עבור לתוכן

סתם שאלה שמסקרנת אותי בתור סטודנט מתחיל שנה א' במדעי המחשב,יש מישהו שחדו"א היה

Featured Replies

פורסם

חחח בטח אני היחיד כאן בפורום שלא מבין רבע מילה מכל מה שאתם לומדים פה , אני בכלל עד היום תקוע עם משוואות של שתי נעלמים שעדיין אין לי מושג איך פותרים אותם , אני מאלה שהכי שונאים מתמטיקה בעולם , לא מתחבר לזה בשיט...

• תגובות 71
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דווקא נראה לי שאתה מייצג את הרוב כאן. אולי לא מבחינת שנאת מתמטיקה בהכרח, אבל מבחינת קבוצת הגיל ורמת ההכנה המתמטית שמספקים רוב בתי הספר בישראל אתה בהחלט בחברה טובה.

פורסם

אני מאלה שהכי שונאים מתמטיקה בעולם , לא מתחבר לזה בשיט...

אין בכך שום בעיה עקרונית, כל עוד אתה לא מנסה ללמוד תואר במדעים מדויקים.

פורסם

אם אין לך ראיה מרחבית תנסה להבין מרחבים וקטורים בלינארית, נראה מה תגיד אז כשידברו איתך על N מרחבים. לא 1 לא 2 אפילו לא 3 אלה N מרחבים.

בסופו של דבר יהיה לך קשה וכנראה שתקבל בקורסים האלה ציונים יחסית נמוכים למה שאתה רגיל אבל אם תתרגל כמו שצריך ויהיה לך מתרגל טוב לעבור אתה תעבור בסופו של דבר.

קורס חדוא 1 הוא קורס שקשה לרוב האנשים במיוחד גבולות בהתחלה, בנוסף לזה יש את השוק של סמסטר א'.

מה שלא יהיה בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות,אבל באלגברה ליינארית עוסקים בוקטורים על צורות גאומטריות? עשיתי 4 יח"ל ככה שאני לא יודע בדיוק מה זה וקטורים,ראיתי שזה מתקשר לפיסיקה ומט'...

למה לעזאזל כששאלתי אנשים בקשר לגאומטריה אמרו לי שבמדמח לא מתעסקים בגאומטריה,וזה שאני לא הייתי טוב בגאומטריה לא צריך להפריע לי כל עוד הסתדרתי עם כל שאר הדברים שלא קשורים לגאומטריה.

(וכן תכלס אם לא הייתה גאומטריה אני דיי בטוח שהייתי יכול להוציא 95 ב4 יח"ל ואולי ציון דומה ב5 יח"ל)...

גאומטריה הייתה כל הבעייה שלי בבגרות במט'

פורסם

כי אין כמעט חשיבות לגופים במרחב, כלומר לא דרך ניתוח גאומטריה אוקלידית שאותה מלמדים בתיכון.

המתמטיקה הופכת להרבה יותר מופשטת, ותאורטית. זו רמה אחרת לגמרי וכל העיסוק שונה לגמרי.

לכן, מי שאמר שצריך ראייה מרחבית כדי להבין 'N' מימדים, כנראה שאינו יודע על מה הוא מדבר, כי הרי אי אפשר לראות יותר מ-3, ובכלל - אתה רוכש כלים שעוזרים לך לנתח דברים גם אם אין אפשרות מעשית להציגם כגופים במרחב.

פורסם

יותר מזה, כשלומדים אלגברה לינארית בצורה נכונה, אין משמעות בכלל לראיה מרחבית, כי עובדים עם שדות מופשטים ולא בהכרח עם המספרים הטבעיים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי נרגעתי קצת,ומה עם חדו"א 2 שמה יש שימוש מעשי בגופים גאומטריים וחישובים שצריכים בשבילהם ראייה גאומטרית? או שגם שמה זה יותר תאורטי ומוצג בדרך אלגברית?

פורסם

צריך ראיה גאומטרית בסיסית מסוימת, אבל היא די מינימלית וזה בכל מקרה ידע שרוכשים במהלך הקורס (בלית ברירה).

בוא נגיד שהראיה המרחבית, בחדו"א, תהיה הדאגה האחרונה שלך...

פורסם

לא אמרתי שצריך תפיסה מרחבית כדי לפתור תרגילים אמרתי שינסה להבין את זה.

אני חושב שהשימוש היחיד של ראייה מרחבית בקורסים האלה זה רק לחישוב נפחים ושטחים בחדוא.

פורסם

גם אם כן, קצת מטריד הרעיון שבחור שהסתבך עם גאומטריה של 4יח"ל הולך ללמוד בפקולטה שבה רוב הקורסים הם מתמטיים בעיקרם.

פורסם
  • מחבר

והשאלה עד כמה באמת נפוץ הצורך לחשב שטחים בחדוא?

את האינטגרלים העבירו להשלמות חדו"א לפי מה שאמרו לנו

גם אם כן, קצת מטריד הרעיון שבחור שהסתבך עם גאומטריה של 4יח"ל הולך ללמוד בפקולטה שבה רוב הקורסים הם מתמטיים בעיקרם.

תשמע,בתקופה שעשיתי את הבגרות גם לא הייתי מאופס כ"כ,היה לי איזה משהו שקצת הפריע לי ללמוד כמו שצריך...

חוץ מזה שבחלק האלגברי לא הייתה לי בעייה בכלל

פורסם

בחדוא 1 לא צריכה להיות לך בעיה כי כל החישובים שאתה מבצע אמורים להיות על האינטגרל הלא מסוים כמה שאני זוכר נכון (עבר קצת זמן מאז שלמדתי את זה) ושם לא צריכה להיות לך בעיה.

אני מאמין שבגדול גם בחדוא 2 כאשר אתה תתעסק עם חישוב שטחים של האינטגרל הלא מסוים אתה תוכל לפתור שאלות ללא ראיה מרחבית, פשוט זה יקח לך קצת יותר זמן.

לא למדתי מדמ"ח אלה הנדסת מכונות ולכן לא יכול לעזור לך בנוגע למדמ"ח אבל בסופו של דבר אני לא מאמין שאתה תהיה חייב ראיה מרחבית בשביל אף קורס שתיקח במהלך התואר, פשוט חלק מהדברים יהיו לך טיפה יותר קשים אבל בסופו של דבר כל אחד יכול להתמודד אתם ללא קשר לראיה מרחבית.

היה לי מתרגל במהלך התואר הראשון בחדוא או משהו כזה שאם הייתה שואל אותו איך מציירים פונק' הופכית או פונק' לא מוכרת כל כך הוא לא היה יודע ללא הצבה של נקודות וחקירה מלאה ובכל זאת הוא היה מתמטיקאי גאון. אתה לומד כלים וזה מה שכל הקורסים האלה נותנים לך.

אז אל תפחד מזה, אלה תקבל את זה שלך אין את הראיה ואתה פשוט עלול לעבוד טיפה יותר מאשר אחד עם ראיה.

זאת דעתי האישית אבל אני לא יודע כי יכול להיות שהיו שינויים בקורסים ובקושי במהלך ה-9 שנים האחרונות מאז שאני עשיתי אותם.

(לא שינויים במתמטיקה אלה בדרישות ובסיליבוסים).

בכל מקרה בהצלחה לך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

אם בחדוא 1ת' נפלה שלהבת מה יגידו אזובי האינפי? :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים