עבור לתוכן

מעוניינת לקנות דיסק של טרה- טרה וחצי. עזרתכ&#1

Featured Replies

פורסם

היי כולם

נגמר לי המקום בדיסקים והיות ונראה שמחירי המדיות האיכותיות דיי דומות לאלו של הקשיחים, בעוד שהקשיחים נוחים בהרבה, כנראה הגיע הזמן לקשיחים חדשים. כעת יש לי שניים של 0.5 (נתונים במפרט) ועוד שניים קטנים ובהנחה שהמערכת שלי תומכת בכך (ואם מישהו חושב שלא אשמח אם יגיד לי) אני רוצה להוסיף לפחות עוד קשיח אחד של 1-1.5 טרה, ואם לא ניתן להוסיף, אז להחליף את אחד מהקטנים שלי בו.

ראיתי בזאפ שמוצאים מספר קשיחים של טרה

http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=C-HardDrive&DB141821=141823&DB141804=148099&orderby=price

וגם הקשיח הזה שאליו הופנה שואל בפורום

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1037

באופן מעניין דווקא השניים המומלצים בסטיקי (HD103SJ או WD1001FALS - ) - אינם נמצאים שם.

אבל רק שלושה של 1.5 טרה בינהם דגם אחד שנראה שלפחות בעבר נכתבו עליו בפורום דיווחים על בעיות שונות :

ST31500341AS ולגבי גודל זה כלל אין איזכור בסטיקי.

ואם כבר, מה לגבי ה- 1.5 הזה של סמסונג?

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1328

אגב - מה זה בכלל ירוק ומדוע הוא טוב יותר / פחות?

בקיצור, אשמח להסברים, המלצות, ואם ניתן גם לחנויות מומלצות בהן נמכרים אותם דגמים במחירים טובים - רצוי באזור המרכז.

תודה מראש

• תגובות 34
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המלצה חמה ( 4 כאלה, סוסים ) :

חברת סיגייט, נפח 1 טרה, סידרה ST31000528AS 7200.12 , שתי פלטות של 500GB.

שקט, קריר, מהיר, בלי בעיות של הסידרה הקודמת.

מחיר עד 440 שקלים.

מומלץ בקנייה לוודא שעל הדיסק רשום Product of Thailand ולא הדגם שמיוצר בסין.

סדרות ה 1.5 טרה, של כל החברות ( למיטב ידיעתי ) בנויות מפלטות 333GB ושייכות לדור הקודם ( חלק טובים חלק הרבה פחות ).

ירוק, בשבילך, לא משנה לכלום. זו פשוט טכנולוגייה לצריכת חשמל נמוכה יותר. לא משהו משמועתי.

פורסם

קשיחי טרה זה רק סמסונג F3 היום

קשיח ירוק הוא קשיח שהוא חסכוני יותר בחשמל כתוצאה ממהירות סיבוב נמוכה יותר ולכן גם שקט יותר אבל איטי יותר, למרות זאת הוא מעולה למי שצריך אחסון נטו

פורסם
  • מחבר

המלצה חמה ( 4 כאלה, סוסים ) :

חברת סיגייט, נפח 1 טרה, סידרה ST31000528AS 7200.12 , שתי פלטות של 500GB.

שקט, קריר, מהיר, בלי בעיות של הסידרה הקודמת.

מחיר עד 440 שקלים.

מומלץ בקנייה לוודא שעל הדיסק רשום Product of Thailand ולא הדגם שמיוצר בסין.

סדרות ה 1.5 טרה, של כל החברות ( למיטב ידיעתי ) בנויות מפלטות 333GB ושייכות לדור הקודם ( חלק טובים חלק הרבה פחות ).

ירוק, בשבילך, לא משנה לכלום. זו פשוט טכנולוגייה לצריכת חשמל נמוכה יותר. לא משהו משמועתי.

תודה על התגובה, almonime

1. תוכל לומר לי במה הסיגייט עליו אתה ממליץ עדיף על על ה- WB והסמסונג הרשומים בסטיקי?

2. באשר ל- 1.5 באסה קצת, כי במחיר לטרה לפחות בחלק מהמקרים הם די משתווים ל- 1, ועדיין נותנים ב- 50% יותר נפח איכסון דבר שדיי חשוב בעיקר במארז כמו שלי המוגבל בכמות הקשיחים המסוגל להכיל. אבל אם אתה אומר שהם שייכים לדור קודם ופחות טובים, ברור שעאדיף את הטובים יותר.

3. חסכון בחשמל זה דווקא נחמד בדיסק, אבל יש דברים חשובים יותר (ראה תשובתי הבאה שגם עליה אתה מוזמן להגיב).[br]פורסם בתאריך: 3.12.2009 בשעה 09:33:48

קשיחי טרה זה רק סמסונג F3 היום

קשיח ירוק הוא קשיח שהוא חסכוני יותר בחשמל כתוצאה ממהירות סיבוב נמוכה יותר ולכן גם שקט יותר אבל איטי יותר, למרות זאת הוא מעולה למי שצריך אחסון נטו

תודה כך תגובתך, יעקב

אז את אומר שלא WD, לא הסיגייט שמזכיר almonime למעלה ולא שום דבר אחר, רק הסמסונג.?

ואם כבר, תוכל לומר לי מהיא אותה סדרה F3? כי איני רואה "F3" לא הסמסונכ המוזכר בסטיקי ולא למשל בזה שאני הבאתי..

ואגב, אתה שותף לדעתו של almonime אודות ה- 1.5 טרה? (שהם מיושהים ושייכים לדור קודם ועדיף לקנות טרה).

באשר לירוק, תודה על ההסבר. חיסכון בחשמל זה חשוב, אולם היות ובמקרה שלי לא מדובר יהיה רק לאחסון אלה גם לשליפת מידה (הרעיון הוא שספריית הסרטים שלי תהה שם) רצוי שלא יהיה איטי. אם כי, שקט, במקרה של המחשב הזה בהחלט יכול להוות ייתרון (HTPC).

פורסם

אם אחסון זה מה שחשוב לך - את יכולה לקחת 1.5 טרה ללא שום חשש. הבדלי הביצועים קיימים אבל לא קריטיים.

פורסם
  • מחבר

אם אחסון זה מה שחשוב לך - את יכולה לקחת 1.5 טרה ללא שום חשש. הבדלי הביצועים קיימים אבל לא קריטיים.

תודה על התגובה, ag43.

שטח האחסון חשוב לי, אבל גם הבדלי הביצועים וזה שיהיה מדובר על דיסק טוב אמין אייכותי למשך שנים. כזה שיוכל לעמוד בכבוד בכתיבה, ייתכן לא מעטה של חומר לתוכו. למשל שני ה- 0.5 שלי אצלי שנתיים ולמרות שנכתב ונמחק מהם לא מעט, בינתיים נראה שהם עומדים בכך ואף עושים עבודה לא רעה - ומקווה מאוד שיעשו כך לעוד שנים ארוכות. גך גם לגבי שני הקטנים שבני יותר מ- 5 - ולפחות אחד מהם נדמה לי שעושה לא מעט רעש כאשר מופעל.

אם לא איכפת לך, אשמח אם תוכל להסביר על הבדלי הביצועים בינהם ומה המשמעות של שתי פלטות של 0.5 (כפי שנאמר לי שהסייגט שהומלץ לי למעלה בנוי) מול כמה של 333. ואם כבר גם בין ה- 1.5 איזה מומלץ ואיזה פחות עד כלל לא.

פורסם

קודם כל אציין- עוד לא ראיתי 1.5TB במחיר כזה. הוא בהחלט יכנס בקרוב לסטיקי מומלצים:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1328

זה לא נכון, בתקופה בה היו כוננים עם פלטות של 333GB לסמסונג לא היו בכלל כונני 1.5TB. ה-1.5TB הנ"ל הוא מסדרת F2 והוא עוד כונן חדש.

^ זו רק הבהרה. בשטח, זה לא ממש לא משנה. ה-HD103UJ (כונן 1TB מסדרת F1 של סמסונג) היה מתחרה בכוננים עם 2 פלטות של 500GB, וזה כונן דיי ישן של 333GB בפלטה. בשל המחיר והצורך ובאחסון אני בהחלט ממליץ על ה-HD154UI.

לגבי ה-F3 שהזכיר יעקב (HD103SJ), הוא כן נמצא בסטיקי והוא הדור החדש של ה-HD103UJ (סדרת F1).

פורסם

בצורה כללית מאוד - ככל שיש יותר מידע על הפלטה, הביצועים עולים. היות שגודל הפלטות (פיזית) ומהירות הסיבוב של ההרדיסק שווים בין

הדיסקים האלו, יקרא יותר מידע בקריאה רציפה בכונן בעל הפלטה שבה יש יותר נתונים (הנתונים "צפופים" יותר על הפלטה). כמה זה משנה?

אני החלפתי השבוע כונן סמסונג טרה 3 פלטות למקבילו בעל 2 הפלטות (שכל הביקורות מהללות) והרגשתי שיפור קל בהעתקת קבצים גדולים,

לא יותר.

בקשר לכוננים מומלצים יש סטיקי.

עריכה:

NIKE אל תשכח לציין שכונן הסמסונג 1.5 שהבאת הוא 5400RPM, לא כ"כ קריטי לאחסון אבל כדאי להדגיש זאת.

פורסם

F3 הוא הHD103SJ וניתן לרכישה בKSP.

אני קניתי אחד כזה שם לפני שבוע ב 435 שח.

השוותי אותו לשני קוננים שכבר קיימים אצלי 320GB דגם JS של WD ו80GB דגם JS שניהם ב SATA והביצועים היו בארך פי 2.

אז גם אני ממליץ על ה F3

פורסם

נכון שהוא 5400RPM אבל הוא עדיין מציג ביצועים טובים. מה שהיא לא תבחר - אני לא חושב שזה ישנה לה. אנחנו בקטנוניות שלנו ( ;)) דנים על הפרשים מינוריים והיא עשויה לחשוב שמדובר בהפרשים עצומים שרלוונטיים לשימושים שלה.

פורסם

סדרת הF3 של סמסונג שכוללת היום כונני 0.5 ו1 נחשבת למומלצת ביותר, F3 הוא השם של הסדרה ולא הדגם... זה מה שמנע ממך למצוא אותו בעצם

לגבי דעתו של almonime, הוא טועה... חד וחלק, הF3 הוא הדור הבא של הF1 ולא הF2 שנוצרו מראש בשביל להיות סדרה ירוקה

במקרה שלך אני חושב שהF2 יעשה את העבודה בגלל של בשביל HTPC הוא מספיק מהיר ולא יעשה בעיות בשום צורה

פורסם

" לגבי דעתו של almonime, הוא טועה... חד וחלק "

:s05:

פורסם

בכך שאתה אומר שהF2 הוא דור קודם...

פורסם

אח'שלי, רשמתי -> " למיטב ידיעתי ". :nixweiss:

תוקן, תוקנתי, קיבלתי תיקון.

עצה :

כשאתה אומר שמישהו " טועה, חד וחלק " תסביר ותן דוגמית מייצגת , שלא יעלו לו סימני שאלה בראש ;)

ולעניין, מסתברא שאכן, F3 , הינו סידרה טובה ובעלת ביצועים.

כתבה מאוקטובר ( אחת, כן, לא בראש שלי לחפש עוד )

http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2009/10/06/samsung-spinpoint-f3-1tb-review/1

פורסם

ובכל זאת עדיף לשלם עוד 100-130 שקלים ולקבל עוד 500GB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים