פורסם 2010 במרץ 2515 שנים תלוי בכלי.חרס ,ופלסטיק אין אפשרות להכשיר - כי הוא בולע את החמץ ולא ניתן להוציאו.אבל זכוכית מתכת אפשרי , פשוט במדיח כלים זה לא מספיק.
פורסם 2010 במרץ 2515 שנים כנ"ל. ומה אתה עושה כאן? התחלת להכנס . תיזהר הגמילה ק-ש-ה . חחח רוני לא כל הפורום הזה אנטי דתיים תלוי בכלי. חרס ,ופלסטיק אין אפשרות להכשיר - כי הוא בולע את החמץ ולא ניתן להוציאו. אבל זכוכית מתכת אפשרי , פשוט במדיח כלים זה לא מספיק. אני נזכר בפסח שעשו אצלנו בשבטה שהייתי בצבא, הוציאו את כל הכלים הביאו מבער ושרפו את כל הסכו"ם, שולחנות (הרגלים) שרפו את החורים הקטנים שיש בעגלות חימום, וואי היה טירוף כל שבוע המטבח פעל עד איזה 2-3 בלילה
פורסם 2010 במרץ 2615 שנים תלוי בכלי.חרס ,ופלסטיק אין אפשרות להכשיר - כי הוא בולע את החמץ ולא ניתן להוציאו.אבל זכוכית מתכת אפשרי , פשוט במדיח כלים זה לא מספיק.אדון רוני מדען טילים דתי ,הסבר לי כיצד כלי יכול "לבלוע" חמץ ?!
פורסם 2010 במרץ 2615 שנים מספיק עם זה!אל תתחילו אפילוורוני, אם אתה עונה לו, אני מוצא את הכתובת שלך ולוקח לך את הBF
פורסם 2010 במרץ 2615 שנים מחבר תלוי בכלי.חרס ,ופלסטיק אין אפשרות להכשיר - כי הוא בולע את החמץ ולא ניתן להוציאו.אבל זכוכית מתכת אפשרי , פשוט במדיח כלים זה לא מספיק.רוני, לידע כללי, כלי זכוכית לא פולטים ולא בולעים בכלל, ואין צורך להכשירם, מספיק לשטוף אותם במים צוננים(כמו ששוטפים כל השנה), האשכנזים מקפידים יותר, ודינם ככלי חרס, אבל הם יכולים ע"י טבילה 3 פעמים במים רותחים בכלי ראשון.(עובדיה יוסף)
פורסם 2010 במרץ 2615 שנים לא אוכל חמץ, אבל לדעתי מגזימים עם הניקיונות.. זה לא שיושבים על החלון ואוכלים חמץ..
פורסם 2010 במרץ 2615 שנים ללא ספק מגזימים שם.... לא צריך להתחיל לפרק כיסא, בכל מקרה הלכלוך הזה לא ראוי למאכל כלב ולכן לא חמץ...
פורסם 2010 במרץ 2615 שנים מחבר ללא ספק מגזימים שם.... לא צריך להתחיל לפרק כיסא, בכל מקרה הלכלוך הזה לא ראוי למאכל כלב ולכן לא חמץ...אני מסכים איתך.אם הבית נקי במשך כל השנה, ואתה שומר על הניקיון, אז לא צריך לנקות מעבר לזה.כמובן שאת המטבח מנקים יותר, כי יש שם חמץ, במקרר, בארונות ששומרים חמץ וכד'.
פורסם 2010 במרץ 2615 שנים אני זוכר שכבר מאז שהייתי ילד ממש קטן פשוט לא הבנתי את ההיגיון מאחורי הבהלה הזאת לחמץ והנהירה הזאת אחרי מצות ודברים שעשויים מקמח מצות.זה פשוט אבסורד בעיניי. ג'בטה ומצה עשויים מאותו קמח בדיוק. אותו קמח.איך עושים קמח מצות? לוקחים בצק רגיל - עושים ממנו מצה ואז טוחנים את המצות דק דק עם מים עד שנהיה קמח.להפריד חלב ובשר - נגיד. יש היגיון בהפרדה.לא לאכול חזיר - נגיד. יש איסור מוחלט.אבל לאסור לאכול משהו שאתה אוכל רק פשוט בדרך הכנה שונה?! מה?! מה הלאה - חג שבו במשך שבועיים יהיה צריך לנקות את הבית מכל ה"בישול" ולאכול רק "טיגון"? ><
פורסם 2010 במרץ 2615 שנים אין בעיה בקמח ,יש בעיה בבצק שמעורבב עם מים- שהחמיץ, את המצה עושים בזמן קצוב שהקמח עדיין לא החמיץ.אממ מה בעיה לבשל תבשלים .יש כיום כל -כך הרבה מוצרים כשרים לפסח.החג שבוע.לגבי ניקיון , אם כבר מנקים- אז מנקים יסודי [לפחות פעם בשנה]לכן גם בלי קשר לחמץ .בקשר לחלונות , יש מקרים שדווקא יש שם פירורי חמץ.האיסור על אכילת חמץ בפסח, הוא הנאה ממנו ואף החזקתו "בל יראה ובל ימצא".
פורסם 2010 במרץ 2615 שנים אם כבר מדברים, זה רק אני או שהרבה חטיפים הרבה יותר טעימים בגירסה כשרה לפסח? הבולט ביותר זה ביסלי.
פורסם 2010 במרץ 2615 שנים את המצה עושים בזמן קצוב שהקמח עדיין לא החמיץלדעתי קרוב לוודאי החומר מחמיץ מרגע שהוא בא במגע אם המים הלחות באוויר. מתימטית כמות החמץ בחומר תהיה בטח משהוא שמזכיר e^xמה שבטוח - במקרה הזה כמות החמץ במצה גדולה פי כמה מהכמות ש 'נספגת בכלי האוכל' (יש דבר כזה ?)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.