיאפשר לי התקנת (פנימית) של HDD במקום של האופטי, כלומר, ברקייט שיהפוך את המקום ל- 5.25" ל- 3.5" בינתיים נדמה לי שמצאתי משהו בסגנון (מקווה שהם אכן טובים ויעילים) אבל רק בחנויות שלא בטוח ששולחות לארץ או שנראה שלוקחות דמי משלוח מוגזמים. מכיר במקרה דברים כאלה? יודע עד כמה הם יעילים? יש לך מושג היכן אוכל לרכוש אותם במחיר סביר - מבחינתי חנויות אמינות ולא יקרות בחו"ל הינן בהחלט אופציה ראוייה.

שוב תודה על הכל

נ.ב. כמובן אם במקרה לך או למישהו אחר יש רעיון לעוד מארז שיכול לבא בחשבון, אשמח לשמוע עליו לפני שאני מחליטה.

פורסם

בבקשה ::)

1) בדגמים לרוב יקרים יותר מגיע ריפוד מיוחד על הדלתות שמשפר משמעותית את אטימת הרעש של המארז.

במקרה הזה הריפוד הזה לא קיים אז החלון לא אמור להשפיע על בידוד הרעש של המארז ברמה שאפשר להבחין בה.

עד כמה המארז עצמו שקט ? לא ידוע לי, אבל הוא לא עושה רושם של מארז רועש.

המאווררים החדשים האלו של NZXT אמורים להיות דיי שקטים, ושמעתי מילים טובות על הדגם החדש של הטמפסט שמשתמש במאווררים האלו.

2) במארז יש מקום ל 2 מאווררי 140 בגג שלו אך החברה מספקת רק אחד.

הבעייתיות היא במידה ותרצי להוסיף את המאוורר השני, הסיכויים שתמצאי את אותו הדגם של המאוורר נמוכים מאוד מכיוון שהוא לא נמכר בנפרד.

לא הכי קריטי לדעתי.

3) הכל תלוי בטמפ' הנוכחית של הקשיחים.

דגמי 92mm לא חסר וקיימים הבדלים בינהם.

חלקם מהירים יותר וחלקם שקטים יותר.

מכיוון ש-2 מאווררים כאלו יעלו לפחות 80 ש"ח ומכיוון שהתקציב שלך גם ככה לחוץ, לא הייתי בוחר באופציה הזאת אלא אם כן הקשיחים שלך רותחים כעת.

4) מצטער, לא יצא לי להיתקל בכאלו שנמכרים בנפרד.

מה שאת כן יכולה לעשות הוא ליצור קשר עם חנות באיזור שלך ולברר אם יש להם את המתאמים האלו.

עם רוב המארזים מגיע לפחות מתאם אחד שכזה, ומי יודע אולי נשארו להם עודפים ממארזי תצוגה.

נ.ב

פרט קטן שעלה בביקורת על המארז.

אמרתי שמגיעות מסילות פלסטיק בכדי לחבר את הקשיחים ללא כלים, אך גיליתי שלא מגיעות מספיק בשביל כל הקשיחים.

חלקם תדרשי לחבר עם ברגים.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ה NZXT whisper הוא אפשרות סבירה+, אבל צריך לקחת בחשבון שהמאווררים שמגיעים איתו די רועשים - משמע צריך להחליף את כולם.

מארז שמעניין אותי כבר זמן-מה הוא Hec Compucase 6XM1. בדיוק הקפצתי פה בפורום שרשור בן שנתיים בנושא... הוא מגיע עם דלת ונראה נקי ואלגנטי. אין עליו הרבה ביקורות ברשת, אבל מאלה שמצאתי נאמר שהוא שקט ואיכותי מאוד. כולל כמובן מגירות עם גומי השקטה לדיסקים הקשיחים. צריך לעלות בסביבות 320-330 ש"ח.

פורסם

גם אני חושב שה - WHISPER הוא האופצייה שתתאים פה.

גם זול מאד יחסית וגם בא עם ריפוד "משתיק רעש" וגם גדול עם מקום למספר לא קטן של קשיחים וגם עם עם המראה המבוקש.

להחליף מאווררים או לא זה כבר אפשר להחליט אחרי הקנייה לדעתי.

החיסרון שלו הוא אוורור בינוני- יחסית.

לגבי ספק הייתי ממליץ על ה - SEASONIC S12II 520W.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים