עבור לתוכן

עזרתכם במארז + ספק למחשב משרדי רצוי עד 300 ש"ח - תקציב קטן, המוווון דרישות.

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

אני זקוקה לעזרתכם לחיפוש אחר מארז וספק למחשב משרדי (למשימות פשוטות וללא OC) שכנראה יראה בערך כך : (מצטערת מראש על האווווורך)

Amd Athlon 64 X2 Dual Core 4800 BOX AM2 65W ( +קירור סטוק או יחסית פשוט)

כרטיס מסך אונבורד / GEFORCE 7300SE / מקסימום משהוא מעט יותר טוב.

לפחות שני כרטיסי PCI

בין 1-2 (מתחיל מ- 1) אופטיים

בין 2-4 (מתחיל מ-2) HDD

שני זכרונות של 2 גיגה, כנראה בתדר 800.

לפחות 4 USB (ייתכן שיותר)

מאווררים

דרישות נוספות

1. מארז שעומקו לא יעלה על 47 ס"מ.

2. רצוי מאוד שמתג ההפעלה, וכמובן חיבורי ה- USB הקידמיים לא יהיו בתחתית (או באזורים התחתיים) של המארז - משליש תחתון ומעלה.

3. רצוי שתהה ארובה מהמעבד לצידו השמאלי של המארז לשם איוורור (צד ימין, תחתון ועליון נמצאים בארון)+ איוורור קדמי גם יהיה נחמד.

4. רצוי מאוד שיהיה מקום לשני אופטיים + מקום לבין 3-4 HDD (לא פחות, גם אין ממש צורך ביותר).

5. לא צריך להיות שקט במיוחד, אבל שלא יהיה רועש בטרוף.

6. אם ניתן שיציאות ה- USB מקדימה יהיו בצורה שניתן לחבר שני חיבורים אחד ליד השני - כלומר, לא צמודות מידי (לא היסטרי).

7. אין צורך בנוחות מיוחדת לפירוק, לא "ישחקו" עם המחשב הזה יותר מידי.

8. יהיה נחמד אם במקרה גם תהה לו אחריות טובה (שוב לא היסטרי, במיוחד לא לגבי המארז).

9. אשמח גם לדגמים עם יציאת FIREWIRE קדמית (יש סיכוי כלשהו שתהה בלוח) וגם ללא- אבל זה ממש הדבר האחרון שחשוב.

בגלל שאיני מכירה היטב, הלכתי על באנדלים. אבל אם ניתן לעשות זאת (ולענות לכל הדרישות+ לנסות בערך לעמוד בתקציב) גם בנפרד ועם ספקים אמינים בהרבה (ומארזים מספיק טובים) כנראה יהיה עדיף. במקרה כזה אשמח להסבר במה הם עדיפים.

בינתיים מחיטוט בפורום ובדיקה לפי הדרישות ראיתי את המארזים הבאים: (לאחר ה ~ המחיר בערך למזומן)

מארזים של HEC סדרה - 6C + 300W (אם הבנתי נכון, המוצרים שלהם יחסית טובים ומשתלמים ברמה הזו)

HEC 6C11 300W ~250

HEC 6C28 BLACK 300W ~ 262

HEC 6C28 SILVER 300W~232

בנוסף,

HEC COMPUCASE 6A19B BLACK +300WATT ~ 300

7. אם ניתן, עדיף לא לחרוג (בטח לא בהרבה) מגבולות התקציב- לחסוך בכלל יהיה נהדר. ושוב, אם חורגים אשמח לדעת במה הם עדיפים.

רצוי שהמארז אבל במיוחד הספק יהיו מחנות טובה ובאזור המרכז. אם אפשר מ-SKYPC או RSM שם כנראה יורכב המחשב (לא היסטרי, מקסימום אביא אותם אליהם).

תודה למי ששרד עד הסוף ועוד יותר למי שיוכל לעזור.

שבוע קריר ומצויין

:silly:

פורסם

אני מתקשה להבין עם התקציב הוא התקציב הכולל לתקציב וספק , או 300 ש"ח לספק ו300 ש"ח למארז,

בכל מקרה:

אני די משאר שמדובר עם באפשרות הראשונה לאור המפרט הבסיסי..

http://www.skypc.co.il/pl_product~CI-66RC-NPS~6~0.htm

http://www.skypc.co.il/pl_product~RAPTOR-R300~24~0.htm

והייתי גם מציע להוסיף מאוורר למארז בשל רק מאוורר אחד במארז הנוכחי ,

זה לא חובה..המארז שהבאתי לך הוא טוב מאוד וירזיק את המערכת אבל עם את רוצה לשפר את הטמפ' במערכת שלך (שזה מומלץ להארכת החיים של המערכת) ,

היתי ממליץ להוסיף מאוורר

http://www.skypc.co.il/pl_product~ZMF2~18~0.htm

שיהיה לך המון בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אני מתקשה להבין עם התקציב הוא התקציב הכולל לתקציב וספק , או 300 ש"ח לספק ו300 ש"ח למארז,

בכל מקרה:

אני די משאר שמדובר עם באפשרות הראשונה לאור המפרט הבסיסי..

http://www.skypc.co.il/pl_product~CI-66RC-NPS~6~0.htm

http://www.skypc.co.il/pl_product~RAPTOR-R300~24~0.htm

והייתי גם מציע להוסיף מאוורר למארז בשל רק מאוורר אחד במארז הנוכחי ,

זה לא חובה..המארז שהבאתי לך הוא טוב מאוד וירזיק את המערכת אבל עם את רוצה לשפר את הטמפ' במערכת שלך (שזה מומלץ להארכת החיים של המערכת) ,

היתי ממליץ להוסיף מאוורר

http://www.skypc.co.il/pl_product~ZMF2~18~0.htm

שיהיה לך המון בהצלחה

תודה על התשובה, לירון

הבנת נכון! מדובר על 300 ש"ח לשניהם יחד.

1. באשר לספק, זה רק נדמה לי או שזה פחות או יותר הספק הטוב ביותר שאפשר למצא עד המחיר שלו?

שאלה קטנה, עברתי על המפרט של הספק וראיתי שיש לו 4 מחברים מסוג EZ 4PIN שאם אני זוכרת נכון מתחברים ל-HDD/אופטיים SATA- ועוד 3 מסוג ATA שע"י מתאם פשוט מתחברים גם הם לHDD/אופטיים SATA האם הבנתי נכון? האם זה אומר שאני יכולה לחבר לספק הזה עד 7 צרכני מתח במחוברים לSATA או שבדומה לספק שאצלי בו לכל כבל יותר ממחבר אחד, משמעו שיש שם יותר? (או שאולי בכלל יש מעט כבלים או סתתם הבנתי לא נכון ומדובר על פחות)?

2. באשר למארז, בתחילה חשבתי שהוא אפילו יותר מידי, אבל מדפדוף בהמלצות פה עושה רושם שהוא יחד עם המארז עליו המליץ לי דניס זה די המינומום עליו ממליצים פה כך שעושה רושם שאלך על אחד משניהם/

עדיין, היות וזה לא תלוי רק בי אלה גם בחנות ובהעדפת האדם עבורו אני מרכיבה את המחשב, תוכל אולי להמליץ לי על מארז נוסף שלא יהיה יקר יותר ועדיין יענה על כל הדרישות (ולאחר שעברתי על הרבה מארזים אני יודעת שזה לא הכי קל) ?

כמובן שלמרות שלא ציינתי קודם, הוא צריך להתאים ללוח ATX מלא.

אגב, מה לגבי ה"ארובה" האם במארזים מסוג זה אינה חשובה?

3. באשר למאווררים. אם הבנתי נכון, הן מארז זה והן זה שדניס המליץ עליו מגיעים עם מאוורר בקוטר 120. בנוסף, יש לי שני מאוורים כמעט חדשים בקוטר 80 ואחד בקוטר 90. האם אוכל (וכדאי) לשלב את אלה שברשותי במארז שאבחר ואם כן, היכן כדאי למקם את המאווררים (שלי + זה שיגיע עם המארז)?

שוב תודה :)[br]פורסם בתאריך: 18.05.2010 בשעה 12:02:48

תודה על התשובה, דניס

1לגבי הספק

11. אם אני זוכרת נכון, SEASONIC היא בין החברות המובילות לייצור ספקים והספקים שלה נחשבים לחזקים מאוד ושקטים. אם כך, האם אין מדובר על ספק שהרבה מעבר למה שהמערכת הזו צריכה וכנראה גם תזדקק לו בעתיד, או שמדובר על ספק שנותן אותה כמות כוח רק שהוא אמין בהרבה?

12. אם אני זוכרת נכון, לפחות חלק מהספקים של SEASONIC מצטיינים בהיותם דיי שקטים (אם לא שקטים מאוד) האם גם ספק זה יחסית שקט ובאם הוא שקט (אולי גם טוב) בהרבה מזה של HEC?

13. הכי חשוב: אני מבינה קטנה מאוד בחשמל, אבל ראיתי במפרט שלו שיש לו רק 4 מחברי SATA. אם הבנתי נכון, מדובר על המחברים המתחברים החלקי חומרה המחוברים ב-SATA (קשיחים ואופטיים). היה וכן, האם זה אומר שאוכל לחבר אליו רק 4 חלקי חומרה כאלה? כי אם כן, זו בהחלט עלולה להיות בעיה.

2. מארז - הוא עושה רושם סבבה

21. לא ראיתי שכתוב שיש לו "ארובה" לאיוורור המעבד. האם הדבר אינו קיים / אינו חשוב במקרה של מארז זה?

22. האם המארז שאתה הבאת (שנראה שכן זקוק להרכבה בעזרת כלים) טוב מזה (או כמו זה) שהביא לירון או פשוט זול ממני ולא רע בהרבה (כאשר חלק ארי יותר מהסכום הלך על הספק?)

23. מה לגבי המאוורים? כמו שכתבתי ללירון, ברשותי 2 מאוורים (כמעט חדשים) בגודל 80 ואחד בגודל 90. עושה רושם שאבחר את אחד משני המארזים שהבאת לי, האם כדאי (ומומלץ) להרכיב בנוסף ל- 120 שמכיע עם המארז את המאוורים שברשותי ואם כן כיצד מומלץ לפזרם?

וכמובן, אם במקרה יש המלצות למארזים (או ספקים אבל רצוי בנפרד ועם 3 שנות אחריות) נוספים שמתאימים תקציבית ולדרישות אשמח.

ושוב תודה על העזרה.

וכמובן, חג שבועות שמח לכולכם

פורסם

לגבי הספק,הספק של דניס הרבה יותר עדיף משלי .. לא ראיתי שיש אותו בהספק כזה נמוך בSKYPC ,

דבר שני,המארז שהבאתי לך הוא מכמה בחינות עדיף על הCMP-350 בגלל שהוא יותר גדול ויותר עדיף לפתרונות קירור וכו' ,

אבל עם זאת הוא קצת יותר רועש..

אז זה כבר עניין של שיקול שלך..

לגבי מאווררים עם יש לך אז אין טעם לקנות..למעשה גם אין ממש חובה בהוספת מאווררים , אבל מניסיון אחרי 3שנים שאתה נמצא עם מארז פשוט בעל מאוורר אחד המחשב מתחממם ביג טיים..

פורסם

ה - HEC גדול מה - CM ממש לא בהרבה.

החיסרון העיקרי שלו לדעתי זה פח דק למדי בעובי של 0.5MM בלבד מה שמצביע על איכות בנייה נמוכה יחסית.

הייתי מעדיף את ה - CM.

פורסם
  • מחבר

תודה דניס ולירון

1. היות ואני באמת לא מבינה גדולה בקשר לחשמל (ואולי חפשתי כאן לא ממש טוב, אבל לא מצאתי הסברים) תוכלו בבקשה קצת להסביר לי לגבי המחברים מהספק (כלומר שניהם) וכמה בדיוק אופטיים וHDD אוכל לחבר לספקים האלה?

כותבת על שניהם, רק ליתר בטחון אם כי נראה לי שבהפרש של כ- 10 ש"ח אעדיף את ה- SEASONIC שאני מבינה שעדיף בהרבה.

2. לירון (ודניס) אם בין אם אקח את מארז ה- CM או ה- HEC היכן כדאי לחבר את המאווררים (אלו שיש לי וזה שאקבל)?

ושוב תודה לכם על העזרה

פורסם

תודה דניס ולירון

1. היות ואני באמת לא מבינה גדולה בקשר לחשמל (ואולי חפשתי כאן לא ממש טוב, אבל לא מצאתי הסברים) תוכלו בבקשה קצת להסביר לי לגבי המחברים מהספק (כלומר שניהם) וכמה בדיוק אופטיים וHDD אוכל לחבר לספקים האלה?

כותבת על שניהם, רק ליתר בטחון אם כי נראה לי שבהפרש של כ- 10 ש"ח אעדיף את ה- SEASONIC שאני מבינה שעדיף בהרבה.

2. לירון (ודניס) אם בין אם אקח את מארז ה- CM או ה- HEC היכן כדאי לחבר את המאווררים (אלו שיש לי וזה שאקבל)?

ושוב תודה לכם על העזרה

לגבי השאלה הראשונה , את בעצם כמה חיבורי מולקס יש מהספק ?

לגבי המאווררים , כמה יש ברשותך סה"כ ,כולל המארז 3 ?

פורסם
  • מחבר

[/

quote]

1.כן

כאמור, לפי מה שקראתי במפרט (ויכול בהחלט להיות שפשוט לא הבנתי)

ב- SEASONIC: יש 4 מולוקס ו-4 SATA. אבל אלמלא הבנתי לא נכון, ה- SATA הם אלו בשפועל מתחברים ל- HDD'S (והאופטים) ואם יש רק 4 אז הדבר עלול להיות מעט בעייתי. והיות וזה קצת לא מסתדר לי הגיונית (אם זה העניין זה דיי מבאס) אשמח להסבר.

לפי אותו הגיון, ברפטור 300 יש, לפחות לפי מה שראיתי במפרט, 4 *4פינים ו- 3 *SATA. שוב, נראה לי שלא הבנתי נכון או שיש שם כבלים מפוצלים כמו אצלי בקורסייר או אני לא יודעת מה..

2. באשר למאווררים: יש לי 3 בבית (כמעט חדשים):

2*80

1*90 (אולי 92)

ולפי מה שכתוב בשני המפרטים הטכנים, אם אקנה אחד משני המארזים האלה יהיה לי עוד 120.

כלומר סכ"ה יהיו לי 4 אותם אוכל להרכיב

ואולי אוכל למצא בבית עוד משהו, אבל הוא כבר לא יהיה חדש כך שסביר להניח שירעיש.

ותודה לירון :)

פורסם

[/

quote]

1.כן

כאמור, לפי מה שקראתי במפרט (ויכול בהחלט להיות שפשוט לא הבנתי)

ב- SEASONIC: יש 4 מולוקס ו-4 SATA. אבל אלמלא הבנתי לא נכון, ה- SATA הם אלו בשפועל מתחברים ל- HDD'S (והאופטים) ואם יש רק 4 אז הדבר עלול להיות מעט בעייתי. והיות וזה קצת לא מסתדר לי הגיונית (אם זה העניין זה דיי מבאס) אשמח להסבר.

לפי אותו הגיון, ברפטור 300 יש, לפחות לפי מה שראיתי במפרט, 4 *4פינים ו- 3 *SATA. שוב, נראה לי שלא הבנתי נכון או שיש שם כבלים מפוצלים כמו אצלי בקורסייר או אני לא יודעת מה..

2. באשר למאווררים: יש לי 3 בבית (כמעט חדשים):

2*80

1*90 (אולי 92)

ולפי מה שכתוב בשני המפרטים הטכנים, אם אקנה אחד משני המארזים האלה יהיה לי עוד 120.

כלומר סכ"ה יהיו לי 4 אותם אוכל להרכיב

ואולי אוכל למצא בבית עוד משהו, אבל הוא כבר לא יהיה חדש כך שסביר להניח שירעיש.

ותודה לירון :)

את מרכיבה את הספק כוח?

או שאת מתכוונת לבקש מהחנות או ממישהו שמבין..?

לגבי המאווררים -

אחד מתחת לספק כוח , אחד מול המעבד והלוח קצת מעליהם...אמור להיות מקום להרכבה ,

את יכולה להשים אחד באיזור הכ.מסך ואחד על יד הזכרונות..

יש כל מיני דברים שאפשר לעשות עם מאווררים..איך שתראי לנכון שתפתחי את המארז..את כבר תראי בעין איפה אפשר להשים בדיוק..

ומה לא מובן לגבי החיבורים?למה שהדבר יהיה בעייתי? ובכל מקרה אין צורך בכלל ברפטור 300..אמרתי לך , סיסוניק עדיף בהרבה..

פורסם
  • מחבר

איני מתכוונת להרכיב את ספק הכוח רק רוצה לוודא שלא צפויה בעיה.

מה לא הבנתי? כמו שאמרתי, פשוט רציתי לוודא שיהיו מספיק חיבורים. הגיונית, אני מניחה שלא צפויה בעיה, אבל היות ואני בעלת נסיון מועט מאוד עם ספקי כוח, הייתי מעדיפה לוודא עם מישהו שכן יודע ומבין. אולי תוכל לומר לי אם אתה במקרה יודע מאותם 4 חיבורי SATA (או במקרה של הרפטור, 3) כמה HDD'S ואופטיים (שני הסוגים בעלי חיבור SATA) בסוף אוכל לחבר?

לגבי המאווררים, ממה שהבנתי בחירת המיקום והגדלים השונים שלהם אמורה להשפיע ולהיות משמעותית לגבי יעילות הקירור (וגם הרעש' אבל פה זה פחות משמעותי) האם אני טועה? אם לא, יש איזו שיטה או מדריך כדי לתכנן את פיזורם באופן אופטימלי?

בהחלט עושה רושם שאלך על ה-SEASONIC (סבירות לא רעה שגם ה- CM)

שני האחרים נשארים בינתיים על תקן אופציה (טובה) שניה.

שוב תודה על כל העזרה

פורסם

איני מתכוונת להרכיב את ספק הכוח רק רוצה לוודא שלא צפויה בעיה.

מה לא הבנתי? כמו שאמרתי, פשוט רציתי לוודא שיהיה מספקי חיבורים אבל זה בטוח נובע מנסיון מועט מאוד עם ספקי כוח. אולי תוכל לומר לי אם אתה במקרה יודע מאותם 4 חיבורי SATA (או במקרה של הרפטור, 3) כמה HDD'S (SATA) ואופטיים בסוף אוכל לחבר?

לגבי המאוורים, ממה שהבנתי בחירת המיקום והגדלים השונים שלהם אמורה להשפיע ולהיות משמעותית לגבי יעילות הקירור (וגם הרעש אבל פה זה פחות משמעותי) האם אני טועה?

אם לא, יש איזו שיטה או מדריך כדי לתכנן את פיזורם באופן אופטימלי?

בהחלט עושה רושם שאלך על ה-SEASONIC (סבירות לא רעה שגם ה- CM)

שני האחרים נשארים בינתיים על תקן אופציה (טובה) שניה.

שוב תודה על כל העזרה

אני לא רוצה להטעות אותך לגבי החיבורים אבל ממה שידוע לי עם יש לך ארבע חיבורי SATA אז תוכלי להשתמש בהם גם לHDD וגם לאופטי ..אבל נחכה לתגובה של מישהו יותר מבין ממני בעניין

באשר למאווררים

http://www.compucase-hec.co.uk/pccase_atx_66.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים