עבור לתוכן

רשת ביתית בתקן N אך יש קושי בהזרמת מוזיקה בסטרים

Featured Replies

פורסם

ברשותי רשת ביתית אלחוטית בתקן N, הראטור הוא Edimax br-6424n.

בהזרמת מוזיקה ממחשב אחר ברשת ישנם קיטועים מידי חצי דקה.

במחשב ממנו אני מזרים את המוזיקה מותקן כרטיס רשת אשר עובד בתקן N, והמחשב המקבל את ההזרמה הוא מחשב נייד בעל תקן N.

אמנם הראוטר נמצא באחד החדרים והניגון נעשה בסלון, אך הבית די קטן.

אודה אם תוכלו לעזור לי מה הגורם לבעיה?

תודה.

• תגובות 31
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

העברת מדיה בהזרמה על גבי אלחוט היא מאוד בעייתית במיוחד אם התכנים הם 720P או 1080P. רוחב הפס האלחוטי צר מדי למדיה ברזולוציה כזו. האפשרות היחידה היא כבילה כלשהיא או העברת הקובץ ורק אח"כ הצגתו.

פורסם
  • מחבר

מדובר על מוזיקה, קבצי אודיו בפורמט MP3 ו-FLAC.

פורסם

בעקרון, בהזרמת מוזיקה לא צריכה להיות בעיה אלא אם רמת הקליטה האלחוטית נמוכה. בצע בדיקה והעבר קובץ בין המחשבים באופן אלחוטי. איזה קצב העברה אתה מקבל? מה המרחק בין המחשבים? כמה קירות יש בדרך? על איזה רמת קליטה מדווח כרטיס הרשת? יש ליד המחשבים טלפון אלחוטי?

פורסם
  • מחבר

העברה בין המחשבים מתבצעת בקצב של סביבות מגה וחצי לשניה.

רמת הקליטה מלאה, שני המחשבים נעים בין 65 ל-72 MBPS.

המבחן נעשה כששני המחשבים נמצאים אחד ליד השני והראוטר בחדר ליד, רק קיר נמצא בין הראוטר למחשבים.

ואין טלפון אלחוטי בבית.

נראה כי הקצב איטי מאוד, מה לדעתך הסיבה לבעיה?

פורסם

יחסית לתקן N, הכרטיס האלחוטי מדווח על חיבור יחסית איטי -- 65-72MBPS לעומת ה-300MBPS המקסימלי -- הוא פער מאוד גדול וזה יכול להסביר את הקצב הנמוך שאתה מקבל.

יש בסביבה שלך טלפון אלחוטי או התקני BLUETOOTH?

פורסם
  • מחבר

אין טלפון אלחוטי ולא התקן בלוטוט.

פורסם

OK.

שנה את ערוץ העבודה של הנתב.

איזה כרטיס אלחוטי יש לך?

פורסם
  • מחבר

Edimax EW-7727 nMax 802.11n Wireless Lan PCI Adapter

האם בהגדרות של הנתב הוא אמור להיות על AP או על הגדרה אחרת?

פורסם

ההגדרה אכן אמורה להיות על AP.

וודא שיש לך את גרסת הקושחה העדכנית ביותר על הנתב ושה-DRIVER לכרטיס הוא העדכני ביותר -- וודא שאת באתר של EDIMAX העולמית.

פורסם
  • מחבר

התקדמות...

לאחר עדכוני דריבר וקושחה, ומעט משחק בהגדרות עלתה המהירות ל-135MBPS.

האם יש לנו עוד מה לשפר?

פורסם

נראה לי שלא. מקריאה דקדקנית של דף המידע של כרטיס הרשת שלך מסתבר שהוא לא ממש תוך בתקן N המלא ותומך ב-300MBPS רק בערוץ היורד, מה שאומר שבערוץ העולה הוא תומך רק ב-150MBPS. ראה כאן -- http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=257&pl1_id=1&pl2_id=44

פורסם
  • מחבר

אוקיי, נשמע הגיוני, מה גם שכעת הוא התייצב על 150MBPS.

תודה על העזרה.

פורסם

להגיד שN לא תומך 720P....קצת מוטל בספק בעיני כי אצלי בבית , דרך הלאפי , בתקן G , ללא קליטה מקסימלית אני צופה ב720P עם 5.1 DTS ללא כל הפרעה דרך הרשת !

פורסם

אין בעיה לבצע סטרימינג של 720p בתקן G ואם מתאמתים גם חלק מסרטי ה- 1080p

אצלי ה- DSL-2650 נמצא בקומה שניה ובקומה הראשונה אני צופה בסרטי HD במדיה-סנטר המחובר לפלזמה

מכיוון שסרט 720P נע בין 6-12Mbps בממוצע אין בעיה בצפייה אם משתמשים בנתב ומתאם טובים

רוב הבעיות נובעים דווקא מתצורה לא נכונה של המחשב ומערכת ההפעלה המקבלים את הסטרים ומפענחים אותו

* רצוי להשתמש ב- player התומך במפענחי חומרה כמו MPC-HC או VLC

* רצוי לעיף את כל חבילות הקודקים ולהיצמד ל- FFDSHOW או בקודקים המובנים בפליירים לעיל

* רצוי להשתמש בכרטיס גרפי היודע להפחית השימוש במעבד (במידה ומשתמשים במעבד איטי)

* ורצוי להשתמש ב- CoreAVC או ב- Halli splitter לתכני H.264 ו- X.264

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים