עבור לתוכן

דילמה בנוגע לדיסק גיבוי-חיצוני .vs פנימי .

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

דרורגון- כן, שמעתי על התוכנות האלו, ובשלב שרציתי ללכת על גיבוי פנימי, תכננתי להשתמש בזה.

יש לכך יתרון נוסף, במצב הזה שהדיסק "ישן", מבחינת חום/רעש.

הבעיה שכל מי ששאלתי, חברים וכו', אמרו לי, מה אתה משוגע? לגבות בתוך המחשב, וירוסים וכו'.

יש מהם שהגדילו לעשות ובנוסף לדיסק הגיבוי החיצוני עשו עוד אחד חיצוני שהולך לבית אחר, משפחה וכו', שמא יגרם בבית נזק כמו שריפה ועוד.

ברור לי שלא תהיה כאן תשובה מוחלטת שמבטיחה את הכל, מנסה למצוא את האופטימאלי שאפשר.

קאקאדו- תראה אני יושב עם מחשב ישן וכונן יחסית ישן, אבל זה עומד להשתנות בקרוב מאד, למשהו שאמור להיות זריזי.

אבל עדיין, אני שואל אם בשרשרת שתיארתי לא יקבעו דברים אחרים את הקצב?

11@11- השאלה מה מתכונת הגיבויים שלך.

דיסק זריז בפנים יעשה באמת את העבודה כנראה מהר ביותר, אבל אני לא מגבה באופן שוטף.

כמו שאמרתי, בעיקר צילמים , בערך פעם בשבוע 0גםמסמכים חשובים, אבל זה בנפח קטן בהרבה כמובן).

כשאתה אומר "לא סומך עליהם" זה משום הדברים שנאמרו למעלה?

לא הבנתי מה זה ישמש אותי כחיצוני בחיבור למחשב אחר.

המוטו שלי היה להקטין ככל הניתן את היותו של החיצוני מחובר למחשב/חשמל.

כרגע כבר לא בטוח.

ה"עיסקה" שמציע נייק אולי אפשרות, להתחיל עם פנימי ולהמתין לראות מה קורה עם מארזים טובים/מהירים.

• תגובות 32
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם אני מגבה צילומים

אם בא לך להוציא כסף אז אני ממליץ על כונן פנימי בגלל המהירות והנוחות ובנוסף לקחת כונן חיצוני samsung s1 mini

אמנם רק 120 גיגה (לדעתי זה די והותר) יתרונותיו קטן מאוד ומאוד נוח לעבודה.

פורסם
  • מחבר

פחות בא לי.

קודם כל 120 גיגה, לא מספיק לי בכלל.

וגם, נראה לי מספיק כונן לעבודה שוטפת+כונן גיבוי+ צריבות (לפעמים פעמיים).

פורסם

גם לדעתי מספיק לך כונן פנימי

בלי קשר כדאי שתדע ש-120 גיגה זה המון לצרכי גיבוי, אני משתמש בו להעברת תכני HD למחשב שמחובר ל-LCD

צילמתי אותו עומד על המקלדת

[attachment deleted by admin]

פורסם

כעיקרון דיסקים קשיחים חיים לנצח

אומנם קרה לי פעם שהתפוצץ לי ספק כח מפירמה ידועה ולקח איתו את אחד משני הדיסקים הפנימיים אבל בהשוואה לכמויות הגדולות של הציוד שעברו לי מתחת ליד זה די נדיר.

מהצד השני דיסקים חיצוניים מטלטלים חופשי וגם הממשק ה-USB שלהם די דפוק.

שכל אחד יעשה את החשבון שלו.

אישית אני מעדיף חיבור אינטרנט מהיר על פני הרבה מדיות גיבוי.

פורסם
  • מחבר

11@11 - עוד לא אמרתי פנימי :cool2:

יש לי טונות של צילומים, שנים אחורה, שכרגע נמצאים על דיסקים (אינשאלה שיעלו...).

כך שאני יודע מה זה 120, אגב, זה ssd ?

התמונה נראית cool. מה זה הרמקולים היפים האלו?

בנוגע לתגובה הנוספת- לצערי הלכו לנו במשפחה לא מעט פעמים פנימיים, מחברות איכותיות לכאורה.

כנראה שאין בזה כללים, ולכן צריך לפזר סיכונים (כמו בבורסה...).

קאקאדו- הגדרת בגדול את מחשבותיי/לבטיי.

בוא נראה מה נייקי עונה.

פורסם
  • מחבר

אישית אני מעדיף חיבור אינטרנט מהיר על פני הרבה מדיות גיבוי.

פורסם

לדעתי חיבור אינטרנט מהיר מגביר את זמינות המידע מעבר למדיות גיבוי.

מתישהו תצא מערכת הפעלה יחד עם תוכנות שלא יזדקקו לדיסק קשיח. הכל מהרשת.

אישית אני מאמין שעדיף חשבון דואר חיצוני (כמו GMAIL) על פני זה שמסופק לך על ידי ספק האינטרנט.

ולזה שצחק על אורך החיים של הדיסק הקשיח הסטנדרטי, אני מוכן להתערב איתך שבכל גרוטאות המחשב שזרוקות בפחי האשפה, הדיסק הקשיח תקין לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל זה מתישהו...

לגבי צחקו או לא, אמרתי לך, הלכו לנו במשפחה פנימיים.

אגב ,שאלה של חוסר ידע.

שאלה, אם וירוס תוקף למשל את אחד הדיסקים ואליו מחובר על אותו לוח דיסק אחר, אפילו שהוא "ישן" כרגע, זה בדרך כלל פוגע/יכול לפגוע בשניהם?

פורסם
  • מחבר

כן, לא התכוונתי שהוא "יושב" על הדיסק, אלא חשבתי שאם הדיסק "הפעיל" נדבק, אולי השני, שלא נמצא בפעולה/"מכובה" , לא ידבק.

מה שכתבת די מדאיג בלעבוד עם פנימי.

אם אסכם ככה בגדול:

מבחינת חשמל- לשניהם סיכון.

מבחינת וירוס- יותר לפנימי (הסתברותית, כי נמצא כל הזמן בחיבור למערכת).

מבחינת איכות הדיסק- אם קונים חיצוני מובנה בתוך מארז, יש סיכוי שיהיה פחות איכותי.

מה שנשאר הוא ש- NIKE יענה קצת על השאלות העקרוניות ששאלתי (מה קובע את מהירות השרשרת בהעברה מכרטיס זיכרוון חיצוני, ועל נושא רכישת דיסק בנפרד ושילובו במארז איכותי יותר?).

פורסם

11@11 - עזוב, הצחקת אותי ( לפחות ) , למה לקלקל ?

זה בטח לא יחזיר ולו קשיח אחד מאלה שהיו ואינם :'( .

:xyxthumbs:

שטויות, האחריות שנותנים לדיסקים היא בין הארוכות שיש לציוד מחשב, עד חמש שנים.

לא לחינם.

פורסם

כאשר אתה מעביר את התמונות מכרטיס הזיכרון באמצעות המדפסת אז מהירות העברת הנתונים תלויה

בכרטיס הזיכרון (מהירות קריאה), האלקטרוניקה של המדפסת, ממשק החיבור למחשב (USB2.0 אני מנחש)

אני יכול להגיד לך בוודאות שצוואר הבקבוק זה הכרטיס זיכרון עצמו.

רק שתדע שממשק ה- USB2 לא כזה איטי, הקצב שלו לפי התקן עד 480 מגה ביט/שניה אבל רק חלק מאוד קטן מהרוחב פס שלו מנוצל בגלל האיטיות של הכרטיס זיכרון.

לא משנה איזה ממשק מהיר יהיה לדיסק גיבוי שתקנה אפילו שיהיה pcie2x16 (חחחחחחחח..) עדיין אם תעשה העתקה ישירה מהכרטיס זיכרון לדיסק גיבוי התהליך ימשך זמן רב - בגלל הכרטיס זיכרון.

אם מאוד חשובה לך מהירות ההעתקה אז תקנה כרטיס זיכרון מהיר.

פורסם
  • מחבר

שטויות, האחריות שנותנים לדיסקים היא בין הארוכות שיש לציוד מחשב, עד חמש שנים.

לא לחינם.

5 שנים רק לחלק מהם,ומה עם המידע?

פורסם
  • מחבר

שאשאקריק- כרטיס הזיכרון שיש לי נחשב מהמהירים שיש ב- sd (סאנדיסק אקסטרים3 ).

אתה יודע מה בזכותך בדקתי והמהירות שלו היא בין 20-30 מגהבייט שנייה.(תלוי בקורא הכרטיסים).

http://communities.sandisk.com/sandisk/board/message?board.id=extreme3&message.id=300

משהו לא מסתדר לי עם המהירויות, נניח אפילו 20 מגה לשנייה, זה אומר גיגה ב- 50 שניות?

אני אפילו לא חולם על זה אצלי, מישהו יכול להסביר?

ברור שהקורא המובנה במדפסת הוא בטח מהפשוטים/איטיים ביותר, אבל עד כדי כך?

ללא קשר לנ"ל, בכל מקרה אני כנראה אעביר קודם לדיסק הראשי וממנו לדיסק הגיבוי (אגב, אפשר בו זמנית לשניהם?).

פורסם

תאורטית כן 50 שניות.

אתה יכול בוא זמנית להעתיק מהכרטיס זיכרון לדיסק הפנימי והחיצוני.

למה אתה לא מחבר כבל USB למצלמה ומעתיק ממנה ישירות למחשב ? ככה לא צריך לשלוף את הכרטיס זיכרון שזה מאריך את חיי כרטיס הזיכרון וכונן הכרטיס של המצלמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים