עבור לתוכן

מחשב לא "מתניע" כנראה אחרי נחשול מתח - מאווררים מופעלים לשניה ומתנתקים...

Featured Replies

פורסם

^. ניסיתי לנתק כל מה שאפשר, אחרי ניתוק מאווררים, כוננים וזכרונות המחשב עדיין מתנהג באותו אופן בדיוק (מאווררים נדלקים לחצי שניה בדיוק, נכבים מעצמם וחוזר חלילה בלופ אינסופי), עם כי אחרי ניתוק חיבור ה6PIN לכרטיס המסך התווסף צפצוף חד, שמתחיל מיד עם ההדלקה וגווע יחד עם המאווררים. בכל מקרה, ניסיתי עם כ.מ. אחר שאינו דורש חיבור חשמל נוסף, הצפצוף נעלם אבל המחשב עדין לא נדלק.

יש לציין שהמנורות השונות על המחשב נדלקות גם הן כרגיל בהדלקה (ונכבות יחד עם הכל), וגם הנורה שדולקת קבוע על לוח האם, גם כשהמחשב כבוי אך מחובר לחשמל דולקת בקביעות כרגיל.

רשימת החשודים כרגע מצומצמת ללוח אם\ספק. העניין הוא שאין לי ספק אחר בשביל בדיקה ואין לי מאיפה להביא אחד כרגע. רצוי גם לציין שאין אחריות על המחשב, ונראה לי חבל לשלם כ100-150 על "בדיקה" כשברור לי לחלוטין שזו עבודה של 5 דקות שהייתי בכיף עושה בעצמי אם היו לי החלקים, וכשחלקי החילוף הפוטנציאליים עולים בקושי כפול כל אחד. רצוי גם לציין שמדובר במחשב "ראוי להצלה" (E8400+P35+8800GT), אז חשוב לי לתקן אותו.

מה עושים?

פורסם

לדעתי זה הלוח אם די בוודאות, מסיבה אחת... שני מחשבים שלי עברו את התסמינים האלה , רק שלי היה ספק נוסף לבדוק איתו, ואחרי החלפת לוח אם הכל הסתדר :)

פורסם
  • מחבר

תודה. האם אתה זוכר מה גרם לתקלה הזו אצלך? פשוט מוזר לי שנחשול מתח יפגע בלוח אבל יחוס על הספק...

פורסם

הכי פשוט לחליף והחי חשוד זה הספק.

פורסם

מבעייה דומה שנתקלתי - בסופו של דבר היה מדובר בספק.

פורסם

התקלה המתוארת + לופים שלה, זה בדרך-כלל זיכרון

פורסם

התקלה המתוארת + לופים שלה, זה בדרך-כלל זיכרון

ממתי זכרון מכשיל את הפעלת המחשב,במקרה הכי גרוע הוא גורם לצפצופים,לא?

פורסם

לא הבנתי בדיוק את הבעיה אז זה מה שהבנתי :

כאשר אתה מדליק את המחשב יש ציפצוף והמסך לא נדלק ?נכון?ציפצוף ארוך קצר איזה לוח ?תבדוק בספר של הלוח מה הסימן של הצפצוף ,לזכרוני ציפצוף ארוך זה כרטיס גרפי לא תקין למרות שאני בספק אבל יכול להיות .

היה לי מקרה לא מזמן מחשב שהמסך לא נדלק ספק חדש שכרגע הוחלף לחדש אצל היבואן ,ומסתבר שהספק היה דפוק (למרות שהיה חדש חדש).

הבדקיה נעשתה ע"י ספק חלופי .

מה ניסיתה לעשות עד עכשיו ?

פורסם

א. כל חלק יכול לקצר ולגרום לתופעה הזאת, כולל הזיכרונות.

ב. מסכים שהחלק הכי חשוד הוא ספק הכוח.

ג. על דרך השלילה, נתק את כל הרכיבים שמחוברים ללוח האם ונסה להפעיל (POST זה לא יעבור, אבל לפחות יהיה ברור אילו חלקים לא גורמים לתופעה הזאת).

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם.

היות והבעיה נשארה בעינה ללא שום הבדל לאחר ניתוק כל חלק אפשרי, לרבות זכרונות, והיות שכל האורות והמאווררים היו נדלקים כרגיל לפחות לרגע וכן שהיה נשמע צפצוף חד כשהייתי מנתק את כרטיס המסך מהספק, הנחתי שהספק תקין דווקא והבעיה בלוח. בכל אופן, הלוח הוחלף וכעת המחשב נדלק כמו שצריך - נשאר רק הכאב-ראש של להתקין מחדש הכל...

פורסם

היה לי משהו דומה אחרי שהכנסתי את הזכרונות בצורה לא נכונה למקומות שלהם .

פורסם
  • מחבר

אלא שבמקרה שלי קיבלתי אותה התוצאה עם הזכרונות כמו שהם, עם הזכרונות במקומות אחרים ואף ללא הזכרונות בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים