עבור לתוכן

למה המהירות של המעבדים יורדת במחשבים נייחים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אחוז האנשים המשאירים מחשב דולק 247 הוא ממש ממש נמוך, רוב השרתים משתמשים במעבדים יעודיים.

• תגובות 34
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אחוז האנשים המשאירים מחשב דולק 247 הוא ממש ממש נמוך, רוב השרתים משתמשים במעבדים יעודיים.

בכיף. :) תמשיך לזרוק דברים שאין לך שום ביסוס להם, והעיקר שתמיד תאמר את המילה האחרונה. :xyxthumbs:

פורסם

רוב המעבדים החדשים הם כפולי ליבות שזה מאפשר להשאיר את המהירות אותו דבר בלי לפגוע בביצועים ובנוסף זה באמת יותר טוב לעסקים גדולים המעבדים הם בעלי זריכת הספק קטנה יותר. :)

פורסם

על מה אתם רבים... יש כתבות באתר פה על המחשבים החדשים שהחברות קנו.

כולם עם מעדים שחוסכים בחשמל... זה ברור שהחברות כן שמות לב למחירים שהם מגיעים ובטוח שלפחות חצי מהמחשבים שלהם (ויש להם טונה מחשבים- מחוברים ביחד למחשב על שאמור לבצע חישובים מטורפים) נשארים פתוחים 24\7. הם מנסים לחסוך עד כמה שאפשר בלי לפגוע ברווח שלהם.

חוץ מזה - כל המעבדים הממש יקרים היום - הם בדיוק אותם מהירות כמו המעבדים הרגילים רק שהם לוקחים פחות חשמל(וההבדלי מחירים עם משמעותיים ביותר).

זה חשוב מאוד שמחשב יקח כמה שפחות חשמל - במיוחד לגיימרים שרוצים ביצועים מקסימלים וישיגו זאת בעזרת OC - שכמה שהמעבד לוקח פחות חשמל כך יהיה קל יותר לקרר אותו ולהגיע למהירויות מעבד מטורפות. כנ"ל על כרטיסי מסך.

אם אתה מנסה לחסוך באנרגיה בעזרת תוכנה כלשהי אז ברור שהמהירות של המעבד תרד - אפילו משמעותית (תלוי כמה אנרגיה אתה רוצה לחסוך). לדעתי אפשר להשתמש בתוכנה הזאת אבל רק כאשר שאתה לא על המחשב בכלל - זה גם מקטין את הרעשים מהמחשב(לוקח פחות חשמל = זקוק לפחות קירור).

פורסם
  • מחבר

הנה עוד חכמולוג, אמרתי בפירוש למשתמש הבייתי.

פורסם

למשתמש הבייתי זה חוסך בעיקר חשמל חום ורעש.

בנוסף זה עוזר לסביבה.

פורסם

שוב אתה בורח בורח ממענה בכך שאתה צוחק על המשתמשים כאן?

אני חושב שהבנתי את מה שאתה חושב, שהמהירות היא נטו לפי המגה הרצים של המעבד?

זהו שזה לא ככה, היום המגמה היא להגדיל את מספר הליבות, הזיכרון מטמון שלהם וטכנולוגיה מאשר פשוט להעלות את ההרצים.

למה אתה אומר שהמעבדים היום מאבדים מהמהירות שלהם?! כל רגע יוצא עוד מעבד שיותר מהיר מהשני.

פורסם

^ בדיוק. אתם מפספסים את הנקודה. כשאתה אומר שהמהירות יורדת, אתה מתכוון למהירות ה-clock?

מצדי שהמעבד יהיה בתדר 500Mhz אבל שבביצועים יהיה מצויין.

פורסם
  • מחבר

הכוונה שלי היא כזאת, אני משתמש ביתי, קניתי מעבד E8400 נגיד, המהירות ליבה שלו המקס' היא X ובמנוחה היא יורדת לY (כמובן שהביצועים יורדים אין ספק).

שאלתי מה הסיבה לזה והמסקנות שלי הן כאלו:

1. לחסוך כמה שקלים בחודש למשתמש ממוצע.

2. להיות "ירוק"

3. להוריד את טמפ' המארז במנוחה

כל ההסברים האלו לא כל כך משכנעים לכן מכאן אני מסיק שזה גימיק נחמד וזהו.

פורסם

הכוונה שלי היא כזאת, אני משתמש ביתי, קניתי מעבד E8400 נגיד, המהירות ליבה שלו המקס' היא X ובמנוחה היא יורדת לY (כמובן שהביצועים יורדים אין ספק).

שאלתי מה הסיבה לזה והמסקנות שלי הן כאלו:

1. לחסוך כמה שקלים בחודש למשתמש ממוצע.

2. להיות "ירוק"

3. להוריד את טמפ' המארז במנוחה

כל ההסברים האלו לא כל כך משכנעים לכן מכאן אני מסיק שזה גימיק נחמד וזהו.

התעשיה התקדמה מבחינה חשמלית ויצרה סטנדרדים חדשים של יצור מערכות חשמל במוצרי אלקרוניקה רבים.

לוחות מחשבים ומעבדים נמצאים בקידמת הטכנולוגיה ולכן מייצגים את מיטב הפיתוחים בתחום.

האפשרות לשנות הספק לפי צורך הוא דבר נחוץ ביותר בענף האלקטרוניקה.

התוצאה של כל זה, זה יציבות, חיסכון בחשמל, פחות חום.

היעילות (מבחינה חשמלית, וגם באופן כללי) היא פיסגת השאיפות בכל תחום המיחשוב והאלקטרוניקה.

פורסם

המהירות ליבה שלו המקס' היא X ובמנוחה היא יורדת לY (כמובן שהביצועים יורדים אין ספק).

פה הטעות שלך - הביצועים לא יורדים בכלל. כי המעבד במנוחה, כלומר גם ככה אין לו מה לעשות. ברגע שיש לו - תוך אלפית שנייה הוא חוזר למהירות המקסימלית שלו.

פורסם

זה עובד כמו באוטו.

כשצריך "נותנים גז" והמנוע מסתובב מהר יותר. אין סיבה לינסוע כל הזמן, או לעמוד במקום,

כשמנוע מסתובב במהירות מקסימום שלו.

מה רע בזה שזה ככה גם במחשב בבית שלך ?

פורסם

שלא לדבר שאפשר לבטל את זה... אז איפה פה הבעיה?!

פורסם
  • מחבר

חברה חברה, אני מבין שזה לא רע, אבל מבחינה מעשית בפועל אם לא הייתה הטכנולוגיה הזאת שום דבר לא היה משתנה משמעותית.

לא הטמפ' המארז, לא חשבון החשמל שלכם ולא אורך החיים של המעבד.

פורסם

יש הרבה טכנולוגיות, שאם הן לא היו שום דבר לא היה משתנה משמעותית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים