עבור לתוכן

למה המהירות של המעבדים יורדת במחשבים נייחים?

Featured Replies

פורסם

במחשב נייד אני מבין, כל אנרגיה חשובה.

אבל במחשב נייח? כמה זה כבר חוסך? כמה וואטים בודדים, בכלל לא משהו משמעותי.

חשבתי אולי זה שומר על אורך חיים של מעבד, אבל גם זה נספל כי אורך חיים של מעבד בלי הטכנולוגיה הזאת הוא עשרות שנים.

מישהו יודע מה הסיבה אז?

• תגובות 34
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מאיזו בחינה אתה מתכוון שהמהירות יורדת? היא כבר שנים נמצאת באותו טווח של מהירויות...

פורסם

פחות פליטת חום.. פחות צריכת חשמל..

לגבי הצריכה- זה כן משמעותי, אפילו מאוד. למה אתה ממציא שזה לא?

פורסם

הוא מדבר על C1E ו EIST של אינטל.

מה הסיבה? צריכת חשמל. כן, גם מחשבים נייחים צורכים לא קצת חשמל, וחלק מהאנשים ההורים שלהם לא משלמים להם על החשמל.

פורסם
  • מחבר

צריכת החשמל של מעבד ממוצע היא 70-80W נגיד הוא משתמש בטכנולוגיה הזאת, הצריכה יורדת ל 40W זה חיסכון של אולי שקל בחודש.

פורסם

אבל 10000 מחשבים שחוסכים 40 ואט כל אחד מגיעים לחיסכון משמעותי יחד.

תחשוב ירוק. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקי, זאת השאלה שלי למעשה, האם זה עוד גימיק ל"ירוקים" כי לצרכן הבייתי זה לא משנה הרבה..

פורסם

אוקי, זאת השאלה שלי למעשה, האם זה עוד גימיק ל"ירוקים" כי לצרכן הבייתי זה לא משנה הרבה..

סלח לי... אבל ירוק זה לא גימיק. ואם המצב היה נורמלי לצרכן הביתי היה אכפת מאוד מאיכות הסביבה כי מדובר פה בנושא קריטי בסופו של דבר ולא שטות של מחבקי עצים.

לכן אם יצרניות חומרה מתחשבות בנושא ומוציאות מוצרים ידידותיים יותר זו יוזמה מבורכת.

פורסם

אתה מחשב את צריכת החשמל בצורה לא נכונה...

פחות חשמל, פחות פליטת חום- משמע, פחות מאווררי ענק ומערכות קירור שצורכות לא מעט חשמל בפני עצמם.

כמה מאווררים יש לך במחשב? תעשה חישוב.

פורסם

צריכה של מאווררים היא שולית !

אולי יש רלוונטיות למיזוג שתפעיל בחדר בגלל החום שיוצא מהמחשב וחונק אותך.

ואולי התשובה לשאלה המקורית היא שרואים שעדיף יותר ליבות עם ופעולות במקביל מאשר מספר פעולות בשנייה !

בI7 אפשר לראות שכדי לשפר ביצועים יש עדיפות נמוכה יותר למספר הפעולות בניישה (HZ) לעומת מספר הפעולות במקביל ולעומת השימוש בזיכרון מטמון.

פורסם

סלח לי... אבל ירוק זה לא גימיק. ואם המצב היה נורמלי לצרכן הביתי היה אכפת מאוד מאיכות הסביבה כי מדובר פה בנושא קריטי בסופו של דבר ולא שטות של מחבקי עצים.

לכן אם יצרניות חומרה מתחשבות בנושא ומוציאות מוצרים ידידותיים יותר זו יוזמה מבורכת.

אתה יודע בכלל מה הנזקים של צריכת חשמל גבוהה ? או שאתה סתם זורק סיסמאות לפי מה שראית בטלווזיה

פורסם

צריכת החשמל של מעבד ממוצע היא 70-80W נגיד הוא משתמש בטכנולוגיה הזאת, הצריכה יורדת ל 40W זה חיסכון של אולי שקל בחודש.

הבדל של 30W הוא הבדל של 21.6Kwh בחודש עבור מחשב שפועל ללא הפסקה. לפי התעריפים הביתיים העכשוויים של 53.25 אגורות לקווט"ש, זה הבדל של 11.5 שקלים בחודש. נכון, זה לא הרבה (למרות שזה נורא כיף לריב עם ספק האינטרנט כדי לחסוך סכום דומה בחודש). אבל תחשוב על חברות גדולות עם חוות של מאות שרתים, שרצים לרוב 24/7, בנוסף לכך שהם משלמים תעריפים גבוהים יותר לחשמל (60.67 אגורות לקווט"ש). עבורם החיסכון עשוי להיות משמעותי.

פורסם

פחות פליטת חום.. פחות צריכת חשמל..

לגבי הצריכה- זה כן משמעותי, אפילו מאוד.

אתה מחשב את צריכת החשמל בצורה לא נכונה...

פחות חשמל, פחות פליטת חום- משמע, פחות מאווררי ענק ומערכות קירור שצורכות לא מעט חשמל בפני עצמם.

כמה מאווררים יש לך במחשב? תעשה חישוב.

זו הסיבה היחידה נ ק ו ד ה :xyxthumbs:

לא לבלבל בסכל! :nono:

פחות חשמל = פחות פליטת חום = העלאת ביצועים + ופחות מאווררי ענק ומערכות קירור.

כל עולם המחשוב נכנס לתהליך המזעור בכדיי לשפר ביצועים על ידי צריכת החשמל נמוכה שתפלוט פחות חום בגלל המזעור.

יש?

פורסם
  • מחבר

הבדל של 30W הוא הבדל של 21.6Kwh בחודש עבור מחשב שפועל ללא הפסקה. לפי התעריפים הביתיים העכשוויים של 53.25 אגורות לקווט"ש, זה הבדל של 11.5 שקלים בחודש. נכון, זה לא הרבה (למרות שזה נורא כיף לריב עם ספק האינטרנט כדי לחסוך סכום דומה בחודש). אבל תחשוב על חברות גדולות עם חוות של מאות שרתים, שרצים לרוב 24/7, בנוסף לכך שהם משלמים תעריפים גבוהים יותר לחשמל (60.67 אגורות לקווט"ש). עבורם החיסכון עשוי להיות משמעותי.

חבל שאני מדבר על השוק הבייתי ואתה מר מתחכם, הרי שבחוות שרתים משתמשים במעבדים ייעודיים לשרתים.

פורסם

חבל שאני מדבר על השוק הבייתי ואתה מר מתחכם, הרי שבחוות שרתים משתמשים במעבדים ייעודיים לשרתים.

א) גם לשוק הביתי החישוב שלך לא היה מדויק

ב) גם במעבדי שרתים יש פיצ'רים של חסכון בחשמל

ג) ממש ממש ממש לא כל המחשבים בחוות משתמשים במעבדים של שרתים

חבל, שאין לך תגובה נורמלית, והדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לקרוא למישהו "מתחכם", רק כי העמידו אותך על טעותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים