עבור לתוכן

שאלות בקשר למעבר לרשת GIGABIT

Featured Replies

פורסם

היום יש לי רשת (קווית בלבד) שנראית כך:

מודם HOT מחובר לSWITCH 10/100

ל SWITCH מחובר נתב קווי 10/100 ובנוסף שני מחשבים (כלומר אני מקבל מהוט 3 כתובות IP)

לנתב מחוברים 4 מחשבים.

אני רוצה להפוך את הרשת לרשת GIGABIT :

1. איזה SWITCH לא יקר מומלץ? (אם אפשר מזיגזג)

2. המלצה לכרטיס רשת GIGABIT (אם אפשר מזיגזג)

3. האם הכבלים של CAT 5E מספיקים?

4. יש לי כבל אחד באורך 15 מטר ויש לו מאריך (קופסת נקבה/נקבה) שאליו מחובר עוד כבל של מטר - האם זה יהיה בעייתי? (שניהם CAT 5E)

5. האם יש בעייה אם זה שהנתב הוא רק 10/100 ? או האם אני אאלץ לחבר את כל המחשבים לSWITCH ? (כלומר איך אני שומר על הקןנפיגורצייה שאני אקבל מספר כתובות IP מהוט אבל שהרשת הפנימית תהיה 1G?) [לשני מחשבים יש שני כרטיסי רשת כל אחד]

6. אני מניח שנתב GIGABIT יתן לי פתרון יותר פשוט... אבל יותר יקר מהותית (?)

תודה

פורסם

אתה יכול לרכוש SWITCH של 1G ולחבר אותו מצד אחד למודם ומצד שני לשני המחשבים העצמאיים (אני מקווה שיש להם FIREWALL ושאתה לא משתף בינהם מידע יחד עם המחשבים האחרים). SWITCH-ים טובים של 1G בסביבות 250 שקל יש ל-DLINK ו-EDIMAX וב-350 שקל גם ל-3COM. אלה גם חברות מומלצות לכרטיסי רשת. כבלים איכותיים של CAT5E מספיקים לרשת של 1G.

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח שהבנתי :-\

היכן הנתב מתחבר? האם שאר המחשבים ישארו מחוברים לנתב? (אם כן, איך הם יעבדו במהירות 1G?)

האם מכל מחשב לכל מחשב תהיה גישה במהירות 1G?

לכל המחשבים יש FIREWALL וברובם יש שיתוף ספריות.

תודה

פורסם

חיבור:

מודם ________ SWITCH 1G ________________ נתב __________מחשב

| |___________מחשב

| |___________מחשב

|_______מחשב עצמאי 1

|_______מחשב עצמאי 2

פורסם
  • מחבר

הבנתי את הקונפיגורצייה. תודה :xyxthumbs:

רק בשביל ההבנה:

* איך המחשבים שמחוברים לנתב ידברו אחד עם השני ב 1G למרות שהנתב הוא רק 10/100 ?

* איך המחשבים העצמאיים (מחוברים רק ל SWITCH) מכירים את המחשבים שמחוברים לנתב?

עריכה:

עוד שאלה, האם יש בעייה שחלק מהמחשבים ברשת יהיו 10/100 וחלק 1G? או שזה יגרום לכל הרשת להיות 10/100? (כמובן שכל תקשורת עם מחשב 10/100 תהיה במהירות זו)

פורסם

כיד שמחשב יתקשר עם מחשב אחר שנמצא באותו subnet הוא לא צריך נתב.

כל מי שמחובר לסוויטצ' יודע לדבר אחד עם השני.

הדופלקס בין המחשבים יקבע לפי הגורם הנמוך ביותר בדומה לכל תקשורת.

פורסם

* איך המחשבים שמחוברים לנתב ידברו אחד עם השני ב 1G למרות שהנתב הוא רק 10/100 ?

הם לא, כי הנתב הוא 10/100.

אם היית מסתפק בכתובת IP חיצונית אחת, היית יכול לשים את הסוויצ' מאחורי הנתב ולחבר את כל המחשבים אליו, ואז כולם היו מדברים ב-1G. אבל משום שאתה רוצה שחלק מהמחשבים יהיו מחוברים ישירות למודם, זה לא אפשרי. אם אתה ממש רוצה שכל הרשת תהיה גיגהביט, תצטרך לעשות אחת מהשניים:

1) לרכוש נתב גיגהביט

2) לחבר את המחשבים שמאחורי הנתב בחיבור גיגהביט נפרד זה לזה, ואז הם כאילו יהיו חברים בשתי רשתות פיזיות - אחת מהירה לתקשורת פנימית, ואחת נוספת ליציאה החוצה. זה כנראה לא יחסוך יותר מידי כסף, אם בכלל, ולדעתי סתם יסבך את הטופולוגיה מעבר למה שנחוץ.

פורסם
  • מחבר

המממ... אז הטופולוגייה שצייר Cheif לא עונה על הדרישה הבסיסית שלי שכל המחשבים (בעלי כרטיס רשת GIGABIT) ידברו בינהם ב1G? ???

מה אם אני אחבר כך:

מודם ---- SWITCH ישן 10/100 ---- נתב ---- SWITCH 1G --- מחשבים ברשת הביתית (כולל כרטיס רשת ראשון במחשב A בעל שני כרטיסי רשת)

|

מחשב 1 עם IP שונה

מחשב A - כרטיס רשת שני - לצורך IP שונה

מחשב 1 לא זקוק ל GIGABIT

מחשב A זקוק ל GIGABIT רק חיבור למחשבים ברשת הביתית שיהיו מחוברים ל SWITCH

פורסם

במקרה הזה רק מחשבים שמחוברים ל-SWITCH 1G ידברו אחד עם השני ב-1G אבל המחשב שמחובר ל-SWITCH ה-100M לא ידבר ב-1G. הפתרונות לכך שכולם ידברו ב-1G טמונים במלואם בתשובה של QTTP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים