עבור לתוכן

באילו רכיבים להשתמש? (נגדים וקבלים)

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה, חלקחם בטח קראתם את הת'רד הקודם שלי שעסק בתכנון בניית מגבר.

אני משתמש במעגל הבא:

41735699.png

השאלה שלי היא באיזה קבלים ונגדים אני צריך להשתמש? בהנחה שאני שואף להשתמש ברכיבים האיכותיים ביותר ללא הגבלת תקציב.

אני כמובן שואל על סוגים וחברות ולא על ערכים.

הבנתי שרצוי להשתנש בנגדים metal film מפני שהם הכי יציבים ולא גורמים לרעשים מיותרים, אבל שוב, אני צריך לדעת של איזו חברה עדיפים.

אם אתם מכירים אתר שעוסק באופי הסאונד או משהו כזה של נגדים למשל של כל חברה אשמח אם תפנו אותי אליו. (אבל כנראה שאני אופטימי מידי ואין כזה דבר ;))

תודה :)

  • תגובות 53
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האמת שזה לא ממש משנה. אני מסופק אם תצליח להבדיל בשמיעה בין הרכיבים הזולים ביותר לאלו היקרים ביותר. השפעת רכיבים פסיבים על המעגל הינה זניחה לחלוטין. אפילו הדיוק שלהם יכול להיות 5%, כי המעגלים מתוכננים לערכי נגדים וקבלים קיימים. המקסימום זה קבלים מחברה טובה שלא יתיבשו לך אחרי שנה שנתיים. ELNA מספיק טוב.

עם כל הכבוד, אתה לא בונה איזה מגבר High End...

פורסם
  • מחבר

דווקא ראיתי שחברות שבונות מגברי היי אנד משתמשות בצ'יפים האלו.

אני משקיע במגבר הזה המון ולא הייתי רוצה להתפשר על שטויות כמו נגדים וקבלים כי לפי מה שאני קורא ברשת כן יש להם השפעה מספיק ברורה.

אני מניח שהבנת לאיזה צ'יפ המעגל הזה שייך, אני מתכוון לחבר שניים כאלה בגישור לכל ערוץ ואני פשוט מחפש את הטוב ביותר שאני אוכל להוציא מהדבר הזה.

פורסם

קבלים - יש השפעה. תחבר במקביל לכל קבל אלקטרוליטי קבל פוליאסטר כמה שיותר גדול (105 ומעלה)

נגדים - לא אמורה להיות בעיה

משהוא שכן יכול לשנות את האיכות זה הספק כוח

איזה ספק ?

כמה ישר ה DC שהוא נותן ?

כמה המתח שלו מושפע מהעומס של המגבר בצלילים שונים ?

(בספק switching mode) יש צליל שנכנס לתהודה אם הספק ויוצר הפרעות ?

יש הפרדה בין האדמה של ה 240 V והאדמה של ה DC ?

תחבר במקביל קבלים גדולים (רצוי כמה פוליאסטרים גדולים במקביל בנוסף לאלקטרוליטים) בכניסה של ה DC ותוודא שהמוליכים מהקבלים האלה לכניסות power של הצ'יפ חזקים וקצרים כמה שניתן (הרבה יותר מכמה שצריך מבחינת זרם וחימום). רצוי שהפוליאסטרים יהיו צמודים לצ'יפ

פורסם

דווקא ראיתי שחברות שבונות מגברי היי אנד משתמשות בצ'יפים האלו.

אני משקיע במגבר הזה המון ולא הייתי רוצה להתפשר על שטויות כמו נגדים וקבלים כי לפי מה שאני קורא ברשת כן יש להם השפעה מספיק ברורה.

אני מניח שהבנת לאיזה צ'יפ המעגל הזה שייך, אני מתכוון לחבר שניים כאלה בגישור לכל ערוץ ואני פשוט מחפש את הטוב ביותר שאני אוכל להוציא מהדבר הזה.

כאמור, אתה לא בונה מגבר היי אנד. אתן לך דוגמא; יש כבלים לרמקולים נניח, שעולים אלפי שקלים, ועשרות אלפי שקלים. אם תיקח מערכת ביתית רגילה (ואפילו איכותית) ותחבר את הרמקולים שלה עם כבל שעולה 30000₪ אתה לא תרגיש הבדל בסאונד בינו, לבין כבל שעולה 12.5₪. לעומת זאת אם תחבר אותו במערכת היי-אנד, אפילו אוזן לא מקצועית תשמע הבדלים.

אותו דבר כאן אתה בונה מערכת באיכות סבירה, לא הטופ. הרכיבים האקטיביים שלך, קרי; המגברים הטרנזיטוריים, לא בדיוק נמצאים בפסגת הטכנולוגיה, וגם שאר המעגל כך. עדיף לך להשקיע כמו שנאמר מעלי, בספק יציב יותר וחזק יותר, או בדברים אחרים. איכות של נגדים היא חסרת משמעות, וקבלים רצוי מחברה טובה, אבל לא להשקיע בזה יותר משתי דקות.

לגבי חיבור קבלי פוליאסטר, אני לא מסכים עם 101001. מלבד שינוי הקיבול ושינוי הESR (שזו המטרה בעצם) משנים את אופי המעגל. יתכן שמי שתכנן אותו התכוון לעקומת צליל מסויימת (לאו דווקא ליניארית) ושינוי המעגל בצורה הזו לא בהכרח יתן תוצאות טובות יותר לאוזן.

פורסם
  • מחבר

1110101011 תודה רבה על התשובה שלך.

מצאתי ת'רד של איזה פורום שמישהו שם השווה כמה קבלים בכניסה והוא רשם שם מה אופי הסאונד של כל קבל. אם זה מעניין אותך אני אצרף את הקישור.

אפשר לשאול למה לכל קבל אלקטרוליטי לחבר גם קבל פוליאסטר?

מה שאני צריך לעשות זה פשוט איפה שאני רואה בסכמה קבל, לחבר שם שני קבלים במקביל עם ערכים שבחיבורם במקביל יתנו את הערך שרשום בסכמה?

אם כבר אנחנו מדברים על הספק, אז אני הולך לשים שנאי כפול. אני צריך שהספק יתן לי 35V DC וראיתי שאנשים משתמשים בשנאים כפולים של 22-24V ואיך שהוא יוצא להם בערך 35V, לא הבנתי פשוט איך הם חישבו את זה.

אני כרגע עובד על המגבר בשלבים והשלב הראשון הוא תכנון מעגל ההגברה, לספק אני אדאג מאוחר יותר.

באמת תודה על העזרה שלך, זה יפה שאתה מתעניין ומנסה לעזור גם מעבר לשאלות ששאלתי. :xyxthumbs:

זיגימן הגבת בזמן שרשמתי את זה אני כרגע קורא את מה שרשמת

יש כבלים לרמקולים נניח, שעולים אלפי שקלים, ועשרות אלפי שקלים. אם תיקח מערכת ביתית רגילה (ואפילו איכותית) ותחבר את הרמקולים שלה עם כבל שעולה 30000₪ אתה לא תרגיש הבדל בסאונד בינו, לבין כבל שעולה 12.5₪. לעומת זאת אם תחבר אותו במערכת היי-אנד, אפילו אוזן לא מקצועית תשמע הבדלים.

מסכים.

אותו דבר כאן אתה בונה מערכת באיכות סבירה, לא הטופ. הרכיבים האקטיביים שלך, קרי; המגברים הטרנזיטוריים, לא בדיוק נמצאים בפסגת הטכנולוגיה, וגם שאר המעגל כך. עדיף לך להשקיע כמו שנאמר מעלי, בספק יציב יותר וחזק יותר, או בדברים אחרים. איכות של נגדים היא חסרת משמעות, וקבלים רצוי מחברה טובה, אבל לא להשקיע בזה יותר משתי דקות.

ברור לי שמה שאני מתכנן לבנות זה לא הטופ, אך העובדה שהמגברים טרנזיסטורים הם לא פסגת הטכנולוגיה לא פוסלת את קיומם של מגברים כאלו בתור מגברי היי אנד, בנוסףהמגבר שאני מתכנן לבנות הוא בכל זאת לא מערכת מיני פשוטה ולכן גם אותו רכיבים פשוטים במעגל החיצוני יכולים להגביל.

ככמו שאמרתי אני מתכוון להשקיע במגבר לפי הצורך וקבלים איכותיים לא יבואו על חשבון ספק איכותי

בקשר לנגדים תודה על התשובה.

פורסם

לספק הכוח יש זרם מקסימום מוגבל. נניח שהספק נותן 32 VDC למגבר ובמוסיקה יש קטע שקט אבל אם צלילים ברקע

עכשו מגיע ביט (כיאלו ביטים) של המוסיקה. המגבר אמור לתת מכה מהירה וחזקה של זרם גבוה לסאב (ואם אין אז לרמקול הרגיל) כדיי שהביט ייצא איכותי

הזרם שהמגבר נותן לרמקול גדול מדיי בשביל הספק

הספק יכול לא להצליח לתת את הזרם הזה בכלל (ובמקום ביט אתה תשמע משהוא כמו של רמקולים לא איכותיים של מחשב)

הספק יכול כן להצליח (גם אם הוא לא בנוי לזרם כזה) אבל המתח שלו יירד (נניח מ 32 V ל 22 V) ויקח לו זמן קצר לחזור ל 32 V. בזמן הזה המגבר מקבל מתח נמוך ויכול לעשות דברים אחרים כמו ווליום נמוך / clipping / וכדומה

אפשרות אחת היא לשים ספק ענקי וחוטים בעובי ענקי שיכולים להעביר זרם גבוה מהספק למגבר

אפשרות אחרת היא לשים קבל לזרם גבוה לייד המגבר. כשהמגבר מושך מכה מהירה של זרם הקבל יתן אותה כי הוא הרבה יותר 'קרוב' (התנגדות של הקבל + חוטים ממנו למגבר קטנה בהרבה מההתנגדות של הספק והחוטים שלו). וכאן התפקיד של הקבל הגדול שמחובר בין כניסת המתח והאדמה

הקבל אמור להיות גדול - כדיי לתת זרם לכל הביט בלי שהוא יפרוק את עצמו כבר אל ההתחלה

הקבל אמור להיות מהיר - כדיי להגיב מהר כבר בהתחלה של הביט

הקבל לא חייב להיות כולו גדול ומהיר - ניתן לחבר במקביל קבל קטן ומהיר לתגובה המיידית (פוליאסטר) + קבל איטי וגדול להמשך (אלקטרוליטי)

ההמלצה של ziggy man לא לשנות את המעגל המקורי יכולה להיות מאוד נכונה או מאוד לא נכונה

בקבלים של ספק הכוח - כמה שתדאג יותר לקבלים שלו - יותר טוב (בשלב מסויים כבר לא יהיה הבדל)

בקבלים פנימיים של מעגל ההגברה (רוב אלה שהולכים מיציאות של הצ'יפ לאדמה) - יכול להיות שהמעגל כבר מתוכנן בצורה מיטבית ויכול להיות שלא. לעיתים חיבור של קבלים / נגדים / סלילים בצורה קצת יותר מתוחכמת ממה שיש במעגל המקורי יכול להרים את איכול הקול (ויכול להוריד) - לא יזיק ניסוי וטעיה אם ערכים של רכיבים (אם אתה מנסה סלילים תנסה רק הכי קטנים לא יותר מ 50 mH בערך כדיי לא לדפוק את הצ'יפ)

המתח מהשנאי 24 VAC הוא גל. נקודת המקסימום שלו נמצאת במתח כ 32 V ולא 24 V. אבל מכיוון שהוא לא נמצא כל הזמן במקסימום אלא יורד למתחים נמוכים יותר (כמו 0 V) ניתן לאמר שבממוצע המתח שלו נמוך יותר - 24 V (סך הכול האנרגיה שהגל מעביר הוא אותו דבר כמו אם היינו נותנים 24 V קבוע)

אם מיישרים את המתח הזה מקבלים כ 32VDC - המתח המלא בנקודות המקסימום (כי זה מה שנטען בקבל של הספק). אם נעמיס את הספק נקבל מתח לא קבוע שמשתנה בין 32 V (ברגע המקסימום של ה AC) ומתח נמוך יותר שתלוי בעומס של המגבר באותו רגע (עד כמה הוא מספיק לפרק את הקבל עד הטעינה הבאה). אם קבל מספיק גדול ושנאי מספיק חזק המתח יהיה קרוב ל 32 V קבוע

פורסם
  • מחבר

אתה תותח! תודה רבה לך.

פורסם

ברור לי שמה שאני מתכנן לבנות זה לא הטופ, אך העובדה שהמגברים טרנזיסטורים הם לא פסגת הטכנולוגיה לא פוסלת את קיומם של מגברים כאלו בתור מגברי היי אנד

לא הבנת אותי. לא טענתי שמגברים מבוססי טרנזיסטורים אינם מסוגלים להיות היי-אנד, להפך. אני חושב שהם אף עולים על מגברי מנורות. התכוונתי למה שאתה בונה באופן ספציפי.

ההמלצה של ziggy man לא לשנות את המעגל המקורי יכולה להיות מאוד נכונה או מאוד לא נכונה

בקבלים של ספק הכוח - כמה שתדאג יותר לקבלים שלו - יותר טוב (בשלב מסויים כבר לא יהיה הבדל)

בקבלים פנימיים של מעגל ההגברה (רוב אלה שהולכים מיציאות של הצ'יפ לאדמה) - יכול להיות שהמעגל כבר מתוכנן בצורה מיטבית ויכול להיות שלא. לעיתים חיבור של קבלים / נגדים / סלילים בצורה קצת יותר מתוחכמת ממה שיש במעגל המקורי יכול להרים את איכול הקול (ויכול להוריד) -

כלומר, כיוון שכאן מדובר על מעגל ההגברה, (ולא של הספק) אתה מסכים איתי שרצוי לא לגעת, במיוחד כשבונה המעגל הוא לא זה שתכנן אותו...

לגבי הספק, מספיקים אלקטרוליטים בקיבול גבוה. קיבול והשפעה של קבלי פוליאסטר הוא די זניח בעוצמות זרם גבוהות כמו ביציאת ספק של מגבר. מה גם שתדרי שמע די נמוכים (20KHZ במקסימום) וואין לספק בעיה של צריכה פתאומית בזמנים של us כמו מעגלים דיגיטלים בתדר גבוה.

לגבי חישוב מתח מיושר, לגל סינוס מכפילים את מתח RMS של השנאי (המתח המצויין עליו הוא RMS) בשורש 2 (1.414) ומקבלים את מתח הפיק שלו. יישור של הגל לאחר סינון בקבל ללא עומס, יתן את מתח הפיק. בשילוב עומס, המתח במוצא ירד ותתקבל אדווה לא רצויה. לכן שמים את הקבלים הגדולים ביותר שניתן במוצא הספק, כדי להבטיח אדווה בתחום המותר בזמן עומס על המגבר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה שלך! יש דרך לחשב את הקיבול של הקבלים שאני צריך במוצא הספק?

הייתי רוצה להמשיך להתייעץ עם שניכם במהלך התכנון והפורום הוא לא הדרך הכי נוחה לעשות זאת. יפריע לכם אם אני אתייעץ איתכם במסנג'ר או משהו בסגנון?

פורסם

מחשבון של מעגל נגד קבל - http://www.pronine.ca/rccir.htm

הנגד כאן זה כל המעגל (המגבר). אם אנחנו יודעים כמה זרם הוא לוקח במקסימום אז ניתן לחשב התנגדות = מתח / זרם

הקבל כאן זה מה שאנחנו שמים. תתחיל מ 1000 uF ותשחק איתו (לכיוון של יותר)

המתח Vtr% זה כמה אנחנו רוצים לתת למתח של הספק לשקוע בין טעינות של הקבל (בדרך כלל כמה % בודדים מקס' כדיי שלא נשמע את הרעש ברמקול. תשאל את ziggy man כמה % מומלץ)

הזמן Tr הוא הזמן שאנחנו רוצים שהקבל יחזיק בין 2 טעינות. אם אתה מיישר מהשנאי אם 4 דיודות (או שנאי אם יציאה באמצע ו 2 דיודות) התדר הוא 100 HZ והזמן 0.01 sec

כשאתה משתמש באתר הזה תשאיר את Tr ריק. תשנה את הגודל של הקבל כדיי לקבל Tr של 0.01 sec או ארוך יותר (קבל גדול = Tr גדול)

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

יש לי עוד כמה שאלות אני מקווה שאני לא מציק לכם יותר מידי עם זה 8)

כמו שאמרתי אני מתכוון לחבר שני מעגלים כמו אלו שהודעה הראשית בגישור לכל ערוץ.

אני לא יודע אם אתם מכירים את הצ'יפ המדובר אבל שמו LM4780 והוא מכיל למעשה שני LM3886.

זה המעגל של כל הסיפור (שני LM3886 במקביל) X שניים כאלו בגישור:

פשוט אני מתכוון להשתמש בשני LM470 במקום ארבעה LM3886

52001470.png

שמתי לב שהנגדים RSN והקבלים CSN שמופיעים בסכמה של ה LM4780 בהודעה הראשית לא מופיעים במעגל הזה.

ב data sheet כתוב שזה תפקידם:

stabilize the output stage by creating a pole that reduces high frequency instabilities. The

pole is set at fC = 1/(2πRSNCSN).

השאלה שלי היא אם אני יכול להכניס אותם כמו שהם מופיעים במעגל של ה LM4780 או שיש סיבה שהם לא מופיעים במקרה הזה.

שאלה נוספת:

עשיתי קצת חישובים (אני לא בטוח שהם מדוייקים תכף אסביר למה) ומצאתי שההגבר של כל מגבר הוא 21.5 וה Vin הוא בסביבות 1V.

לפי הבנתי ה VIn משתנה ממכשיר למכשיר ויכול להגיע גם ל 2V.

מה קורה במצב כזה? אם אני מגביר עד הסוף המגבר יתנסה להוציא פי 2 מתח לרמקול?

אני לא בטוח בחישוב שלי מפני שקודם כל חישבתי את המתח שנופל על הרמקול לפי ההספק המקסימלי ביציאה מהמגבר (60W) והעכבה שלו שהיא 8 אום במקרה הזה.

יצא לי מתח של 21.9V. מכאן הנחתי שהמתח הזה הוא המתח יציאה מהמגבר וההגבר של המגבר הוא 21.5 לפי הנגדים וככה הגעתי למתח כניסה של בערך 1V.

לא התחשבתי בנגדים ROUT ואני לא יודע איך להתחשב בהם.

עוד דבר, כדי לשחק עם ההגבר או שככה זה המצב האידיאלי בשביל הצ'יפים האלה?

בעיקרון אחרי שאני סוגר את הפינות האלה אני כבר יכול לעבור לתכנון ה PCB.

תודה ושבת שלום! :)

פורסם

אם לצ'יפים יש אותם נתונים (או הנתונים שחשובים לך מתאימים) אתה יכול להחליף. אם אתה מחבר מגברים במקביל רצוי שתשתמש אם מגברים מאותה סדרת ייצור כדיי שיתחלקו בעומס בצורה שווה עד כמה שניתן

תפקיד הנגדים של ה 0.1 אום הוא בדיוק זה - תמיד אחד מהמגברים מגביר חזק יותר מכל האחרים (הבדלים קטנים בייצור שלו ושל הנגדים) והוא יכול לקחת אל עצמו חלק שהוא משמעותית גדול יותר מ 1/2 או 1/4 מהעומס. כדיי להגביל את החלק שהוא לוקח ולוודא שנשאר חלק משמעותי מהעומס למגברים האחרים משתמשים בנגד מגביל ביציאה של כל מגבר

אם הנגד הוא 0.1 אום והרמקול 8 אום אז הנגד קטן וניתן לא להתחשב בו בכלל רק לשים אותו וזהו

ה RSN CSN אמורים לדעתי למנוע תהליך כזה בערך : המגבר קולט הפרעה בתדר גבוה (יותר ממה שאנחנו שומעים) מגביר ומוציא אותה לרמקול. בקיבול או בהשראה היא עוברת לכניסה שלו והוא מגביר אותה שוב וכן הלאה. אם כך הרכיבים האלה נותנים להפרעות מסלול קצר לאדמה כדיי להוציא אותם מהמעגל. בעיקרון המעגל אמור לעבוד בלי 2 אלה (מאיפה כבר הוא יקח הפרעה כזאת בתור התחלה בתנאים נורמליים) אבל הבעיה יכולה להופיע בצורה אקראית

תשים אותם הם לא אמורים להזיק - בכל מעגל

אתה לא מוכן ליצור את ה PCB. מעגל כזה מחייב ניסוי וטעיה. תבנה אותו אל מטריצה או באוויר ותראה שהוא עובד / תשנה רכיבים. ואז כשהוא יעבוד במציאות תתכנן לו PCB

פורסם
  • מחבר

והנה שוב חזרתי עם עוד כמה שאלות :)

1. הבנתי שכדי גם להוסיף מעגל שנקרא servo לכל מגבר, המעגל נועד למנוע DC offset.

servo.png

(מה שחסר פה זה הצד המהפך אבל זה לא רלוונטי)

השאלה היא אם לחבר את המעגל הזה אחרי או לפני הנגדים והקבלים של ה SN, או שאפילו בשימוש במעגל הזה אין בהם צורך?

2. הבנתי שהסטנדרט הוא התנגדוות כניסה של 4.7KOhm לתוך המגבר, וההתנגדות הזאת נקבעת על ידי הנגד בכניסה Rin. אני רואה שבמעגל המקורי של החיבור במקביל ההתנגדות היא אכן 4.7K, אך במעגל שאני רוצה להשתמש היא 10K, במה זה מתבטא? עדיף להפוך את זה להתנגדות של 4.7KOhm.

ב data sheet רשום שאפשר להשתמש בערכים שבין 4.7 ל 10 אבל אני רוצה לכוון לסטנדרט.

3. האופציה של ה Mute היא זאת שמכבה את המגבר? המגבר צורך חשמל כשהוא על Mute?

תודה ולילה טוב.

פורסם

כל המעגלים שהבאת הם מגברים סופיים. אתה משתמש אם אחד מהם

הרכיבים Cin Rin הם כדיי למנוע DC offset. הקבל מבודד מבחינת DC את 2 הצדדים שלו וכך DC לא יכול להיכנס למעגל. הנגד קובע את רמת ה DC 'החדשה' במעגל כ 0 (הוא מחובר לאדמה)

המעגלים אם מגברים אחרים יכולים לעבוד אבל בכללי נגד וקבל יעשו אחלה עבודה אם תבחר אותם נכון

בכל מקום שבו יש נגד קבל מחוברים בצורה כזאת זה מעלה את ה treble בצליל. כדיי שהשינוי יהיה קטן הקבל והנגד אמורים להיות גדולים (מה שמשנה זה המכפלה שלהם). אם הם מספיק גדולים האפקט של הטרבל יהיה מינימלי. אבל אם הם גדולים מדיי למעגל יכול לקחת זמן להתייצב אחריי הפעלה וההורדת DC יכולה להיות לא מלאה. למגבר יש התנגדות כניסה (מופיעה בנתונים של הצ'יפ) והיא משהוא באזור של 1 M - 10 M. אל תיקח נגד שמתקרב להתנגדות הזאת - תיקח משהוא קטן יותר כמו 100 K. מומלץ שתשים קבל פוליאסטר

הספק מקס' במיוט מופיע בנתונים של הצ'יפ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים